Jag och mina systrar



Kikade runt lite på datorn här hemma i Karlstad o hittade denna söta bild. Största tjejen till vänster är min syster Therese. Lilltjejen i hennes knä är min kusin Sanna. Den tredje tjejen med blont, fluffigt hår och knästrumpor är jag. Tänk när man var så här liten, vad livet lekte. Nu bor jag, Therese och Sanna i tre helt olika städer. Inte ens på julafton kommer vi att återförenas. Therese firar jul i Thailand med sin kära. Sanna kommer vara uppe i Branäs och jobba säsong. Och lilla jag kommer hem till Karlstad och fira jul "som vanligt". Vanligt kommer det ju inte bli utan mina två favoriter men julen kommer förhoppningsvis bli bra ändå. Men ni ska veta att ni kommer vara saknade. Jag älskar er mina systrar! <3

Modeskaparen Therese :


Bartendern Sanna :


Trattkantareller

Idag har jag slagit på stort. Inte riktigt kanske men till helgen ska jag åka hem till de värmlänska skogarna vilket gör att jag måste äta och dricka upp allt i kylskåpet. Har massvis med mjölk till övers så idag rostade jag grönsaker i ugnen och sedan gjorde jag en svampstuvning. Den ni! Då fick jag för första gången användning för de torkade trattkantarellerna som jag fått av mamma. Svampstuvning kanske inte är min favorit men det var gott att göra någonting annorlunda för en gångs skull! Undra vad man får för god matt hemma i helgen. Inte morötter, palsternacka och broccoli hoppas jag iaf.

Hemmagjord pizza? Tacos? Mammas köttfärssås? Varma smörgåsar? Korvstroganoff? Ååå vad sugen jag blir på god mat!

Mitt sovrum

Nu har som sagt tavlorna i sovrummet kommit upp. Vad tycks?






Fem vinterbilder som jag fotade förra vintern hemma i Snårstad och en avbrytande bild på rosor (första rosorna som jag fick av mamma när jag flyttade till min lgh).

Vet inte om bilderna gör sig helt rättvisa för i verkligheten känns det lugnt o harmoniskt i sovrummet, men på bilderna ser det lite rörigt ut.

Mitt nya kök. Före och Efter

Det verkar inte spela någon roll om det är ljus eller mörkt ute. Bilderna blir inte så bära ändå. Men här kommer lite bilder på mitt nymålade kök:

Före:


Efter:

Behöver hjälp med att dra till hyllorna det sista, sen ska de upp lite kokböcker på dom. Har inte så många så de kommer få plats gott och väl. Till helgen kommer jag hem till Karlstad och då ska jag plocka med mig en byrå hemifrån. Den ska stå där den svartvita tavlan nu står. Den är mörkbrun, liknande matbordet. Ps. Nej de är ingen skugga i hörnet, det är en mörkar 1/4 cirkel.


Bilder på nära och kära hemifrån pryder min köksvägg!


Vem har sagt att man måste ha kryddor på kryddhyllan? Jag äger inte så många kryddor då jag är så dålig på att laga mat så svartvita foton får pryda min kryddhylla! (dock en i färg för att bryta av lite)

Vad tycker ni ?

Imorgon kommer bilder på sovrummet!

Köp en ICA Jerry t-shirt vettja

Har ni fresten sett denna hemsida: http://www.icajerry.se/. Haha tycker det är lite kul jag. Kanske inte skicker efter en själv men ändå!

Skola på en lördag

Idag när jag vaknade trodde jag att jag hade försovit mig. Försova sig på en lördag? Hm. Nej jag hade inte försovit mig. Vaknade vid nio och min andra tanke var. "Hm, undra hur jag ska sätta upp julstjärnorna". Hoppade upp ur sängen och plockade fram alla julgrejer och testade var de skulle stå. Kommer bli fint!

Tio o elva möttes jag o Lina för att promenera till skolan. Japp, skolan på en lördag. Vi i vår lilla projektgrupp har varit i skolan 11.oo-19-3o idag. Fatta, åtta och en halv timma i skolan på en lördag. Det är fler timmar än en vanlig skoldag. Men vi har fått otroligt mycket gjort på modellerna så det var verkligen värt det. Vi ska till skolan vid 11 imorgon också för att fortsätta pyssla. När vi var klara åkte jag o Lina med Sara till ICA där vi handlade lite och sedan promenerad vi hem. Jag har ju som sagt fått fnatt på Tacos så det har jag ätit idag igen, gott!

Imorse innan skolan hann jag även med att sätta upp tavlorna i sovrummet. Bilder på det och  köket kommer upp nån dag när jag kommer ihåg att fotografera på morgonen medans det är ljust ute!

Den här köpte jag idag.. Den var HOT kan jag lova!












Nu längtar jag efter CSNpengarna...

Prototal och Ergonomidesign

Idag promenerade jag o Lina till skolan och därifrån tog vi bilen till Jönköping. Vi var på studiebesök på Prototal som är ett företag som bla tillverkar prototyper av metall och plast på olika sätt. Efter det åkte vi tillbaka till Nässjö och handlade lite material till vårt projekt. Så imorgon drar vi igång och bygger modeller, skissar och skriver rapport. Ska försöka hinna med så mycket som möjligt. Jag, Lina och Sara har vart hemma hos mig nu och sett på Idol. Rätt personer gick vidare enligt oss. De gick väl hem runt 00 tiden. Efter det tog jag min en promenad runt huset i mörkret och sedan ställde jag mig och lagade lunchlåda till morgondagen. Kände att jag ändå inte skulle kunna somna så så lägger jag mig hellre senare och går upp senare och slipper laga lunchlåda imorgon bitti. Så nu är den klar. Imorgon blir det: Pannbiff med broccoli, champinjon, majs, morot, paprika och palsternacka. Gott va!? Idag har jag käkat TACOS igen vilket har blivit en storfavorit nu på senaste tiden, mumma vad gott det är! Jag och Lina promenerade in på Hemmakväll under dagens promenad och handlade alldelles för mycket godis. Mer än hälften ligger nu i min mage. Nästa gång blir det mer choklad och mindre övriga godisar. Det är ju chokladen jag längtar efter på vardagarna.

Här är en bild på mig och min lilla projektgrupp utanför ERGONOMIDESIGNs hus. Vackert hus!





















Tavlor på toan

Så här fint är det på min toalett nu:







Vad tycker ni?

1+1+1 = 2

Ska försöka skriva lite om Stockholmsresan någon dag men det finns så mycket att säga om den så de har jag inte tid med nu. Ska snart dra till skolan o greja med projektet. Dock blir det bara jag o Lina då Sara ligger hemma och är sjuk efter gårdagens vaccinering. Men vi går kämpa på ändå.

Idag har jag iaf hunnit sätta upp tavlorna både i köket och på toaletten. Bilder på det kommer antagligen ikväll. Det beror på hur länge jag o Lina sitter i skolan idag. Inför för länge förhoppningsvis.

Imorgon: Skola 5.45-23.30

"Å ja de är helg idag, men va fan ringer klockan för?" Den tanken tänkte jag imorse.

Hela dagen har jag spenderat i verkstaden vilket är lika med ljusljusljus och massa ljudljudljud. Glömde öronpropparna idag, även om jag inte använde maskiner som lät mycket så var det ju andra som gjorde det. Jag, Sara o Lotten jobbar tillsammans vilket jag är väldigt glad över. Så mycket roligare och lättare att jobba tillsammans. Vi är ett bra team tycker jag! Vi ligger först dessutom vilket känns extra kul. Har gjort klart alla delar nu så i slutet så började vi limma ihop dem. Nästa gång ska vi fortsätta att limma och sedan är det målning som gäller. Funderar på att göra båda vita för att kunna ha dem i köket under min bänk + att om man gör dom vita så kommer jag förmodligen kunna ha dem i mitt nästa hem också. Får fundera tills nästa vecka på den delen.

Nu är jag trött trött trött men idag är det en väldigt dum dag att sova middag. Imorgon ska vi nämligen till Stockholm med skolan vilket resulterar till att vi måste gå upp väldigt tidigt. Tror bussen går från skolan 5.45. TIDIGT! Sedan går bussen av stapeln från Sthlm kl 19.30 så vi kommer vara hemma tidigast 23.30. Kul dag vi kommer ha på onsdag.. Hela klassen kommer att somna när vi har materiallära. Men de nsmällen får man ta för att kunna åka på studiebesök i storstaden.

Igår skickade jag förresten in bilderna som jag ska framkalla. De skulle ta tre arbetsdagar så förhoppningsvis så kommer de på onsdag. Kul! Nu är jag som sagt väldigt trött men jag skulle verkligen behöva dammsuga vardagsrummet och hallen. Kanske skulle ta mig i kragen och göra det.

En bild på mig, mamma och Therese när vi ÄNTLIGEN kommit in på Ullared! Nöjda, glada och frusna.


En liten del av mitt kök

Har ju som sagt hållt på att måla hela helgen lång. Här kommer en liten liten bild av resultatet. Väntar på att få hem mina bilder från Fujifilm, när jag fått det och satt upp tavorna så kommer jag visa hela resultatet av köket. Ser otroligt mycket personligare ut nu än förut. Det blev nice!

Tjuvkika in i min hall

Här kommer en liten bild på byrån som jag målat på väggen. Håller på att sätta upp handtagen nu osckå. De blir nice. Får se om de kommer nån smygbild på köket senare!

Jag spyr på väggen

Kanske inte riktigt så illa men nästan. Den vill inte bli jämn. Den håller ännu en gång på att torka. Är den inte jämn och formal om en timma så tänker jag hitta på en annan grej. Undra om man skulle ta sig en promenad till ICA och köpa lim "byrån" och kanske köpa sig lite godis. Vore gott.

Plocka bort, maskera, blanda, pensla, måla

Idag har jag plockat ur hela köket. Eller ja, inte ur skåpen utan tavlan, matsalsmöblerna och mattan. Sedan maskerade jag på väggar, tak och sedan även golvet med papp. Efter det blandade jag ihop den nyinköpta gråafärgen tillsammans med lite vitt. Sedan var det bara att måla kanter och rolla hela rummet. Jag har alltså målat köket idag! En mörkgrå färg förgyllner nu den största väggen i köket. Bilder kommer när det har torkat och jag har plockat in allt igen. Har två hyllor som jag ska sätta upp på den fortfarande vita väggen också. Sen kommer jag att plocka med mig en mörkbrun byrå hemmifrån nästa gång jag kommer hem till kära Värmland.

Har precis ätit tacos igen, mums!

Fotografier till köket

Ska som sagt framkalla bilder för att bla kunna sätta in i ramar här i min lgh. Vill ju ha de lite personligt. Är här tre som kommer pryda mitt kök:

Mimmi:


Turbo
:


Misty:


Visst är de snyggt med gråskala fast med lite färg ?!

Kul bil, not

Det slog mig i morse att det var fredagen den 13e. Varför? Jo, imorse så skulle vi ta bilen till skolan för att plocka upp lite folk och sedan dra till Jönköping, Elmia underleverantörsmässan. När vi kommer ut till bilen 8.2o så får vi inte in nyckeln i låset. Jag hämtar låsspray men vå får inte upp dörren ändå. Testar på passagerarsidan men icke. Tillslut får vi upp bagageluckan så jag får hoppa in där och öppna den enda bakdörren som ville öppna sig. Skulle träffa de andra på skolan halv nio trodde vi. Blev ju så klart sena pga detta så vi var där 8.4o. Ingen där så vi åkte. När vi hade traskat runt på Elmia en stund så ringer en av klasskamraterna. Jaha, då var det 9,15 vi skulle ha sets, men men ingen skada skedd för alla hade inte fått plats i min bil ändå. Tänk om den fryser sig varje gång jag ska åka någonstan, fan va irriterad jag kommer att bli då.. Elmia mässan var iaf helt ok men inte så mycket mer än det.

Nu har jag varit stenhårtnyggit måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag fram till kl 15.00. Idag har jag ätit tacos, vilket iof inte är så onyttigt (typ bara brödet som är onyttigt), godis har jag köpt och redan börjat knapra i mig + att jag fick tårta av Lina igår som jag har sparat till idag så den ska jag äta till IDOL. Ikväll ska jag ha en kväll för mig själv. Kan va ganska gött det med. Men imorgon hoppas jag på PARTY!!!


Jag i båten

Har precis mätt på hitta.se och det är ca 1,7km för mig fram och tillbaka till skolan. Det är gött att det är så nära men det är ändå skönt att få sig en liten promenad på morgonkvisten. Fort går vi också, fort som tusan, som om vi hade eld i baken. Allt för motionens skull. Imorgon där emot kommer jag ta bilen till skolan då jag ska plocka upp flera för att åka till Jönköping. Vi ska på Elmia där det nu är Underleverantörmässa, vad det nu innebär. Har hört att det är ganska spännande och givande iallafall. Vi får se.

Idag efter skolan klädde jag på mig varmt och promenerade till ICA. Den vanliga vägen är det ca 4km fram och tillbaka men oftast så tar jag en omväg för att få lite extra motion.

Har gjort en liten väggmålning i hallen mellan sovrummet och vardagsrummet. Den är inte helt klar än. Bilder kommer upp när jag är helt klar men jag kan avslöja att det tog tid att maskera och mäta ut allt...

Idag har jag även suttit och gått och gått igenom alla cdskivor (dock ej alla utlandsresor) för att framkalla bilder. Olala vilken tid det tog. Timmarna bara försvann... Hittade en härlig bild som är från 2005. Visst blir man sugen på sommar, sol och bad?

Elementmannen

Idag är jag ledig men vi ska greja med projektet ändå så klart. Ska promenera ned till tågstation och ta bilder och mäta lite. Sen kan vi dra igång med projektet på rikgit känns det som. Ska även gå förbi Linden som jag hyr min lgh av. Elementet i sovrummet och köket är fortfarande inte varma så måste be att elementmannen kommer hit igen. Ska även se till att skaffa mig min egna parkering så jag slipper stå på besöksparkeringen hela tiden. Nån dag lär ju bötern komma annars. Och vad är 78 kr i månaden? Inte mycket...

Idag eller om jag ska ta det till helgen så ska jag se till att måla min väggmålning i hallen. Igår ritade jag upp den på papper och satte ut mått. Insåg dock att jag måste köpa fler knoppar/hantag för att väggmålningen ska blir helt klar. Men de ska jag kika på på någon secondhand butik.

Trodde jag kunde åka hem nästa helg eftersom jag fick för mig att vi var lediga torsdag- måndag. Men icke sa nicke. Vi ska nästa fredag på studiebesök. Nu på fredag ska vi till Elmia på Underleverantörsmässan, undra vad det kan erbjuda. Och på tisdag ska vi till STHLM för studiebesök på bla arkitektbytån White. Mycket utflykter nu, spännande!


Så här kan de se ut när vi pluggar!

I kön till Gekås


Här är en bild från i lördags. Jag och Therese står o fryser tillsammans med mamma i kön.. Jag som hade på mig vår/höst jackan eftersom jag trodde vi skulle spendera hela dagen inomhus.. Kaaaalt.

Det snöar i söder

Jo då, ännu en gång så har de kommit snör här nere i Småland. Men inte vilken snö som hellst. Idag när vi gick hem från skolan snöade det blommor. Var tvungen att ta bilden på dom. Först såg vi bara en men de slutade med att det nästan bara regnade blommor. Vackert vackert!


Idag fyller Malle 23! Grattis vännen! <3


Några timmar senare

Det här är Ullared Gekås. Någon som känner igen stället?


Idag var jag, Therese och Mamma där. Tycket inte att jag shoppade så mycket men ändå kom jag därifrån ca 1000 spänn fattigare. Inte nog med att vi spenderade pengar och var inne i varuhuset i FYRA HELA TIMMAR så fick vi köa för att komma in på Gekås. Vi följde det röda strecket som jag har ritat upp på bilden nedanför. Den blå punkten är där vi började när vi ställde oss i kö. Senare under dagen började kön ännu högre upp dvs där den röda slingan börjar. Hur länge stod vi då i denna kö? Jo, i TVÅ HELA TIMMAR. Och då överdriver jag inte med en enda minut.



Vi nöjdes oss inte med SEX TIMMAR på Gekås utan avslutade dagen på IKEA Kållered i Göteborg. Detta var alltså en typisk Familjen Carlsson helg!

Som ett hav med vilda blommor

När jag var i Karlstad senast så tog jag med mig mitt dubbeltäcke. Köpte nytt påslakarn till det också så nu sover jag i ett av med vilda blommor. Fint va?!


Är det dags att börja julpynta snart fresten? Här har vi ju snö och jag blir sugen på att plocka fram min nyinköpta ljusstake och min julkrukor. Mys.


Som träslöjden i mellanstadiet

Vi har börjat en kurs som heter någonting med prototyptillverkning. Då ska vi göra 2 st pallar. Inte i datorn utan på riktigt. Det är precis som i träslöjden i mellanstadiet. Fast väldigt mycket svårare. Hade vart ballt att ha gjort sina egna möbler som Jessica i vår klass. Nästan allt hon har hemma har hon gjort själv. Byråer, hallmöbler, matbord, tvbänk m.m. Men samtidigt är det inget jag vill hålla på med forever. Men lite kul att testa på. I måndags invigde jag mina blå/turkosa snickarbyxor. Jag är väldigt ensam om att ha snickarbyxor i denna färg, men de bjuder jag på.


Massa häften, en bok och en dator

Å vad jag pluggar. Sitter o läser igenom alla häften o boken och sedan så skriver jag sammanfattningar på datorn. Lättare att lära sig om man får skriva det, iaf för mig.

Nu håller jag på att tvätta för fulla rullar. När jag kom ned till tvättstugan stod det en tvättkorg med tvättade o vikta kläder + att torktumlaren var igång. Men jag låste dörren med mitt lås och den som tvättar på min tid får skylla sig själv. Jag var ju iaf snäll att låta torkrumlaren torka klart kläderna eftersom jag inte beövde andvända den på en gång. Tror fresten att det är en tant som lämnat kvar tvätten.. Såg ut så iaf.

Har käkat varma mackor med köttfärssås i. Mums vad gott det var. Till provet imorgon har jag o Lina köpt lite choklad,ifall man skulle må dåligt eller då lågt blodsocker. Varför man nu skulle få det just imorgon vet jag inte men man vågar ju inte chansa. Hör själv att det låter som en dålig ursäkt att få äta godis på en torsdag fm men men.

Text

Nu har jag äntligen kammat håret. Måste nog börja göra det oftare än en gång i månaden. Hade jordens tovar så de tog väl kanske 30 min tills jag kunde kamma igenom det helt. Ne, de här får de blir ändring på.. lite iaf.

Igår efter skolan tog jag o Lina oss som sagt en promenad. Vi hamnade på en grusväg och kom till "virsan". Super mysigt. Idag var vi ute och promenerade en timme innan vi hamnade på ICA för att handla. Även denna gång kom jag hem med bara grönsaker och frukt. Sedan var det bara att hoppa i duschen, laga mat och sen drog vi igång med att jobba med projektet. Fick lite gjort iaf men ingen av oss verkade ha så mycket energi idag. Bättre lycka efter tentan imorgon kanske. Gärna lycka under tentan imorgon iaf. Svårt att plugga till en tenta som denna då det "bara" är att läsa i boken. Roligare/lättare att plugga om man kan öva o se vad man gör fel/rätt. Nu hoppas man typ bara på att informationen stannar i hjärnan.

Klockan 17 står det tvättid på shcemat och de ska bli gött att få lite rena kläder. De börjar tryta nu.. Eller egentligen inte för man har ju massa kläder som man kan använda "ifall" men de är aldrig fel att ha rena kläder, dock är de trist att utföra själva sysslan "tvätta". Hur kan man göra det till en kul grej? De kanske är något man skulle klura på. Hörde fresten på tv idag att bara 20% av det man tvättar verklgien är smutisgt. Och att de resterande procenten tvättar man för att man tycker att "det är dags". Undra om det verkligen stämmer. Klart man tvättar lite onödiga plagg ibland men inte så mycket som 80% av tvätten...

På tal om att jag var sötsugen igår. Ställde mig och lagade pannkakor och käkade de tillsammans med sylt och sprutgrädde. Mumma. Men på något sätt är det nästan godare med kalla pannkakor. Är jag konstig som tycker det? Ne, de tror jag inte. Eller?

Jag önskar jag hade en godisgömma någonstans...

Jag är trött, jag är trött, jag är trött, trots att jag o Lina var ute o promenerade i 55 minuter förut. Tycker att eftersom jag ligger o läser inför Projekt och Kommunications tentan så får jag käka lite sött. När jag låg i soffan o läste tänkte jag: Ne nu tänker jag fasen äta upp all After Eight som jag har kvar! Går till skafferiet och öppnar After Eighten.. Hur många fanns det kvar då? Jo EN. Bara en. Och massvis med papper såklart. Hade tydligen käkat mer än vad jag trodde. Vad ska jag nu äta för att bli pigg. Lite O´boy hade inte suttit fel faktiskt. Otroligt länge sedan som jag drack det men blev på något konstigt sätt sugen på det nu. Tyvärr är det för lång till affären för att bara köpa O´boy. Visst skulle jag behöva handla mera men jag vill inte ut o promenera när det är svart ute. Men tänk vad gott med 90% O´boy och 10% mjölk. "O´boyklet", mumma!

Jag har inget godis, inga kakor, inga chips, inte nå cacao, har lite sylt men vad kan man göra för gott med de på bara någon minut?









Sex ben

Nu har jag kommit igång med pluggandet äntligen. Eller ja, jag läser högt för mig själv och ska försöka komma ihåg vad jag läst. Låter inte så svårt men man vet aldrig. Idag har jag vart i verkstaden o sågat och kapat och allt vad jag gjort. Invigde mina nya arbetsbyxor. Det är dock bara jag som har blå/turkosa. Alla andra har svarta/grå. Men som jag skrev i nått annat inlägg... "Hellre att sticka ut än.." Tog en liten paus i pluggandet o hämtade mig lite jouice.

Mitt rygg ont verkar inte bli så mycket bättre. Promenerade till skolan idag, har stått upp typ hela dagen men inget av de verkar hjälpa. Enda gången det känns bra är när jag vaknat och sovit. Då har jag väl haft ryggen i ett bra läge + att jag slappnat av i musklerna. Blir nog lätt att man spänner sig när man har ont. Hoppas de går över snart iaf.

Tänkte jag skulle sett "Ullared" idag men jag får se de över internet sen istället eftersom jag kommit igång med pluggandet. Onödigt att "avbryta" när man väl kommit igång.


Sex ben. Eller tre par ben låter bättre.

Jag längtar redan till nästa Halloween!

Yey, igår var det Halloween och det firade vi i Jönköping. Sara var utklädd till skolflicka, Sanna till sexydjävul och jag Cowboy. Rätt nice va?! Fick dock ganska många blickar idag på förmiddagen när vi skulle gå genom stan för att ta tåget tillbaka till Nässjö. Med dunjackor utanför såg det ut som att ingen av oss hade kläder under + att jag fick ha min cowboyhatt på mig för den fick inte plats i väskan. Men de bjuder vi på! Hellre att folk tittar för att det är intressant än att ingen ser en!



Å vad jag älskar att klä ut mig!!!!