Är det höst nu?


Foto av mig, någonstans i Nässjö.

Idag är det strålande solskens väder och några minus grader. Jag har redan varit ute på en prommenad. Allt för att slippa ha ont i ryggen. Det är lite kul med kläder... När jag var ute och gick såg jag ut som en tjej med mjukisbyxor, joggingskor, blå vindjacka och mössa. Men det är ingen som vet att jag under allt detta går i pyjamas. Det är ett perfekt tips för då är det bara att klä av sig "träningskläderna" så är man tillbaka till en mysig morgon med pyjamas och frukost.

Något i stil med detta!?


Jupp, Cowboy får de nog bli. Undra om jag får tag i någon häst och om den då får följa med på festen. Nej då. Hästarna får stanna i hagen men hatt, skärp och rutig skjorta kommer det att bli. Lovar bilder från kvällen!

Syskonskaran

Vad har hänt med alla bloggare? Dålig uppdatering från er. Och då syftar jag på: Therese Karlsson, Matilda Wiklund, Malin Asklund, Camilla Öberg, Sanna Nicklasson! Kom igen grils!

Fredagsledig är jag idag. Inte skola en enda minut idag. Eller jo, jag ska fortsätta läsa min projektbok. Orkade inte göra det igår. Vad ska jag göra mer idag? Jo, jag ska ta mig en prommenad till Hemmakväll och lämna tillbaka Linas filmer som jag lånade av henne. Jag ska träna idag igen. Kanske skulle köpa mer färg och ett vattenpass så jag kan börja med min väggmålning som jaga ska göra.. Fast frågan är om jag kanske borde koncentrera mig på skolan denna vecka innan tentan. Idag måste jag även bestämma mig för vad jag ska klä ut mig till imorgon. Någon som har några förslag? Cowboy, indian..? Ja, inte vet jag.

Vad händer ikväll då? Hoppas inte de blir lika ensamt som igår. Sannas var upptagen för hennes mamma var här. Linas pojkvän är här, Sara G är i Ånge och Sara H i Hillared. Och lilla jag var här i Nässjö. Men ikväll kommer Sara H hem så henne ska jag nog bjuda ner på IDOL.

Här är jag tillsammans med tre av min IDOLER!

"Minst till störst"

Skaparverkstad

Idag var jag ganska seg när jag klockan ringde men det var bara att palla sig upp till skolan. Slutade innan lunch idag så jag har hunnit med endel efteråt. Cyklade ner till "stan" en sväng och gick in på en secondhandbutik. Där hittade jag 2st hantlar á 3kg som fick följa med mig hem. När jag kom hem började jag att måla alla de ramar som jag fick med mig från Karlstad. Handlade endel på IKEA + att vi hade några hemma. Alla dessa är nu vita. Alla, eller de flesta ska jag sätta upp på toaletten. Det är lite olika storlekar på ramarna för lite variation. Under tiden som dessa torkar har jag tränat. Dock inte med de nyinköpta hantlarna utan genom youtub. Har hittat en slags "aerobic" som jag nu tränat med två gånger. Sök på Tae Bo Cardio Billy Blanks så får ni fram de fem olika delarna som programmet innehållar. Testa, för de är riktigt bra träning!

Skaparverkstad i köket

Hur lång tid trodde jag att det skulle ta? En timme.
Hur lång tid tog det? Ca 45 min.
Totalt 16 ramar (den största är dock till hallen).


Grönsås

Idag har jag varit ledig hela dagen lång. Började med att plugga lite med projekttjejerna. Sedan fick jag för mig att promenera till ICA med omvägar för att få så mycket motion som möjligt. Måste fått ihop mer än 8000 steg på en och samma promme, inte fel va? Gick till ICA för att köpa broccoli då på min på något sätt tagit slut. Men kolla in mitt kvitto. Lite stolt minsann. Och detta är faktiskt inte bara en tillfällighet att min matkasse består mestadels av frukt och grönt. Idag tänkte jag mig att jag skulle testa att laga till broccolisås då jag hittat ett recept på det på internet. Men som med nästan alla andra såser så var inte heller broccolisås något för mig. Även om den bara innehöll: broccoli, vatten, buljongtärning, olja och salt så tyckte jag inte ens att det smakade broccoli. Ingen hitt alltså. Ganska synd eftersom såsen blev illgrön. Så fin var det iaf men kunde inte att äta med ögonen.

Broccoli, Champinjoner, Clementiner, Forfalle, Kiwi, Palsternacka och Paprika! Muy bien Emelie! Nu måste jag läsa lite i min projektbok då vi har tenta nästa torsdag. Ska nog lägga mig på golvet och läsa boken eftersom jag har ont i ryggen så sträcker de ut lite. Klockan 20 blir det Arga Snickarn på Kanal 5.

En ljus idé

Till helgen är det Halloween, säkert ingen som missat det. Vi ska antagligen in till Jönköping under helgen och "fira" detta. Då kommer den ständiga frågan... Vad ska man klä ut sig till? Man vill ju inte vara något allt för förutsägbart som vampyr eller spöke.. Något roligare än så vill man ju vara. Googlade lite på maskerad igår och fick fram en rolig idé.. Haha. Kanske inget jag kommer att satsa på men ändå.



Inatt har det varit rån/inbrott i en klädbutik här i Nässjö... Man slutar aldrig att förvånas i denna lilla by...


Stående Vila - Snake

Idag har vi haft inlämning av vår hemtenta i Formgivningen. Detta blev mitt resultat på "Stående vila".

Bild på min modell.


Bilder från Solid Edge. Snake är en byggbar produkt därför har jag valt att bygga ihop den på lite olika sätt här. 

Personalfest på BMB

I lördags var det personalfest på Blue Moon Bar i Karlstad. Det var vin, god mat och härliga dansuppträdanden. Och såklart ett kärt återseende för min del.





Bild 1: Sanda o Veronica. Bild 2: Möbel och Saluhalls cheferna bjuder på dans: Bild 3 och 4. Fler chefer. Bild 5-8 Vackraste dansparet Phommin och Therese som Skönheten och Odjuret. Bild 9: Lisa och Linda. Bild 10: Mickael Jacksson med dansare.

Vi började vid 17 hemma hos söta Hanna på Klara och sen var det bara att hålla igång hela natten lång. Nu kommer jag nog vara kvar i Småland ett tag.. Eller ja, ska antagligen till Göteborg iof nästa helg o hälsa på syrran.. Men Karlstad kommer nog dröja några veckor iaf. Vill åkter igen tacka underbara Mamma för allt! Jag ska bli som min mamma när jag själv får barn. Snäll, vacker, generös och alldelles alldelles underbar! <3

I söndags hälsade jag på Patrik som flyttat till egen lägenhet i Viken. Så mys att träffa han igen! Han hade lärt sig att spela flera låtar på dragspel på bara tre veckor. Trodde inte jag skulle gilla dragspel med det är ett ganska mysigt instrument faktiskt. Dektektivbyrån- E18 är en mysig låt om ni vill "Spotifya" det.

Två svarta ramar


Så här ser det ut i mitt kök nu. Eftersom jag inte framkallat nå bilder än så satt jag och målade två små bilder så länge. De får duga. De är ju i gråskala som jag tänkt mig att bilderna också ska vara.

Idag har jag skissat, skissat och skissat. Tillslul blev jag så trött på det så jag tog med mig Lina till Ö&B och köpe en metallinjal på 1 meter. Så nu är min skiss i 2 punktsperspektiv klar. Äntligen! Har packat och plocka hela kvällen lång. Hann inte dammsuga så de får jag göra när jag kommer hem på måndag. För er som inte vet så ska jag åka hem i helgen igen. Åker direkt efter skolan imorgon. Varför åker jag hem då? Jo, personalfest såklart. Ska bli mys att träffa alla igen eftersom jag saknar dom, så då går de ju inte att missa personalfesten inte.

Nu: Natten.

Skor från nelly.se


Vad tycks?

Å jag är så glad. Och trött.

Idag har jag varit ledig. Har dock spenderat 7 timmar i skolan andå. Åkte dit till 10 och grejade med min hemtenta. Gör en modell på min "stående vila". Hade trott att de skulle ta kanske tre timmar men de tog mig väldigt mycket mer än det. Direkt efter skolan åkte jag till Colorama och köpte färg till mina modeller. De kommer att vara i "marsipan" och "tulpan". Bilder kommer upp när dem är klara. Ska lämna in modell, 2 punktsperspektiv skiss, designbrief, funktionsanalys och produktbeskrivning på tisdag. Känns som att jag har endel att göra. Ska ju åka hem i helgen så jag måste bli klar med modellen redan morgon. Börjar 8.45 men ska nog vara där redan 8 och måla och sedan efter skolan fick allt annat.

Varför är jag så glad trots att jag är så trött? Jo, vi fick reda på vår tenta idag som vi hade i Designteknik A. Tentan bestod av två delar. Första delen var på datorn.. rita i cad. Och den andra delen gjorde vi för hand. Mycket måttsättning och tolka olika ritningar. Jag är så glad för jag fick en 5a på båda delarna! Yes, skolan har börjat bra iallafall. Nu väntar bara vad man får i slutbetyg. Har fått 4,2. 4,8. 4,9 och resten 5.0 så jag hoppas såklart på en 5a men man vet ju aldrig. Men håll gärna tummarna för mig! Nu ska jag sätta mig och skissa min modell i 2punktsperspektiv och fila lite på funktionsanalysen. Ikväll ska jag lägga mig tidigt... Vilket nu för tiden är innan elva.. Tio vore inte fel...

Söt bild på mig och Sanna va?!

Svarta ramar

Skrev ju igår att jag skulle lägga upp bilder på mina ramar som jag nu har målat. Så nu sitter jag här mitt i natten och bloggar. Här är mina ramar som jag nu målat svarta. Självklart så gick det inte att lägga in bilder från mobilen till datorn nu så hur de ser ut på väggen får jag försöka lägga upp imorgon. Har målat två tillfälliga svartvita bilder som jag satt i ramarna tills jag framkallar något vettigt att ha där i. Funderar på att köpa flera och måla vita.. men till vilket rum får ni klura på.



Kolla vilken nyttig mat jag käkat idag då: Lax, rostade rotrgönsaker och broccoli

Dessa grönsaker och rotfrukter tillhör fresten min vardag nu för tiden. Äter dessa nästan varje dag, hade ni kunnat tro det?

My bathroom goes autumn

Idag har jag ändrat om lite i mitt badrum. Förut hade jag rosa handdukar och blommigt drapperi. Senast jag var hemma i de värmläsnka skogarna köpte mamma nya handdukar till mig. Hon är allt för snäll. De är lite mörkare höst färger och till det ett vitt enkelt drapperi. Blev jätte mysigt. Tack Mamma ännu en gång!




Imorgon ska jag visa er vad jag gjort med ramarna till köket.

Beställda skor från Nelly

Svarta höga klackar!

Klickade hem klackar

Nu har jag gjort min första beställning på Nelly.se. Klickade hem ett par skor med 13cm klack. Med studentrabatt och fri frakt vart de inte så dyra. Ska bli spännande och se om de passar och är sköna att gå i. De skulle skickas inom 2-3 dagar. Då har jag något att se fram emot till veckan. Nån som vill veta hur de ser ut?

Hicke Hicke Bakibak

Satt och klickade runt på barnvisor på Spotify så som jag och Sanna gjorde tillsammans över MSN herromdagen. Men idag fick jag fram en låt som jag nästan blev tårögd över att höra. Är inte denna välidgt mycket lilla Emelie?!

Sök på: Krokodilen i bilen

Nyss så träffade jag en krockodil som körde runt i en bil,
han var tjock och fet och blåste i trumpet,
Men bilen var för trång och svansen var för lång så den fick
hicke hicke bakibak

Det finns otroliigt mycket mysiga barnvisor. Lyssnar på dem nu på morgonkvisten när jag försöker vakna till liv. Bla Trollmors vaggsång, Hujedamej, Alla ska sova för nu är det natt. Jag vill ha blommig falukorv. Var bor du lilla råtta? Mys!

Igår den 17 Oktober

Igår fyllde världens goaste kusin 19 år! Älskar dig sötnos!

Jag och Sanna på Kreta. Sommaren -07

Ord på e

Jag antog utmaningen som min syster och min kusin hade gjort på deras bloggar. Ganska kul men inte alls lätt när de ska börja på E.

1. Vad heter du? Emelie
2. Ett ord på fyra bokstäver: Elak
3. Flicknamn: Erica
4. Pojknamn: Emanuel
5. Yrke: Elektriker
6. Färg: E (finns ingen på e)

7. Klädesplagg: Egensytt
8. Mat: Ekollon
9. Sak i badrummet: Epilator
10. Plats/stad:  Ekshärad
11. En orsak att vara sen: Ego
12. Något man skriker: "En cider, tack"
13. Film: En vampyrs bekännelse (Dock aldrig sett)
14. Något man dricker? Enbärsdricka
15. Band: Europe
16. Djur: Ekorre
17. Gatunamn: Egnahemsgatan (Parallellgata med min gata)
18. Bil: ENCO Exclusive (googla på den ni...)
19. Sång: Electric (-Robyn)


Chips och film ikväll var de ja

Nu sitter jag o väntar på att Sanna ska dyka upp. För oss blir de chips och film ikväll. Idol ska jag försöka övertala henne att se också. Ingen utgång idag. De orkas inte. Idag har vi haft vår första tenta. 8.45-15.00... Mmm så lång tid tog de.. Hade dock mer än en timmes lunch då men de tog musten hur en. Var helt slut när jag kom hem från skolan idag. Trots regnet och blåsten tog jag mig en promenad till ICA. Duktigt va. Med tanke på att det är ca 8600 steg fram och tillbaka så är de ganska långt i regn.. Tackar mamma för regnkläderna!

Funderar på att beställa skor från Nelly.. Får fundera lite till på de tror jag.

Promme

Idag efter skolan var jag ute och promenerade i 50 min. Skönt att dels komma ut lite och att röra på sig. Har som sagt första tentan på fredag i Designteknik.. Tycker de är ganska svårt att plugga inför tentan då vi inte har fler uppgifter vi kan göra. Måttsättningen är lite svår och väldigt svår att öva på då man inte har något rätt facit.

Igår kom jag iallafall på en bra idé till vår hemtenta i Formgivningen. Igår skrev jag designbrief och funktionsanalysen. Nu är de "bara" allt annat kvar. Som 2 punktsperspektiv, modell m.m. De får jag ta tag i till helgen när jag förhoppningsvis kan släppa cadden.

Bild på mig, Tillan och Linnéa när vi var i Göteborg.


Gula Stolen

En liten barnstol men 13 sidor med ritningar.... Det tog sin tid. Men nu är den klar!


Ganska många filer för en stol också va?!

Snö, jo då.

Insåg herromdagen att jag inte bloggat på länge. Just nu är det ganska mycket i skolan. Har haft inlämningar i Designtekniken och på fredags står de tenta på schemat. I formgivningen och Kommunikationen håller vi på med ett projekt ang Nässjö tågstation samtidigt som vi har en hemtenta om "stående vila". Hur ska jag hinna allt undar jag.

Syrran kanske kommer och hälsar på mig i helgen, vore mys. Bio i Jönköping kanske vore något. Finns inte så mycket att göra här i lilla byn. Får väl bli promenader för att se stan typ. Men ska bli kul att visa min lgh! Tror jag ska ha nån biobiljett kvar... undra var jag lagt den i så fall.. Mamma kanske vet, hon hitar ju allt. Haha.

Ikväll har jag och tjejerna suttit i min lgh och caddat. Tycker att de är väldigt gött och bra att sitta och plugga sånt ihop så man kan fråga varandra. Lär sig väldigt bra på det tycker jag. Direkt efter skolan tog jag mig idag en promenad då de kommit snö för första gången idag. Sedan gick jag och la mig i min kalla lgh med tights och mjukisbyxor under mitt duntäcke och ullfilten. Där sussade jag i en timme. Gött var de. Ska ringa hyresvärden imorgon och be dem fixa elementena. Mitt i köket är de ca 18*C nu. Bara elemenet i sovrummet som fungerar...

Nu: Packa väskan inför imorgon och sedan sussa.

Längtar redan efter en till helg med Sanna!

De sprider sig fort

Rykterna sprids fort. Bestämde mig under dagen att jag ska åka hem på torsdag kväll och vara hemma i Karlstad ända tills måndag morgon då jag börjar med lektionen efter lunch. När jag tog ett bad fick jag ett sms från goa Tillan där det stod: "Hej babe. Hörde att du också skulle hem i helgen :D ses då! Puss" Va mysigt. Då är Sanna ledig från jobbet. Mormor och Ulf kommer från Sthlm. + att Tillan kommer hem! Vilket partay de kommer bli!


Therese, Helena och Daniel på deras härliga inglasade altan!

Välkomna

Hej Maud och Göran! Välkommna till min blogg! Ni får gärna kommentera så jag vet vad ni tycker om bla min lägenhet när nere i Småland.

Bild som jag tog hemma i Snårstad för kanske ett år sedan:

Bilder på mig från igår

I fredags var ajg lite 80-talsinspirerad. Igår var det lite 70-talsinspiration som gällde för mig.


Så här såg jag ut när jag gick över till Daniel som vi spelade gh hos. Syns det att de regnade?


Men under såg de ut såhär:

Kokt fisk

Har precis käkat kokt fisk med broccoli och majs. Mums vad gott det var. Trodde inte kokt fisk kunde smaka så bra. Lite stolt över mig själv faktiskt. Idag ska jag inte göra mycket. Cykla till Ica och dammsuga är mina mål för dagen. Nu ser jag på Biggest Loser!


Puderregn?

Shit vad jag bloggar idag. Bloggar bara när jag känner för det och tydligen vart de fyra gånger idag.. Idag har jag och Sanna cyklat i regnet till centrum och Ica. Skulle köpa puder men de va slut på Åhlens, Lindex hade stängt och på Ica fanns inte de märket. Hur otur kan man ha. Men så kan de gå när man är i en sådanhär liten stad/by. Fick iallafall en otroligt bra anledning till att inviga mina vackra stövlar som jag fått av Mamma. Använde såklart även min nya regnjacka.. fast den har jag ju använt förut.. Regnjackan och stövlarna var iaf väldigt gulliga ihop. Skönt med lite motion och luft trots regnet. Nu ska jag plocka lite i lägenheten så jag kan dammsuga och greja imorgon. Ikväll blir det film hos Sanna eller guitarhero hos en kille i klassen.

Ego pix..






Smink och hår från igår. Sanna sminkade mig som en super star och fixade håret på mig. Vilken lyx va?! Måste köpa mig en sådan lock/våffeltång som Sanna har. Var såklar mer lockig igår. Ska se om jag kan hitta nån bild från igår och lägga upp.

Nya delar i min lgh

Vardagsrummet:

Lila filt från ICA, lila manchesterkudde från Ohlssons tyger i Karlstad.


Fotölj/stol som jag hittade på en secondhand butik i Karlstad.


Två lila gerbera från Village.


Lila duk till fönsterbrädan från ICA.

Köket:

Två svarta ljus från ICA och svart "spindelnät".


Blomman till höger + krukan och spindelnätet i vänsterkrukan.


Ståterminal

Vi fick i uppgift för tre veckor sedan att ta fram en ståterminal för offentlig miljö. Igår redovisade vi den tillsammans med modell i skala 1:5, powerpoint, designbrief och funktionsanalys. Jag och vår grupp är väldigt nöjd med vårt slutresultat. Vad tycker ni!?

Klickbara bilder:


Modellens material:
I:et och pricken: Skum
Skärmar: Skum, svart tejp och papper
Bänkskiva: Trä
Cylinder: 0,5 mm papper med sand i för mer stabilitet
Fotstöd: Trä
Fästen (till fotstöd och bänkskiva): Trä
Golvplatta: Trä

Majskolv

Igår kokade jag min efterlängtade majskolv. Snacka om att det var gott! Dock inte lika gott som på Skiathos men de är inte många majskolvar som slår den... Just nu är jag väldgt trött så jag kanske för en gångs skull ska sova lite middag? Lite mat i magen först kanske. Ikväll blir de nog lite party på Kajutan. Tänkte jag skulle se idol innan iaf och sen får jag se om jag orkar mig ut, är ju som sagt trötter just nu. Nu har jag tagit kort på de nya detaljerna i min lgh. De kommer upp senare och så även ståterminalen!

J*kla mjölkpaket...

Nu är jag trött och ska lägga mig. Hela efftermiddagen har jag suttit och ritat ett mjölkpaket i skala 1:1 i tvåpunktsperspektiv. Började göra på ett nytt kompicerat sätt och sen kommer Sara ner och har gjort på ett annat sätt. Så då var det bara att börjar om... Skissade de båda så jag kan lämna in nått imorgon iaf. Men Arla kossan var inte så lätt att göra iaf. Nu sista timmen har jag suttit och gjort en presentation på vår ståterminal i Power Point. Är inte helt hundra på att vi ska redovisa muntilgt men man måste ju vara lite förberedd ifall. Har lagt in massa bilder på datorn men jag håller på den ett tag tills jag får höra vad vår formgivningslärare har att säga om den. Jag och min grupp är iaf väldigt nöjda med den!

Idag gick fresten fel personen i Idol vidare. De skulle vart Tove och Camilla såklart! Inte Tove och Karolina...


Solid Edge

Den här pallen har jag gjort i cadden idag. Rätt nice va?!