Strömavbrott

Det är inte alltid lika kul att bo utanför staden. Speciellt inte när det kommer höstväder, och med de menar jag riktiga stormar. Igår var en sådan dag. Så på kvällen satt jag där i mitt rum och såg på tv. Poff så gick strömmen och ville inte komma tillbaka. Jag gick ned till vardagsrummet där mina föräldrar satt. Vi tände massa stearinljus i både lampor och lyktor. Vad gör man utan ström? Man kan inte se på tv, inte sitta vid datorn, inget internet, ingen musik och jag skulle nästan säga: ingen mat. Man kan ju inte gå och dra i kylskåpet eftersom maten måste hålla sig kall så länge som möjligt. Kan inte ta fram något från frysen och värma i mikron. Det slutade med att jag satte på mig en pannlampa, tog fram en tidning och löste korsord och åt upp den sista chokladtomten. Eftersom jag inte hade något att göra gick jag och la mig halv tio. Vaknade halv sju och strömmen var fortfarande borta. Somnade om och vaknade runt halv tio av att strömmen kom tillbaka. Äntligen!

Idag är det nyårsafton så ikväll blir det god mat med vännerna. Har lagt ut lite bilder från den 25 (igen), Matilda och Andrea är bra på att posera : )

jag o tillanJag och Matilda!matilda på arenaMatilda!
dea på arenaAndrea!
(kolla killen som trånar efter henne i bakgrunden)

Juldagen

Igår var det juldagen och det var tredje julafton. Av mina börder och Helena fick jag en brödrost (igen, så jag måste byta någon av dem), och ett par trosor och en tröjklänning från Gina Tricot. Jätte fin, så nu skulle jag vilja att det blir varmare så jag kan ha tröjklänningen utan något under, slippa byxor & tights! Dagen avslutades hemma hos cissi och sedan på Arena. Eftersom vi visste att de skulle vara mycket folk så såg vi till att vara där 21.15 och då var de kö... hade tydligen vart det redan 20.30. Alla ville in. Var väldigt kul. Träffade massa gamla kompisar. Träffade folk som jag gick i samma klass som i låg- mellan- och/eller högstadiet och gymnasiet. Har lagt ut två bilder från kvällen. Inte världens hetaste bilden men kul hade vi iallfall!


Jag, Matilda och Andrea i kön
matilda, dea och jag
Anna, Camilla, Matilda och jag inne på Arena
anna camilla matilda och jag arena

Julafton

Å igår var det julafton, en jätte bra sådan. Vi hade kul o åt massa god mat. Vi dansade, öppnade paket, åt mat och tog massa kort. Tänkte jag skulle punkta upp vad jag fick i julklapp:

 

Från Patrik:
Sicssors Sisters cd-skiva Ta-Dah
25 cd-skivor att bränna på
”Metal plånbok”
Patriks föräldrar: Mugg med underlägg

Från mamma och pappa:
Skjorta
Smyckeskrin
Förkläde
Smörgåsgrill (har redan, ska byta till våffeljärn)
Pyjamas
Tofflor
Äggkokare
Trosor
Rispåse
En bok från -87. Till minne året då Emelie föddes.

 

Från Therese:
Ljus
Mysbyxor med matchande tröja

Från min moster Marie och min kusin Sanna:
Brödrost
Rengöringskräm + ansiktsvatten
Sminkväska
Ansiktskräm + superserum + mask

Från mormor Berit och hennes man Ulf:
Presentkort från Gina Tricot


Och snart kommer mina bröder Daniel och André, Helena (Daniels tjej) och Lena, så ska det bli julafton igen. Detta året blev det julafton för mig 3 dagar irad. Firade med Patrik den 23, familj och släkt 24 och bröder  den 25. Inte fel det.




mormor, jag, sanna och thereseJag, Sanna och Therese
jag morfar och marieJag , Morfar och Mariesanna som jultomteSanna som jultomte

Lussekatter, Fbk och Födelsedag

I söndags, nästan för en vecka sen så bakade jag och Andrea lussekatter. Jag och Andrea har varit kompisar från 6 år ålder. Vi lärde känna varandra genom ridningen på Färjestad Ridklubb, som då var som en himmel för barn. Vi cyklade till stallet även om det var busväder, vi cyklade till och med punka i ösregn. För ca 7 år sedan var vi på ridläger i Exhärad. Där ridläraren skrek åt mig pga. att jag inte mockat innan frukost, fast hon på morgonen sa att det skulle vara gjort innan eller efter frukost. Men annars var ridlägret jättekul! Vi var de enda som fick rida en Shetlandsponny som egentligen inte skulle vara med på ridlägret. Måste också nämna att jag vann hopp- och dressyrtävlingen med ”min” häst Charlie Chaplin. Men tillbaka till lussekatterna… Vi bakade och bakade. När vi tillslut skulle hade satt in den första plåten i ugnen så ställer vi klockan på 10 minuter och börjar pensla på ägg på de andra. Efter 10 minuter piper klockan och jag har redan glömt bort att de var jag som ställde den, jag ropar högt: ”Det piper”. Så att någon i familjen skulle höra, ifall någon av dem ställt den. Men sen kollade vi in i ugnen och då var de ju våra lussekatter och lusseflätor som väntade på att komma ut från ugnen. Så härligt att minnet fortfarande fungerar. Men goda blev de i alla fall!

 


 

 

I tisdags så var jag på hockey med min bror Daniel. Jag jobbade kväll och började 21,30 så det var precis att jag hann i tid. Eftersom de sa på radion och tv:n att det var blixt halka ute så åkte jag tidigare än vad jag i vanliga fall skulle ha gjort, skulle vara hos Daniel runt 18,00 tiden. Från mig till min bror är det ca 2 mil. I vanliga fall tar det ca20 minuter. Men den kvällen tog det mig 45 minuter att åka 2 mil. Jag åkte i 30km/h i ca 5 km och sedan ca 50km/h resten av vägen. När jag började närma mig stan såg jag att kön på andra sidan stod helt stilla, att polisen blinkade med sitt blåa ljus och att de framför mig började gör U-svängar. Så jag åkte ner på en avfart och tog jordens omväg till honom. Men det verkade vara det enda sättet att komma fram. Eftersom jag var smart nog att åka tidigt så tidigt så var jag framme 18,00. När vi kom till hockeyn så skulle vi sitta i en loge. Å vad fint det var där inne, kändes jätte lyxigt att sitta där. De bjöd på kaffe och hade jag inte kört bil så hade jag kunnat få konjak eller liknande, det vara bara att skriva upp det på företaget. Färjestad vann som tur var! Blev imponerad av hejarklacken som höll på hela matchen. Tänk att vara hejaklacksledare, vilken energi man måste ha!

 


 

 

20 december var min födelsedag. Jag började fira den på jobbet. Eftersom jag jobbade natt så åt jag tillsammans med Helena och Öijen glass och chokladsås, mitt i natten… Gott, men jag tog alldeles för mycket och Helena valde att äta chokladsås med glass. Jag kom hem ca 3,30 på morgonen, gick och la mig. Klockan 8,00 kom familjen och sjöng för mig. Jag fick paket och fika. Fick bland annat en berlock (halsband), underkläder, tåstrumpor, väska, skjorta och pengar. Jag somnade om, Malin ringer 10,00 och sjunger för mig. Somnade om, Andre (min andra bror) ringer 11,30 och grattar mig. Så gav jag upp och fick gå upp. Under dagen gick jag och la mig eftersom jag än en natt skulle jobba. Blir väckt av min underbara pojkvän som sjunger: ”Jag må hon leva” för mig. Av honom fick jag ett par pilgrims örhängen och högtalare till min bil. 2 st 200W. Ska bli så kul att få sätta min dom i min lilla bil. Sen kom Malin och hälsade på, av henne fick jag ett par till pilgrims örhängen och ett par trosor, jätte fina! Och kvällen slutade jag igen på jobbet. Det var en kul dag! Så nu är jag 19.

 


 

 

Idag den 23 december jobbade jag... igen... fast bara 4 h på morgonen. Sedan åkte jag till Patrik då vi bytte julklappar. Jag fick Scissor Sisters cd-skiva Ta-dah, ”metalplånbok”, och cd-skivor att bränna på. Scissor Sisters cd-skiva går i stereon just nu! Nu är mormor och hennes man Ulf hemma hos oss. Imorgon är det julafton, då kommer resten av släkten. Jag och Malin kanske ska ta oss en tur med grannens Shetlandsponny och dela ut julkort till grannskapet här ute. Men det blir det bara om det hinns med. Annars blir det i all fall julmat och paket. Vi får väl hoppas på att snön kommer också.


 


 


God Jul på er alla!


lussekatter
Lussekatter(ej våra), Charlie Chaplin, Färk, Fbk

Sankta Lucia


                                       Sankta Lucia
Igår var det Lucia... När jag gick i 6an var jag lucia, då jag hade riktiga ljus i håret. Tur som jag hade hamnade inte en enda stearindroppe i håret på mig. Lucia, det är något jag skulle vilja göra om.

Igår var det Lucia... Dagen började med jobb. Tina som jag jobbar med hade tagit med sig glitter till mig och Helena så vi var som tre tärnor. Jätte sött..Det verkade iallfall alla andra tycka.. både personal och kunder.

Igår var första luciadagen som inte kändes som lucia för mig. Jag hade till och med glömt bort det tills jag blev påmind på radion på väg till jobbet. Jag saknar tiden på CCC (carlstads conferens center), då vi ända från 4an till 9an gick 3 eller 4 luciatåg under luciahelgen. Tänk dig ungefär 90 personer i ett luciatåg och du är en av tärnorna. Massa ljus och värme. Chocklad och druvsocker låg vid ljuset som man hade i handen. Man såg (och hörde) folk i tåget som svimmade. Det var som en upplevelse att få vara med. Efter luciatåget var det även julshow. Jag kommer ihåg när jag gick i 9an och det var vår tur att ha ett eget spex. Jag dansade tillsammans med några fler tjejer och några killar till låten "Sikta mot stjärnorna". Jag hade rosa paljettbyxor och ett svart linne. Kommer ihåg att jag kände mig jätteglad och duktig när jag dansade. Även om jag inte var en stjärna på det. Nog om det. Åren efter nian dvs 3år sen. Har min gamla musikklass samlats och vi har gått och kollat på en ccc-konsertert tillsammans. Men inte detta år. Man har väl glidit ifrån varandra kanske. Så detta var det första året utan att ens se ett luciatåg, sorgligt.

Idag har jag nästan köpt mina sista julklappar. Efter jobbet, maten och tuppluren åkte jag in till stan för att handla julklappar. Jag viste precis vad jag skulle köpa så det hela gick väldigt fort. Det är lite tråkigt för jag vet inte om två butiker hinner få in julklappar som jag vill köpa till två personer. Den ena vet vem den är, min syster men hon har sagt att det är lungt om hon får paketet i efterskott, men den andra personen har jag inte sagt något till än. Jag hoppas på att butiken hinner få in julklappen!

Nu ska jag gå ned till min kära pojkvän som ser på hockey, inte så inspirerande tvprogram, men vad gör man inte för den man älskar...

Julmarknad, Rymden och Nyårslöfte

Så, då var man tillbaka i Karlstad igen då. Kom iof hem på fredagskvällen men ändå. På lördagen så var jag och Patrik på julmarknaden i Mariebergsskogen. Kostade 40:- att gå in, ganska dyrt eftersom man inte fick något för det. Vofflor och lönnsirap som vi var ute efter fanns inte... så det enda som blev inhandlat var en liten julklapp till mamma och självkart grillad korv med bröd. Men det är alltid mysigt att gå i lera o kolla på hästar, grisar och getter, och människor som handlar bara för att inte komma från markanden tomhänta.

Så inatt satt man uppe med pojkvännen och väntade på att Fuglesang skulle flyga upp i luften. Visst det är första svensken som ska upp i rymden men så häftigt är de ju inte ändå. Tycker inte jag iallafall. Men om man kollar på bilderna som finns på aftonbladet.se så var det väldigt fina bilder.

Blev väldigt irriterad idag när jag räknade ihop hur mycket jag har jobbat. Jag har fått betalt för minst 10 timmar för lite. Det är inte första gången det händer att jag inte får betalt för alla timmar. Börjar tröttna på det nu. Visst, då vet man att man får mer pengar nästa månad, men går det verkligen att göra så när det blir ett helt nytt år?
Fresten, nyårslöfte.. Mitt nyårslöfte ska bli att jag ska börja dansa. Har hittat ett ställe där det finns jazzdans som verkar roligt. Har testat på det en gång, så nu till januari när en ny nybörjarkurs startar så ska jag vara med från början till slut. Ska bli kul och spännande. Tråkigt bara att det inte är någon som vill börja dansa med mig eftersom de tränar på annat håll. Men det kan väl vara nyttigt att börja på något själv.

Nu ska jag sätta upp det sista julpyntet i mitt rum. Kör på silver i år, lite diskret men väldigt fint, enligt mej! Och så ska man väl plocka ur resväskan som ligger kvar och dräller på golvet... 

Väntar på att snön ska komma!

Jag i Sälen

Jag i Sälen förra året.


Lager 157

Ända sen i måndags har jag varit i Borås, min syster har precis flyttat ner eftersom hon börjat plugga här. Igår var vi till Gällsta, där ligger nämligen Lager 157. Där säljer dom märkes grejer till nästan halva priset. Själv inhandlade jag en present till min pojkvän (kan inte avslöja vad här), trosor, randig tröja och en typ orange t-shirt av koola anna. En riktigt härlig t-shirt faktiskt.

Men idag ska vi ta bilen och åka hem till Karlstad. Hem till pojkvännen och hästarna.

Karlstad stenbro

Stenbron i Karlstad


Emelie & Patrik

För bara några dagar sedan så firade jag och min
pojkvän Patrik 3år. Vi blev tillsammans 3 december 2003.


148371-3

Jag och Patrik på Skutberget, Karlstad.

Emelie

148371-1


Hej. Emelie Carlsson heter jag och fyller snart 19år.
Testar bara nu och fyller i mer någon annan dag.