Årets första volleyboll

Idag har vi varit på studiebesök på ett museum i Bodafors. Jag förstår inte riktigt varför vi var på det studiebesöket egentligen då det mesta dels handlade om vatten, fiskar och fåglar. Dock är det alltid kul att söka inspiration på oväntade ställen.

Idag har jag kännt mig väldigt trött men fick upp humöret när vi drog iväg och spelade vollyboll. Det var dock inte en favorit för min rygg. Kommer säkerligen vakna upp imorgon med svullna och blå armar då jag redan har ont. Mina tår frös till is då vi spelade i strumplästen. Eller hur stavar man till det, månne?! Imorgon kanske vi kör basket. Om inte, måste jag ta mig en springtur. Har inte tränat på gymmet sen i torsdags eftersom mitt gymkort gått ut. Ska försöka träna genom löpning och hantar/skivstång vi har här hemma nu ist.

Idag har jag skissat lite också. Imorgon ska vi lämna in 5 olika skisser på en trästol från IKEA. Har man inte ett ljusbord får man fixa något liknande på eget sätt. Smart va!? Okey, att använda ett fönster är väl inget nytt men då det började skymma ute fick jag sätta ut en lampa på ballen för att få det att lysa igenom. Igår satt jag på golvet som vanligt och skissade (sista bilden). Min meterlinjal i metall var ett riktigt bra köp!




Emelie och Linas vårkollektion

Ja, man vill ju ha lite valmöjligheter!





Någon dag när vi har tid ska vi ta oss till IKEA och köpa flera hyllor för de ska sättas upp ända upp till tak så vi får plats med alla skor. Nu är det "bara" tygsneakers i olika färger och nyanser som pryder hyllorna. Vinterjackorna är bortplockade och vårjackor i olika varianter hänger på galgar!

Orka sova?

Okey jag är vaken. Klockan är kvart över 5 på morgonen och jag äter kvällsmat. Eller säger man kvällsmat när klockan är 05 på en måndag morgon?

Har spendera morgonen/kvällen/natten hemma hos Lija där vi tillsammans med Binnie har lagat pizza, sett på film och suttit och tjötat. Eftersom jag förra natten bara sov 4h, så vart jag väldigt trött där ett jag men jag piggnade till och nu när jag väl kommit hem kan jag inte sova. Måste man gå och lägga sig tro?

Nej nu ska jag se på Parlamentet. Imorgon/idag/sen ( ? ) ska jag skissa, handla, och laga korvstråganoff!!! Har en matlagningsgrädde som snart går ut så jag tänkte för första gången i mitt liv laga korvstråganoff alldeles ensam. Hoppas det smakar då även Lina kommer få detta i matlåda på tisdag.

"You look like a million dollar"

Den kommentaren fick jag igår när jag, Binnie och Lija var på krogen i Jönet. Okey han sa det på svenska "Du ser ut att vara värd en miljon kronor" men det låter häftigare på engelska. Igår var det sjukt mycket folk ute då mitt reservlag vann SM-guld. Dvs HV71. Efter middag i en studentkorridor och lite kulturella inslag hamnade vi på Karlssons. Kvällen slutade med en stående bussresa hem med en pratglad busschaffis. Får jag tag i bilderna som Binnie tog igår så kommer de upp på bloggen lite senare.


Skönheter från Nelly

Är det inte jag som får Lina att promenera på kvällen i kylan så är det hon som drar ut mig. Herromdagen fick Lina mig att möta upp henne på OKQ8 med hennes legg för att plocka ut första delen av vår H&M beställning. Min vita halvgenomskinliga topp och innerkudden låg i det paketet. Toppen var ganska söt faktiskt. Men nu har jag kikar runt på Nelly.se och är sugen på att beställa kläder därifrån. Har hittat bikinis, toppar, klänningar och koftor.




Är det april, månne?

Ja, man skulle kunna kalla det riktigt jävla svenskt aprilväder! Idag har det snöat, regnat, haglat, varit sol med blå himmel, åskat och blixtrat. Kan allt detta ens existera på en och samma dag? Tydligen.

Imorgon får det gärna vara sol hela dagen så jag kan sitta ute på ballen och sola. Ska tvätta, skissa, plocka och handla också men det ska nog hinnas med det också.

Om det är sol ute men är kallt och blåser så kan man sitta precis innanför balkongdärren.

Tråkgött

Just nu är jag sugen på allt. Har precis käkat lite pannkakor, åt tidigare upp kladdkakan som var kvar och skulle kunna tänka mig att äta mera gott. Godis hade inte suttit fel. Eller chips och dipp, det var ett tag sedan jag åt det. Imorgon kanske?!

Ikväll blir det varken utgång eller socialt. Kommer nog bädda ner mig i soffan och titta på någon film. Att vara ensam hemma en fredagkväll var också länge sedan, så varför inte... Lite tråkigt men ganska gött ändå. För några dagar sedan längtade jag efter lite rastlöshet så varför inte njuta av den nu..

Tidernas godaste kladdkaka!

Jag har vrål ont i ryggen nu! Har precis käkat kladdkaka med sprutgrädde som Sara H bakat. Hon skulle hem idag så då fick jag kladdkakan som var kvar. Har sagt det förut men jag måste säga det igen: Saras kladdkaka är fantastiskt god! Hoppas på att den kan verka som medicin till ryggen nu!

Bild från Stockholms mässan! Lina, jag och kladdkake Sara!

Lina - Har jag blivit lespisk nu?

Jag och Lina är som sagt sambos nu. Idag ringde Din El Göteborg till Lina och frågade henne varför hon sagt upp elen hos dem. Hon berättade att hon blivit sambo men att vi fortfarande har elen hos dem. Då ville säljaren från Din El Göteborg ha mitt personnr för att se till att dokumentera detta. Lina säger då; Emelie, vad har du för personnr? Hon får mitt personnr och säljaren frågar henne om hon tänkt att bo där länge. Lina svarar: Ja?, tills vidare. Och hon får tillbaka ett litet skratt. När de lagt på frågar Lina: Har jag blivit lespisk nu? Haha.

Bild från grillningen i fredags. Hamburgare med grillad annanas. Och självklart grillade majskolvar! Mumma.

Efter 2 Pizzor

Lördagens utgång:

Bild 1. Sara hittade det nya heta dansgolvet hemma hos mig och Lina. Bild 2. Emma och Maria hos Daniel. Bild 3. Sara och Daniel. Det belv väldigt mycket Sara på bilderna märker jag och nu kommer två till. Det är något knas med Saras spray/wax så hon blir alldelles vit av det när uvljus lyser på det, dvs på dansgolvet...

Nope, inga konstiga inställningar när bilderna är tagna.


4 hamburgare

Fredagens grillning:
:

Bild 1. Binnie och Frida Bild 2. Sara H Bild 3. Lina och Malins rumpa

Bild 4. Uteliggare? Ne då det är bara Totte Bild 5. Daniel och Kim
Bild 6. Simon, Shaggy och Maria

4 hamburgare, 2 pizza, 7 våfflor, tacogratäng med glass och bär

Ojojoj vilken helg. I fredags skulle vi fem tjejer grilla här ute på innergården. Ryktet spred sig snabbt och swisch så var vi ett helt gäng som grillade hamburgare och korv. Själv tryckte jag i mig FYRA hamburgare, allt för att det var så gott med annanas på. Jag som inte ens gillade annanas för några veckor sedan.

Lördagen var en flyttlördag. Jag och Lina sprang som aldrig förr i trapporna. Fick hjälp av tre killar i klassen med några tunga grejer. Som tack för hjälpen bjöd vi dem på hemmabakad pizza och sallad. Det blev nästan annanas med pizza och det var så gott! Tror killarna också blev nöjda. Det blev första middagen tillsammans i det "nya" köket. Senare på kvällen blev det rumpskak på hotellet. När vi kom var dansgolvet tomt men eftersom jag går ut för att dansa så jag fick med mig Sara och Emma upp på dansgolvet ändå. Sen kom det fler som joinade oss. Kvällen slutade med att jag slog till en kille (iof bara på axeln) som klämde på min rumpa och att jag kysste Sara på munnen mitt på dansgolvet för att få bort en annan jobbig kille. Nu tror väl hela Nässjö att jag är gay men vad gör man inte för sina kompisar.

Inatt sov Lina här för första natten. Hon var inte med ut igår så det var lite annorlunda att komma hem kl halv tre och behöva smyga in utan att göra väsen och tända alla lampor. Hon hörde aldrig när jag kom hem så jag gjorde nog bra ifrån mig.

Idag har vi mestadels flyttstädat. Trodde vi skulle hinna med att skissa då vi ska lämna in 5 skisser på torsdag men det hann vi inte med. Trodde jag skulle ta mig till gymmet men det hann jag inte med. Trodde jag skulle kunna plocka bort lite skor och plocka fram fler vårskor men det hann jag inte med. Ja, ja jag får väl göra allt detta imorgon istället.

Kvällen avslutades idag med en underbar middag hos Sara Gunnarsson som bjöd på tacogratäng och glass med bär. Tacogratängen var helt underbart god så jag hade svårt att sluta äta. Efterrätten satt riktigt bra den med. Som ni kanske förstår har jag ätit väldigt mycket denna helg. Inte nog med det så har jag och Lina köpt godis både fredag, lördag OCH söndag. Men ingen alkohol har intagits denna helg så där har jag iaf sparat in lite. Efter middagen hos Sara tog jag och Lina gjordens omväg hem för att få en promenad. Detta resulterade till att vi var ute och promenerade i en timme i kylan. Klockan halv elva klev vi innanför dörren och nu sitter vi här, i soffan vs sängen och datar.

Imorgon är vi lediga och då måste jag skissa och träna. Det är morgondagens viktigaste. Sen ska vi hinna med att städa lite mer också men det ordnar sig. Till veckan ska vi laga köttfärsås. Det är något jag inte gjort själv ännu så det ska bli spännande att lära sig göra det. Shit vad matlagning jag kommer lära mig nu. Kul!

Stora starka karlar ska de va!

Idag ska vi flytta typ allt. Och vi ska få hjälp av några stora starka killar i klassen med de tyngsta grejerna. Vill inte bära en stor spegel på 70kg ner för tusen trappor, ut, in och sen upp för en till med min halvkassa rygg. Trots att jag somnade efter ett vaknade jag åtta. Kanske dags att börja flytta runt och bort lite grejer innan Lina kommer hit med mera.


På ballen på en vanlig onsdag em.

-Hur gamla är ni ?
- Vad tror du ?
- 17 kanske ?
- Va, haha. Det får vi väl ta som en komplimang.


Japp så här lät det igår när jag o Lina låg halv nude på ballen och solade. Grannarna tjuvkikade ner på oss och var började snacka. 17 år hallå! Jag är 22 och Lina är 23. Det är fan 5 vs 6 år yngre. Ska man ta det som en komplimang egentligen?


Fy fan vilken bra dag!

Dagen har verkligen varit min! Dagen började med att vi fick tillbaka Solide Edge tentan och sedan även resultatet på Rhiotentan. Det sjuka är att jag fick FULL POTT på BÅDA tentorna. Fattar ni, alla rätt på två tentor. Är så jävla nöjd och sjukt glad över detta.

Inte nog med att tentorna gick så bra så har solen skinit hela dagen. Jag har passat på att sola på både lunchen, rasten och när jag kom hem slängde jag av mig kläderna och på med 3/4 byxor och bikinibh och ut på ballen i solen med Lina igen.

Idag har jag även överträffat mig själv. När jag springer så får jag väldigt lätt ont i benhinnora vilket resulterar till att jag måste stanna då det nästan känns som kramp i "framvaderna". Detta har resulterat till att jag bara har sprungit korta sträckor på löpbandet på gymmet och inte sprungit ute på allt för länge. Idag fick jag för mig att skippa gymmet men att gå ut och springa istället. Trots min träningsverk i vaderna från gårdagens gympass tog jag på mig springkläder och gav mig ut. Jag bara sprang och sprang och fick inte alls ont i benhinnorna som för ett tag sedan. Hade bestämt ett mål men tänkte att efter det får jag väl fortsätta och gå resten. Men jag bara sprang och sprang. Sprang och sprang. Sprang och sprang. Visst, det var jobbigt och jag var ganska nära på att ge upp några gånger men musiken + tanken att berätta för Lina vilken sträcka jag sprungit taggade mig oerhört (hon brukar springa typ där) ! Jag sprang ända hem! Hur långt var detta då? Jo, när jag kom hem mätte jag på hitta.se. Det sjuka är att jag aldrig har sprungit så här långt i hela mitt liv. Jag spran SJU OCH EN HALV KILOMETER på 55 minuter. Har aldrig sprungit i 55minuter för den delen heller. Fan vad nöjd jag är! Men nu kommer jag inte springa på några dagar för kroppen lär nog vara ganska sliten nu när jag chockat den såhär. Förvånar mig inte om jag åker på en förkyldning också. Brukar vara så, men det är det värt denna gång isåfall! Man kanske skulle unna sig ett par nya löparskor ändå!?

Hjärnhinneinflamation och infektion i blodet nästa?

Har ni läst?



Vilken tur att vi köpte TRE paket ICA grillkorv i lördags och nästan käkade upp alla på 5 pers... Hm.

Jag ska bli sambo

Lax, skäftskärtar och potatisskivor har jag käkat till middag idag. De var göttans. Till lunch åt jag currykycklingen från gårdagen. Massa god mat idag alltså.

Tror inte jag har skrivit det i bloggen tidigare men jag ska bli sambo. Idag flyttade vi de första grejerna. Kommer bli spännande!

Idag på gymmet kände jag ingen motivation. Jobbigt. Kanske skulle avstå att träna imorgon för att tycka att det är roligare på torsdag? Kan ju faktiskt inte träna varje dag heller, även om jag gärna skulle vilja det ibland. Önskar bara träningen kunde synas mer på min kropp... Vad gör jag för fel/ hur kan jag förbättra träningen? Några förslag?

Jag är som en pommes

Har precis lagat mat och nu äter jag den så kallade efterrätten; godis. Dagens mat blev kycklingcurrygryta med baccon, champinjoner, nötter och ris. Tre matlådor blev det också. Inte dåligt det. Zappade precis på tv och kom in på Bingolotto. Det var verkligen flera år sedan jag satt och såg på det. Men hängde kvar på 4Plus eftersom gästen var Alex Schulman. Han sa en så rolig sak: "Jag är som en pommesfrites, fet men ändå smal." Så jävla skön kommentar.

Idag ville jag inte bara sitta i soffan och dega så jag och Sara H bestämde oss för att gå på basketmatch. De spelades Final Four här i Nässjö så det var finalfinalmatchen som vi såg. Nässjö vs. Akropol (vet inte var de kom ifrån dock). Ibörjan satt jag och Sara och snackade mest tjejsnack. Ingen av oss hade vart på basketmatch innan så vi hade svårt att fatta varför vissa saker var som det var. Först i början satt vi mest och komenterade de olika killarna som spelade. Hur de såg ut, va de hade för frisyr, vilka var snygga m.m. Men i slutet var vi så inne i matchen så vi satt och hoppade, bankade och skrek. Det blev förlängning och Nässjö förlorar med 2poäng. Fan. Men det var två roliga och spännande timmar!



Första grillningen

Igår grillade vi för första gången i år och för första gången i Nässjö också för den delen. Vi var på Lövhult som är ett ställe typ mitt i skogen en bit utanför byn. När vi packade och klädde oss kändes det som att vi var rustade för att stanna i skogen flera dagar. Vi hade massa filtar, paraplyer, massvis med mat, dricka m.m. Vi var fem tjejer som köpte korv och bröd tillsammans. Vi delade på TRETIO korvar och TRETIOTVÅ korvbröd. Fast vi orkade inte äta upp riktigt allt, men nästan. Det var jättemysigt att sitta där runt lägerelden trots att det duggade lite. Vi hade ju som sagt rustat med paraplyer så oss gick det ingen nöd på. Vi packade sedan ihop, åkte hem och duschade för att slippa röklukten. Sedan var det bara att sätta på sig festblåsan och gå till Per. Sedan åkte vi ner till hotellet och skakade rumpan i några timmar. De stänger ju ett men festen inte slutade där utan fortsatte hos Lija och Adam. Gick väl därifrån vid halv fyra. En halvtimme tidigare än dagen innan iaf.

Vad gillar ni uppdelningen på paraplyerna!? Haha



Vi skrapade ihop varande liten slant för att få Glenn att käka denna härlighet. En korvbrödsrulle som var helt kolig med en korv i som luggit på grillen alldeles för länge. Tror vi kom upp till 90:- and he did it!


Hemma hos Per



Fler bilder på kvällen blev det inte. Har vart dåliga på att fotografera fester på sistonne, får nog ske en bättring på den fronten.

Tjuvtittat.se

Ja, alltså internetsidan tjuvtittat.se kan framkalla ganska många skratt. Jag har suttit och bläddrat igenom flera sidor idag och skrattat fler gånger. Ni måste kolla in sidan om ni inte gjort de förut.

Två bilder från tjuvtittat.se




Ja, jag tycker det är kul iaf!

Choklad i olika former



Igår när vi var på ICA köpte jag godis för 5,75:- Jag har aldrig köpt lösgodis för så lite pengar förut. 8 bitar blev det. Men mer än så var jag inte sugen på. Idag gick jag och Lina till ICA igen (vi är typ där varje dag...) då köpte jag lite mer.

Igår var det förfest hemma hos mig men massa mysigt folk. Sedan gick vi över till grannarna som hade inflyttningsfest. Ja, jag kom väl därifrån vid fyra snåret i morse. Ikväll ska vi till Lövhult och grilla korv. Ska bli mys. Tror nog det får bli dunjackan ikväll faktiskt. Lär ju bli rätt kallt... Får se om de blir nå mysiga bilder från lägerelden.

Ge mig träningvärk!

Idag har jag suttit rak i ryggen heeeela dagen. Har försökt sträcka på mig hela tiden för att både stärka den under tiden och för att få bättre hållning. Att sitta rak i ryggen gör att jag får mindre ont. Idag glömde jag matlådan hemma så jag tog mig en promenad hem och käkade lunchen framför tvn, sedan var det bara att promenera tillbaka till skolan. När vi slutat gick jag och Sara H till gymmet och tränade. Får inte jag träningsvärk i magen imorgon så är det något fel på mig. Har "slutat" få träninsvärk, men det beror väl på att jag tränat samma muskler under en längre tid nu. Men idag har jag gjort lite annorlunda situps, liggande benböj och en magmaskin som tränar sidmusklerna på magen.

Imorgon blir det hemmafest hos några av mina nyinflyttade grannar. Innan vi går dit har några klasskompisar bestämt att vi ska förfirra hos mig. Så idag har jag städat, dammat, dammsugit och plockat. Var en sväng till Systemet idag också. De hade kommit in Breecer Nyheter som jag bara var tvungen att testa. Mango och Orange. Läckra färger var det, hoppas de smakar lika gott som de ser ut!

Morgondagens lunchlåda längtar jag efter! Den innehåller; räkor, broccoli, majs och pastapesto med solroskärnor. Mums vad gott! Idag efter gymmet käkade jag tacos. Det var ett tag sen för min del. Eller ja, över en vecka sedan iaf.

Nu sitter jag och ser på Lyxfällan. Hoppas att dom säljer familjens hus för utgifter på 100.000:- per MÅNAD är sjukt mycket. Speciellt när man inte har inkomster som täcker det. Såg Sveriges Fulaste Hem förut också. Fan vilken knasig lägehet hon hade "byggt". Massa småloft överallt i lägenheten. Vet inte om jag gillade slutresultatet och Simon och Thomas kom fram till. Inte min stil alls men jag hoppas hon Vivian eller vad hon hette gillade det.


Mera rygg!

Jepp, nu har jag vart hos läkaren. Fick sitta ivänt rummet i över 30 minuter innan jag fick komma in. Han konstaterade iaf att det absolut inte var diskbrock vilket var skönt att höra. Samma sak sa ju sjukgymnasten men det är alltid skönt att få höra det från två olika personer och speciellt med olika slags yrken. Denna läkare menade på att jag har svaga ryggmuskler och att det är viktigt att jag tränar upp dom. Jag har ju fått övningar från sjukgymnasten men jag har inte tyckt att det har hjälp. Fick två till av denna läkare som jag gjorde på gymmet efteråt. Dessa övningar känner man verkligen att de tränar ryggen på rätt ställe vilket känns bra. Fick även smärtstillande utskrivet för att kunna ta när det är som värst. Viktigt var att jag tog dem i samband med måltid. Vill att min rygg ska bli bra så jag kan ströva runt på en vacker strand till sommaren utan smärta och problem!


Skor med snören borde inte vara ett problem för en 22åring

Nu ska jag snart iväg till vårdcentralen så en doktor får kika på min rygg. Har ont, ont, ont nu så vore skönt om de kunde komma på vad som kan göra ryggen hel och bra igen. Inte kul när man är 22år och har problem att knyta skorna... It hurts...

Bilder från helgens rumpskak med Patricia och Elena






Svanken

Min rygg tar dödens på mig just nu. Tyckte på förmiddagen att det kändes lite bättre. Men nu när jag var på gymmet slog det till. Fan vad ont det gör nu. Ikväll tänker jag knapra värktabletter, viket är ovanligt för att vara mig. Skulle det inte vara för kvällens Husfruar så skulle jag kunna gå och lägga mig nu och hoppas på en bättre dag imorgon.

Trött

Har inte sovit alls bra inatt. Undra om jag kommer orka med hela dagen.

Påsksnask

Oj oj oj då har man gått up 10 kg under 4 dagar. I torsdags åkte jag hem till kära Karlstad. Där åt jag mummsiga våfflor med sylt och grädde tillsammans med Mamma, Pappa, Therese och Jon. Under påskhelgen har jag shoppat, ätit massvis av gott och njutit av Karlstad. Jag har verkligen "passat på" att äta allt jag velat under påsk. Har ju som sagt haft mina gröna veckor och tyckte att jag hade all rätt att njuta av alla frestelser i påsk. i söndags åt jag kolaglass med kolasås till frukost och chips till lunch. Då förstår ni hur mitt matintag har sett ut.

Jag och mamma bakade hallonpaj med citron och vitchoklad! Skulle vara en slags smulpaj men så smulig blev den inte som ni ser. Men god vart den ändå!