Kameror Avant

Hotmail hängde sig så jag kunde inte skicka detta till P så jag laddade upp det här istället. För er som undrar så ska han köpa digitalkamera.

Sova

Det är inte alltid man gör som som man tänkt sig. Till exempel stänga av väckarklockan och fortsätta sova. Jag var trött och gick och la mig 18,00 idag och ställde klockanpå 19,00 men eftersom jag fortfarande var vaken vid halv sju så ställde jag om klockan till halv åtta. Men vaknade aldig av den utan jag vaknade av att mamma kom in och väckte mig 20,00. Undra om jag kommer kunna sova något inatt.
image240

Shoppi

Idag har jag varit ledig. Patrik jobbade morgon och det var så stressigt så jag fick komma upp och plocka upp varor i en timme, så helt ledig har jag inte varit. Plus att jag har köpt mjölk till butiken.


Sedan åkte jag hem och jag, Mammi och Syrran fick för oss att åka till Edsvalla. Där köpte jag bara en tandborste men sedan åkte vi in till stan eftersom det var rea. Där inhandlade jag tre plagg från Gina. Ett orange linne, en aprikos kjol och en blå jeans klänning.


Ska träffa Agni på fredag. Kanske får bli något nytt plagg då, annars kanske det blir något nytt på lördag. På lördag ska jag äta middag hos Puttes syster och sedan ska jag antagligen till Camilla. Vill så gärna träffa Tillituss så varför inte :)

image239

Har vart på gympa idag också. Fick till och med med mig min syster och hennes kompis. Mina förra jobbarkompisar var dock tyvärr inte där. Men Sanna var med också. Kul att gå på gympa men jag hade ingen ork idag. Kanske berodde på att jag sov en halvtimme innan gympan, det var nog inte bra.


 

 

Cykla som en idiot

Cyklade från Stockfallet till Mariebergsskogen igår, till gympan. Cyklade som en idiot för att inte komma allt för sent. Det var super jobbigt. Brukar typ aldrig cykla och när jag väl gjorde det så var jag tvungen att ta i allt vad jag hade. Drack massvis med vatten när jag kom fram så jag fick håll när jag började gympa. Nästa gång (om jag cyklar) får jag nog dra iväg tidigare. Går ju inte på gympa för att ha håll. Kände mig duktig iaf. Helena, Lisa och Sanna var där. Therese min syster hade tänkt att följa med också men hon fick migrän. Cyklade halva vägen hem igen. Patrik plockade upp mig efter halva vägen så åkte vi till Maxi. Å vad het man känner sig i gympa skor, kortbyxor o sportlinne!

image238

Tjockis

Har nyss vaknat. Är hos Putte. Han åkte iväg till jobbet vid halv 8. Jag börjar mitt på dagen. Men det finns ingen frulle här så jag får nog åka hem...

Var super stressigt på jobbet igår så jag fick ringa dit Patrik. Som tack för hjälpen så bjöd jag på middag, blev pizza. Jag kommer bli tjock. Äter bullar om jag jobbar kvällen, äter godis om man gjort inkurans och kommer nog få bjuda P på ganska mycket mat framöver!
image237
bild dagen av: http://jonnas.webblogg.se

midsommar med massa regn?

Om man firar midsommar själv, beror det på att man har väldigt få vänner eller att man är tråkig?

   

Gör iof mina första egna dagar på Pb så jag måste vara fokuserad, men ändå.


Tallinn

Kanske skulle berätta lite om Tallinn. Har tagit bilder men inte lagt in dom på datorn ännu.

 

Jag o Putte åkte till Stockholm redan vid 10 på morgonen. Stannade i Örebro för att växla pengar för det glömde vi göra i K-D. Stannade i Arboga för att käka lite o sedan hittade vi till hamnen i Stockholm med hjälp skyltarna. Min Mormor var väldigt imponerad över det. Hon och Ulf kom och mötte oss så åkte vi en sväng på Lidingö. Sedan åkte vi tillbaka till hamnen och checkade in och klev på färjan. Färjor känns lyxiga. Det är så mycket speglar och gul. Vackert enligt mig! Efter att vi ställt in resväskan och gjort oss hemmastadda i hytten så spatserade vi runt i båten. Kikade in tax-free, barer m.m. Natten blev inte överdrivet lång men vi somnade väl vid 12-01 någonstans kanske.

 

Vaknade av väckarklockan och sedan av "radion" som sa att vi var framme om en timme. Gick upp och köpte frulle och sedan gick vi till en bar där vi som skulle på sightseeing skulle samlas. Åkte buss ca 1h med guide. Jättekul o bra för då får man ju se lite mer än bara gator. Sedan gick vi en sväng med guiden och sedan gick vi själva. Shoppade lite och traskade om kring. Åt pizza på en lyx restaurang. Har aldrig förut ätit så god pizza. Sedan fick vi hitta tillbaka till båten själva. Eftersom vi inte hade gått ner till stan från båten så blev det lite knöligare men ganska lätt ändå. Vi var super trötta så efter att ha suttit på däck 1h gick vi och lade oss. Gick upp vid 10 på kvällen igen för att kunna sova på kvällen. Käkade lite och gick sedan och lade oss igen. Båda två sov som stockar på båten.

 

Nästa morgon vaknade vi upp ännu en gång av en röst som sa att vi snart var framme. Plockade ihop och köpte frukost. Var tillbaka till Stockholm 10,00 på morgonen. Vi hade tänkt gå på stan men vi sket i det och åkte hem. Åkte igenom och stannade i Köping och fick se den fina skylten. Stannade sedan i K-h för att käka en mosbricka. Och sedan var vi hemma igen.

 

Lyckad kryssning i det stora hela!


Patriks student


Nu skrev jag detta i lördags. Orkar inte ändra dag så det är förra veckan jag snackar om.
Bilder kommer när jag har tid.


Igår, fredag körde jag 3 vänder fram och tillbaka till Kristinehamn.

I torsdags så tog Andrea, Lino och Nils studenten. Dagen började med att jag och Mammi åkt till Blomsterlandet för att köpa blommor. Där träffade jag Sebbe som var i samma ärende. Sedan åkte vi hem för att göra oss iordning och slå in paket. Äntligen får jag berätta om presenterna! Sedan när vi var klara åkte vi in till skolan och började leta efter Andrea's föräldrar. Tillslut så hittade vi både dem och Jon (Linos bror). Tillslut så kom Dea utsprignas och hon fick blommor och gossedjur. Jag sprang vidare till Lino som också hade kommit ut och sedan till Nils. Alla var så fina i deras student kläder. Tog en del kort?

 

Patriks student dag började med att vi gick upp väldigt tidigt för att duscha och äta ordentlig frukost. Men Putte orkade bara äta halva mackan. Sedan började han sätta på sig sin kostym. Å han är så vacker i skjorta och kostym. Han matchade allt. Bandet på mössan var lila (estet) och slipsen var i samma lila. Som ett plus var det lila detaljer på insidan av kavajen. Så snyggt! Sedan kom Majgren till Patrik och vi for iväg. Han hade bara kunnat äta en banan för han var så nervös. Sedan åkte vi hem till Björn. Han hade inte heller ätit särskilt mycket, säkert nervös han också. Vi plockade upp ännu en kille vid namn Andreas och körde iväg till Skärgården i Kristinehamn där de skulle ha sin champagnefrukost. Sedan var det bara att åka hem för mig. Vid 14,00 började de springa ut så innan det körde jag hem till Dea för att lämna min locktång (hon skulle ha den till balen) sedan åkte jag till blomsterlandet och köpte massa blommor till Patrik och några rosor till Björn och Majgren. Sedan hämtade jag Jonas och sedan far det iväg till Kristinehamn igen. Putte hittade oss inte när han sprang ut så han fick ringa mig (gulligt). Sedan när Putte och klassen åkte lastbil (traktor med släp) gick jag och Jonas in i skolan. Där fanns det en cirkel på golvet i kafeterian. Om man stod i den cirkel och pratade så ekade det precis rakt in i ens egna öron. Men bara den i cirkeln hörde det. Häftigt men läskigt. Sedan kollade vi på döda djur och sedan frågade vi en lärare vart musiksalen var. Han berättade och sedan frågade han: ?Ska ni börja här nästa år eller?? Och jag svara: ?Nehe du, vi tog studenten för länge sedan. Ett år sedan i alla fall.? (Jonas 2 år sedan). Men vad elakt, så kan man inte säga? Sedan när vi kom ner till musiksalen så stod det två män där och dom frågade oss: ?Ska ni hjälpa till att bära eller?? O vi bara: ?Ne!?? Men hallå, där stod jag i klänning och fina skor. Vad tror han? Knäpp men det var lite kul iaf. Sedan satte vi oss på en gräsplätt och väntade på lastbilarna. När Patriks lastbil kommer nära oss skriker eller ska man säga sjunger några: ?Puttes flickvän tjalalalala.? Haha. Sedan satte vi fast massa serpentiner på bilen och for hemåt. Där väntade mat och presenter till Putte. Av mig och familjen fick han ?presentkort? på 500 *2 (500 av mig och 500 av familjen) som ska användas till hjälp till en digitalkamera. Av hans familj fick han en kryssning till Tallinn med mig. Romantiskt! Och av sin syster fick han en gitarr som man använder till tv-spel. Och sen lite fler saker. Efter tårtan körde jag honom till K-h igen. Och sedan åkte jag hem. Tre gånger fram och tillbaka till Kristinehamn på en och samma dag och jag körde alla gånger utom en.

 

Glömde föresten förut skriva vad jag gav till Andrea. Hon fick av mig ett förkläde, kavel, muffinsformar och en bakbok som jag gjort själv. Vi bakade mycket när vi var så så varför inte fortsätta?

 

Igår, lördag var det bal. Jag, Anki (Puttes mamma) och Maria (Puttes syster) åkte till K-h för att kolla på dem. Vi körde Patrik till hans date Johanna och sedan åkte vi till Stat där balen skulle hållas. Väldigt jippo i K-h under balen? Alla måste åka bil och då menar jag fina bilar. Är man bil intresserad så skulle man åka dit bara för det. Sedan kliver de ur bilen och går på en röd matta och stannar så att folk kan ta kort på dem. Sedan var det tydligen 20manna bluesband som hade spelat hela kvällen. Häftigt. Idag åkte jag min sista vända till K-h för att hämta min kära.

 

Imorgon åker vi till Stockholm för att sedan åka till Tallinn. Mer om det när vi kommer hem.

 

Jag älskar Patrik!


Student

Igår körde jag 3 vänder fram och tillbaka till Kristinehamn.

I torsdags så tog Andrea, Lino och Nils studenten. Dagen började med att jag och Mammi åkt till Blomsterlandet för att köpa blommor. Där träffade jag Sebbe som var i samma ärende. Sedan åkte vi hem för att göra oss iordning och slå in paket. Äntligen får jag berätta om presenterna! Sedan när vi var klara åkte vi in till skolan och började leta efter Andrea's föräldrar. Tillslut så hittade vi både dem och Jon (Linos bror). Tillslut så kom Dea utsprignas och hon fick blommor och gossedjur. Jag sprang vidare till Lino som också hade kommit ut och sedan till Nils. Alla var så fina i deras student kläder. Tog en del kort..


image219image220


image235

Skriver om patriks student sen.. ska åka och kolla på hans bal nu.

Massvis av dagar

Går baklänges:

Söndag: Sola och bada i poolen. Va med Patrik en sväng på eftermiddagen + att Marie och Jensen kom förbi en sväng.

Lördag: Sola och bada. Brände mig lite på armarna men inte så jätte mycket. Blev lite brunare. Känner mig lite brunare nu.



Fredag: Sola och bada. Hade tagit ledigt fredagen för att få 3 dagar ledigt! Gött! Åkte in till Morfar en sväng och följde med honom och handla.

Torsdag: Jobbade. Sen kom Daniel hit en sväng (min bror). Och sedan på kvällen var det sista kvällskursen. Redovisade våra grejer typ, inte å mycker mer. Kul o träffa Patty iaf! Fresen Matilda och Agni. Vi 4 ska grilla hos mig någon dag. Måste passa in någon bra dag också... det är det svåraste.

Onsdag: Cyklade till affären med Patrik och köpte baguett, chiabatta, smör, guldsalami och jouice. Satte och på en gräsplätt och åt vår inhandlade frukost. Åt upp hela paketet med salami. Gott. Eftersom det var Sveriges national dag så cyklade vi ner till stan.Det var allt från parader till sång och massvis med folk. Efter en sväng nere på stan cyklade vi hem igen.


Tisdag: Dagen började och slutade (nästan) på Hammarö. Jag och Mammi åkte itll Jensens blommor och handlade. Det är ju itne bara att handla blommor utan det innefattar också massa tjatter och fika. Vilket sällan sitter fel. Där hade de en så otroligt söt hund som kunde stå på bakbenen, rulla runt, spela död och hoppa på bakbenen om han fick belöning. Så söt! Åkte hem, duschade och gjorde mig iordning för att sedan åka till Pressbyrån och jobba. Gick jättebra. Räknade kassan, frontade, ställde in nya drickor i kylarna, skrev in tidningar, stod i kassan m.m. Efter jobbet tog jag mig en snabbis till Mc Donalds. Tyckte det var så länge sedan. Blev stressig men jag hann precis slänga på mig lite kläder innan Sebbe kom och hämtade mig. Åkte till Hammarö eftersom Patrik skulle ha spelning. Han var super duktig! Jag fick 9 st myggbett på ryggen och massvis på armar och ben. Åkte en hem sväng då vi såg en man som fick kliva ur sin cab och in i polisens baksäte. Sedan körde Nils ned oss till stan och vi satte oss vid teatern en stund. Gick in mot stan och träffade Andrea. Gick in på Scoore baren där Patriks klasskompisar satt. En kille som heter Jonas (som jag aldrig träffat förut) drack lite för mycket så när vi var vid promen så började han spy så jag och en tjej sprang in på stadshotellet för att hämta vatten då alla började glo på oss. Vi sänkte medeloldern ganska mycket. Två austaliensare ville ta kort på oss o självklart ställde vi upp. Jonas blev inge bättre så mvi fick ringa hans föräldrar som fick åka från Kristinehamn för att hämta honom. Han fick ligga i bagageutrymmet för att inte syp ner hela bilen. Alla började dra sig och Nils hämtade oss. Snäll han. Åkte till ett ställe och klättrade upp på tak. Vill ni veta mer.. fråga..Somnade gott iaf när jag kom hem på morgonen...


Nu idag måndag har jag jobbat och vart på stan. Patrik tar studenten på fredag och jag hade inget att ta på mig. Hittade inget på stan men tillslut hittade jag en klänning på Gina. Den är laxrosa typ. Tror att jag ska behålla en. Tycker att den är fin. Andrea tar studenten på torsdag och då har jag tänklt att ta på mig något annat tror jag. Vill inte skriva det här eftersom hon säkert läser... Dea: Ses på torsdag! Pussi

Ikväll ska jag antalglien på gympa. Två tjejer på jobbet skulle på gratisgympan på mariebergsskogen och jag är sugen på att följa med. Det blir nog så. Hoppas Putte kommer hem snart.

Bilder från Bmb i fredags (ellar ja, bara från förpartyt hos Tuss):


BIlder från när jag badade min ponny:


Mammi och Pappi

Tack Tussen

Glömde tacka Matilda för biljarden. Tack honey!


3 1/2 år

Tänkte jag skulle berätta vad jag har gjort under några dagar...

I fredags så åkte jag till Matilda på eftermiddagen. Vi käkade bullar, chips och drack lite smått. Sedan kom Agni och Erik. Sedan drog det iväg till Bmb där det var modevisning. Tycker att den var jätte bra! Alltid kul att se modevisningar! Min ena bror var där också, Daniel. Han bjöd mig på både trink och cider. Generös han. Sedan gick vi vidare till Scoore för att spela biljard. Agni och jag var i ett lag, måste erkänna att hon var väldigt mycket bättre än mig men det var kul för hon lärde mig lite trix. Tyvärr vann Matilda och Erik första gången men andra gången vann vi. Som tur var! När vi skulle åka hem så hämtade Patrik mig. Vi skulle tydligen hålla Björn sällskap, så vi åkte runt till olika Mc Donalds utanför stan för att se om de var öppna men alla var stängda. Så vi åkte hem til Patrik och satt och tjattrade.

lördagen vaknade jag hos Patrik och satte mig vid datron för att blogga. Marie ringde och vi bestämde att vi skulle ses på stan vid hanlv ett. Patrik rusar upp och säger att vi har jätte brådom och säger att han är sen så då började vi stressa, för han skulle tydligen och repa 12,00 och när han kom upp var klockan kvart i. Och innan det skulle vi iväg till andra replokalen och hämta hans förstärkare. Jag som hade tänkt att cykla till stan fram och tillbaka för att vara duktig fick skjuts till stan och fick ta buss hem. Sedan tog jag en sväng till Jysk och köpte persienner och sedan en tur till Biltema för att köpa avfettningsmedel och vax. Patrik skulle tvätta sin nya bil. Men när jag kom till Biltema (förlåt Camilla) så fanns det typ ingen personal och för mig var det en djungel där inne bland bilgrejerna. Fick fråga en vanlig kund om han kunde något om det så då hjälpte han mig coh plocka fram det som han tyckte att jag skulle ha. Fick berätta vad det var för bil och allt. Var kul attt nästan få proffs hjälp. Sedan åkte jag hem och solade och på kvällen kom Patrik och skulle tvätta bilen. Det tog super lång tid och det blev kallt.. tyckte jag men inte Patrik så det slutade med att jag hade min vinter dunjacka på mig medans Patrik hade linne. Såg nog lite roligt ut. Men det var kallt! Sedan åkte Patrik in till stan eftersom han skulle ut.

Vaknade 12,00 på söndagen. Absolut inte vanligt för att vara mig. Pappa fick väcka mig och Mamma lockade upp mig med ägg till frukost. Det var fint väder och jag bestämnde mig för att få jämn bränna så jag gick 40 varv runt poolen. Det tog sin tid men det var lite kul. Sedan gick jag ned till Malle och vi tog oss en promenad med hennes ena hund Zindra (Ronja ville inte med). Var ute nästan en timme. Sen var vi så trötta så vi satt inne o tjötade lite. Efter maten (grillade) så åkte jag, mamma och pappa till "grannen" Björn Palm. Han hade nyligen fått föl, så vi var tvugna och åka och kika. Ska lägga ut bilder senare. Har tagit bilder men har tyvärr inte kameran med här nu. Han hade även fårr 4 kattungar. Som var ca 10 dagar gamla så de hade precis öppnat ögonen. Å vad söta djurbarn är . Underbart! Har bilder på dem med. Måste bar anämna hans stora vackra hund också. Gamal polishund så han gör precis det som han ska.

SÖNDAGEN DEN 3/6-07 ÄR MIN OCH PATRIKS 3 1/2 ÅRS DAG

Har firat den ltie idag med baguetter och muffins. Har solat massvis idag också.. Kanske borde berätta...
Jag kom hem från jobbet och hande sett fram emot en lugn soldag. När jag kom en stod det en kille på gården med en stor "lastbil". Han skulle tyligen suga slamm (måste göra sådant nät man bor på landet), så då väntade jag lite med att sola. Sen när han hade åkt så la jag mig på altanen i mina bikinitrosor. I hopp om att ingen skulle komma låg jag nästan helt naken. Då jag hör att en bil kör in på gården. Slänger på mig linnet och ett par mini små skjort som jag självklart valt just idag. De är så små så det knappt kommer upp över rumpan. Där ur bilen kliver en man vid namn Heimer ur + två killar i 16års åldern. De kom med hö. Och där stod jag i linne utan bh och små små skjorts. Jag frågade om jag skulle hjälpa till men de sa att de fixade det själva. Kännde mig lite bortskämd när jag satt där på altan med dricka i handen och kollade på medans killarna tog i allt vad de hade. Men lite kul var det iallfall. Sedan fick jag min lugna stund, tills Patrik kom...

JAG OCH PATRIK BLEV TILLSAMMAN 3/12-03


väger

Oj jag vägde mig i morse och det var inte alls kul. Väger alldels för lite. Vet inte vad jag ska göra om jag ska äta massa fett eller om jag ska bli jätte muskelös. Vill ju inte äta för mycket fett eftersom det inte är bra för kroppen men jag vet inte om jag orkar träna varje dag heller. Vad gör jag?


Bmb

Sitter hemma hos Matilda och degar lite. Har precis smällti oss lite bullar. Vi ska till Bmb ikväll med Agni och Erik. Min bror ringde förut och han ska tydligen också dit. Men det gör inget det. Matilda har köpt en ny kamera o den är så fin. Får se om det blir nå bilder därifrån ikväll. Ska väl ladda min också o ta med iof. Ska börja göra mig iordning nu. Har problemet om jag ska ha plattat eller lockat hår. Vill ha platt men vädret är absolut inte med mig idag så då borde det bli lockit men jag får nog tänka lite.

Så här ser Matilda ut i lockit hår :