Så skönt, äntligen!

Inatt har jag sovit så underbart skönt. Har sovit dåligt i flera nätter så detta var verkligen efterlängtat. Vaknade av att jag trodde jag hörde ett pistolskott (har nog sett på för mycket film). Somnade om flera gånger och tillslut när jag bestämde mig för att kliva upp gissade jag på att klockan var närmare ett då det kändes som att jag sovit i en evighet. När jag väl kollade på klockan var den knappt tio. Fan vad skönt det kändes. Aldrig fel att börja dagen med ett skratt åt sig själv.

Idag har jag inte gjort mycket. Startade dagen med ägg till frulle och sedan skissning. Resten av dagen har jag mesta dels slappat och tränat, hemma denna gång. Var precis och plockade upp Sara och Ludde vid tåget och sedan åkte vi och handlade på ICA. Fan vad dyrt det är med kalkonpålägg. Dock är det väldigt gott och nyttigare än vanlig rökt/kok skinka. Denna gång testade jag på tunna skivor av kyckling. Rostade precis en macka för att testa kycklingen och den var rätt god. Att rekomendera helt enkelt. Ska strax sätta igång med maten som jag väntat på hela dagen. FISKBULLAR MED POTATIS! Har inte kunnat laga det tidigare då jag var tvungen att handla potatis. Första gången jag handlar potatis här nere faktiskt.

Har som sagt gjort om i sovrummet. Här kommer lite detaljer som är nya.
Vad tycks?






Två paket med röda snören?

Två paket kommer jag snart att få hämta ut på posten. Säljaren från Tradera kommer att lägga skorna på posten imorgon så de lär väl komma ibörjan av nästa vecka. Var precis uppe hos Sara och där klickade vi hem två par glasögon var. Jag har länge velat haft galsögon utan styrka och utan solskydd men har inte hittat något på stan. Men på saltopeppar.se hittade Sara ett par till mig. Sedan kunde vi inte stoppa oss själva så jag klickade även hem ett par röda solglasögon. Och Sara två på olika rosa. Detta paket lär väl också dimpa in under början av nästa vecka.

Åhléns i Nässjö ska stänga ner (tyvärr måste jag säga) så nu har de 30% rabatt på allt i hela varuhuset (vilket iof är väldigt bra). Jag, Lina och ÅngeSara tog bilen ner till stan idag då det nästan vart snökaoshär. De är inte snabba på att ploga gångvägar inte. Jag som funderade på om jag ens skulle med till Åhléns då jag inte skulle handla något gjorde av med nästan 400:- Köpte ljus, ansiktskräm, ett vitt linne, tre söta trosor, två hjärtan och lösögonfransar. Tänkte att man måste ju pass på när de ändå är 30%.

När jag kom hem från stan lagade jag mat. Tyck vad ni vill men jag lagade precis det jag var sugen på och då fick de bli den blandningen det blev. Hackade grönsaker som paprika, sallad, champinjoner. Kokade morötter och spagetti och gjorde kyckling i ugnen med tacosås på. Och sedan lite räkor och cashunötter till detta. Låter kanske som en salig blandning men det var mumma. Så det blir det i matlådan imorgon också.

Har även möblerat om lite i sovrummet. Sängen och tavlorna är kvar på samma plats som förut men resten står på helt andra stället. Kommer att lägga upp bilder lite senare. Nu är det ljust, lantligt, vitt och lugnt. Hoppas jag sover gott inatt. Har sovit dåligt i tre nätter nu, vad det nu kan bero på...

Var och tränade för första gången iår igår. Har köpt ett tremånadersgymkort på ett av Nässjösgym. En kille i parallellklassen ska forma mig och några tjejer till så vi ska vara fit fore fight till sommaren! Kommer bli hårt men nice!

Här är dom mina blivande brillor:

Millionaire Aviators Red Mirror


Wayfarer Clear Lens Medium Black


Jag har vunnit ett par skor

Igår innan jag gick och la mig la jag bud på Tradera på ett par Converseliknande skor. Med frakten går de totalt på 98:- Tycker att de är roliga + att de är helt nya och oanvända. Hoppas på att de passar och är sköna. Väntar på kontonr från säljaren, så om några dagar hämtar jag ut ett par nya tygskor. Spännande.



Har lite funderingar på om jag skulle skicka efter ett par converseskor på deras hemsida. Där kan man säTta mönster och form precis som man vill. Vore de inte asnice om de såg ut så här:



eller så här:


Fatta vad ballt de vore om man hade olika mönster på alla de olika delarna. Plus att man kan få en liten egen text på baksidan av skon. Här har jag satt in ett mobilnr, nice va?!

CONVERSE, JA JACK!

Det var ett tag sedan jag hade en dag som denna. Har sovit dåligt inatt då jag har ont i nacken. Sedan började vi med en nya kurs och jag tycker inte läraren är så bra. När man är på en kurs med en lärare är det väl meningen att läraren ska lära oss saker!? Idag fick vi bra läsa massa övningar på engelska och följa dem. Han sa inte alls mycket. Känns som att de skulle vara som en distanskurs. Har denna kurs imorgon också. Hoppas på bättring då men har svårt att tro på det. Så min dag har inte varit så jättebra. Vaknade som sagt på fel sida imorse har känt mig nere o sur hela dagen. Ända till skolan slutade. Då blev jag glad igen. Lagade kycklingsallad med bla räkor och cashunötter som jag käkade. Mumma vad gott det var!

På fredag vecka 6 är det Möbelmässan i Stockholm. Vi ska dit med skolan och sedan kommer jag att stanna kvar hos Mormor och Ulf enda till måndag. Mammsen kommer upp till storstaden då också. Eftersom jag har jobbat under jul så ska jag unna mig lite nya vårkläder och kanske skor om jag hittar några. Ska nog köpa mig ett par ljusa Converseskor i år. Ägde en gång i tiden ett par svarta men jag har ingen aning om var de tagit vägen. Eller om man skulle köpa ett par mönstrade. Eller kanske både och?! Hur snyggt vore de inte med ett par ljusgröna? Shit vad jag vill ha vår och sommar och massa nya skor!!!




Väggmålning



En vecka med 5 skoldagar har jag framför mig nu. Långa dagar och en till ny kurs. Läser nu Materialteknik och Designteknik.


No Candy

Jag är inte godissugen, kanske för att jag inte tillåter mig själv att tänka på godis. Dock är jag väldigt sugen på mat. Har ätit massvis idag och speciellt sen jag kom hem, men ändå skulle jag kunna sätta i mig en 10 mackor till.

Imorgon är det tenta i Formgivning A. Har inte pluggat så jättemycket idag för jag vet inte vad jag mer ska plugga på. Designhistorian kan ju alltid förbättras men jag har märkt att ingenting mer stannar kvar i hjärnan så det är lika bra att ha kvar den informationen som finns och inte pressa på med mera.

Arne Jacobsen, Aalvar Aalto, Eero Arnios, Olle Anderssen, Sigvard Bernadotte, Jonas Jensen, Hans J. Wegner, Sven Jonas Bohlin, Sonna Rosén, Carl Malmsten, Poul Henriksen, Nisse Strinning, Jan Ekselius, Lindau % Linderkrantz, Jonas Sandell, Rune Monö, Gunnar Asplund...
ja listan kan bli lång på kända designers under 1900-talet.


Nu har jag mycket att se fram emot. Efter tentan blir det tentafest! I helgen ska jag sätta upp mina nya gardiner i sovrummet och testa den nya "Tobi" som mamma skickade ner hit när pappa var och bytte bil. Återkommer om den när jag sett resultatet. Ska slipa och måla mitt brickbord också. Resten av mina projekt kommer jag nog inte hinna med just under helgen men alltid kul att kunna kryssa några! Vad har jag mer att se fram emot då? Jo, Stockholmsmässan v.6 och då kommer jag att stanna kvar i Stockholm hos Mormor och Ulf + att Mamma kommer upp samtidigt. Helgen efter kommer Therese från Götet och besöker min lya här i Nässjö. Det blir hennes första besök. Sedan kommer förhoppningsvis Matilda och Agni att kunna ta sig tid under våren att komma hit. Jag ser fram emot framtiden! 


Bakgrundsbild

Igår hade jag en datafri dag. Satt inte ens på datorn för att lyssna på musik. Var ganska söknt att ha en sådan dag för när man sitter och pluggar avbryter man gärna med massa småpauser för att kolla facebook, mailen, byta låt m.m. Idag har jag dock inte det trots att jag borde ha det eftersom vi har tenta imorgon. Men jag har använt datorn hela dagen i skolan så jag tänkter inte sitta så mycket mer här hemma. Inte till annat än skolarbete iaf.

Såhär ser min bakgrundsbild ut för dagen. Fotot är taget några få km från huset i Värmland. Underbart vackert!

Gröna drinken

Sara från Ånge tipsade om en drink som ska rena kroppen från alla gifter. Den sitter jag och pillar i mig nu. Kan ju bara bra att testa iaf. Den innehållar krossad is, babyspenat, lime, citron och äppeljuice. Den är grön och ser lite skum ut men den smakar helt ok. Någon som vill ha recept. Fråga.

Tentaplugg

Det är precis vad jag skulle behöva ägna hela dagen till min jag är trött trotts att jag sovit i nio timmar. Och fresten så verkar ingenting fastna av det jag läser. Hur gör man då? Jag läser och läser och läser. Försöker läsa högt och upprepa det jag läst men jag har kommit ur pluggtänket så det fungerar liksom inte. Hur ska detta gå.. Hjälp!!!


Bild taget på mammi och pappis hus. Blå himmel och snö, nice! Nere i Småland har de snöat både idag och igår. De är inte direkt hajja på att ploga här så det är inte så kul att köra bil och absolut inte kul att vara ute och promenera då man måste gå mitt i gatan eftersom det är en stor snövall på trottoaren. Dock ska jag nog försöka ta mig en promenad ner till stan idag ändå. Kanske skulle klaga lite hos hyresvärden på kökselementet för tredjegången. Det är fint med snö och blåhimmel men fan vad jag vill ha sommar, bikini, sol och grillkvällar! Köpte fresten en ny bikini i lördags!

Skål alla singeltjejer!

Hittade någonstans i internetvimmlet en skön bild på mig och Hanna från 7 januari då vi singeltjejer var ute på Ankan och blev bjudna på bla champange!



Hittade också en mindre smickrande bild på oss. Även om den inte är snygg så är det kul att ha en bild på oss alla fyra!

Nytt i min lgh

HALL
Tavla som jag köpte på Sommarlagret i Karlstad. Denna hänger nu i min hall mellan köket och sovrummet.



KÖKET
Glasburkar och glasflaskor från IKEA fyllda med bla musli, mjöl, torkade kantareller och solrosfrön.


Denna vas hittade jag på en Secondhand butik i Karlstad. Blommorna hittade jag hemma.


En av mina födelsedagspresenter vad detta oranga Margarethe kitt!


Små glasburkar från IKEA.



SOVRUMMET
Två olika slags ljusstakar som jag fick från IKEA för ca ett år sedan. Dessa pryder nu mitt fönsterbläck i sovrummet.


Plåtkruka från ICA MAXI, Karlstad.


Ljus och glasunderlägg från IKEA. Polerad plåtbägare (Svenskt Tenn) från Secondhandbutiken Gengåvan i Karlstad. Den andra plåtbrickan är från garaget i Snårstad. Där kan man allt hitta fynd ibland!


Mer inredning kommer att komma upp i lägenheten i helgen då jag har mer tid!

Småprojekt

Idag skulle jag vilja göra allt förutom att plugga. Jag orkar inte plugga Designhistoria och om olika lagar och förordningar. Känns som att det jag pluggar ändå inte vill stanna i min hjärna. Hur gör man då? Någon som har tips?

När jag kom innanför dörren igår hade jag fått massvis med post. Dock massa räkningar och några fina vykort. Kom hitt Nässjö vid nio tiden och började på direkten att plocka upp allt jag hade med mig. Fick springa i trapporna hela 8 gånger för att få in allt i min lgh. Sedan var det bara att plocka upp allt från resväskorna och kassarna. De tog mig nästan 2 timmar att få in allt i skåpen, garderoberna och allt var allt skulle. Sedan gick jag över till grannen och sedan drog jag och grabbarna ner till Hotellet för lite rumpskak. Härlig invigning på Nässjö 2010.

Utöver skolan så har jag massvis med småprojekt som jag skulle vilja hålla på med. Undra hur tiden ska räcka till. Kanske kan börjar i helgen efter tentan iof.

x Slipa och måla ett brickbord
x Stryka och sätta upp nya gardiner i sovrummet
x Köpa stång och tyg till köket (mer info om de senare)
x Köpa och göra en tavla till sovrummet
x Sätta upp de nya handtagen på byrån i hallen (den på väggen)
x Köpa nya gardiner till vardagsrummet
x Upp med nyinhandlade ljus och annan inredning till sovrummet
x m.m.


Vet inte vem de är som gjort denna tavla men jag diggar den!

See yaaa!

Nu ska jag sätta mig i en Passat och åka ner till Småland igen. Ska bli skönt att komma hem till min egna lägenhet. Känns dock som att jag flyttar hemifrån igen då jag har ska ha med mig två stora resväskor och 1000 påsar med saker. Tur att jag har stor combi. Har varit skönt att vara hemma då jag blivit väldig bortskämd och sluppit både tvätta, städa och laga mat. Nu kommer allt bli som vanligt igen.. Broccoli och morot om vart annat... Nu kommer jag antagligen inte komma hem på ett tag för jag förväntar mig att ni kommer till mig istället! Så det så! Smile!


Sittmöbler 1930-1990

VILKEN DIGGAR DU MEST?

1930 Pernilla - Bruno Mathsson

1940 Lilla Åland - Carl Malmsten (gungstolsvariant)


1950 Myran - Arne Jacobsen


1960 Samsas - Carl Malmsten


1970 ETC - Jan Ekselius

1980 Concrete - Sven Jonas Bohlin

1990 Länsstol - Norrgavel


I LOVE SAMSAS OCH LÄNSSTOL!

"Under min tid i Karlstad har jag lärt mig att göra dipp"

Japp så sa min förra chef nu ikväll när vi hade avslutningsfest för han. Skön kille de där! Och framförallt skön att jag inte är sämst på att laga mat. För chip och dipp, de kan jag iaf!


Handlat på bla. IKEA

Idag har jag varit på stan, secondhand-, inredningsbutiker och IKEA. På IKEA inhandlade jag mycket till köket och även lite till sovrummet. På Sommarlagret hittade jag lite otippat en otroligt fin tavla som förmodligen kommer att få pryda mitt kök. Hittade inte allt jag letade efter så de blir nog en tur på lördag också. Som sista minuten innan jag åker ner till motsvarigheten till storstan. Nässjö = INGEN shopping!

Här är bara en liten del av det som fick följa med mig hem idag:

Cognac

Nu sitter jag med cognac i håret. Eller ja, hårfärgen som mamma precis lagt i mitt hår heter så. Trodde att det var den jag hade förra gången men nu blev jag lite osäker när själva kletet var alldeles gult. Jaja, blir spännande att se hur det blir. När håret är klart ska jag åka in till Daniel och Helena för att umgås med dem och leka lite med Isalina.



Imorgon efter jobbet ska vi till Nöjes för bowling och avtack till min förra chef. Jag som suger på bowling men de bjuder jag på! Undra vad man ska ta på sig... Något som passar ett par bowlingskor kanske?!


Vin 19,00-05,00

I lördags var det dags för middag med snickarna och KÖK. Vi började hemma hos Magnus på Haga och sedan käkade vi på Pitchers. Mumma vad gott det var med Oxfilé och pasta. Efter middagen drog jag vidare tillsammans med Hanna +2 och Dea till Bmb. Där var det tyvärr dött men där träffade vi iaf söta Patty. Sedan drog vi vidare till Korriander där vi dansade till stägning. Träffade Sanna på Pitchers och tog en taxi hem till henne. Där satt vi och pimplad vin, spelade musik och snackade till fem. 

En vanlig bakisdag med Sanna:
Pommes på Pitchers till frulle, göra stan, hem, bilsmyga runt i stan, pommes till middag, skeda, bio. Avatar var fresten jättebra trots att de inte riktigt var min "smak". Vi satt såklart de de stora fåtöljerna med extra benutrymme.

Hanna, Jag och Dea från i lördags!



4 Singel ladies and Champange!













Jag, Patricia, Hanna och Elena var ute och skakade rumpan i torsdags på Ankan. Blev bjudna på bla Champange under de senare timmarna. Hur många poäng är inte det!? Go girls!

Shabby Chic



Jag är trötter trotts att jag vart ledig idag. Men även om jag är trött så laddar jag för utgång ikväll! Låt mig inatt sova i denna sköna vita vackra säng!


Designhistoria


Ja, de är inte bara att lära sig designhistora från 1700-talet till idag. Har pluggat designhistoria i två timmar nu. Sen måste jag ju lära mig allt annat som har med design att göra. Men nu blir det en promenad i kylan och solen. Såå vackert ute!

Kan du namnen på möblerna? Det kan jag!


3S

Ge mig sommar, smultron och sol!


Mer lantlig vit inredning ska in i mitt sovrum! Imorgon ska jag på jakt!


Nyår 2009-2010 i bilder

God middag som vi lagat dagen lång


Jag och Anna


Dea kom förbi en sväng också


Jag och Anna firar in 12 slaget


Jag och Camilla dricker champange med jordgubbar!