Toa, kosym, lägenhet

Igår när jag kom hem från Borås kunde jag inte vänta med att göra iordning på toaletten. Efter maten började jag städa och till och med moppa på toan. Det händer inte ofta. Sen när golvet hade torkat så hängde jag upp ett rött drapperi, lade dit röda mattor och hängde dit mina nya tulpan handdukar. Det blev jättefint. Har tagit ett "efter"kort men glömde ta ett "före". Men innan var drapperiet, mattorna och handdukarna i en ljus blå/turkås färg. Även då hade jag rosa korgar och övriga rosa detaljer. De rosa har jag behållt. Tycker att det blir som ett romantiskt ljus av det röda. (På bänken står även klockradion som jag köpte i Borås.)





Idag har jag jobbat men är ledig imorgon, så skönt. Jobbar onsdag-fredag senare i veckan. Efter jobbet åkte jag och hämtade Patrik så åkte vi ner till stan för att kolla på kostymer och skjortor till hans student. Den här gången blev han nästan sur på mig för att dem inte passade. Skjortan var för lång i armarna och kavajen var för kort i armarna och för lång för övrigt eller så var den stor och tight över axlarna... Allt var fel. Men eftersom jag vet att jag är exakt likadan så var det bara att ta det lungt och komma på en lösning. Vi gick till Dressman och fick jätte bra hjälp. Testade en kavaj som var lite liten men modellen var satt väldigt bra. Killen som jobbade på Dressman var så snäll och ringde runt i Karlstad men den fanns inte. Så han ringde runt till Arvika, Kristinehamn och Åmål. Och i Åmål fanns det en i rätt storlek, så de skulle skicka den till Karlstad. Hur schyst som helst.

Var iväg och kollade på Patriks systers och hennes pojkvänns nya lägenhet. Å den kommer bli så fin. Det är inte så fina tapeter nu men de ska tapitsera om överallt förutom på toaletten så det kommer bli jätte fint. Blev sugen på att flytta hemifrån jag också, men mest för att få inreda en lägenhet precis så som jag vill ha den.


Ullared Gkås

image134

Idag gick vi upp klockan fem för att åka till Ullared. Vi åkte från lägenheten vid 6,15 och var framme en timme senare. Det var ingen kö för att komma in trots löningshelg. Men det var nästan en upplevelse att tillsammans med alla andra kunder vandra från parkeringen med kundvagnar som skrammlade. Det blev som en hel orkester och alla verkade trötta men glada. Det var inte lika mycket folk där inne som jag förväntade mig men under timmarna vräkte det in och blev trångt i gångarna. Pappa som igår sa att det bara var sjuka människor som är där klockan 7 följde självklart med. Till och med han shoppade. Fick en jätte fin kostym för 300. Det kallas billigt!! Själv har jag inhandlat lite blandade saker:
* blått underlakarn
* handdukar med blommor på
* röd och vit randigt linne
* vit bh
* blå grimma till min bebis
* kallsonger till Patrik (rosa och gröna)
* lampa som ska lysa upp min "nya" garderob
* tavla att måla själv på
* olje färger
* penslar
* schampo
* student presenter (vad kan inte nämnas här)
* äggskivare till Patriks familj

Vi var framme vid 7,15 och kom hem till lägenheten vid16,00. Så efter att vi hade vart i Ullared så kunde vi inte motstå att åka och gå runt här i Borås. Vi var till tygaffärer, catalog (ellos), skoaffärer med flera. Så i de övriga butikerna köpte jag:
* en till bh
* vit radioklocka till badrummet
* färgpalett

(Mer inhandlade saker är det säkert, men inte som jag kommer på just nu.)

När vi kom hem var alla så trötta men vi fick iallfall i oss potatisklyftor och lövbiff. Sen sov jag nästan en timme, så skönt. Sen gick jag, Therese och Pappa på promenad och utforskade området lite. Sen var det rostade mackor med krabbstick. Skulle vart lax på men någon... hade råkat lagt laxen i frysen... Men mig gjorde det verkligen inget. Nu är vi trötta och kommer nog inte vara vakna så länge till. Lite tv innan jag intar sängen skulle nog inte sitta fel om det är något bra som visas. Ska bli skönt att få sova imorgon. Har inte haft sovmorgon sen förra söndagen. Mån-tors gick jag upp 5,00, fredag 7,00, idag 5,00. Känns som att jag behöver sova ut lite grannar. Imorgon far det hemmåt igen. Therese ska följa med hem eftersom hon är ledig några dagar.

Och vad ska det bli på Valborg? Ingen aning än så länge... Några förslag?
(Håller tummarna på att jag är ledig 1 Maj)

Ner till Borås

Hej och hå.

Nu sitter jag här i Borås och skriver. Men jag tror inte det var meningen att vi skulle komma hemifrån:
Nr1: Misty är som sagt halt, känns jobbigt att lämna över ansvaret till någon annan men vi har pratat med Maud och Malin så det skulle gå bra. Veterinären var och kollade på henne igår så vi ska smörja med kylgele minst morgon och kväll.
Nr2: Pappa vaknade i morse och hade jordens ryggskott. Vi fick övertala honom att han skulle med.

Idag blev det en väldigt lång bilresa. Tog längre tid än vanligt. Men vi var nere i Borås vid 13 tiden. Åkte hem till Therese och fikade, åkte till HM fyndbutik och där shoppade jag ett rödrosa linne, rödorange skärp och ett par barbierosa trosor. Sedan åkte vi till Knallen och handlade mat, men jag tyckte det var så kallt inne i butiken så jag passade på att sitta ute i solen. Hem en sväng till lägenheten och sedan åkte vi ned till en restaurang vars namn var Restaurang Peking. Där vi åt 4 rätters middag. Till förrätt åt jag friterade krabbklor, sedan var det kyckling och champinjonsoppa, sedan var det dags för huvudrätten då jag åt stekta räkor med champinjoner, bambuskott och ris. Till efterrätt åt jag glass med fruktcocktail och grädde. Mums vad gott det var. Lite smakfattigt men det är väl så kinamaten är.  Varför vi lyxade till med detta är för att det är Mammas födelsedag idag. Grattis Mammis!

Imorgon ska vi åka till Ullared. Ingen i familjen har varit där så det ska bli kul att åka dit. Pappa tror inte på oss när vi säger att de öppnar 7,00 och att det redan då kan vara kö för att komma in i butiken. Men så har vi hört från väldigt många personer att det kan vara. Upp till bevis imorgon. Vi ska iallfall se till att vara där ungefär när de öppnar. Runt 7-8 har vi tänkt. Mer om Ullared imorgon. Hoppas jag hittar saker att fynda!

Nu är vi alla så trötta och mätta så vi kommer nog somna tidigt. Hade köpt chips, dipp och godis, men det är nog ingen som är så sugen på det nu... får bli imorgon.

Matilda, Studenter, Borås

OJ oj oj vad dagarna går fort. Tyckte det var igår jag satt vid datorn och bloggade men det var det verkligen inte.

I tisdags åkte jag efter jobbet hem till min underbara Matilda. Vi har lekt och känt varandra ända sen vi var små larver... nästan... Hon är alldeles underbar så jag tycker det är väldigt synd att hon ska flytta till hösten, fast jag stöttar henne självklart eftersom jag vet att det är något som hon gärna vill. Det var skönt att bara sitta och prata. De senaste gångerna vi har sets har varit när vi ska ha gått ut. Det är alltid mysigare att bra sitta o prata, laga mat och testa kläder. Hon hade rensat garderoben så jag fick lite kläder som hade krymt i tvätten. Aldrig fel!

Har inte dansat något denna vecka eftersom jag har haft så ont i halsen. Var på vårdcentralen igår men de sa att det inte var något. Hon trodde jag hade jobbat för mycket, och det är precis vad jag har gjort. Hon sa att när kroppen säger ifrån så börjar det ofta i halsen. Så nu ska jag ta det lungt ett tag.

Var hemma en sväng hos Patrik igår. Vi åkte och provade kostymer. Han tar studenten nu till våren och han behöver som alla andra studenter något att ha på sig. Han går estet och har därför en mössa med lila band på så jag fick honom att köpa en lila slips. Sååå fin! Och den matchade sååå bra till mössan! Kommer bli ursnyggt. Inhandlade ingen kostym eller skjorta igår. Måste åka runt till olika ställen och testa. Det är som när vi tjejer köper balklänningen, inte tar man första bästa. Man måste testa allt och se om det finns någon annan som är finare och sitter bättre. Själv fick jag iof bestämma själv hur den skulle se ut eftersom min mamma (och min syster) sydde den åt mig.

Åker till Borås imorgon med mamma och pappa. Mamma fyller 50 så vi ska fira henne i Borås hos syrran eftersom hon inte vill ha hem massa folk. Vi ska till Ullared. Har aldrig varit där men har där emot varit avundsjuk på Matilda som varit där flera gånger.

Misty är halt. Det har inget med fången att göra men veterinären var här idag och kollade. Så typiskt att det händer när vi alla i familjen ska resa bort. Men som tur är ska Malin ta hand om mina bebisar. Litar på henne och vet att hon gör det bästa för dem. Tur att det finns telefon!

Garderoben och Middag med Agni

I lördags så började jag med min garderob. Har en sådan som man går in i. Walk-In-Closet. Har bestämt mig för att göra den fin. Det var från början furatak, gräslig plastmatta och inga tapeter på väggarna, inte ens en färg. Så nu har jag tagit tag i det. Så i lördags plockade jag ur garderoben och la alla kläder i vardagsrummet. Då insåg jag hur mycket kläder jag egentligen har, måste nog rensa igen. Målade taket en gång och har målat nu igen så nu är iallafall taket klart. Vitt såklart. Ganska glanisgt så det ska bli ljust. Väggarna ska bli rosa. Ska sätta upp en väv och sedan måla med en rosa färg och sedan måla på frihand (antagligen) med vitfärg för att få något mönster. Sen har jag tänkt att lägga "klickgolv". Samma som jag har i mitt rum. Kommer bli så vackert. Som prickarna över i:en så ska jag måla klädstångarna svarta och hyllorna ska bli i silver (nu vita). Kommer bli så fint när det är klart. (Hoppas jag iallfall)


På lördag eftermiddag så skulle jag på kalas, Patriks syster fyllde 23. Åkte in till stan och hade parkerat klockan kvart i fyra (stan stänger fyra). Springer runt i inredningsbutiker och letar efter en viss näckrosljuslykta. Hittar dem på Boulevard så jag står fort och velar mellan alla olika färger men betämmer mig föe en liten sora och en stor lila. Rosa går alltid hem. Hann till och med slå in paketet i butiken. Allt på en kvart, rekord! Åkte hem till Patrik och Maria (han syster) blev jätte glad för presenten. Hon hade köpt Sing Star så vi satt nästan hela kvällen och sjöng. Fick över 9500 flera gånger, stolt. Alla var så duktiga så vi fick köra på mittemellan eller svår tillslut. Inte ens tårtan fick oss att släppa mickarna.

Igår var jag så himla trött. Vaknade vid 9, tog ut hästarna och käkade frukost. Sen gick jag och la mig.. igen. Somnade och vaknade vid 11. Kände mig seg hela förmiddagen. Vid 4 tiden så åkte jag in till stan för att träffa Agni. Parkerade i Mitt i City (dumt eftersom det är gratis i resten av stan på söndagar, men jag tänkte inte på det.) Vi möttes vid scenen och gick till Kebab House för att äta mat. Satte oss längst in där det är som en utegård fast med glastak, jätte fint. Beställde pastarätter, var super gott. Vi kunde inte stå emot efterrätten. Agni tog cheescake och jag tog vanilj- och chockladglass med chockladsås och grädde.. Mums! Snäll som jag är så bjöd jag. Agni är ganska bra på att bjuda på drinkar och sånt när man är ute så jag hade lite att ta igen. När vi satt där och pratade så kollade vi på klockan och bara Oj. Parkeringen. Jag hade lagt i för 3 timmar och trodde inte vi skulle vara i stan så länge. Vi gick som tusan till bilarna för att se om vi hade fått parkeringsböter. Men det hade vi inte som tur var. Fast min lapp gick ut för en halvtimme sen. Ibland har man tur! Agnis lapp gick ut för 20 min sen, tänk om hon hade fåt en bot... 2 dagar efter att hon tagit körkort. Hade nog inte varit så kul.. Det var en jätte mysig eftermiddag men jag förstår inte hur tiden kunde gå så fort. Men det är väl så, den går fort när man har roligt!

Agni och jag

Har ni fresten lyssnat på den nya radio kanalen Nya City 92,2 ? Jätte bra kanal. Rekomenderar!



Namnsdag och Agnis dag!

Äntligen Fredag!

Igår när jag satt framför tvn och kollade på Lyxfällan så gick självklart strömmen. Det blåste som tusan och regnade stundvis... Satt och väntade på att den skulle komma tillbaka men tröttnade så jag gick och la mig. Var väldigt svårt att gå upp imorse eftersom jag inte hade kunnat ställa radioväckarklockan. Men upp kom jag tillslut och åkte till jobbet. Vid lunchtid så kom hovslagaren. Turbo som är en liten mes när det kommer karlar var rädd för vår nya hovslagaren men det gick så bra ändå. Och Misty var lugn som en filbunke.

Åkte till affären förut och köpte mig en påse lösgodis. Men det fanns inte så mycket att välja mellan så det fick bli en väldigt liten påse fast det var ganska bra ändå.

Varje år när jag har köpt ny kalender så har jag alltid kollat om jag har namnsdag, har aldrig funnit namnet Emelie men däremot Amelie och Amelia. Men igår hörde jag på radion att det idag skulle vara tre som hade namnsdag Amalia, Amelie, Emelie :) Pratade med Helena på jobbet och hon sa att Emelie brukar ha namnsdag när hon fyller år den 25jan. Men det har jag aldrig sett så man skulle kunna säga att jag har riktig namnsdag för förstagången i mitt liv idag. (Har förut haft "låtsas namnsdag" när Amalia & Amelie och Emil & Emilia har haft)
Sökte på google och klickade in på wikipedia och där stod det: Namnsdag saknas. Emelie hade före år 2000 namnsdag den 23 januari, men namnet togs bort ur almanackan för att ge plats åt andra namnsdagar. Och på en annan sida stod det att Emelie är en variant av det latinska namnet Amalia, som betyder verksam.

Agni har tagit körkort idag!!! Hon ringde mig när hon var på väg från Vägverket och berättade att hon hade klarat uppkörningen. Äntligen, nu har hon också körkort! Grattis vännen!!!

Trötter

Har varit så himla trött dom senaste dagarna. Igår sov jag 3 timmar mitt på dagen, ett försök till att bli pigg. Fungerade tyvärr inte så jätte bra och fick svårt att somna på kvällen... Idag har jag varit duktig och dammsugit hela övervåningen (nästan). Har behövts länge men har inte orkat tagit tag i det. Det har regnat idag till min besvikelse. Visst nu kommer det väl bli grönt och fint men just idag hade jag velat ligga ute och sola o bli lite brun. Har hört att det ska bli minus grader och snö till helgen men jag vägrar att tro på det.

En dag till på jobbet, sen är man äntligen ledig 2 dagar.

Skor o Klänning o Gapern

I söndags så kom Patrik hit en sväng. Vi hade tänkt att åka till en badplats vid Gapern för att få lite lungt o ro. Men när vi kom fram så var det redan folk där. Så vi åkte och köpte glass och sedan åkte vi bil runt Gapern. Bor ganska nära men har aldrig åkt runt sjön. Det tog tid innan vi kom så nära vattnet så att vi kunde gå ur bilen. Det var massvis av Tussilago vid vägkanten så jag plockade en liten bukett och sedan åkte vi vidare. När vi åkt ett tag så kom vi väldigt nära vattnet. Vi ställde ned bilen och gick ned. Vi gick på klippor ganska långt och det var jätte mysigt. Var super duper kallt i vattnet men solen lyste så det var mysigt att sitta på klippkanten.


I vanliga fall så börjar jag 6,15 på jobbet men idag började vi 5,00. Dvs att jag gick upp vid kvart i fyra. Var väldigt trött när klockorna ringde. Efter jobbet gick jag till en Hälsokost affär och köpte mig något som heter Maxosol. Tabletter som förbereder kroppen för sol och gör att man blir lite brunare och att färgen håller längre. Vet inte om det fungerar men det är ju värt att testa det iallfall. Så nu ska jag äta en per dag. Sedan fortsatte jag till Sko Punkten och shoppade tre par skor. Var och kollade igår men idag inhandlade jag dem. Alla sommarskor, men jag ska börja ha dem redan nu. Har tyvärr fortfarande ont i foten sen min häst trampade på den så jag kan inte ha höga klackar. Typiskt, jag som förra sommaren och hösten köpte några skor i som jag nu älskar och självklart har de alla hög klack. Men nu är jag iallfall ägare till tre par till skor som inte har hög klack. Max 2 cm så då borde det inte göra ont. När jag kom hem så låg en klänning på bordet som jag för ett tag sen betällde från Ellos. Den är jätte söt när man har den på sig och väldigt sommrig, så den kommer bli med till Kreta i sommar. Fast jag kommer ju självklart använda den här i lilla Karlstad också.

Röda lackskor, Randiga skor med svarta fjärilar på, Beiga/grå skor med kilklack och den blommiga klänningen. (finare på än på galge!!)


Idag har jag deklarerat. Gjorde det på internet, så enkelt. Min syster gjorde det via sms, tänk vad tekniken har gått framåt.


Imorgon ska jag nog hämta biljetter till en dansuppvisning som min kusin ska vara med i. Den är i Maj men jag har redan köpt biljetter eftersom dom tar slut så fort. Ska bli så kul att se henne dansa. Känns som att alla dansar nu för tiden. Jag, Sanna (kusinen), Andrea (har dansat väldigt länge men ändå), Malin och min brors tjej Helena är dansledare eller vad man ska kalla det. Dans är underbart i alla former!



Fredag den 13e och dagen efter

Den här veckan så har jag jobbar varje dag tisdag-fredag 6,15-11,45. 5h per dag kanske inte låter så mycket men det är jobbigt att gå upp klockan 5 varje dag. Bor en bit ifrån jobbet så det tar tid att åka in.


Igår var jag, Matilda, Erik och Fredrik (Eriks kompis) på After Work på Blue Moon Bar. Där bjöd de på tacobuffé om man köpte något i baren. Eftersom vi kom lite sent... klockan 18.00 så fanns det inte så mycket sittplatser kvar så vi fick slå oss ned vid baren, vilket var perfekt då det var bara att beställa en drink när man blev sugen. Testade en ny drink som innehöll mynta som var väldigt god. Sen när klockan var runt 20,00 gick vi till Biljard 9an men där var det knappt ens musik på så vi gick vidare till Scoore. Där var det ingen musik på så vi bad dem sätta på. Vi tog en biljardtimma och självklart så förlorade jag och Matilda varje gång. Det är verkligen inte min sport... Men jag måste skryta att jag en gång satt två bollar på ett slag, även om det inte var planerat. Klockan blev runt halv tio och de andra skulle dra hem. Då åkte jag till Patriks replokal där de satt och hänge. Sen fick vi skjuts tillbaka till stan och då strövade vi runt lite. Jag var trött, hade varit vaken från 5, jobbat till 11,30 var på möte från 11,30-12,30 var till tandhyginisten 13,10 och sedan var jag till Vårdcentralen 14,15 för att vaccinera mig. Sprutan gjorde inte alls lika ont som jag trodde. Men iallfall, så när vi åkte in till stan hade jag gärna tagit bussen hem.. men eftersom Sebbe inte ville hem så spelade vi bowling. Det gick inte så bra, inte min sport det heller. Men så sa sebbe: "Jag ska på toa, hinner jag inte tillbaka så får du spela åt mig". Patrik ledde såklart och jag fick endast ner 1 kägla på två slag så var det Sebbes tur. Men eftersom han inte hade kommit tillbaka så tog jag klotet och slängde iväg det. Vad tror ni händer då. Jo självklart så gör jag min enda STRIKE under kvällen.. åt Sebbe... Maximal otur. Efter det åkte vi hem. Så fredag den 13e var en stressig men en riktigt bra dag.


Idag så vaknade jag självklart vid 7 tiden. Även om vi somnade vid 1,30 så kunde jag inte sova längre eftersom jag är van att gå upp vid 5. Så jag gick ut o hämtade min väska i bilen och tog lite luft, gjorde frukost åt mig och Patrik som dock sov. Sen när jag skulle se på tv så blev jag så trött så då somnade jag och sov till 11. Wow, inte ofta jag gör det. Sen gick jag och Patrik på en promenad. Det började med att vi bestämde oss för att gå till affären och köpa glass, så det gjorde vi. Köpte Magnum dubble caramel, hade aldrig ätit den förut men det var jätte god! Men blir ju så törstig av glass så då skulle vi köpa vanligt vatten, men det fanns inte där så vi gick ned till macken. Sen skulle vi gå hemmåt. Men då fick vi för oss att gå i skogen.. båda hade jeans och jag hade mina skor med liten klack men det gick bra ändå, även när vi inte gick på stigar. Det var jätte mysigt att bara gå rakt fram i skogen och hoppas på att man kom fram dit man skulle, och det gjorde vi som tur var. Sen tog vi en extra omväg innan vi kom hem. Vi var ute ca 1 h ooch 30 min. Och jag hade tagit på mig stegräknaren och den visade efter promenaden ca 4600 steg. Det var helt underbart att vara ute så länge eftersom solen sken och det var varmt. Hade ju jacka på mig från början men det satt inte på så länge.


När jag kom hem så hjälpte jag mamma att rensa ogräs i jordgubbslandet. Såg massa läskiga spindlar. Sen mös jag med katterna (värmlänska, jag vet ;) ) och borstade ponnyerna.


Nu snart ska jag öva på jazzdansen, det var så himla kul på dansen så nu har jag laddat ner låten från internet. Lagligt. från cdon.com.. har aldrig gjort det förut. Kostade ca 10kr och det var det värt, ville verkligen ha den låten! Celine Dion med When the right one loves the wrong, tror jag den heter.


Lite kändisar

Lite fina bilder (och människor...)


Bikini

För en vecka sedan ungefär så köpte jag en bikini på Intersport. Den är inte riktigt lik någon av de som jag la upp på bloggen för ett tag sen men jag tycker om den såå mycket. Massa färger passar bra nu när man är brunett och ännu bättre sen när man blir lite brunare.

Så va tycks?


Påsk? och Backyard babies.

Äntligen har man en dator som fungerar till hälften iallfall. Vår dator slutade att fungera helt så syrrans pojkvän fick hjälpa oss att ominstallera windows. Men eftersom Word och det fanns kvar så installerade vi inte det men nu nör jag skulle öppna så var vi ändå tvugna att ominstallera det. men men bara det går att skriva i anteckningar och vara ute på internet så är det helt ok.

Oj oj oj nu har jag jobbat så mycket, det har varit påsk och jag har inte skrivit här på länge så jag vet inte var jag ska börja.. Har jobbat hela veckan, till och med påskafton. Blev bara en liten påskmiddag med familjen (pojkvänner med räknat) eftersom båda mina föräldrar är helt genomförkylda. I torsdags så var jag på Nöjes tillsammans med Agni, Matilda, Camilla, Anna och Erik (Matildas pojkvänn) och några fler. Backyard Babies spelade. Inte direkt min musiksmak alls men jag följde med för att tjejerna ville ha med mig, och då trodde jag ju så klart att någon av dem skulle gilla musiken men vi gick tydligen dit för att Erik och hans killgäng gillade dem. Men men det var roligt ändå. Matilda var jättesöt och hoppade och studsade runt i sin laxrosa klänning hela kvällen. Eftersom jag hade varit vaken sen klockan fem den morgonen (hade jobbat) så var jag ganska trött och stannade inte längre än till ca halv 2. Som tur är så har jag en underbar pojkvän som kör mig till och från fester om han själv inte ska ut.

Bilder från Backyardbabies

image112
jag, Agni och Emelie

image113
Matilda, Erik och en hysterisk jag

image114
Agni

Backyardbabies
Backyardsbabies

anna, camilla och matilda
Anna, Camilla och Matilda

image118
Matilda dansar ensam på scenen!

Datorn...

Hej, vill bara medela att min dator är paj så jag kommer inte kunna skriva så mycket nu. Sitter på jobbet o myglar lite ;) Glad Påsk på er alla iallfall!

Gratis är gott!

Nu ska jag göra som Maitlda gjorde. Gå in och registrera dig på www.gratisgen.se.
Ange mitt ID 67883 när du fyller i ansökan.
Gratis är gott!

fredag, lördag, söndag

Fick en liten påminnelse av Malin (. . . och Matilda. . . . och syrran) att det var ett tag sen som jag skrev så nu sitter jag här. I fredags var jag och Patrik på IKEA. Jag körde till Kristinehamn och han resten. Jag var jätte trött så det var tur att det inte gjorde honom något. När vi kom fram till Örebro gick vi in på Mariebergs köpcentrum. Jag inhandlade en jätte söt t-shirt i laxrosa färg från Gina Tricot och Patrik två filmer från SIBA. Sen blev det mat på Mc Donalds och sedan tog vi bilen till IKEA. Vi gick igenom alldeles för snabbt för min smak men för sakta för Patriks så vi kompromissade lite. Jag köpte förvarings back till min garderob, en silvrig med stålkorgar typ, en papperskorg (ska bli bättre på att slänga endast papper i den och annat i en annan) och lite små krafs men inte mycket som inte var planerat. Vilket är väldigt ovanligt. Patrik köpte en stor cd-hylla som han ska ha i sitt nya rum. Var mysigt med en bil tur med Patrik även om man får ont i rumpan av att sitta så länge.


I lördags efter jobbet så åkte jag hem till Patrik. Vi tog hans familjs bil och åkte till Statoil för att tvätta den. Eftersom vi inte fick ned antennen så band vi fast den i ett snöre och fäste det i fönstret. Men undertiden som borstarna snurrade runt bilen så lossnade snöret och fastnade i borstarna. Men antennen klarade sig som tur var. Sedan så åkte vi hem till mig och storstädade hela bilden. Torkade av på metallen på insidan av bilen, dammsög mattor och i bagaget, slängde gamla parkeringslappar och annat skräp. Bilen blev som ny. Är roligt att göra sådana saker när man gör det tillsammans med någon som man tycker om och när man gör det ordentligt!

Idag när jag kom från jobbet så ringde jag ner till Malin. Vi tog oss en promenad med hennes hundar och sedan blev det fika i trädgården med hennes familj. Efter det så gick vi upp till mig. Vi kom att tänka på en eller ja, flera filmer som vi har spelat in så vi började leta efter videobandet. Satte oss och kollade på det.. och herre jösenes. Det var ganska många år sedan som vi spelade in filmerna och det var så kul att se på. Det är filmer som vi inte visar för många. Det är bland annat en instruktionsfilm om hur man rider, tränsar och sadlar en häst. Filmer med manus som handlar om en allt från spöken till apor till hästtävlingar, allt handlar om hästarna. Otroligt tokigt rolig film i alla fall.

Och nu sitter jag här och äter godis och har jobbat alldeles för många dagar i streck men är äntligen ledig imorgon.

 

Tror föresten att det är min lyckodag idag.