IKEA Karlstad

Imorse vaknade jag 09,16. Gick ned till köket. Mamma sa att det såg inte ut att vara så mycket folk på IKEA invigningen. Så jag sa: Ska vi åka då? Jätte glad. Vi slängde på oss kläder och jag käkade frulle i bilen. Hade inte tänkt att åka dit förens om en vecka eller något. Vi kom dit 10 i 10. De öppnade klockan 10,00. Tog inte så lång tid att komma in. Det stora utrymmet slukar många människor. Köpte mig en taklampa till mitt rum som jag pysslat ihop nu. Sen köpte vi svarta tallrikar till köket och en röd matta till julen, sen det vanliga... servetter, disk- och  toaborstar, skohorn och sånt. Kännes inte som att vara i Karlstad. Men jag säger äntligen! IKEA i Karlstad!

Har precis gjort trängselskattkurs på datorn för Pressbyrån. Kallt här hemma så jag har massa värmeljus tända. Ska antagligen på bio och käka middag på restaurang med Andrea på fredag. Blir mys pys det!!


Mallorca

Tänkte jag skulle sammanfatta resan till Mallorca på några rader, blir nog inte dag för dag men iallafall.

Åkte till Norge på fredags kvällen eftersom vi flög ifrån Gardemoen. Sov på en rast/infoplats i bilen. Väl framme på parkeringen plockade vi ur bilen och gick igenom gräs och lite skog för att komma till terminalen. Då stannar en buss som säger att vi kunde hoppa på. Han frågade om det var lungt att han hämtade lite fler innan han körde oss till terminalen, klart det var lungan. Det var gratis flygbuss, vi visste inte att det fanns och hade inte sett några busskurer så vi blev väldigt förvånade. Flygresan ned till Mallorca gick väldigt bra. Åkte transferbuss till hotellet. Fick inget rum förens efter en timme. Rumet var fint och gult. Med stor balkong. Badade och solade varje dag när solen lyste.


Var tyvärr mulet ganska mycket och regnade och åskade endel. Åkte till Palma en dag när det var mulet. Shoppinggatorna var inte så stora som jag hoppats på men det är kul att ha varit där iallfall.



Har käkat mest lunch hemma och middag på resturang. Vi har testat på svärdfisk med bakpotatis, mums. Och lax med stora räkor på grillspett. Mumma. Annars blev det mest det vanliga, pizza som bakismat och bolognes. Magaluf var jätte fint, badade mest där eftersom stranden och vattnet var finare där. Snorklade och typ simmade med fiskar som nästan var genomskinliga. Jag  stötte i en, läskigt.



En dag när vi satt på balkongen och käkade lunch så står någon på balkongen bredvid och säger hej! Jag hälsade tillbaka med lite skeptisk blick. haha. Killen sa att han hörde att vi också var från Sverige. De bjöd över oss på förfest lite senare. Jag och Putte nappade på det så vi sa till att vi skulle komma över, så det slängde sig i duschen och städade lägenheten. Super mysiga killar från (nästan) Lund. Satt och snackade och tiden gick super fort. Gick sedan till några svenska klubbar. Grabbarna grus och E fyran.


Marcus och Joel tipsade oss om en stor affär ca 10 min ifrån hotellet där det skulle var mycket billigare. Vi gick dit dagen efter och handlade massa  alkohol, bröd och jouice. Var roliga kundkorgar, känndes som att man var ute och shoppade.


Var ute en till kväll med dem, då var det förfest hos dem o sen tre svenska pubbar, samma som dagen innan och Oas. Spelade biljard och hade det mysigt. Skulle ha badat på Magaluf sista dagen med dem men det var mulet och regnade då se  det blev inget. Var otroligt jobbigt att säga hej då till Joel och Marcus på flygplatsen. Åkte transferbuss tillsammans och fick tillochmed samma sittplatser på planet (åkte olika plan) men hur stor chans är det att man får det? Blåste väldigt så planen var sena. Blåste massvis när vi skulle landa så det var lite läskigt. Sen var det bara att hitta bilen. Vi hade vart så trötta när vi parkerat så vi visste bara att det var P + en sifra men inte vilken. Så vi chansade på vilken buss vi skulle med och hoppade av där vi hoppades på att det skulle vara. Kom rätt på direkten som tur var! Kom tillbaka till Sverige och Karlstad vid 20,00 tiden.

Det är så otroligt många bilder som jag skulle vilja lägga upp men det skulle ta mig hur lång tid som hellst. Får nog komma några då och då istället.

I miss Mallorca!

Matta

Lägger upp bilder på en matta som vi tror skulle passa väldigt bra i syrran o Jons lägenhet. Så här är den. Jag skulle själv vilja ha den!


Rensa bilder? svårt

Satt precis o kollade på bilderna från Mallis. Tänkte jag skulle plocka ut några bilder för att lägga ut här. Men så blev de så många så då tänkte jag att jag kanske kunde lägga ut dom på bilddagboken men tillslut blev det väldigt många bilder så det får nog bli framkallning. 154 bilder slutade det på. Kan inte dra ner mer. Tog totalt 869 bilder så det är ganska bra ändå. Får se om det blir några bilder på internet överhuvudtaget så svårt att välja. Kan ladda ut en på mig och Patrik som är härlig iof.

Jag o Patrik på Mallorca

Safari

Skrev innan jag for till Mallis att jag var på safari. Glömde lägga ut bilder och skriva om det så jag gör det nu. Jag älskar arkitektur och design. Så safari för mig var på nya Råtorp i Karlstad. Det är så fina hus där. Jag och Patrik har vart där förut o kollat på husen men den dagen åkte jag runt själv och fotade.


Kan man förstå att detta är Karlstad?

image396

I´m home

image390

Här bor jag snart!

image388

image389
(under en vecka)

Mammor kan

Letade som en idiot efter det jäkla simkortet igår. Under sängen, i väskor, under soffan, i soffan, på sängbordet, i garderoben, över allt! Kollade till och med i dammsugarpåsen. Så bad jag mamma leta för mammor brukar hitta. Så vad gör hon, jo hon hittar det i min lila väska. Jag hade letat där men saker kommer fram när mamma letar.

Tack Mammi!

Yes nr1

Hittade kameran. Var därför tvungen att ka kort på mina nya bikinis för året. Tycker dom är jätte fina! Köpte två av dem idag så jag kan glänsa på Mallis.

image387

P.P.P.

Åker imorgon kväll o just nu hittar jag inte 2 av de viktigaste sakerna efter P.P.P. Kameran och sim-kortet till mobilen. Bra Emelie, bra! Kameran borde vara någonstans men lycka till att hitta ett litet mini pytte litet simkort.

Kändistest

Gjorde precis ett kändistest. Gör det du med: http://www.tiiamo.se/dmz/famedate/default.aspx
Jag skulle tydligen passa bäst ihop med Alexander Skarsgård.

image386
Test är roliga!

Film film film.

Har precis sett på Se upp för dårarna. Den var jätte bra! Har nog aldrig sett på så mycket film som nu. Ser ju typ aldrig på film, bara hos andra.

Igår var jag o Agni hemma hos Matilda. En liten avskedsmiddag. Snyft. Käkade tacos på balkongen och jag fick tre myggbett på händerna. Sedan såg vi på film, Parfymen. Matilda hade sett den förut och sa att den var bra så då såg vi den. Den var bra men konstig. Anorlunda men bra. Så vid halv två tiden kanske så körde jag hem Agni. Då såg vi 5 stjärnfall. Var någon speciell natt igår berättade Patrik. Sedan såg vi två sycken stjärnor som rörde på sig långsamt och nära varandra. Jag trodde det var aliens så när jag tog bilen från Agni så var jag tvungen att ringa Patrik och fråga vad det kunde vara. Han trodde sateliter. Men så tätt? Underligt! Klarade iaf resan hem utan att någon alien stoppade mig.

När jag vaknade imorse så käkade jag frulle och när mammi o pappi åkte till stan satte jag på en film som jag lånat från Pb. Men vad fasen hette den. Bra var den iaf. En komedi. Nyhet. Typ tjejfilm. Nån som vet? Inte så lätt. Skriver när jag kommer på. Och så nu. Såg jag som sagt på Se upp för dårarna. Inte klokt vad jag har sett på film, inte likt mig.

Köpte tyg igår. Tänkte att jag skulle sy två själar som jag skulle kunna ha som en topp eller kjol eller bandana ellertyp vad som hellst. Kan lägga in bilder på tygerna senare. Men jag är itne så bra på att sy så jag frågade mammi om hon ville hjälpa mig och så klart gör hon det. Så nu står hon där nere o syr mina två sjalar. Snäll hon! Ska köpa henne något imorgon, som tack för hjälpen. Säljer ju JätteTriss nu så varför inte en sådan?

Var fresten på safari idag. Mer om det sen.

Mumma, toblerone

Tog idag måndag (vuups) min sista toblerone bit som jag köpte på taxfreen från Kreta. Ganska bra att ha den så länge men på en måndag kanske var dumt, men väldigt gott. Får väl köpa mig en ny toblerone i guldförpackning när jag kommer från Mallorca. Har inte fattat än att vi åker denna vecka. Har kännts så långt fram men det är det inte längre. Åker till Norge på fredag kväll  eftersom flyget går lördag morgon. Måste berätta att jag höll mitt löfte som jag trodde jag delade med Patrik om att inte äta godis förra veckan (helg ej med räknad). Patrik hade aldrig helt fattat att han också var med. Men jag känner mig duktig iaf.

image385

Sextest

Gör teste du också

http://www.expressen.se/1.782474

Jag fick 9 av 10 möjliga

Jag kommer sakna dig kompis!

image383


På Matildas sommarstuga

Idag, Idag, Idag.

Dagen började med att vi fick sätta upp nytt staket så att Misty fick en egen hage. Haltade lite, men verkade bättre nu ikväll... Sedan kom min mammas faster och hennes man på besök. Åt lite sill, potatis, ägg o lax. Efter det fikade vi och kollade på kort som hon hade med sig. Morfar var här också, ville bara nämna det.

När de skulle åka åkte jag med. Jag åkte hem till Matilda. Sista träffen innan flytten. Vi åkte ganska raskt till hennes pappas sommarstuga på Hammarö. Jätte fin stuga med trädgård runt om kring. Mycket större än jag trodde. Vi var ner till vattnet men jag o matilda avstod badet eftersom vi är lite förkylda. Vill ju bli helt frisk till Mallis. Spelade spel tillsammans med hennes pappa Thomas och hennes lillasyster Maia. Yvve var med på ett hörn också (Thomas sambo). Dom är så mysiga allihopa.

Sedan när vi skulle hem så stannade vi till hos Erik. Vi skulle egentligen bara hämta upp honom men då blev vi kvar en stund. Käkade melon och pratade med han föräldrar. Sedan körde jag hem Matilda och Erik till tussen. Var sorgligt att säga hej då. Var ju sista gången innan flytten. Kommer sakna min underbara vän så. Har man alltid varit vänner är det svårt att släppa taget om varandra. I LOVE HER!

image381

Skor från hovleverantören

Var på vår "hovleverantör" igår och köpte skor. Behövde ett par sådannahära skor till Mallis. Lånade nämligen Sannas sådanna på Kreta. Så jag tänkte att jag kunde köpa ett par egna nu. Fanns inga i vanliga skobutiker så jag fick köpa dem där. De kostade bara 129:- Men vet inte om de kanske är lite jobbiga att gå i. Får se om jag behåller dem.


Bilder från Kreta...

Eftersom vi skippade både datorer och tv under resan så har jag ju inte lagt upp särskillt många bilder från resan. Men nu har jag laddat upp på bilddagoken.se användarnamn carlssonemelie. Det är lättare att lägga upp bilder där så det är därför jag har gjort det. Lite komentarer till varje bild. Blir ju dock inte samma sak som när man berättar om allt men det gör jag ju när jag träffar er om ni vill höra!

Klänning

Köpte mig en klänning på Kreta som jag tycker väldigt mycket om. Kan ha shorts eller tights under. Lite kort i rumpan för att inte ha någonting alls. Guldskor till är fint!



Där är kallt i Sverige, där av koftan.. haha.

Jag o Sanna på Kreta

image372

På en brygga



Jag och Patrik på en brygga vid Gapern, dagen innan jag åkte till Kreta.

Back in Sweden


Back in Sweden for a while.

Kom hem från Kreta igår. Veckan har varit jätte skön o solig. Blev dock förkyld efter flygresan så jag har varit lite hängig så jag har fått suttit i skuggan, så så brun som jag ville bli har jag inte blivit. Har massvis att berätta om resan men jag har svårt att sammanfatta allt här och nu så det blir en annan dag.

Idag har jag och Patrik bokat resa till Mallorca. Ska åka den 18/8 så de är ganska snart. Ska bo ganska nära Palma så det kommer bli skoj, sol och party!

Längtar redan tillbaka till Grekland! Till solen, människorna och semestern!

Lägger upp bilder senare... men här är en bild som en fotograf tog på oss...

image367