LA, November, E<3J

Det är viktigt att märka upp grejerna så inte Ricky äter upp allt för oss.... 

LA, November, Thanksgiving

På Thanksgiving var vi fina vänner som lagade mat tillsammas. Vi delade upp oss i två tjejlag och ett killag. När klockan var sju samlades vi hemma hos Johanna, Caroline och Oscar. Där käkade vi Thanksgivingbuffé och testade då på olika slags maträtter som tex pumpapaj och sötpotatis med marshmallows. Alla bilder är stula från Johanna och Carros blgg: http://livingourdreams.spotlife.se/
 
 
När klockan slog 00 blev det plötsligt Black Friday så då gick vi ut på Santa Monicas gator för att shoppa. Folk hade väntat i evigeter, timmar, låång tid utanför butikerna för att vara först in och för att kunna handla på de rabaterade priset. Vi handlade inte så jättemycket men de var kul att se alla galna människor. Så här taggade var vi tjejer på vägen ner till 3rd Street (shoppinggatan).
 

LA, November, kärlekspar

Jag har en del bilder som jag ska lägga upp på bloggen och visa. Men just nu vill jag bara lägga upp den här! En bild som Carro tog på oss på Thanksgiving. Jonatan, jag älskar dig!
 

LA, November, Morgonpromenader till folket

Idag var jag tvungen att gå till en butik som heter Blick för att handla färg. När jag vaknade imorse fick jag för mig att jag skulle gå dit. Det var över 40 gator upp. Det kanske inte säger er hemma i Sverige så mycket men ni som bor här vet att det är ganska långt. Det är som att gå 40 kvarter typ. Det tog mig iaf en timme. Morgonpromenader är fasen bra! Mer sådant till folket!

LA, November, Montana

Idag har jag varit ute på en promenad i ca 80min. Jag tog bussen upp på Montana och hoppade av på 22e gatan. Där gick jag serpentiner mellan gatorna för att titta på de vackra husen. Jag tog en massa kort i början, som ni ska få se, sedan gick jag bara och njöt. Jag grät inombords för att det var så vackert och för att jag ska åka här ifrån, för att jag snart ska lämna detta. Jag vill inte! Jag vill ha ett hus här! Titta på bilderna, husen och naturen så kommer ni förstå!
 

LA, November, Godis

Herrom dagen fick jag ett paket. Paketet var från mamma och innehöll godis. Så här såg det ut när Jonatan kom innanför dörren med det och överlämnade det till mig:
 

LA, November, mat

Jag vet att jag har sagt detta förut men min man är otroligt duktig på att laga mat. Idag blev jag bjuden på kycklingfileer med currysmak till sallad där även russin och mandariner var inkluderat. Wounderful! 

LA, November, TWILIGHT BREAKING DAWN, Part 2

Ja, en ganska långsam helg har det vart denna gång. Det har vart mulet under fredagen och lördagen. Idag är det sol så idag har jag unnat mig några timmar i solen. I fredags pluggade vi mest och jag sökte jobb igen. På kvällen var vi ute och käkade på en italiensk restauran på Montana tillsammans med "våra grabbar" (Klas, Jonis och Henke) och med grannarna från Strömstad (Johanna, Oskar och Caroline). Vi åt god mat, efterrätt och drack en massa rödvin. Efteråt körde vi galenpanna hemma hos oss, superkul spel tycker jag!
 
 
På lördagen följde Jonatan med mig till Hammer museum. Dit skulle jag för att göra en skoluppfigt. Eftersom det regnade och var mulet var det en perfekt dag för museum, film och bio. Så det var precis vad dagen gick ut på. Museum där vi kollade på grafiska mönster, film då kollade jag på Twilight Breaking Dawn part 1 och sedan på kvällen var vi på bio med samma grannar som middagen. Då såg vi den efterlängtade Twiligth Breaking Dawn part 2. Jag gillade den och bio i USA är fantastiskt. När Jacob (en karaktär i filmen) började klä av sig förjade alla tjoa och typ busvissla. När det var roligt, skrattade alla högt. När en karraktär dog (som är ond), började publiken klappa händerna och skrika "yeeeeey". Helt fantastiskt, alla var så inne i filmen! Jag tror inte vi svenskar har förstått det där med att gå på bio. För vad får du ut av att gå på bio om alla är tysta? Dår är det ju samma sak som att sitta hemma och se den!? Klart det är såhär det ska va! I LOVE AMERIKA!
 
Ikväll blir det tydligen skräckträning på stranden á la Jensen.... 

LA, November, Isa och Ludde

Idag har vi skypeat med Jonatas syster Lina, Rikard och deras dotter Ella. Hon är så otroligt söt. Detta gjorde att jag började tänka på mina fantastiska brorsbarn Isalina och Ludvig. Jag saknar dom och är otroligt ledsen över att missa så många dagar i deras liv. Jag hoppas att de inte glömt bort mig helt när jag kommer hem. 
 
Daniel, Helena eller Pappa: Hälsa Isalina och Ludvig att jag älskar dom!

LA, November, LAAAAA

Nu har alla de tre örebrograbbarna dragit hem till Svedala igen. Jag har nästan fått en liten weakupcall om att vi bor i LA. Man glömmer lätt bort det men när grabbarna var här såg de LA med de ögonen vi gjorde våra första veckor. Nu har vi kommit in i en vardag och då glöms det lätt bort att njuta till fullo. Så tack för det grabbar!

LA, November, San Diego, View, Downtown i SD och LA, Observatoriet

På söndagen fixade Joel pannkakor till frukost och sedan drog vi iväg tillsammans med Carol och Denis till en otroligt fin utsiktsplats. Det var som en militärplats där bla. Denis hade en bild med text som hedrade honom att han deltagit i olika krig. Så amerikanskt, men så vacker tanke! Där såg vi tydligen också en väldigt känd man som håller på med MMA. Joel var mest imponerad och jag tyckte mest att mannen var ivägen när jag skulle fotografera. Sedan åkte vi till en marknad där vi käkade minitacos och nutellapankakor (okey, det var jag som stod för det sista). Sedan skulle vi egentligen åka till ett militärskepp men det var stängt just denna dag vilket gjorde grabbarna lite nedstämda. Men vi tog oss istället en promenad runt i Downtown SD. Innan vi sedan åkte enda hem åkte vi förbi Downtown LA och Observatoriet (som vi tidigare besökt) eftersom Joel ville se det. Det är otroligt vackert och glittrar så fint med alla ljusen. Man ser så långt så det inte går att se mer. Ljusen försvinner i horisonten och det gör att man börjar inse vad stort LA är. Denna gången fick jag tårar i ögonen och tänkte vad gärna jag skulle vilja visa upp detta för min familj.
 
Pannkakejoel
 
Viewpoint 
 
Marknaden
 
Downtown LA by night
 
Och en trött Emelie efter alla underbara semesterdagar

LA, November, San Diego, Sea World

Det var fredag när vi åkte mot San Diego. Vi sov i La Jolla är ett väldigt fint område lite utanför San Diego. På lördagen vaknade vi upp som en prinsessa och tre prinsar. Lördagen hade satt igång och vi gjorde oss i ordning för att gå på Sea World. Till frukost åt vi smörgås, bacon och croissant på USA-tallrikar. En riktig USA frukost alltså. På Sea Worls mötte vi upp Klas, Jonis och en till svensk kille som studerar i San Diego.
 
På Sea World var vi på Späckhuggar-show och Delfin-show (där vi blev otroligt överraskade med alla människouppträdanden samt av valarna och fåglarna som också inkluderades i showen). Vi gick på 4D-film där vi innan köade tillsammans med några som var Amish (!), sjuktkul eftersom Richard precis hade hållt tal om Amish!!! Vi åt en fantastisk god pizza och jag dansade krabbdansen. Under hela dagen dansade vi alla lite till och från för att hålla värmen uppe. Det kanske ser varmt ut men de var det inte. Bilderna talar nog för sig själva så, se och njut!
 
Frukosten!
 
Sea World
 
Lite juldekorationer var framme.. Men som om det gav oss julstämning.. Nja..
 
Kvällen avslutades som jag skrev i ett tidigare inlägg med en riktig köttbit, potatisgratäng, rött vin och en bra film. Men innan det behövde killarna göra av med lite energi...
När vi skulle förklara för Carol om vad vi hade lagat för mat förstod hon inte riktigt vad vi menade med vår potatisgratäng. Men när vi frågade vad hos skulle kalla det (potatis i ugn med en massa grädde) då sa hon "A really good potao". Helt rätt!
 
 

LA, November, Long Beach, Newport (Orange County) och Laguna

I helgen har vi haft semester! Ni kanske tycker att vi har det dagarna långa men så är det inte. Vi går i skolan och pluggar otroligt mycket på vår så kallade "lediga tid". I helgen åkte vi tillsammans med Joel till San Diego på semester. 
 
Joels farfar och hans fru har hus i Long Beach och i La Jolla (som ligger ca 15 min utanför San Diego) så vi började helgen med att åka till Long Beach och hälsa på dom. Sedan fortsatte vi mot San Diego men stannade på ställen som Nweport och Laguna. Här tittade vi mest på den fantastiska utsikten och njöt av vår semester! 
 
Se och njut!
 
Long Beach
Denis och Carols hus (Joels farfar och hans fru)
 
 
Newport
 
Laguna Beach

Himmel och trafik mot San Diego
 

LA, November, Malibu med Örebrograbbarna

Jag och Jonatan hängde med på en utflykt till Malibu med grabbarna. Där fikade vi på det mysiga stället som jag och Jona tidigare vart på. Vi tittade också på den vackra solnedgången och promenerade på piren.
 
Den här stora krabban eller vad det nu är hade han på bilden precis fångat.
 
Jag och Erik roade oss med att ta massa "hoppbilder" i det fina ljuset.
 
 
 

LA, November, Örebrobesök på vingårdarna i Santa Barbera

Grabbarnagrus från Örebro har vart och hälsat på oss. Rikard och Erik drog vidare till Vegas och Joel stannade kvar med oss några dagar. När hela gänget var här drog vi till Santa Barbera för att besöka flera vingårdar. Jag var chaffis och grabbarna testade över 20 olika viner + 4 olika sorters öl. Vi fick även en rundvandring på en vingård så nu är vi också vinexperter. Kvällen avslutades med mys i bubbelpoolen och sedan utgång. Här kommer en massa bilder från dagen!
 
Bilder från vingårdarna
 
Bilder från ölprovningen
 
Påvägen hem fick vi stanna i mörkret för kisspaus... 
 
Utgång på kvällen!

LA, November, San Diego I korthet

Sitter I San Diego hemma hos Joel's farfar. Jag sitter I en stor amerikansk soffa, Richard gor sallad samtidigt som Jonatans och Joel brottas pa den stora vita heltackningsmattan. Idag har vi vart pa sea world och sett bla spackhuggare och delfiner. Kommer skriva mer och lagga upp bilder nar vi kommer hem. Pa Mandag firas veteran day sa vi ar lediga. See ya!

LA, November, mot talet

Uppdateringen har inte varit den basta. Har gjort en del saker och jag har tagit kort pa men jag har bara inte haft tiden att valja, redigera, lagga ut pa natet. Nu sitter jag pa en av biblioteketsdatorer och skriver. Ar har for att skriva ut min Outline till mitt tal som jag ska halla idag. Jag ska prata om choklad, Jonatan om vin och Richard om Amish. Jajjemen, hall tummarna. Puss sa lange och hall ut, bilder kommer!

LA, November, Färgchock

Ja, nu är de november men jag vägrar de grå som brukar kännas av i Sverige, därför är det färgchock som gäller idag, på alla sätt och vis!