Text text text

Igår kväll kom jag tillbaka till lägenheten. Tog sin tid att plocka ut allt ur bilen och springa upp för trappan. Tur att jag bor på våning ett. Shoppade endel i Karlstad till min lya och allt fixade jag igår när jag kom hem. Strök duken till fönstret. La på den. Tog bort blommor och satte dit nya. Placerade köksblomman och krukan i fönstret. Fixade med de svarta "spindelnätet" och även ljusen till köket. Fotöljen blev asbra och i den la jag två lila kuddar. De nya lila kuddarna placerade jag i soffan tillsammans med de turkosa och de avlånga mönstrade. Blev jättefint. Ser mysigt, varmare och hemtrevligare ut nu. Nu är det mörkt så jag kan inte ta bilder men jag ska ta bilder imorgon när det är ljust så ska jag lägga ut så ni får se. Kikade på ett par mönstrade gardiner i Karlstad men nu är jag väldigt nöjd med de som jag har. De är väldigt fina till sammanhanget. Kan tänka mig att byta till enfärgade lila närmre vintern men de får jag se hur jag känner då. Ska framkalla bilder som jag ska sätta upp i köket och sovrummet. Måste bara ta mig tid till att gå igenom vilka jag vill framkalla. Till köket måste jag göra om dem till gråskala. Kommer bli fint! Såg att Fujifilm hade 100 gratis om man beställde på internet. Måste nog utnyttja det! Bara frakten på 29:- man betalar då.

Imorgon ska vi fortsätta med vår ståterminalmodell som vi började med idag. Har endel kvar att göra. Kom på idag att det bara är två veckor kvar till första tentan. Denna i Designteknik A. Vilket innebär cad. Shit kanske idé att börja plugga snart...

Jag och Isalina i lördags:


Världens vackraste och sötaste ISALINA:


Nu: Sängen!


Mer shopping!

Och shoppingen har fortsatt  idag... Bla en svart "stålfotölj". Bild kommer senare när jag fått hem den till min lägenhet. Tror den kommer bli ball. Åkte en sväng förbi brorsan också såklart! Bilder från de kommer också upp senare. Isalina är sååå söt! Daniel och Helena också för den delen!

Daniel: Här har du Thereses blogg. Har den länkad längst ned till vänster om du inte hittar den någon annan gång också...
TETTES BLOGG

Här är fresten Therese och Helena på Guldknappen

Karlstad och begravning

Idag har jag varit på begravning. En väldigt fin sådan. VILA I FRID MORFAR <3

Har även hunnit med att shoppa endel: En blomma, kruka och ljus till köket. Duk till vardagsrummet. Cyckellås då brotsligheten ökat med 100 % i Nässjö sen förra året och Saras cykel blev snodd herromdagen. Har ett lås redan men nu ska jag ha två på natten! En jeanskjol, t-shirt och stickadtröja till mig!!!! Har fått både lön och csn idag så jag tyckte jag fick shoppa lite.

Imorgon  hoppas jag på utgång med Dea och Camilla och förhoppningsvis fler! Agni kanske?! Nu blir de Idol med mamma, pappa och syrran.

Närkontakt på Håkan

Kön in på Lisseberg när det var Håkan Hellström i fredags:




Lunch på stan på Tettes födelsedag. Här fick Tette reda på att bio med oss alla tjejer var en del av presenten. Passande Coco Chanel.


Nyuppsatta tavlor

Nyuppsatta tavlor i min lägenhet... Var visst fyra och inte tre som jag skrev i förra inlägget.


Dessa tavlor sitter över skrivbordet i vardagsrummet. De har jag gjort själv genom att spänna tyg på två ramar.



Den här tavlan kanske ni känner igen. Tror jag la upp den på bloggen för ett tag sedan. För en vecka sedan fortsatte jag att måla denna tavla tills jag tillslut vart ganska nöjd. Denna fick åka upp på väggen i hallen, på väggen mellan sovrummet och köket.




När jag var i Göteborg i helgen och firade min syster åkte vi till en stor secondhandbutik. Kommer dock inte ihåg vad stället hette. Där fyndade jag denna svart/vita tavla med grå ram. Motivet är Time Square. Denna tavla fick platsen över matbordet i köket.


Påbackning av Mamma

Pratade precis med Mamma och hon klagade lite på mig ang bloggningen. Hon vill ju så klart att jag lägger upp bilder på mig lhg så hon ser hur det ser ut. Nu ska jag ner och tvätta men när jag kommer tillbaka ska jag först lägga in bilderna på datorn och sedan lägga upp den här på bloggen så ni får se. Har satt upp två tavlor i vardagrummet och en i köket som jag fyndade i Göteborg. Så mycket mer än det har faktiskt inte hänt i min lgh.

På bilden är fresten världens bästa Mamma! <3






Yey Therese 24 År

Igår åkte jag iväg till Göteborg. Sara åkte med till Borås och Sanna hängde med ända vägen till Mölndal. Igår var vi på Håkan Hellström och idag blir det stan då Therese fyller år idag. Ikväll blir det fest här i vackra lägenheten.


Kilt på killar. snyggt/fult?

Igår var vi i Jönköping med typ halva klassen. Först käkade vi på The Pipes, en skots pub. Bartenderna gick runt i kilt.. Sedan gick vi vidare till en nattkulbb som hette Centrum, där det kunnat vart svårta att utse kvällens fulaste klädda. (inte för att folk var så snygga utan tvärt om).

Jag måste diska. Har inte orkat göra de på några dagar. Jobbigt. Ska väl dammsuga o städa lite också när jag ändå är i farten. Kanske borde boka tvättid också?!


Kniven var vass...

Igår var min projektgrupp (Sara G, Sanna, Lina och Giso) här och pluggade lite på vår lediga dag. Vi bakade iof mest pizza och skrev funktionsanalys och designbrief... Sedan kom vi på att det kanske skulle vara bra att åka till Jönköping för lite inspiration så de gjorde vi. Åkte till A6 och Ikea. Trampade runt lite i stan vid åtta också. Vad mysigt det såg ut att vara på kvällen i Jönköping. Kom hem perfekt till Idol. Jag och Sanna slog oss ned i min soffa o skrattade hela timmen.

Herrom dagen när vi var här hade ju Lina med sig morötter och jag kom på den briljanta idén att ha med mig morötter till morgonfikat.. (Ska försöka äta 5 gånger per dag har jag tänkt). Imorse skulle jag skala min första morot och sedan skära av "toppen". Är van att knivar inte är allt för vassa så jag gjorde en "mamma" och skar mig så klart. Fick ett hack i tummen och ni som känner mig vet att jag är en fjomp och blev lite svimfärdig och fick sätta mig ner och hålla tummen högt i tio min. Blev lite stressigt till skolan sen men jag hann.

Har precis tränat lite här hemma så nu blir det duschen och senare blir det firre hos en i parallell klassen och parallell trappuppgången!

Jag har fresten fixat Telia aboneman nu så jag ringer typ gratis till alla teliamobiler.
Så Mamma och Pappa: Klicka inte bort mig när jag ringer till era mobiler!! (dock när jag ringer hem.. haha)


Klockan är fem i tolv

Nu har Sanna o Lina gått hem till sina krypin. Såg på en film här o käkade morötter. Shit vad nyttigt! Var ute o sprang och gick idag + lite situps, armhävningar och sånt. Yey, två dagar av träning avklarade!

Sara G och Jag på Sara Hs födelsedagsparty:


Födelsedagsbarnet Sara H. (3/9-09)

Desperate mys

Japp fem tjejer var vi i min soffa alldeles nyss. Men jag måste sova nu så jag skickade hem dom. Vi såg på några avsnitt av Desperate såklart! Imorgon är det Formgivning på schemat.

träna träna träna

Idag har jag haft designteknik hela dagen. När vi kom hem gick jag o Lina på en powerwalk. Har bestämt att denna vecka ska vi träna på ett eller annat sätt varje dag och det ska hållas! Efter powerwalken tränade jag lite här hemma. Situps, armhävningar och lite aerobic- och dansövningar. Ikväll blir det nog film med tjejerna (utan chips)! Nu: Hopp in i duschen!

Kanske skulle köpa sig ett par hantlar?!


Lill Carlsson

Helena och Daniel tillsammans med Isalina. Söta va?!

Regn eller sol? Regn eller sol?

Hur fan kan de regna så mycket? Är det inte dags att plocka fram solen i några månader nu så vi kan få lite energi? Idag ska jag åka till lill familjen Carlsson och hälsa på. Undra om Isalina har blivit mycket större än sist. Var ju inte så otroligt länge sedan jag träffade dom men det händer ju så mycket under de första åren. Kameran ska få följa med till lamberget så jag kan föreviga Isalina som ett år och en månad (+ 2dagar).


Jag, sommaren 2007.

Karlstad o så Oxhälja

Igår gick jag i skolan till klockan var kvart i tre. Då satte jag mig fort som tusan på cykeln och cyklade hem. Plockade ihop och diskade det sista och sedan satte jag mig i bilen och for hem till Värmland. Så nu är jag i de fina skogarna. Kom hem vid 7-8 igår kväll o då hann jag inte göra så mycket mer än att snacka om allt med mammi o pappi. Idag har jag o mammi vart runt till stans alla tygbutiker och handlat tyg till mina blivande kuddar och mina blivande tavlor. Bilder kommer senare när de är klara. Köpte lite smått och gott också. När pappa slutade jobbet tog vi bilen upp till Filipstad där de var márten. Mamma är söt och köpte mig ett par röda gummistövlar med tyck på. Jättesöta. De regnar väldigt mycket nere i Småland så jag tänkte ha de när jag cyklar till skolan så jag slipper bli blöt.. Är iof inte så långt till skolan men man vet aldrig.

Jag kommer att komma hem till Karlstad den 25 igen då det är begravning för min underbara Morfar som gick bort den 26/8-09. Då kommer jag vara hemma i Karlstad tre hela dagar så då kommer jag hinna räffa flera! Det var inte riktigt planerat att jag skulle komma hem denna helg de är därför jag inte har hört av mig till alla góa.

Snart blir det thaiwok och imorgon har jag "beställt" potatisgratäng och en blodig biff. Mumma! 

Motion är dagens ord

Promenad med Lina. Utomhusgym med Lina. Cykla med Lina. Springa i trappor (mest själv upp och ned, in och ut för att hämta grejer).

Men nu är tårtan bakad och ballongerna uppblåsta så nu är det bara vänta att det ska bli 3/9 så Sara fyller 19. Ska våldgästa henne redan vid sju imorgon. Vilken tur jag har som inte berättat för henne om min blogg så jag kan smyga med det här.


Bild på Sara när vi åkte tåg från Jönköping efter en spelning. Lägg märke till den "härliga" fågelbajsen som är på jeansen. Hur otur kan man ha?!


Tårta till Sara

Imorgon fyller Sara 19 så då ska det firas. Jag o Lina ska cykla iväg till Ica nu för att handla ingredienser till tårtan som vi ska bjuda på imorgon bitti. Sara tror att hon ska fira sin födelsedag för första gången utan att någon uppvaktar henne på morgonen men så komemr det inte bli. Spännande. Allit kul att planera saker för folk som inte vet något. Imorgon på kvällen blir det vlite party hemma hos henne så vi ska se om vi hinner baka lite mer tills dess. Tänkte vi skulle köra på nån dresscode. Någon som har något bra och ganska enkelt förslag?

Jag o Lina har fresten varit ute och gått idag + tränat på ett utomhusgym, rätt nice va?!

Pretty Woman

Idag har jag gått i skolan 8.45-16.00. Stannade kvar en timme o grejade lite med skolarbete med några av tjejerna i klassen. Efter skolan tog jag cykeln och cyklade hem för att börja tvätta. Tvättade FYRA maskiner.. Ljust, mörkt, handdukar och sängkläder så nu är ALLT rent och gött. Det är väl aldrig fel att lägga sig i nya lakan!? Bäddade i mitt nya vita satäng lakan jag fått av mammi och vita påslakan. Som på hotell, mys. Sedan har jag dammsugit (igen).. det blir så smuligt och grusigt eftersom jag ofta trampar in med skor för att kolla mig i segeln i vardagsrummet innan jag kliver ut genom dörren. Har varit över till min granne idag också. En kille som går samma program som mig bor i dörren bredvid. Jag, Sara, Sanna och Lina + en tjej som heter Maria från 2an var över och såg på Pretty Woman hos han som roligt nog kallas Guldlock.. Sara hade inte sett den förut så vi kände att det var dags för henne nu. Lina lånade min bil i fredags så idag har hon varit söt o bakat lite bullar till mig.. Inte bara till mig (till henne också så klart) men jag fick några iaf. Söt! Och goda var dem! Vilka vänner jag har! Nu ska jag släcka alla lampor och sova. Måste vara pigg för en till dag med Designteknik A 8.45-16.00. Får se om det kanske blir en sväng till Jönköping imorgon för att grilla med några i klassen! XXX