Klara för våren

Igår tog vi tåget in till Jönköping och skakade rumpan på en ny nattklbb vid namnet Moon. Jag och Lina låtsades som att det var vår och klädde oss i mönstrad och ljust!


Hon&Han

Har glöm att skriva (tror jag) att jag har möblerat om i mitt vardagsrum. Har i stort sett vänt upp och ner på hela vardagsrummet. Blev ganska bra faktiskt. Kul att förändra lite iaf. Bilder kommer väl upp lite senare. Skulle vilja köpa nytt tyg till mina tavlor men de finns ju bara en tygbutik i Nässjö och där fanns inget som passade.

Jag har bokat klipptid så på torsdag klockan 16.15 sitter jag på frisersalongen Hon&Han och får en ny frisyr. ÄNTLIGEN! Vill klippa det så att lockarna kommer fram ordentligt. Funderar även på att klippa det kortare eftersom mamma ändå klippte av min längd under julen.. Vad tycker ni? Kortare eller fortsätta spara till längre? Vad fick mig att gå till just den frisersalongen? Jo, skyltningen faktiskt. De har otroligt fint skyltförnster som passar mig utmärkt. Ska försöka fota det nästa gång jag är på stan så ska ni få se. Men man ska ju inte dömma sakerna uifrån förpackningen men jag hoppas på att de är duktiga där! Här är hemsidan;
http://www.honohan.se/ Visst ser det fräscht ut!?

Har fresten shoppat lite också. Köpte en beige vårjacka på JC i förrgår när jag och Lina lallade runt på stan. Den hade kostat 599 men jag fick den för ett fyndpris! Sedan köpte jag ett nytt vitt ribbstickat linne. Igår shoppade jag en färgglad huddie på Team Sportia här i Nässjö. Vi passade på att shoppa medans vi väntade på Snöskulpturtävlingsresultatet.

Snöskulpturtävling 2010, Nässjö



Japp igår var det Snöskulpturtävling i Nässjö för första gången i historien. Vi var såklart med och tävlade. Klockan ringde o5.15 PÅ EN LÖRDAG. Bara det att gå upp frivilligt så tidigt på en lördag. Klockan 6.oo var mitt lag samlade på Stor Torget i Nössjö. Det var ett tag sen jag promenerade runt i täckbyxor but I Love It! Speciellt länge sedan jag gick i det mitt på torget. Vi var först på plats och vi började vår skulpturering. Klockan 10 tog vi en värmande fika på Elsies. Klockan 12.oo fick vi lägga ner alla redskap och då hade folket 2h på sig att rösta på deras favorit. Man kunde vinna två pris. Pris 1 var publikens val, då fick man en pokal. Pris två var jurryns val, då vann man 5000kr. Vi fick 7 röster färre än vinnaren i publikens val men vi kände att vi hade chans att plocka hem pengarna. Men där blev det en skräll. När de läste upp Jurryns val blev alla tysta och paffa. Den fulaste, tråkigast och enklaste skulpturen vann. Kalla mig bitter, men hallå?! Titta och bedöm du med!

Publikens val: (tre aporna)


Jurryns val: (snöbollar med hedset)


Vårt bidrag:




Övriga bidrag:


Mammut

Kommer ni ihåg att jag beklagad mig över IKEAs mammutpall? Som jag trodde var helt imöjlig att få ihop? Idag ska denna pall vara klar och den ska lämnas in och jag har klarat att få ihop den och bygga upp den i Solide Edge. Äntligen! 
Så här är den; MIN mammutpall!


Rensat garderoben, skönt!

Har precis rensat garderoben och slängt ut över 30 överdelar. Allt från linnen till stickde tjocktröjor. Skönt! Har ju handlat endel både under jul och nu i januari/februari så att lika mycket som kommer in ska väl åka ut, var det inte så? Så nu kanske det finns plats för något mer iaf. Skulle vilja ha några fler träningstoppar. Försöker ju träna 3-4ggr/vecka och hinner inte tvätta varje vecka så det går endel linnen/t-shirt. Har ju massvis jag skulle kunan använda men vill vänta tills de sitter lite bättre om ni förstår vad jag menar. Denna vecka kommer jag dock inte kunna träna så mycket då jag har tjock i halsen och har varit lite hängig. I måndagsmorgon var jag ju iväg iallafall. Hoppas jag är bättre imorgon så jag iaf kan få in två pass till denna vecka. Förra veckan tränade jag 5 dagar. Kanske därför jag blev sjuk? För att jag inte vilat tillräckligt? Vem vet.

Saknar min rosa garderob hemma i Snårstad!

Salt är mitt nya socker

Japp jag tror jag har blivit beroende av salt. Kanske inte så jätte allvarligt men jag ska försöka dra ner på det.

Therese har varit här i helgen. Pga vädret har vi inte gjort så otroligt mycket men det har faktiskt varit ganska skönt. Så vi har haft som en spahelg. Hårinpackning, ansiktsmasker och nagellackmålning. I fredags hämtade jag henne på stationen efter 40 min försening. Hem och tittade på Let's dance och käkade tacos med kyckling. En ny variant för oss båda och det var gott. På lördagen pulsade vi i hög snö till gymmet och sedan tog vi en macka på de mysiga cafét Elisies här i Nässjö. Åhléns som håller på att lägga ner gjorde sin sista dag med 70% rabatt. Therese fyndade bla ett par blommiga sommar skor och en blommig kjol. Sedan pulsade vi hem och till mat blev det fisk och ris med en härlig hummersås och räkor. Som förrätt åt vi stekta mackor med räkor på. Inget godis eller annat snask skulle vi äta denna helg. Ingen utgång blev det inte heller utan vi såg på tv och slappade och gick och la oss i tid.

Det blev söndag och jag vaknade innan åtta. Tänkte att jag skulle ta med till skolan för att hon skulle få se hur det såg ut så vi gick ut på en promenad. Tyckte att de hade plogat väldigt bra ända tills vi kommer nära skolan. Där var det inte alls plogat så vi kom inte ens i närheten av byggnaden. Hade ju kunnat pulsa i den halvmeter höga snön men vi avstod det och promenerade tillbaka. Efter kletmackaroner, köttbullar och baccon framför filmen 27 Dresses körde jag ner syrran till tågstationen. Sedan åkte jag till gymmet och tränade, åkte och handlade och åkte hem och käkade. Kom Therese med tåget? Nej, de hade FRYST fast vid perrongen så hon tog en buss till Jönköping. Men tåget gick inte till Göteborg där heller så hon fick sätta sig på ett tåg tillbaka till Nässjö så jag fick sängkompis en natt till. Så imorse var vi upp kl 7 och åt en stadig frukost. Det nya tåget skulle gå 8.24. Jag körde ner henne till tåget och sedan åkte jag till gymmet. Japp jag var på gymmet redan 8.20 idag. Åkte och handlade yogurt som jag var så sugen på. Therese kom med tåget trots att det var 30 min försenat. Idag har jag varit ledig och inte gjort annat än tränat och ätit idag. Har gjort lite i Rhino också men det är inte ett dugg kul när man känner att man inte kan programmet.

Vad har jag ätit till mat idag? Jo, pannkakor med köttfärsås i. Mums det var gott och nytt för mig. Har ätit mycket ny mat på få dagar:

Fredags; Tacos med kyckling. Så kallat Fajita
Lördag; Fisk med hummersås och räkor (iof ätit två gånger innan)
Söndag; Fiskpinnetacos
Måndag; Köttfärspannkakor
De ni!

Kärlek i Sthlm

På alla hjärtan dag var jag i Stockholm som jag tidigare skrivit. Hela Stockholm var vackert och pyntat med lysande hjärtan på gatorna i city. På Centralen hade Järnhusen satt upp tyll och söta "lappar" där det stod bla "Pussas här", Sött, tycker iaf jag! Åt ju även jordens största kladdkaka på ett café i gamla stan. Trots att jag är singel blev det en mysig alla hjärtans dag med Mamma, Mormor och hennes Ulf.


Therese, välkommen till världens ände!

Sitter och väntar på helgens besök. Men såklart så är tåget försenat så Therese kommer att annlända till världens ände ca 30 min senare. För att hon ändå ska få ett bra första intryck så har jag förberett TACOs men denna gång med kyckling. Har rensat och skivat kycklingen och hackat grönsaker så nu är det inte mycket kvar att göra. Igår och idag har jag städat, diskat, plockat och tvättat så att det är snyggt och fint när syrran ska hälsa på. Hon har ju inte varit i varken min lgh eller Nässjö förut så det ska bli kul. Frågan är bara vad Nässjö har att erbjuda som inte Göteborg har. Hm. Förhoppningsvis är iaf vädret med oss under helgen så vi kan promenera, träna och äta gott. Ska snart gå ut och borsta av bilen för att hämta upp henne.

Therese:
http://molndalsmode.blogg.se/

Dags att sammanfatta STHLM februari 2010

Yes. I tisdags åkte vi taxi ner till tågstationen och sedan klev vi på museétåget som rullade oss mot Stockholm. I Älvsjö var vi hela fredagen där vi gick runt på Stockholmsmöbel- och ljusmässa. Otroligt stort och jättekul att få möjligheten att vara där och ta del av alla olika ny produkter, nya former och inspirationsprodukter. Promenerade runt tillsammans med HillaredSara och Lina i många många timmar. Stannade bla på StolAB där vi blev bjudna på korv med bröd vilket fick bli vår lunch. Massvis med godis trillade ner i magen underdagen också vilken senare på kvällen resulterade till magknip då jag inte är van att äta så mycket sött. När vi vid 6 tiden kände oss klara tog jag pendeltåget in till centralen och sedan promenerade jag till Mormor som bor på Kungsholmen. Fredagkvällen bestod av god mat, Let's dance och godis med Mormor, Mamma och Ulf.

Lördag och jag hade sovit otroligt gott. Vi åkte till Skärholmens Centrum där vi roligt nog träffade på Lina och hennes Björn. Ingen av oss hade pratat om Skärholmens Centrum innan så det var lite kul att vi hamanade på samma Centra. När vi shoppat klart där åkte vi vidare in till stan där vi gjorde stan några timmar. Under lördagen handlade jag två par sneakers, fick ett par sandaler av Mormor som alla hjärtansdagpresent (söt), åt en underbar semla, köpte ett mönstrad ljust linne på Gina, åt jättegod middag, såg på Melodifestivalen och åt chips.

På söndagen var det city som gällde igen. Jag och Mamma promenerad in till stan och mötte upp Mormor som tagit t-banan. Åt en otroligt stor kladdkaka med grädde, marsmellos och chokladsås på ett mysigt café i gamla stan. Shoppade ett linne på Axelssons (ibland kan man fynda där), ett längre linne med nitar på på en unamned butik och även en blommig kjol på Gina. Har jag nu fått med allt jag köpte? Hm, tror det men har säkert glömt något. På söndagskvällen var vi alla fyra på bio. It's Complicated och den var jättebra. Jättekul att gå på bio med alla tre och filmen passade oss alla fyra. Sedan traskade vi hemåt i mörkret.

Måndagen var sista dagen i Stockholm. Vi käkade tacos på Kungshallen och lallade runt på stan hela dagen tills tåget tog mig hemmåt. Mötte upp Lina på Centralen och istället för ett redionaltåg fick vi åka en dubbeldäckare. Mer än helt ok tyckte vi då det var otroligt fräsch och vi satte oss på översta planet. Lite kul var det faktiskt. Vi satt och snackade med en man på 33år hela resan hem och var försenade 35minuter vilket resulterade till att söta HillaredSara satt och frös i bilen medans hon väntade på oss.

Om jag ska sammanfatta mina 4 Stockholmsdagar så har de varit: Inspirerande, mysig, god mat/fika, rolig och shopping.

Tre smakbilder från möbelmässan 2010


Bild1: Jag och Lina tar en välförtjänt paus i en gigantisk fåtölj.
Bild2: Sara, Jag och Lina fotar oss själva på en av dagen alla toalettbesök.
Bidl3: Jag och Lina framför massvis av fantastiska kristallampor.

Mysoverol

Någon som är sugen på att ge mig en present? Ge mig i så fall denna:

Är dom inte fantastiska. Som mysoveroler. Detta skulle massa mig perfekt! Det vara ÅngeSara som hittade denna mysdress på illusion.no för 990 norska kroner. För den som tycker om att använda linser så finns det endel roliga på denna sida. Dessa kostar 275 NKr.

Det är komplicerat

Är ju som sagt i Stockholm. Hur svårt är det inte att hålla sig för att shoppa då? Igår var vi på Skärholmens Centrum och där handlade jag skor och...  skor. A bilder kommer upp när jag är tillbaka i min lgh. Träffade även Lina och Björn där som också tog sig en tur i det centrat. Kul att Mamma och Mormor fick träffa henne. Ikväll blir det bio med Mammi, Mormor och Ulf. Ska se It's complicated. Och det var precis vad det var att boka biljetten för det fungerade inte över datorn så vi måste ta oss en promenad till SF och boka där. Nej nu blir det att göra sig iordning för en till runda på stan. Igår åt jag fresten årets första semla. Mumma vad god den var!

Möbelmässan i Stockholm 2010

Imorse klev jag upp kl 6.00. Gjorde mig iordning och tog taxin kl tio i sju ner till stationen där tåget rullade iväg kl 7.15. Ett museétåg åkte vi ända till Stockholm från Nässjö. Vi har varit på Möbelmässan i Älvsjö precis hela dagen. Var framme hos Mormor och Ulf vid sjutiden efter en promenad från Centralen. Här bjöds det på fläskfilé, potatisklyftor och champinjonsås. Mumma vad gott. Man fick tyvärr inte fotografera på mässan men Sara H tog lite bilder ändå. Så bilder kommer att komma upp när jag fått dem från henne. Kommer även skriva mer om mässan sedan också. Det var iaf en riktigt inspirerande och rolig dag men mycket motion och godis. Nu ska jag slå mig ner framför tv igen och fortsätta godisätandet. Imorgon är det shopping på schemat!

Då: 70-tal. Nu: 2010

Oj det tog lite längre tid än gymtiden att få upp detta inlägg. Promeneade som sagt till gymmet och mötte upp ÅngeSara där. Tränade ben och rumpa idag. Sedan gick vi till Åhléns där de nu har ½priset eftersom de ska stänga igen. Sedan promenerade vi till ICA och handlade ingredienser till kvällen suschi. Efter det hann jag med en till promme. Suschin blev jätte god och vi hade allt möjligt i. Crabbstick, räkor, lax, kyckling, avokado, morot, gurka, paprika, ägg m.m. Mumma! Det kommer det nog bli fler gånger. Har packat kläder inför Stockholmsresan nu också och även bokat taxi till imorgon bitti. Så slipper vi gå med alla packning ner till stan. Ja menar 20 spänn vad är det...

Men nu över till det jag skulle visa. När jag var i Göteborg fyndade jag ett par Crockerjeans på JC. De hade kostat 599:- men var nersatta till FEMTIO kronor. Det kallar jag att fynda! Dessa var i rätt färg och passade jättebra. Problemet var att de var utsvängda och jag ville ha tighta. Så idag har jag lånat HillaredSaras symaskin och sytt in dom. Visst blev det bra!

Innan:


Under:


Efter:

Jag har varit duktig

När jag kommer hem från gymmet ska jag visa er vad jag har gjort under förmiddagen. De blev NIIIICE!! Hoppas ni blir nyfikna!

Bad day

Fy vilken dag. Den började med en promenad till skolan som vanligt. Hade Designteknik B och försökte göra IKEAs Mammut pall i Solide Edge. Det gick inte så bra vilket ledde till att jag blev sur och ännu mer trött. Hungrig var jag också då min apelsin var torr som jag käkade på fikat. 12.00 äntligen lunch.. trodde jag. Plockar fram matlådan ur kylskåpet, lyfter på locket och öppnar microvågsugnsluckan. När jag skulle lyfta in matlådan i micron tappar jag den och häller ut hela på köksbänken. Blev ännu mer sur. Gick till cafét för att köpa en baguette. Köpte en med kyckling och curryröra. Hoppades på att den skulle smaka lika gott som den i Göteborg men den var mer än långt ifrån. Det var knappt någon kyckling i röran och trots den gula färgen smakade det knappt curry. Urs det var inte alls gott. Urs vilken dag. Sedan gick jag hem och efter det var jag en sväng till gymmet. Själv för första gången då Sara H dumpade mig för att träna kampsport med Lina. Men det gjorde inte så mycket då jag ändå tränade mest kondition idag. Hade kunnat springa mycket längre om det inte vore för att det gör ont i mina benhinnor. Ska fresten ta tag i min rygg snart. It hurts again.

Har fresten väldigt mycket träningsvärk idag. Kan knappt sträcka ut armarna ordentligt. Måste göra det långsamt och försiktigt för att det inte ska göra ont. Fan, då har man tränat bra (och iof kanske stretchat lite för lite). Men både jag och Sara var så trötta efter gårdagens träningspass så vi orkade inte stretcha mer än det "vanliga".

Så här glad vill jag vara imorgon då jag är ledig:


Jäkla Mammutpall

Håller på  i skolan att göra Mammutpallen från IKEA i Solide Edge. Det är inte det lättaste kan jag lova. Kan inte påstå att jag tycker det är så kul heller. En sådan "enkel" produkt innehåller massa vinklar och delar som är kluriga att göra.


Ge mig skorna

Dom här skorna har jag hittat på modekungen.se. Hur snygg är inte dom?! Klackhöjd 10cm. Skulle så gärna vilja ha dem men dom kostar 699:- Finns dom i butik någonstans i Sthlm så ska jag iaf testa dom för att se om de är värda 700 riksdaler. Någon som vet vilken butik det skulle kunna finnas i? Eller kanske några liknande skor?

Som en personligtränare

Efter dagens studiebesök gav vi oss iväg till gymmet. Denna gång med Adam. Han körde sååå hårt med oss så jag är inte hundra på att jag kommer att kunna gå imorgon. Han var hård, bestämd och skrek på oss om vi slappade och skrattade för mycket. Skratta ska man tydligen inte göra under ett gympass då det gör att man lägger energin på det istället. Trots att det var ett otroligt hårt träningspass så har jag aldrig haft så kul på gymmet. Adam var som en personligtränare till mig, Sara H och Elin. Lija var också där och fick Adams hjälp men hon körde inte samma pass som oss. Imorgon (om jag kan röra mig dvs) ska jag nog försöka köra lite kondition på gymmet om mina benhinnor tillåter det.

Japp, så här ska min mage se ut till sommaren. Eller ja, närmare det iaf!

SAPA

Idag har vi varit på studiebesök på SAPA i Vetlanda. Det bästa studiebeöket hittills. Inte nog med att de bjöd på både frukost och lunch utan hela besöket var bra. Han som hade hand om oss gjorde en fantastiskt bra föreläsning med småfilmer och intressanta bilder och allt. Även rundturen med headset så alla hörde vad han sa var ju kanon. Mycket bra jobbat SAPA. Kul att ett företag verkligen ser oss som blivande kunder!

Sting av Blåstation är bara en av massvis av produkter som SAPA framställer:


De gör även Pax skjutdörrar för IKEA. Dessa är PAX Stordal:



Inspirationsbilder Shabby Chic








Lördagsoutfits

Syster:



Jag:


Stan vs fest

Redo för shopping i Göteborg:




Redo för trerättersmiddag på Linnégatan och sedan Sticky Fingers!




Första besöket i Göteborg 2010

Jaha då kan man inte dricka vattnet i glaset längre. Ligger på en madrass hemma hos min söta syster och ska snart släcka för kvällen. Abby (ena katten) drack precis ur mitt glas som står här bredvid. Tog tåget hit och inveg sträckan mellan Nässjö - Göteborg för min del. Tar ca 2.40h. Såg på film nästan hela vägen så det var helt ok. Dock tyckte jag att alla på tåget stirrade på mig. Undra varför. När jag klev av tåget satte jag på mig brillorna. Therese kände inte igen mig när hon mötte upp mig. Kul tycker jag då det var meningen. Nu känner jag mig alldeles uppsvälld och lam då vi käkat massvis med tacos och godis nu på kvällskvisten. Har inte käkat godis sen jul så min mage tyckte nog att det blev lite mycket... Men det var gott.

Helgen i Göteborg började på ett typiskt Carlssonvis. Åkte iväg till MAXI för att handla tacos men "råkade" även kliva in på HM och shoppa. Jag hittade en träningst-shirt och ett längre rött linne och Therese köpte en långärmad t-shirt och en vårjacka. Nice!

Har fått en spontan present av Therese också. Hon hade köpt ett dubbelpåslakanset som gick i vitt och grått till mig som passar perfekt till mitt "nya" sovrum. Å nu vill jag hem och bädda rent igen. Tack åter igen syster!!!

Imorgon blir det secondhandbutiken i Reningsborg, shoppa på stan och sedare 3 rättersmiddag, melodifestivalen och krogbesök. Ska bli kul. Nu: se klart filmen och sedan natta.


Leopardgirl

Så här såg jag ut i helgen. För en gångs skull körde jag på tight. Händer inte ofta nu för tiden, men det ska det kanske bli ändring på efter ett antal besök på gymmet. Och inte nog med det. Leopard. Den nu. Var dock på hemmafest så kofta över fick de bli de flesta av timmarna.


Någon som ser något?

Ja, är det någon som ser något annorlunda på denna bild? Inte så svårt att gissa vad det är jag menar va? Var svårt att få en bra bild då det blänker så. Imorgon bär det av till Göteborg till Syster Bäst. Blev lite spontant och bokade tågbille idag. Stannar tills söndag om hon inte slängt ut mig innan det. På lördag blir det middag och melodifestivalen med poängsättning, precis som förr. Ska bli mys. Vem vet vi kanske skakar rumpan ute på Göteborgs dansgolv senare på kvällen. You never know with the Carlsson's.



Ännu en dag på gymmet idag fresten. Jag och ÅngeSara körde hårt med ben och rumpa. Hoppas på resultat genom att jag inte kunna ta mig till skolan imorgon. Ne då, men träningsvärk vill jag allt få så jag vet att vi har tagit i ordentligt. Dock brukar den komma minst 24h efteråt.

Bilder på de andra brillorna kommer senare, I promise!


Push it baby!

O yes. Paketet från saltochpeppar har anlänt till Nässjö. Dock är det Sara som ska hämta ut det och hon har inte haft tid att göra detta. Men ikväll efter hennes kväll på Kåren skulle hon åka förbi vårt "postkontor" OKQ8. Spännande!

Var och gymmade idag igen. Kul! Idag var vi många, många från skolan som var där och brände kallorier och byggde muskler. Kul att slippa gå dit själv. Blir mer motiverad då. Idag tränade jag o Sara H biceps, triceps, axlar, mage och rygg. Någonting mer? Kanske, kommer sällan ihåg vila olika muskler vi använt. Något är kul är att Mamma också har kommit ihång med träningen. Så nu kan jag, Mamma och Therese pusha varandra att gå och träna och hålla igång! Mycket, mycket bra! Trots att det kommer att bli över telefon...

Imorgon ska vi på studiebesök på Industrilås här i Nässjö. Ska bli spännande. Men nu ska jag sätta mig och cadda lite. Ett måste faktiskt.

Vad blir det i helgen? Fest i Nässjö/Jönköping eller Melodifestivalen i Göteborg med syster?! Vad tycker ni?


Therese med Sanna i knät och jag bredvid.

Home på HM

Idag har jag varit ledig. Har pluggat lite grannar och håller just nu på med en j*vla anka i Rhino. Inte lätt inte. Har vart på gymmet med HillaredSara idag. Körde igenom nästan hela kroppen. Skönt! Dock känner jag mig lite seg och trött nu. Känns som att jag har en förkyldning/huvudvärk på g. Hoppas inte! Var även ute och promenerade en sväng idag. Äntligen bara runt -2 grader. I lördags var det -18 och då ville jag inte gå ut mer än nödvändigt.

Igår skickade jag o Sara efter lite saker från HM. Dock var alla Saras grejer restade så de grejerna kommer v.8. Detta skickade jag efter:

Underbara servetter:


Ännu ett par solisar. Denna gång från herravdelningen. Blåa! Nice,nice!