Jag och Lina

Slänger upp en till bild på mig och Lina i farten. Ser fram emot imorgon när vi ska redovisa projektet. Ska bli kul att få visa upp vad vi gjort + att få se alla andras redovisningar. Lalalala jag är på bra humör!


Jag ser slutet av projektet!

Imorgon ska vi äntligen presentera vårt arbete som vi har hållt på med ett bra tag nu. Jag och två grabbar ska redovisa vårt projekt. Är otroligt stolt över vår bänk! Ska över till Coung lite senare och köra igenom presentationen en sista gång. Hoppas dom har övat så de kan de mesta utantill nu. Jag vill inte se att någon står och läser allt för mycket i de fina "presentationskorten" som vi gjort såklart. Har börjat att fotografera de möbler som var framme redan idag. Resten får jag fota imorgon. Har sprungit runt med Linas systemkamera i skolan. Ska bli kul att köpa mig en egen. Längtar! Ska fixa det under nästa vecka! Nu är jag trött men måste plugga lite hållfasthet innan jag går över till grabbarna.

Imorgon kommer Produktutveckling med möbeldesign 2orna tillbaka från praktiken. Maria ska bo hos oss i två dagar då hon inte har kvar sin lägenhet. På torsdag efter tentan blir det FIKA i stora lassa och sedan fest. Lotten kommer nog också slagga här då. På torsdag går våra nyttiga veckor ut så då ska vi äntligen få fika. Dock tror jag att vi kommer få avsluta det redan onsdag eftersom vi kommer att baka vårt bidrag då.

Detta är en av mycket få bilder jag kan lägga på nätet innan imorgon eftermiddag. Vill som sagt inte att några andra snor våra idéer, så får hålla hårt om bilderna. Bilden är klippt men på bilden sitter iaf jag på vår bänk LEVEL!

Löpa med Lina

Idag skulle jag och Lina endast plugga. Inte för att vi har gjort så mycket annat men man försöker ju i smyg hitta på annat att göra för att slippa plugga. Så idag har vi rensat underkläder, bakat mera bröd (som blev jättegott eftersom det var Lina som bakade), rensat ett "det hemliga rummet" och vart ute och sprungit. Tog oss ett varv tillsammans runt ett ställe som kallas Träslända. Som att springa på landet, mysigt. Var otroligt länge sedan jag sprang med någon men det var gött då Lina sprang lite före mig hela tiden och "drog" mig. Sprang i ett högre tempo hela tiden mot vad jag brukar kändes det som. Denna vecka har jag varit ute och sprungit 4 gånger. Japp, FYRA gånger. Det är fan inte dåligt det. En klapp på min egna axel!

Nu blir det att borsta bissarna och sedan sängen. Natti.

Bjuder på en bild på mig i verkstaden.





























Jag vet att jag ser lite konstigt ut, men måste sitta på nått konstigt sätt...


Tulpanernas stad, Nässjö?

Det är så otroligt mycket tulpaner i denna lilla by. När man är ute och springer/går ser man att det finns tulpaner på precis allas trädgårdar. Mamma, du skulle vara här och se! Vackert som tusan!

Idag måste vi plugga materialteknik. Dock är det så otroligt svårt att släppa projektet eftersom vi har redovisning på tisdag och jag är en av dem som ska redovisa. Bilder kommer att komma upp på allas möbler! Våran är sååå niiice!

Nu ligger jag i sängen och bloggar eftersom Lina fortfarande sover. Måste dock kliva upp och käka frulle nu eftersom jag börjar bli hungrig. Mjölk och flingor får det bli. Inge godis har det varit för oss de två senaste helgerna (med denna). Igår åt vi riktgit naturgodis, dvs en färsk ananas. Det innehåller endel kcal men är så otroligt mycket bättre än riktigt lösgodis och det så kallade naturgodiset som faktisk innehåller lika mycket kcal som vanligt lösgodis, om inte mer. Nötter innehåller iof nyttiga fetter såklart men ändå. Det är fresten Lina som har fått mig att äta ananas. Hon har även fått mig att gilla gröna vindruvor. De ni. Hennes mål till hösten är att lära mig att äta tomat och dricka öl. Tror inte hon kommer att lyckas faktiskt. Men vi får se.

Någon som såg Schlagern igår? Katastrof att Sverige inte var med istället för tex Spanien. Bitter...? Kanske, men med all rätt tycker jag!

Snart ett år som student på Tekniska Högskolan i Jönköping, fast i Nässjö på Träcetrum

Jag har ju som jag skrev bakat brödet Hurtbulle herromdagen. Konstigt nog smakade det inte riktigt lika gott som när Lina bakar det. Tror hon glömde säga till innan att ingrediensen kärlek skulle vara med i smeten. Tror jag glömde den iaf. Är helt säkert på att jag fick med allt annat nämligen. Skumt men sant. Bättre lycka nästa gång.

Ska man ha tid för att träna nu när man har så här mycket i skolan så är det innan man börjar skolan man får passa på. På eftermiddagarna har man varken tid eller ork till att sätta på sig löparkläder och ge sig ut. Imorse var jag alltså ut igen och sprang. Denna gången testade jag att springa jättesakta för att hålla nere pulsen så mycket som möjligt. Ville se om jag förbrände mer kcal om jag gjorde så. Men icke, det gjorde jag inte. Så nu kommer jag fortsätta att springa på som jag har gjort. Att få bättre kondition kan väl inte skada heller så.

Imorgon blir det bara massa plugg. Förberedelser inför tisdagens redovisning av bänken och sen måste jag också plugga hållfasthetslära eftersom vi har tenta på torsdag... Ser fram emot torsdag eftermiddag då allt är över. Då har jag och Lina också varit nyttiga i nästan 3 veckor och detta och att skolan slutar kommer antagligen firas med pompa och ståt.

Idag var vi ned på stan en sväng och sedan mötte jag och Lina upp Binnie och Cuong så gick vi till hotellet och åt Tacobuffé. Köper du en dricka/cider/öl så får du buffén på köpet. Du kan alltså köpa en dricka för 20:- och få käka hur mycket tacos du vill. Hur bra är inte det? Synd bara att vi la märke till detta så här sent på terminen. Kanske är samma till hösten, vem vet.


Arbetsbyxor på tjejer

Här är vi. Jag och Lina i våra arbetsbyxor. Idag har vi tagit massa bilder. Kan dock inte lägga upp dom på bloggen än då jag inte vill att någon annan snot våra idéer. Men jag kan iaf avslöja att delar av bänken står på vagnarna bakom oss. Den är råsnygg! Synd att ni inte är här på tisdag när det ska redovisas så ni får se vad fin den är i verkligheten. Men som sagt, fler bilder kommer efter tisdag.

Flickorna i småland!

Skön sommarbild på mig, Lina och Sara. Tyvärr kommer inte Sara fortsätta denna utbildning till hösten och jag kommer sakna henne alldeles för mycket. Hon har if lovat att vi ska få komma upp till Ånga och hälsa på.


Hurtbullar!

Jag har precis stoppat in brödet i ugnen. Japp, idag är det jag som står för brödbaket. Lina tyckte att det var dags att jag lärde mig nu och det var inte alls svårt. Gjorde ett bröd som kallas för Hurtbulle. Ett recept som vi hittat på Arlas hemsida. Det är dock lite konstigt att jag tycker om det då det innehåller fil, lingonsylt, honung och hasselnötter vilket är ingredienser som jag inte tycker om var för sig men i detta bröd gör det sig fantastiskt. Ska baka detta åt mamma och pappa i sommar. Här är receptet:

HURTBULLE
2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl Arla Ko mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Hunnit mycket redan!

Nu är klockan 07.50 och jag har hunnit med att:
Springa i 30 minuter, träna lite mage och rumpa, duscha, äta frukost, sminka och kläd på mig. Inte dåligt va?! Japp, det gick att springa innan frukost!

Igår var vi kvar i skolan till halvsju. Sjukt mycket att göra i skolan nu. Inte nog med att vi har tenta nästa vecka i Materialteknik B så har vi också ett projekt i Formgivning B där rapport ska skrivas, det ska redovisas och möbeln ska byggasklart i verkstaden + att vi har ett till projekt i Materialtekniken som ska redovisas imorgon + rapport till det som ska skrivas och beräknas. Suck.

Så här kan en snabb modell se ut iaf. Bilder på den riktiga bänken kommer självklart upp när den är klar!

Bikini x 2

Idag har jag shoppat på nätet! Skickat efter en bikini från Nelly och en bikini, ett linne och en bh på Gina Tricot! Väntar med glädje på mina nyinhandlade kläder! Bör komma under veckan! Härligt!

Springa innan frulle?

Hade tänkt att gå ut och springa direkt på morgonen men när jag vaknade kände jag mig lite trött i kroppen. Har nog aldrig vart ute och sprungit innan frulle så tror inte det var bästa dagen att testa idag. Så nu sitter jag vid köksbordet med en kopp mjölk och en macka. Det trista är att man måste vänta minst, minst, minst en timme innan man kan gå ut. Vill ju inte riskera att få håll. Vi är lediga idag som ni kanske förstår så jag funderar på att försöka somna om en sväng. Min sambo sover ju ändå så kan inte slöa vid tv direkt då Lina just nu sover i v-rummet. Idag ska det pluggas till tusen!!! Hållfastighetsläar, oj vad kul + rapportskrivning. Men så får det bli.

Bjuder på en bild från i lördags. Husvärden Sara satte mig och Lina i arbete innan alla kom då det bjöds på snittar! Nyttiga sådana, vad annars!?


Löparskor med gele och knyt på sidan

Jag har köpt butikens dyraste löparskor. Har varit ute och sprungit med dom tre gånger och promenerat med dom en gång and I like it! Dom är både snygga och sköna. Denna gång shoppade jag inte med ögonen utan köpte dom för att de passade mina fötter mycket bra! Ska se till att slita på dessa 2000:- ordentligt. Köpte även ett par halvlånga tighta löparbyxor som jag nu springer runt i.

"Sko med optimal kombination av stötdämpning och stabilitet. Fantastisk löparkänsla. "


Kommer att göra ett ännu dyrare inköp snart. Ska äntligen få tummen ur och köpa min en systemkamera. Har velat haft det otroligt länge. Vet inte varför jag inte köpt någon än men nu ska jag fan göra det! Senast första veckan på lovet ska jag ha inhandlat den! Några förslag på vilken jag ska välja?

Hemma hos underbara Sara Gunnarsson!

Bjuder på en smakbild från igår. Var sååååå mysigt!


Vart tog tiden vägen?

Det är bara 2½ vecka kvar i skolan. Dvs. Massvis att göra. 1 stor tenta kvar, en redovisning, en projekt som sa ro i land. Kommer vi att klara detta? Hoppas hoppas!

nwt.se/trender



Syrran har precis börjat blogga för NWT. Nya Wärmlands Tidningen. Bloggen heter Trender med Therese Karlsson. Kika in vettja!
http://blogg.nwt.se/trender/


 


Skänk en plupp till mig!?

Oj, har nästan glömt bort att jag har en blogg. Ne, inte riktigt men jag har inte tänk på att blogga då jag har varit hemma i Värmland nästan en hel vecka. Om bara tre veckor bär det hemmåt igen och då kommer jag stanna i nästan 3 måndader. Konstigt men kul.

Jag har en fråga jag vill ha svar på så fort som möjligt: Kan man köpa lösa "pluppar" till walkamhörlurar? Har tappat en och är evigt tacksam över att jag får låna en av Sara H men kan ju inte ha den hela sommaren och jag vägrar att köpa nya lurar bara för en "plupps" skull.

Det ska vara tight!

Idag har jag och Lina varit ute och promenerat i 2h. Lallade ner till stan och runt i butiker och avslutade med vår dagigliga dos av ICA. Testade tighta löparbyxor på Intersport men de hade inte min storlek så alla var lite stora ( ! ) så jag får testa fler när jag kommer hem till Karlstad. Mycket ska shoppas när jag kommer hem till de värmlänska skogarna!

Här är Lina bland alla vitsippor:


Tog en bild som blev väldigt, väldigt annorlunda. Träden lutar år ett håll medans Lina ser ut att luta åt andra hållet. Vet inte hur det kunde bli såg här men det ser kul ut iaf!

Myskväll med vännerna!

Förra veckan bäddade vi ner oss jag, Lina, Sara, Elin och Adam under en varsin filt och tittade på filmen 2010. Så här såg det ut när de hade gått här ifrån.
Mysigt va?!


En go helg i Borås

I fredags satte vi foten på gasen mot Borås. Anlände till Hillared (där Sara H har sitt ursprung) vid 19 tiden. Vi fick en ordentlig sightseeing av Hillared vilket tog ca 5 min. Ni kan ju ana vilken storstad det är! Ett mysigt rött hus med vita knutar och småstugor på gården. Efter att testat igenom tre klänningar, ett par jeans, två par leggings, tio toppar och tre långärmande tröjor var jag klädd och sminkad för kvällen. Vi grillade fläskfilé med tre av Saras killkompisar. Senare på kvällen kom Saras mamma och hämtade oss och körde oss till Trädgårn där Lija var dj. Det var en helkul kväll och vi var väl hemma runt tre. Sov i utestugan och Elins klocka ringde 8.00. Vi gick upp med henne då hon skulle tillbaka till Jönet för att spela match. Jag och Sara gick och la oss igen. Sara somnade men jag låg bara i "ide". Tänk er att ligga under ett varmt täcke när det är lite kyligt i rummet och du är jättetrött. Det kan man väl kalla att gå i ide. Efter frullen körde Sara in mig till Borås där jag spenderade några timmar i endast 4 butiker. Det var så kul att shoppa igår. I Nässjö finns ju knappt några butiker så att få gå in i en Ginabutik känns lyx. Sedan var jag och käkade thailunch med en killkompis och sedan bar det av till "Tåget" där vi var på två föreställningar. Mattis Silins är duktig! Sen var det bara bilresan kvar innan vi var tillbaka i Nässjö. Igår kväll blev det film med tjejerna och choklad. Idag är det bara plugg och löpning på schemat. Efter en helg med både alkohol, chips och choklad behöver jag röra lite på mig.

Snabb leverans från Nelly

I måndags skickade jag efter kläder från Nelly. Idag kom de hit! Riktigt snabba! Här är mina nya kläder!

Klänningen från märket Paprika var som jag hade tänkt mig och den satt jätte bra trots att det var S/M. Koftan var mörkblå med mer beiga ränder och inte vita som jag hoppats på. Dock var det guldknappar på axlarna som jag missat vilket var väldigt fint. Denna var också S/M och var lite stor i axlarna men väldigt bra i längd och runt midjan.

Linnet var jättefint! Från Rut m.f. Det var lite kortare än vad jag trodde. Tightsen skickade jag efter i M då det var den enda storleken som fanns. De passade men "håller" inte in låren som man hoppas på men det gör inget, de var ju inte för stora vilket jag fasadet över.

Lina skickade efter bikinin som jag bloggade om för någon vecka sedan och den var jättefin i verkligheten! Idag har fresten Lina bakat bröd som kallas Hurtbulle vilken var så otroligt gott. Skulle kunna äta upp allt redan idag. Längtar till frukosten! Tack Lina!

Spring mer!

Idag har jag varit ute och sprungit. Efter middagen (pasta och kycklinpesto) tog jag och Lina oss till en promenad till ICA som tar över 1h. Bra va?! Till ICA går jag ju titt som tätt men ska bli bättre på att gå ut och springa. Bra nu när jag bor med Lina så hon kan tjata lite på mig. Ska ta mig i kragen och köpa mig ett par nya löparskor och ett par tighta löparbyxor.

Mamma, detta är till dig!

Igår promenerade jag runt i den så kallade Sortimentsträdgården i Nässjö som ligger ner vid vatten. Vackra tulpaner har slagit ut och det doftade underbart. Vår, sommar och fräscht!




Det är vår, jag lovar

Igår när jag var ute på en prommenad var det strålande solskensväder här i Nässjö. Jag ska verkligen försöka att njuta av vad vackert det är här nere i Småland, Nässjö. Alla små byar och så även storstäder har små guldkorn och det är viktigt att ta till vara på dessa. Jag vet (och hoppas) att jag bara kommer att bo i Nässjö i två år och därför ska jag verkligen försöka uppskatta det positiva med denna lilla, lilla stad. När jag bodde i Karlstad glömde jag bort vilken vacker stad det är, nu när jag kommer och hälsar på uppskattar jag detta mycket mer. Men som sagt igår var jag ute på promenad och tog lite vårbilder.

Kan det bli mer vår än när två barn försöker blöta håret i fontänen?



Fåglar finns det gott om här i Nässjö. Alla olika sorters samlas runt Insjön.



Turkiet till sommaren

I år ska jag och mamma utomlands igen. För två år sedan så bjöd jag mamma på en resa tillsammans med mig till Skiathos (Grekland). Hur mysigt var inte det!? I år ska har vi tänkt oss en vecka i Turkiet. Ingen av oss har varit där förut och vi är ute efter sol, bad och en lugn, avlsappnad semester. Någon som vart där och vet vad som skulle kunna passa oss? Vad måste man se om man åker till Turiket???

Nu har jag och Lina precis klickat hem lite kläder från Nelly. Leveranstid på 2-3 arbetsdagar så de lär ju dyka upp innan veckan är slut. Kul! Visar senare vad jag beställde.