Dansa

Jag har glömt att skriva att jag under de senaste veckorna har haft svårt att hålla mitt löfte om att dansa jazz varje onsdag. Men för att fortfarande hålla igång har jag dansat modern dans på måndagar istället. En otroligt härlig dans, man ligger ner o kravlar ganska mycket på golvet vilket gör att man väldigt fort känner sig smidigare och vigare. Dansade modernt senast igår och idag har jag lite ont i kroppen.

Dansa, dansa, rör på hela kroppen
Dansa, dansa, du och jag är toppen...

me


Älska klänningar

Jag älskar klänningar. Det är något jag skulle vilja ha på mig varje dag. Nu under vintern har jag köpt 3 stycken som jag tycker jättemycket om. En grå, en svart och en äggskalsvit klänning. Sen har jag ju självklart klänningar från studenten och andra skolavslutningar.

9 vackra vita klänningar


Formenshus

Idag åkte vi med kursen Designverktyg upp till Hällefors för att gå på Formenshus : House of design. Bussresan från Karlstad är inte särskilt lång, tog ca 1h och 15 minuter. Här skulle vi få inspiration eftersom vi ska hålla på med ett projekt som går ut på att göra en produkt 10år in i framtiden och målgruppen är våra föräldrar. Därför var vi uppe i Hällefors och kikade på de olika årtionden för att lära oss om mer hur det såg ut när våra föräldrar växte upp. Har tagit massvis av bilder och här har jag lagt upp favoriterna.



 

1930-1940


Otroligt underbara är de längst ned i bilden. När jag såg dem kopplade jag direkt till de stövletter som är så inne nu, som är öppna långt ned på foten.

1940-1950



Salt- och pepparkar av Eva Zeisel. Mor och dotter ska dessa föreställa. De var i en otroligt härlig grön färg och dessa kunde även köpas för 375:-

1950-1960

På första bilden är den klassiska stolen Myran som sedan flera gånger har utvecklats. Nu ha den 4 ben för mer stabilitet. Den andra bilden är 4 stycken tapeter som satt uppe i en och samma lägenhet från 1959. Den tredje bilden är 6 stycken i hopplockade saker som jag också fastnade för. Bla en radio i grönt och guld, klänningen och endagstrosan av specialbehandlat papper.

1960-1970


Gult och vitt som ska vara så inne nu till våren var även inne på 1960 talet. Under detta årtionde var man väldigt inspirerad av rymden, vilket märks väldigt väl på den runda radion.

1970-1980


Här är ett i hopplock av 1970 talets tid. Väldigt mycket orange och plast. (Plasten började de redan på 60-talet att använda.)  1970 talet känns så härligt på grund av alla färger som vågar användas.

Besöket på Formenshus i Hällefors var var väldigt inspirerande (men det var iskallt i lokalerna, så om du funderar på att åka dit... ta på dig varma varma kläder!).

Skryta

Tänkte passa på att skryta lite över min syster som flyttade ned till Borås i höstas för att plugga. Har lagt upp lite bilder på hennes senaste kreaktioner. Enjoy!



Senapsgul klänning, orange klänning, vinröd tunika, leopardmönstrad tunika, rosa tröja + militärmönstrad väska + Therese själv.

ThereseKarlsson.blogg.se

Fettisdagen

semlor

Idag är det fettisdagen och det var dags för att käka semlor. Jag tycker att en perfekt semla är med stort lock med massvis av florsocker på, mellan mycket grädde och ganska mycket mandelmassa. Åt för någon timme sedan en semla från Ica Mossbergs, den smakade precis som en semla ska göra!

Konstiga morötter & nya skor

Tänkte att jag skulle visa mina nya skor som jag köpte igår. Jättefina tycker jag. Hoppas på att jag blir bra i foten snart så jag kan använda dom...




Eftersom Misty är sjuk så ger vi henne väldigt mycket morötter (Turbo också), alla ser inte ut som de brukar göra. Här är två exempel på hur morötterna kan se ut. Väldigt speciella.


brunett? blond?

Dags att bli brunett - igen? Eller blond - igen?
Har varit blond väldigt länge nu, på bilden har jag satt löshår i benan för att se hur jag ser ut som brunett nu för tiden. Har haft de flesta hårfärger, har nog aldrig hållt i en färg så länge som jag gjort nu. Har nog vart blond i ett år och det har nog aldirg hänt förut. Känner för en förändring. Brunett? Slingor? Blond? Röd? Orange? Grön? Blå?


Alla hjärtansdag?


Jag och min pojkvän har bestämt att ta alla hjärtansdag någon annan dag, någon mer passande. Så, berättar om det senare.





Misty
SNÄLLA, LÅT HENNE BLI HELT BRA! ÄLSKAR HENNE SÅ!

Oj, blev brådis

Oj, det blev lite bråttom eftersom en som heter Björn Palm kom hit och skulle dra ur skorna på Misty som har fång ... (fortfarande) så jag var tvungen att springa ut i stallet. Men när vi kom in i stallet så låg hon ned. Ville inte störa henne eftersom hon var så trött så vi drar av skorna imorgon istället.

Ännu en gång fattades det timmar på mitt lönebesked så nu blir det att skicka in ännu ett brev till kontoret. Man jobbar gärna inte 16 timmar gratis... Imorgon kommer det en ny tjej till jobbet som jag ska lära upp : )

Får se om det var någon som tog några kort på Nöjes, tror inte det men om så lägger jag upp bilder så snart som möjligt. Nu om någon timme blir det chips och dipp, mums!

Personalfest @ Nöjes

Den 7/2 var det personalfest för alla som jobbar på Bergvik. Förfesten startade hos en jobbarkompis till mig, Helena. Där var vi några tjejer som satt o drack, tjötade o käkade chipsskruvar. När vi kom ner till Nöjesfabriken började vi med maten, asiatisk buffé. Väldigt gott var det. speciellt rostbiffen och kycklingen. Sen tog vi en bowlingtimme och bowlade så gott vi kunde. Helena vann båda serierna så klart. Och jag gjorde entré med övertramp. Gjorde en strike men så spelade jag i strumplästen så då blev det också övertramp... Hade inte turen med mig. Men vi hade roligt iallafall och det är det som är huvudsaken. Sjöng karaoke tillsammans med en från Securitas och vi vann över dom vi tävlade mot, vilka tyvärr har glömt bort vilka det var, men vi var glada iallafall.

brådis, skriver mer snart


Modern dans

Har precis kommit hem från dansen, denna gång från modern dans. Har de andra gångerna dansat jazz men nu kan jag inte på onsdag så då tänkte jag att jag kunde testa på modernt. Shit va kul. Det var mycket på golvet så man blev mjuk i hela kroppen o då menar jag verkligen hela! Och sen gjorde vi några övningar då vi hoppade sprang runt o snurrade. Det var jättejobbigt. Tränaren sa att vi kommer få träningsverk av det imorgon : ) Men då känns det iallafall att man har ansträngt sig. Funderar på att nu framöver dansa moderndans på måndagar OCH jazzdans på onsdagar : ) Det är så roligt att dansa. Men vi får väl se om jag kommer upp ur sängen imorgon klockan 5.00 (ska jobba). Ska sova snart iallafall. Önskar att alla kunde testa på att dansa, det är underbart, som en befrielse. Jag känner mig så pigg och glad efteråt, som om någon har gett mig massvis av energi. Så härligt!


 


Bokhelvete

Jag är så trött på den där boken Design for product understanding. Jag har läst tre kapitel och jag har fått slagit upp massvis av ord för att iallfall nästan förstå vad som står. Jag är dålig på engelska det vet jag men det blir verkligen ännu svårare när man inte är helt insatt i ämnet och det är massvis med nya ord. Att skriva en j*vla recension på denna bok kommer inte bli särskillt lätt.

Jag är 79% svensk

Var inne på http://lilldonna.blogg.se Maria heter hon som har den bloggen, en tjej som både jag och min syster har läst kurser tillsammans med. Hon hade gjort ett test på hur svensk man var och det ville ju jag också så klart testa. Efter att ha svarat på 30 frågor så kom de fram till att jag är 79% lagom svensk. rätt okey va? Om du också vill göra testet gå in på : Landet Lagom : )

grattis 79% svensk