Ute en onsdag

För första gången i sommar var jag ute en onsdag. Annars brukar jag hänga på Koriander/Bmb på torsdagar vs lördagar. Men denna vecka var det Koriander på en onsdag som gällde för mig. Var ute med helt underbara tjejer från jobbet. Förfirre på Tingvalla hos Sandra och rumpskak på krogen senare.


Nej tyvärr flickor. Det går inte att göra en bröstförstorning med glasögonen..


Två tokiga tjejer...


Och en till.

Nu bor vi fresten i Viken (lgh) och precis i denna stund hör jag mamma snarka från sovrummet... Tur att jag inte sover i samma rum! Är fresten ganska nyligen hemkommen från Hammarö. Jons (syrrans sambo) föräldrar hade bjudit hem oss på middag. Jag jobbade dick till 20 så jag kom lagomt till efterrätten. Kan det bli mer perfekt?

Från Huset i skogen till lägenheten i stan

Vi plockar, plockar, plockar, städar och packar. Jag borde inte sitta här. Inte sitta ner. De sista grejerna, de stora grejerna som soffor och sängar ska till lägenheten idag, bort från huset.


Jobb(ig)helg?

I helgen har jag jobbar 10-18 båda dagarna. I lördags var det tråkigt lugnt på jobbet. Här är man inställd på stressdagar och så börjar helgen på tok för lugnt. När jag kom hem åt vi godis och chips och jag hade överskottsenergi så jag åkte in till stan och tog mig en promenad. Sov i stan och tog en promme även på morgonen innan jobbet drog igång. På onsdag gör vi vår första natt i Viken och idag fick vi uppleva vår (förhoppningsvis) sista upplevelse av strömavbrott. Det är ju sånt som faktiskt händer lite då och då på landet. Strömmen var borta över en timma och vi sysselsatte oss med papper, penna, kakor och massa småfintter. Nu är kvällen kommen och det är dags för en ny vecka.

Imorgon blir det stan och sushi med Therese!

"Priiiset är billigare".

Yes det sjöng jag förut när jag gick upp för trappan. På reklamen sjunder de ju "Priset är skillnaden" men riktigt så blev det inte när jag sjöng den. Reklam för Ö&B för den som inte vet.

Idag har jag varit ledig och började dagen med att göra Solareturen och Willys tillsammans med Mamma och Therese. Vid två mötte vi upp moster Marie och låtsas morsan Lena för lunch. Käkade på My Thi på Drottningatan här i Karlstad. Har käkat en gång där innan och jag gillar deras bufé. Mumma. Sedan lallade vi runt på stan och jag handlade nog i varenda butik vi var in på. Jag som inte ens skulle ha nått kom hem med en ny klocka, trosor, klämmor och flippflopp. Varför ska jag fresten alltid ställa mig i fel kö? Sedan tog vi oss en tur till Viken och lastade in alla mina grejer som jag tidigare hade packat ihop. Kommer ju om bara några dagar ha flyttat klart och bo i Viken. Soliga dagar kommer såklart kunna spenderas på altan fram till mitten av augusti men inomhus kommer det vara tomt och eka.

Igår var det Rix FM festival i Karlstad och direkt efter jobbet åkte jag ner till stan och mötte upp Matilda, Camilla och Elin + deras respektive och käkade mat på Pichers. Hamburgare med bara sallad och pommes, jaja det dög. Blev ingen sen kväll denna torsdag faktiskt. Men då jag inte kände mig helt kry var det nog bra.

Hemma:


Fyra flickor i Grebbestad



Bjuder på en bild från Grebbestad. Fler bilder och vad vi gjorde kommer upp senare.

Mot Grebbestad

På fredag åker jag och tre andra kloka tjejer ner till västkusten. Där ska det spenderas några dagar i alkoholets, havets och räkornas tecken. Mmm ska bli gott och mysigt!



Får se om jag tar mig en sväng på Club Moments imorgon med tjejerna på jobbet också...

Hit åker jag i början av Augusti

Någon som vet vart det är?


Italiensk afton på Hammarö

På midsommardagen var vi bjudna på Italjens afton hos Familjen Nilsson på Hammarö. Det bjöds på jättegod italiensk mat och italiensk musik. Under tiden som vi åt efterrätten som bestod av olika sortes italiensk glass (mumma) så tittade vi på bilder på deras nya hus i Skåne. Efter bilderna hade vi en tävling. Vi fick planritningar på huset, marken och allt. Vi skulle inreda hela faderittan så som vi tyckte att de skulle göra. Vi fick göra precis som vi ville, inga hinder fanns. Jag valde bla att flytta på trappen, riva köket och byga nytt, flytta upp vardagsrummet/alldelen till hela övervåningen, bygga en stor altan med pool. På knappt 20 min skissade vi idéer och dessa presenterades senare inför värdparet. Våra idéer fick dem att tänka lite annorlunda och vidga sina vyer så de var nöjda med resultatet. Jag, mamma och Therese vann (tillsammans) då vi öppnade upp köket allihopa och det var Gunns favorit. Så vi blev en flaska rosévin rikare.

Bilder från Midsommar dagen:


Therese och Pappa väntar på att få börja äta. Jag ser måttligt nöjd ut.


Förrätten. Gissa vilka skor som till hör tjejerna i familjen Carlsson...


Värdparet Alf och Gunn. Therese.


Här planeras det för fullt. Jon och Pappa visar sina idéer.


Therese, Mamma och Kim visar sina idéer.


Och jag mina.



Djungelns lag

Det är lätt att ta familjen förgivet och glömma bort vilka underbara människor det är. Bilderna är inte alla de vackraste kanske men de skrattades mycket när dessa togs och det är sånt som gör att jag älskar min familj!


Fanns ingen bra bild på mig, mamma o pappa trots att vi tog flera stycken. Bjuder på denna där jag och mamma står på tå för att bli lika långa som pappa då han är lite längre och står i backen.
(Foto: Therese Karlsson)


Jag och min mamma
(Foto: Therese Karlsson)


Jag och min pappa (jag på tå ännu en gång)
(Foto: Therese Karlsson)


Min syster och min mamma (mamma på tå i foppatofflor denna gång)
(Foto: Emelie Carlsson)


Syrrans sambo Jon och jag i ett "hopp". Lovad att jag skulle retuchera denna men hade tyvärr inget photoshop på denna dator, så tyvärr Jon.
(Foto: Therese Karlsson)


Förlovade Therese och Jon
(Foto: Emelie Carlsson)

Tack för att ni finns. Och tack mamma och pappa som jag får bo hos i sommar!

Therese och Emelie

Här kommer det bilder från midsommar på mig och min syster. Jag skulle upp till Molkom och min syster skulle på bröllop i Sunne. Bilder tagna av pappa Lennart Carlsson.




(Syrran har ca 13cm klackar och jag inga, men jag bjuder på den)

Feel the love generation

Den 19 juni 2010 var jag på bröllop i Boda kyrka då min kusin Jonna gifte sig med Jesper. Låten Feel the love generation spelades när de gick ut ur kyrkan. Här kommer det bilder!




I Kyrkan.


Ris kastades på brudparet!


Mera ris och såpbubblor!


Vackra Jonna!


Vackra Jesper!


Vackra dottern Smilla! (mitt kusinbarn)


Vackra Jonna!


Vackra Jonna!


Jonna och Jesper i bilen från Högboda till Stadshotellet i Karlstad.

Endast första bilden är tagen med min nya systemkamera.

Foton Sommar 2010 med Nikon D5000

Så nu har jag lagt in bilder från min nya kamera till datorn. Fotade grannens hästar idag och även lite natur såklart. Tänkte jag skulle visa några foton som jag tagit med kameran.



















Alla nio bilder är tagna runt vår gård i Snårstad och av mig Emelie Carlsson.


Minus 822kcal

Idag fick jag för mig att springa mitt på dagen trotts stekande sol. Satte på mig mina löpartights, löparskor, pulsklocka och lurar i öronen. Sprang mot stan så mamma kunde hämta upp mig när hon kom från jobbet. Slutade med att jag hade sprungit i 1 h och 18 minuter i sträck. Har fan aldrig sprungit så länge förut och inte så långt heller. Tror jag sprang runt 1,2mil. Den ni! Stolt över mig själv att jag klarade det. Glömde dock stretcha så kommer nog inte komma ur sängen imorgon och där med inte till jobbet... Ja, vi får se, men bra gjort var det iaf! Hade ju som sagt min pulsklocka på mig och enligt den förbrände jag 822kcal! Muy bien! Pulsklocka är så värt pengarna. Ett måste för att hålla koll på vad man förbränner!