Jobba gör jag

Blev senare än vad jag hade förväntat mig på jobbet igår. Satt mig aldrig vid datorn när jag kom hem så det blev inget inlägg. Camilla och Emelie var och handlade av mig igår. Tussen är ju hemma i K-d nu så vi ska ut en sväng på fredag. Har ingen fantasi just nu, men kanske får mer innan jag far iväg till jobbet.


På väg till jobbet

Ska åka om en kvart. Till jobbet alltså. Ska bara sätta på mig Ikeakläderna så är jag fit for fight. Har lagat lunch, tvättat, ätit frulle o ett på tv idag änså länge. Inte dåligt det iaf på två timmar. Maria ringe och frågade om jag kunde jobba på Pb idag men jag ska ju till Ikea.. Ska vara där väldigt många dagar nu. Helledig på fredag iallafall. Nej nu måste jag göra det sista. Hej så länge. Skriver säker ikväll också. Slutar runt 19 ikväll.

Vaknade nog på rätt sida

Så här glad vad jag när jag åkte till jobbet idag.

image739


Julkläder?

julkläder!

Förvaring

Här sitter jag med en lång lista där det står vad jag ska göra. Skriver jag inte upp allt så kommer jag glömma och "råka glömma" några saker.

Här kommer lite bilder på min nya toalettförvaring. Mörka bilder men de blev bra ändå.

Färgproblem

Fundarar på att färga håret hos frisör för att vara snäll mot mitt hår. Men problemet är att jag itne vet hur jag vill ha det. Ska jag klippa mig samtidigt? Hur? FÖRSLAG TACK! Ska jag fortfarande vara brunett? Med slingor eller utan? Vilken färg i så fall? Måste få idéer! Så här är det nu iaf: BRUNT!
image733

Silverskor!

image732Idag var jag o jobbade 6-10.. som vanlig kan jag nästan säga nu. Var skönt att sova en extra timma inatt iallfall! Jag fick stanna kvar efter 10 om jag ville men eftersom jag känner mig sämre idag mot igår så stannade jag bara till halv elva. Åkte hem o då säger mamma att hon ska till Ikea. Så jag följde med och handlade där och sedan lite på Obs, Skopunkten och Rusta. Bytte de svarta stövlarna till ett par silverskor.. När ska jag ha dem? När jag går ut kanske.. när det nu blir. Är typ aldrig ute nu. Jobbar ju varje helg. Men men jag får väl ändra på det framöver. Här är skorna ialla fall!

Har svårt att somna

Trodde jag skulle få en helveteshelg på jobbet.. eller iallafall dag..

Igår jobbade jag 15-20,30. Skulle ha någon bakom mig eftersom jag inte stått själv i kassan förut.. Men eftersom det var så mycket folk så fick jag ingen bakom mig, jag fick klara mig själv. Men det gick bra. Jag hade Erik i kassan bredvid så jag kunde fråga honom om det var något. När jag skulle sluta så frågade jag: Hur skulle jag jobba imorgon nu då? Då svara hon 12-20 Jag bara va? För då jag skulle jobba 6-10 o 12-20 ? Hm men jag jobbade på morgonen idag och kom tillbaka klockan 12. Men då sa hon: Oj, finns det två Emelie? Du skulle visst inte jobba idag, så du kan gå hem om du vill. Men det ville jag inte när jag ändå pallat mig dit. Så jag fick ett pass till 15 men blev kvar till 15,40... Så några timmar blev det iaf. Men när jag hade förvänat mig att jobba så länge så ville jag ju det också. Var ju inställd på att bli dödstrött o få massa pengar... Men men, imorgon blir det bara VPF och måndag o tisdag kassa. Sen vet jag inte så mycket mer. Kassa nästa helg också iaf. Typ hela dagarna..

Har aldrig haft svårt att somna förut. Men nu några nätter kan jag inte somna fast jag är trött. Skulle försöka sova middag idag mellan mina pass. Förut kunde jag somna hur lätt som hellst, bara jag stängde ögonen så sov jag. Men inte nu, kan knappt somna. ar extremt lång tid iaf. Men är inge tröttare eller piggare när jag vaknar på morgonen. Det är som att tiden har stått still under natten. Konstig och jobbigt...

Jag ska verkligen inte bliva kock!!

Jag är så nöjd när jag gjort mina räkmackor och när jag för ett tag sen gjorde lasange som smakade riktigt gott. Men idag skulle jag göra köttfärssås o spagetti, hur svårt kan det vara? När jag stekt köttfärsen ringde jag Mamma för att fråga hur man gjorde, men hon äger alltid bara: ta lite salt, lite peppar, vitlök, ketchup och tomatpuré. Men jag kan inte laga mat på det sättet. Jag måste veta exakt hur mycket ketchup det ska vara i maten, exakt hur månda dl vatten det ska vara. Annars blir det fel. Jag ska önska mig en kokbok i jul så jag kan följa den i hela mitt liv, så maten iallfall blir ätbar för det blev den inte idag. Pappa åt, men karlar känner väl inte skillnad på gott o äckligt när det är deras dotter som lagat det. Fast det var väl tur att någon kunde äta det iaf. Det får väl bli McD innan jobbet...

Wounderful laugh

Pratade nyligen med Tussen i telefon. Hon är helt underbar! Jag tror inte jag skrattar så mycket nu för tiden, jag är glad men skrattar absolut inte så ofta som jag o Matilda gjorde när vi var tillsammans varje dag. Det var ju därifrån jag fick min magtäning. Men nu skrattade jag iallafall, när jag pratade med henne. Hon kommer hem till veckan, ska bli jätte kul o träffa henne!

De ringde från Ikea för, jag "slipper" jobba imorgon bitti, vilket jag blev väldigt glad över eftersom jag inte känner mig helt kry. Men jag ska vara i kassan imrogon och på vpf:n under helgen, kanske kassajobb då med, det får jag reda på imorgon.

För två dagar sedan fick jag ju ett brev frn min morfars syster. Brukar alltid ringa och tacka för breven jag får men denna gången har jag skrivit ett handskrivet brev tillbaka. Skrev på ett fint papper med vatten,  strand och fåglar på. Tror hon kommer bli jätteglad.

Snart börjar Du är vad du äter och det ska jag se. Har ätit massa onyttigheter nu under veckan. Tröstar mig med lite goá kex för att jag är hängig och sjuk. Men det ska bli bättre när jag blir helt frisk. Då blir det bara helgerna som gäller som vanligt!

Patrik ringe nyss också. Han kommer hem nästa helg, ska bli underbart! Fast lite konstigt och ovant på något sätt. Men det kommer bli bra och ordna sig, för det har Matilda sagt. hon vet precis hur det är!

image730

Dagens

Outfit: Ljusrosa mjukisbyxor, ljusblå pyjamasjacka och träningsjacka
Plats: Karlstad.

Gjort: Ätit frulle, rån och sett på tv
Planer för resten av dagen: Bli frisk och ta det lungan

I morgon: Jobba 6,00-10,00 och 15,00-20,00

Lyssnar på: Ingen ting just nu

Läser: Expert på att rodna

Humör: Hängig, halv dann

Äter: Det som är gott o finns hemma

Dricker: Vatten, så jag blir frisk nån gång!


Att tänka på i vinter!!!

Är det fortfarande bara jag som ser hur fin min blogg är? Pratade med Syrran igår och skulle skryta om vad fin jag gjort bloggen men när hon klickade in på min blogg så var den grön som förut... men den var ny o fin på min dator.. konsigt, någon som vet varför? Eller hur ser den ut för er nu? Vilka färger innehåller bakgrunden?

Helena skickade en söt sak till mig på Facebook, klistrar in bilden här bara för det:
image728

Så eftersom jag redan är förkyld så kanske jag hamnar i fängelse : P Hur gör man på facebook när man vill skicka tillbaka sånna här saker på Funwall o sånt? Är inte särskillt insatt i Facebook ännu...

Bilder från Gol

image722


Dn första blden är från utflykten till Hemsedal som jag snackade om. Bild nr2 är vid kyrkan och så även bild nr 3, Golberget. Den sista bilden är från samma ställe som bil nr1. De 10 hundarna som dog en skåpbil. "Patrik, det här händer inte!" Jag ser väldigt liten ut på bild nr 2 o 3... jag skyller på backarna! Första bilden är plan! Tycker om den bilden! Alla bilder är tagna av Maria.

ÅÅ vad duktig jag är!

Kolla vad jag har åstakommit med! Har ändrat min blogg. Visst blev det fint! Lite egobilder på mig själv också... Haha. Jag trodde aldrig jag kunde göra sånt här men nu fick jag för mig att jag skulle och då gick det. Men mer än så här vet jag inte hur man gör. Men jag känner mig lite stolt nu pga detta!

Disgusting!

Pappa gick ut på min balkong för att plocka in sommarmöblerna. Jag tänkte att jag kunde rulla ihop mattan och böra den till garaget så att den inte förstörs under vintern (en rosa trasmatta). När jag flyfte på mattan så såg jag någonting som jag aldrig sett förut och inte vill se igen. Jag hämtade kameran och tog kort.
image716


Massa flygor på ett och samma ställe. De låg och värmde sig under min matta. Såå äcklig, vidrig och snuskigt! Vågar knappt kolla ut genom fönstret ner på balkonggolvet nu. URS!

Karlstad - Gol

Tänkte att jag lägger ut en karta så fär ni se vart det var jag höll hus i helgen. Har gjort en röd prick där Gol är. Nästan högst upp i vänstra hörnet. Så det var en bra bit att åka. Kanske inte ser så långt ut men det är det. Norksa mil är inte att leka med.. Det var nästan bara 60km/h och lite 80km/h, så fort gick det inte. Sen var det så kurvigt så man var tvungen att sakna ner till nästan stillastående för att kunna svänga.
image714

Skrev ju om att vi åkte till Hemsedal och betalade för att få åka på en liten grusväg. Den vägen finns inte med på kartan. Men vi kom fram i Ål. Så en grusväg mellan Hemsedal och Ål, det var ganska långt!
image715

Gol på facebook

Så, nu har jag laggt upp bilderna från Gol på facebook, kanske lättare för er som vill kika på dem att göra det genom facebook än bilddagboken. Inte vet jag men nu är de på båda ställena iaf!

Jag känner mig krasslig idag, men som tur var så ringde de från jobbet så jag fick vara ledig imorgon och ta igen mig. Dom är så söta och omtänksamma! Var yr när jag gick och la mig igår och vaknade lika dan. Nu under dagen har jag var snorig, ont i halsen, yr och verligen ingen kraft. Åt en chokladboll som tröst och den fick mig lite piggare och även ett telefonsamtal med syrran gjorde mig på bättre o piggare humör!

Å vad jag vill ut o åka igen, har ju var i 4 länder + Svea i år men jag vill åka runt mer. Bara att vara i grannlandet var helt underbart, annan natur o så är ju underbart!


Jag

148371-707148371-708Fick ett handskrivet brev idag, vilket händer ytterst sällan. Brevet var från min morfars syster, Gittan. Hon är lite egen men det är absolut inget ont i henne. Hon var här i sommras och då tog hon kort på mig. Ser lite opropertionerlig ut på helkroppsbilden eftersom hon har tagit lite uppifrån men det gör inget. Jag var nog ganska brun i sommar ändå!

Gol

Nu är jag iallfall hemma och jag till och med hunnit med ett arbetspass. Så här var helgen:

I fredags så åkte vi runt 16,30 och var framme typ 23,30. Lång bilresa! Väl framme i Gol så hämtade Patrik mig vid en mack eftersom de andra skulle sova i en annan stuga och jag hos Patrik så klart! Det var bara att gå och lägga sig. På lördagen så åkte vi till Hemsedal. När vi kom fram till Hemsedal så fick vi syn på en by som låg högt uppe. Dit ville vi åka. För att komma in på den vägen behövde vi betala 40:-/bil. Och jag kan lova, det var verkligen värt det! När vi var ganska högt uppe så såg vi på långt håll berg med snö på. Jag sa att jag ville åka till snön så det gjorde vi. När vi var som högst  hade vi på ena sidan ett stort berg med snö på och vid det berget låg en sjö utan is på. På andra sidan lilla grusvägen var det tundra. Det såg ut som öken, inga berg nästan bara sand. Sååå vackert. Jag hade tyvärr inget bat i min kamera just då. Hatade mig själv en stund pga det. Men jag ska få bilder från de andra. Lägger upp det då istället. Det var som västa healingen. Där skulle man kunna bo om man mår dåligt och vill må bättre! Mitt ute i ödemarken så mötte vi en bil. Inte vilken bil som hellst. Jag sa till Patrik: "Det här händer inte". Det kom en stor Toyota skåpbil, framför bilen sprang 10 jämthundar och drog den skåpbilen. Det var så häftigt att se. Han tränade säkert hundarna men shit vad förvånade vi blev! Vägen var på ca 3 mil men för oss tod det typ 1-1,5h att ta oss igenom den. Åkte sakta hela tiden på 2an eller 3an eftersom det slirade och vi åkte jättesakta. Det var såå vackert. Vill tillbaka!!! På kvällen åt vi middag på en fin restaurang och firade Ankis fördelsedag. På söndagen innan vi skulle åka hem så åkte vi till Golberget. Till en kyka som låg högt uppe tyckte vi. Tog massa bilder där för det var så fint. Sedan åkte vi upp på berget mittemot och kom ännu högre upp. Var så fin. Där uppe sjöng vi födelsedagssången för A eftersom det egentligen var i söndags hon fyllde år. Efter lite fika så begav vi oss hemmåt. Sorligt att lämna Patrik men nu kommer han hem för gott om två veckor. Sen vet man ju inte vart det bär iväg men det vill jag inte tänka på nu. Jag hade nästan glömt bort hur snygg han var. Jag har lagt upp bilder på bilddagboken, lättare att lägga upp där, tar sån tid här.  carlssonemelie heter jag där för er som glömt. Gå in på bilddagboken.se och sök på carlssonemelie så kommer jag upp!

Back to the real life, nu ska jag ta in hästarna!


Körigt igår

Känns som dagarna har sprungit iväg. Har jobbat 8 dagar i rad nu. Har varit ganska svårt att komma upp ur sängen på mornarna. 4,45 ringer klockan och då måste jag gå upp. Igår var en flängig dag:

Började med att jag jobbade på IKEA 600-10,00 sedan åkte jag hem, käkade och sov typ 45min. Åkte till vårdcentralen för att få min sista spruta kl 13,00. Sedan direkt upp till krp eftersom jag skulle jobba på Pressbyrån 13,30-17,30. Efter Pb så åkte jag en sväng ned till stan för att köpa sista saken till Sanna, hennes födelsedag igår!! Åkte till Sanna, åt lite sallad och alldeles för mycket glass med kolasås och hallon. Mums. Åkte därifrån vid halv åtta eftersom dansen började 20,00. När vi hade dansat ca en halv timme så gick brandlarmet. Det vara bara att utrymma och avsluta dansen. Det tog jättelång tid innan brandkåren kom men jag orkade inte vänta på att höra svaret, men det verkade som någon hade tryckt på knappen för brandlarmet, smart iså fall... not. Kom iaf hem lite tidigare än väntat vilket var ganska bra för min del. Var fotboll på tvn igår då de var ingen Top Model heller, så jag somnade vid nästan dirket jag kom hem.

Idag jobbade jag 6,00-10,00 igen. Men nu när jag ledig fredag, lördag och söndag. Då ska jag åka till Norge, till Gol där Patrik jobbar nu. Det är jag o hans familj som ska åka dit o kika hur han bor. Men vi kommer sitta 5 pers i en bil i typ 7 timmar. Kommer bli såå trånkt o jobbigt. Undra hur vi löser det. Jag kör nog gärna en timme för att få lite utrymme, men jag kanske är trött förståss, men det går ju inte att sova om man sitter i mitten.. men men vi får se hur det blir.

Ikväll ska jag på hockey med Sanna! Ska bli kul. Var på hockey en gång förra året, då kollade jag mest på hejarklacken, får se om det blir samma ikväll. De är äldigt roliga att kolla på, förstår inte hur de orkar hålla igång.

Känns som att jag inte bloggat på evigheter, men det hade jag visst.

Hmm,

Idag är jag sliten, trött och lite nere...

KMS califonia

Jag har gjort ganska mycket idag även fast klockan inte är så mycket...

Började med att när jag kom till jobbet så fick jag vara på Möbler själv. I helgen var vi två stycken och det är ända gångerna jag vart där. Men idag fick jag vara själv, det gick bra men det var otroligt mycket att göra. När jag säger möbler så menar jag:  Kök, Vardagsrum, Sovrum, Barn, Bad & Family. Så jag hade att göra hela tiden. Fick hjälp av en tjej i slutet så hon tog kök. Schyst! Sedan åkte jag och tankade på Bergvik. Åkte till Pappas jobb för att hämta lite saker till honom eftersom han är hemma och är sjuk. Fick åka tillbaka till Bergvik eftersom jag glömde att jag skulle in på Apoteket. Ska ta spruta i armen på onsdag så jag måste hämta ut sprutan. Sista Hepatit A&B sprutan! Sedan åkte jag till stan, till biblioteket och lämnade tillbaka Kortkjol och lånade en annan bok. Gick till banken för att börja pensionsspara. Jag trodde jag bara skulle säga: så här mycket vill jag pensionsspara i månaden, men riktigt så gick det inte till. Hon ställde massa frågor som jag knappt förstod. Det tog ganska lång tid men nu har jag iallafall börjat gjort det. Det var en liten Agni som dök upp i huvudet oh påminde mig i morse att det kanske var dags. Gick till Honey Cut för att köpa hårinpackning. Fick hjälp av Linn så klart, hon känner fortfarande igen mig och hon frågar alltid om min syster. Hon är otroligt söt! Köpte en hårinpackning som hon var såå glad över. Den var helt ny, kom in under förra veckan eller något sådant. Märket är inte nytt men själva produkten. Hon sa att den börjar verka efter några gånger men det syns redan från första gången. Den ska nämligen vara lite skimmrig så håret ska se friskt och levande ut. Men det skulle inte bli flygigare. Så nu ska jag ta och använd den om någon dag. Så får vi se vad jag tycker. Men hon verkade tycka att den var suverän. Hade ju annars tänkt köpa Lanza som jag har nu. Sedan började jag åka hem men vände på vägen eftersom jag kom på att Jon lämnat sen cd-skiva till min på Pb så jag åkte dit, hämtade den och lånade en film. Sen åkte jag hem. När jag kom hem så stod hästarna i samma hage. Antagligen så hade Turbo fått bort den översta tråden och den översta brädan, tagit sats och hoppat över den understa tråden och den understa bräda, för de såg helt orörda ut. Men det var inget problem att  få isär dem. Vi vill inte ha dem ihop nu eftersom Misty blev dålig sist då hon rörde sig mer än vad hon orkade.

Här är hårinpackningen iallafall! Jag hoppas den är bra och ger resultat för den var inte billig!!!

Streetrace?

Vi glömde helt bort prommenaden efter all mat och lite daimtårta. Men vi gick ut och körde lite bil. Eller ja, Sanna körde och jag satt bredvid och höll i handbromsen. Körde i paddocken först och sedan på en grusväg där hon fick backa i lutning och svänga samtidigt. Jag blev imponerad för det gick väldigt bra! Sedan satt vi kvar o pratade i bilen tills den var alldeles igenimmad. På onsdag fyller Sanna 17 år så då ska jag dit och käka lite tårta. Sen på torsdag ska jag på hockey med Sanna. Ska bli kul. Nästan ett år sedan jag var på hockey sist. Så det ska bli jättekul!

Pannkaksprickar

Höll på att inte komma upp imorse. Drömde att jag skulle bada yacuzzi, så jag ville inte vakna. Jobbade 6-10 och sedan när jag kom hem var jag super trött så jag gick och la mig. Sanna ringde och väckte mig. Hon ska komma hit en sväng sen med Marie och Lena. Ska käka lite middag och sen kanske det blir lite bilkörning för Sanna, vem vet. Det gick ju bra sist, fast det var ju ett tag sen. Vi ska på prommenad iallfall, det har jag ju nästan lovat. Efter telefonsamtalet ställde jag mig och gjorde pannkakssmet. Gjorde det receptet som stod på äggkartongen. Var inte så bra.. iv anliga fall (när jag bara tillsätter vatten i pannkakaspullvret) så kan jag ha högsta värmen och dom blir bra. Nu var jag tvungen att steka på mellanvärme för att dom ens skulle hålla ihop och få jämn färg. Men det blev gott ändå eftersom jag åt glass till. Mums! Lite bär till hade kanske inte heller vart fel..



Ponnysar

image698Har precis varut ute i stallet hos mina ponnysar. Jag tror Misty var v'ldigt glad över att komma in i idag för hon galopperade in i boxen. Hon gör så ibland. Men det kanske inte är så konstigt när vi tar henne utan grimma genom stallgången. Turbo var lugn som en filbunke. Testade den nya grimman idag. Å vad fin han är i grönt. Den passade perfekt. Den får det nog bli imorgon.

Snart börjar Svensson Svensson! Tycker de nya avsnitten är jätte bra. Gabriel Odenhammar som spelar Max är dock inte lika bra nu när han är äldre...enligt mig iaf.

Sött & Surt!

Har vart o jobbar idag med. Hade lite svårt att sova inatt. Hörde mig själv tänka: Ska du betala med kort?... Då kan du använda den här kassan... Har du gjort det här föur?.... Eftersom det var första gången jag var i en EKO-kassa själv igår så har jag svårt att släppa det när jag kommer hem. Så var det ju på PB också. Man tänker på vad man ska göra, vad man har gjort, vad man ska tänka på , hur man gör ditten och datten...Men de ger sig nog snart.

Var och fikade med Mom efter jobbet. Träffade Agni på stan också.. Mys!! Lämnade in lite kläder på Annas Vintage så nu finns det fler "Therese Karlsson"- kläder där. Sedan handlade vi massa mat och frukt och åkte hem. Så nu sitter jag här. Har precis tvättat av mig sminket, smörjt ansiktet och så äter jag godis.

Jobba, jobba på en dag

Ja, då har jag precis vaknat efter att ha sovit i 1,5h. Var och jobbade på VPFen (VaruPåFyllnaden) imorse 6-10 och ska tillbaka till IKEA 16,00 för att stå i antaglien Ekokassorna, självscanningskassorna. Slutar 20,15 ikväll och sen är det bara hem och sova igen eftersom jag börjar jobba 6,00 dagen efter igen. Blir jobb 7 dagar i rad nu. Bra de!

Vad gör man?

image697

Vad gör man en dag som denna när man redan har jobbat, redan lagat mar, redan sovit middag för att orka upp imorgon, redan suttit vid datorn, redan fodrat hästarna, redan läst i en timme, redan fixat studiebetyg och redan fixat arbetsgivarintyg...

Vill absolut inte gå ut för regnet öser ned...

Kaffeautomat i guld som förgyller stämningen

Sökte runt lite på internet och tillsut så hamnade jag på en sida som mitt, Agnis, Matildas och Bettans namn var med på.. Klickade in på sidan och såg att det var en tävlig som vi var med i när vi gick i gymnasiet. Bilden är inte så överdrivet snygg men vill lägga upp den ändå.
image696

VPF

Ja då var klockan inte mycket.. Lite över halv 12. Själv har jag redan hunnit jobba och äta lunch. Fick bli wok med nudlar och Mc D currysås. Var ganska gott. Woken blev dock inte så varm, hade inte tid att vänta för jag var super hungrig och nudlarna var klarar. Men men då vet jag det till nästa gång. Nu ska jag nog lägg mig i sänge n och läsa min bok. Kanske somnar också. Vore skönt.

Igår på dansen så testade vi på "80tals" hiphop, poping och slowmotion. Jag tyckte det var jätte kul men vilken motion man måste ha för att orka dansa "80tals" hiphop länge. Det var väldigt studisigt. Slowmotion var också jättekul, testade att gå, gäspa, hälsa, tugga tugumi och slåss i slowmotion. Såg coolt ut.

Dags för massage snart...

Otroligt rolig historia:

En förare som köde en Porsche förbarmade sig över en dödstrött cyklist och frågade om han ville ha lift. Det ville han gärna så de band fast cykeln med ett rep efter Porschen. Innan de satte sig i rörelse sa killen i Porschen till cyklisten att plinga ifall det gick för fort.
Efter en stund kom den en Mercedes och körde förbi. Detta tålde inte Porscheföraren utan trampade spiken i botten för att hinna ikapp Mercan. Efter en stund åkte de förbi en mack där killen på macken inte trodde sina ögon. Han kastade sig på telefonen och ringde till en mack lägre bort:
- Om du tittar ut nu får du se något som du aldrig har sett och aldrig kommer att få se igen. Först ligger en Merca jagad av en Porsche. Sist ligger en cyklist i 250 knutar, han plingar som en galning och vill köra om...

C Andersson, Hemmets veckotidning Nr42

Rosa fukt o grön!

Var till Mossbergs och skulle handla wok. Pappa kom in i affären för han hade sett min bil. Vi köpte frukt och grönt som aldrig förr. Skrattade så när jag packade upp det på kassabandet. Såg nog ut som vi var vegitarianer eller frukterianer. Haha. Skulle även köpa ett rosa bandet. Pappa va snäll och betalade det så nu måste jag skänka mina 20 kr till cancerforskningen på något annat sätt. Kan ju köpa ett till iof!


piece of me

image688

Gick på promenad i mörkret igår. Jag hade sällskap av min reflexväst och min mp3. Freflexväst är ett måste här ute. När man själv är bilförare så uppskattar man det oerhört när de som går har det på sig så det är klart jag också använder det! Nästan hela byn var ute på promme igår, så jag kände mig inte så ensam i mörkret.

 

Go Malle!

Måste bara säga GRATTIS TILL MALIN som klarade teoriprovet idag! Grattis Gumman! Jag kände på mig att det var idag så jag skickade ett lycka till sms på morgonen och så ringde hon vid 11-tiden och sa att hon klarat det. Ibland ska man följa magkänslan!


Har inte gjort så mycket idag. Mest suttit vid datorn.. Vilket liv va? Men jag har kollat på olika utbildningar som finns i Svea. Vill ju gå Arkitektur (300p) på Chalmers för den utbildningen vekar vara helt anpassad efter mitt intresse. Men... I genomsnitt så måste man ha 19,8 P (20,0=max) från gymnasiet eller 1,80 P (2,0=max) från högskoleprovet. Så det är tyvärr helt kört.. Men jag hittade en utbildning som var på Göteborgs Universitet. Konstnärligt kandidatprogram i deign (180ky-p). Kanske skulle vara något. Kikade även lie grannar på:
*Produktutveckling med möbeldesign 80ky-p Nässjö
*Forografutbildning (80ky-p) Göteborg
*Förpackningsdesign (80ky-p) Sunne/Nacka
*Arkitektur, visualisering och kommunikation (180ky-p) Malmö

Har ju inte bestämt mig om jag ska börja läsa nästa höst men jag kan ju alltid kolla upp utbildningar ifall att.


Inreda!!!

Har precis inrett ett rum å åhlens.se Var kul. Här kommer resultatet!


image682


Det som jag skulle vilja ändra som inte gick var skåpet till vänster. Skulle vara svart + att jag skulle helt valt bort stolen tll höger om det gick. Bytt ut den till en växt! Men visst blev det fint?



Inredde samma rum flera gånger, fast i lite olika stilar.

Vad fick du?

Pratade precis med min Mormor i telefon. Hon undrade vad jag önskade mig när jag fyller 20. Och jag vet faktiskt inte? De flesta som läser min blogg är över 20, så vad fick du? Jag behöver lite tips så att jag kan berätta för nära och kära vad jag önskar mig. Annars kan man få något man inte vill ha... Vet ungefär vad jag ska få av mamma o pappa. Samma som T fick när hon fyllde 20. Tallrikar, glas, dl-mått, visp, slev... m.m. sådanna nödvändiga köksgrejer! Men man behöver väl inte fortsätta på det temat till alla andra? Fundera, fundera!


http://colourfulmiracles.blogg.se/

Brukar som ganska många fler läsa Kenzas blogg ibland. Hennes senaste inlägg handlade om en tjej som imorgon ska somna in. Hon är 20 år och har bröstcancer. Har läst hela Livs blogg nu
http://colourfulmiracles.blogg.se/ Läst den du med! Jag lovar att du kommer bli beörd!


Lillen

MATILDA HAR FÅTT EN LILLEBROR!!!
GRATTIS HONEY!



Jag önskade alltid när jag var mindre en lillebror i julklapp, men jag fick aldrig någon.
Men jag glädjs med min Matilda nu!!!

Tattoo?

Häftigt! Man kanske skulle be pojkvännen tatuera in ens ansikte så. Haha.



Smärta i fötterna!

Igår orkade jag inte blogga. Hade så otroligt ont i rumpan efter att ha åkt bil massvis en helg, eller ja, tors till sön. + att vi har gått så mycket så om jag satt fick jag ont i rumpan och om jag stod och gick fick jag ont i fötterna. Inte lätt. Gick fram och tillbaka från bilen till huset ganska många vänder igår. Hade visst råkat shoppat en hel del. Igår när jag hade plockat klart i garderoben så ringde IKEA. De frågade om jag kunde jobba idag så det har jag gjort. Först var jag på varupåfyllnaden från 6.00-10.15 och sedan i kassan till 13.00. Hade en tjej bakom mig hela tiden idag eftersom det var första gången jag stod i kassan. Hon var super schyst och det gick väldigt bra. Tyvärr kom det inte så konstiga betalsätt vilket var synd. Men jag får väl ringa någon om jag inte förstår nästa gång. För nästa gång de ringer så blir jag helt ensam i kassan. Hade ont i fötterna när jag gick från jobbet också. Hade ju köpt nya skor men de fick jag bara ha i kassan för på morgonen måste man ha truckskor så två nya skor på en och samma dag var inte så snällt åt fötterna. Fick jätte ont av "Turbotrampet" när jag hade truckskorna. Men jag fick bara bita i.


Läste klart boken igår. Så idag har jag varit till Bibblan och lämnat tillbaka den och lånat Kort Kjol. Har inte börjat läst än men jag hoppas att den är bra. Gick och la mig när jag kom hem idag efter jobbet och så skönt har jag inte sovit på länge. Sömnen var verkligen behövlig! Undra vad det är på tv:n ikväll...



Måste bra berätta att Patrik ringde imorse för han började 6.00 han med! Så tidigt har vi typ aldrig pratat i telefon. Sen ringde han när jag kommit hem (innan tuppluren) och han var så glad över att han skulle jobba jätte mycket nästa vecka och nu på lördag. Jag kännde mig helt slut efter dagens jobb medans han var pigg som en lärka. Men det blir ju så när man har nytt jobb. Vill att IKEA ska ringa nu och säga att jag ska jobba imorgon. Hoppas hoppas!



Håller tummarna för Thomas och Yvve så allt har gått bra idag!!! 

 

Borås till Gällstad.




He is in my heart!

Pratade ganska nyligen med Patrik. Han sa att han längtade efter mig och sånt så han fick mig att börja gråta. Saknar honom med! Skulle så gärna vilja slänga mig på tåget upp till Gol. Det hade fungerat om jag inte hade fått jobbet på IKEA. Nu vill jag inte direkt tacka nej till jobb. De ringde igår och frågade om jag kunde jobba idag. Men de verkade förstå att man inte kunde dagen efter. Jag sa ju att jag var i Borås också så...

Önskar han var hemma med mig nu! Förhoppningsvis ringer IKEA och ber mig jobba under veckan eller till helgen. Hellst så mycket som möjligt så klart och i så fall borde jag ju kunna åka till Gol näst-nästa helg. Vore mys att vara där och se hur det är.

Emelie<3Patrik

Too much is never enough

Bilder från modevisningen:




Therese:


Josefin:


Kläder:





Smink och frisyr:



Therese kläder va även med i bt.se och i boråstidningen. I Tidningen var det fyra bilder vars 2 var Therese.
I´m so proud!

157

Idag har vi spenderat dagen i Gällstad. Vi åkte till Lager 157 och shoppade! Vi var där ganska länge och det var mycket mer folk än förra gången vi var där. Det var ju helg nu... Jag köpte en lila t-shirt (JL), svart munkjtröja och två par snygga långkallonger som det också var något märke på. Mamma o Therese shoppade också. Sedan såg vi att det fanns ett till hus med massa märkeskläder. Gick dit och det var verkligen stort med massa fina kläder! Jag köpte en grå tröja som jag ska dansa i. Kommer ju se svettfläckar men men. Den är ju stor så det syns ju inte lika väl som om den skulle vara tight. Swea t-shirt var det. Kom på att jag har köpt två linnen för Gina under helgen också. Vill inte veta hur många gånger jag måste gå fram och tillbaka från bilen för att få in alla saker till mitt rum när vi kommer hem. Blir nog x antal gånger. Har ju shoppat en hel del... Vi åker nog vid 11-12 tiden imorgon. Är mysigt här nere! Ikväll blir det myskväll. Har redan börjat äta förrätt och snart kommer varmrätten. Till kvällen blir det chips och dippar (och morötter). Gillar inte att dippa morötter, men gurka är bättre. Någon som vet vad mer myttigt man kan dippa? På förfesten igår dippade vi blomkol så det har vi köpt till idag också. T gillade det men inte jag så klart. Får se vad mamma tycker sen.

Till veckan blir det inget godis eller sött för mig!!


Gkås-Netonnet-mera!

Igår var vi till Ullared. Handlade ganska mycket men jag kommer knappt ihåg vad just nu. Patrik frågade mig igår kväll och då kom jag på två saker.. haha. Men jag ska se om det går bättre nu. Svart fotoalbum, liten julklapp till P, Brun stickad kofta med "kastanjeknappar", grå polotröja, svart stickad lång tröja, 2 filmer: Pretty women noch dirty dancing och sen kommer jag inte ihåg mer. Köpte mig ett par svarta skor som jag ska ha på jobbet också, fast i en butik utanför. Hade testat alla svarta skor i hela butiken och ingen satt bra inte ens de dyraste. Men så när jag var på väg till utgången vid kassorna så låg det några skor i ett ställ, jag testade dem och de satt jätte bra. Så kollade jag priset så var de de billigaste i hela affären och de passade mina fötter! 129:- Inte dåligt! Dom är ju inte överdrivet snygga men det ser ut som jobbskor och det är ju det jag ska ha dom till. Köpte ett "ansikte" att ha på väggen i sovrummet också. På Netonnet köpte jag ett kamerabatteri, äntligen! Det hade jag behövt innan visningen men men, nu harj ag ett sprillans nytt iallfall! Med vagnen full med kassar var det super jobbigt att dra upp den för den ganska branta backen.

Under de andra dagarna här har jag köpt: ett sött rosa nattlinne, grå stor tjocktröja, halsband, godis. och sen vet jag inte mer. Har dåligt minne på morgonen verkar det som... Men shit vad sött jag har ätit torsdag tills nu. Inte bra alls men det blir det ändring å när jag kommer hem. Har ätit massa bullar, mazarin, chokladboll, kitkat, gott och blandat..... listan kan bli lång.

Var ute en sväng igår. Vi var på förfest hos en tjej som hette Jessica där det blev mest tjejer under kvällens gång. Skulle dra till Miss Li sen men jag och syrran var såå trötta efter dagen i Ullared så vi följde med till utanför men inte längre. Vi orkade helt enkelt inte. Hon kanske kommer till Karlstad nån gång. Får väl gå på henne då. Synd men det blev så. Hade inte planerat att gå ut när jag packade i torsdags morse så jag fick plocka ihop inte kläder från min resväska och smycken och smink från T. Blev ganska bra ändå.

Nu håller Therese och Mamma attt plockar i lägenheten, T sätter upp nya gardiner som hon köpte igår. Svarta, fint!

Bilder kommer senare.

Dansa, Borås.

Nu sitter jag nere i Borås och skriver.

Igår efter jobbet så åkte jag o hömtade Malle så stack vi och dansade! Var jättekul, vi känner oss inte som de sämsta iallfall och det är bra! Försökte oss på waves-rörelser men det var vi dock inte så duktiga på, det var jätte svårt. Gjorde massvis med armövningar som var jättejobbiga så imorgon har jag nog träningsvärk. Gjorde jättekonstiga armhävningar också som var skitjobbiga. Hon körde hårt med oss. Efter dansen såg jag slutet på Top Model Stockholm.

Imorse gick jag upp 4,30. Mmm vad roligt det är att gå upp så tidigt. Jag började packa bilen och när jag var klar satte jag mig i och väntade på Mamma. Hon började packa in i bilen och sen stängde hon bagageluckan och ropar: "Emelie, vi har packat i fel bil." Jävla dret, vi hade packat allt i fel bil men det var bara att packa över till den rätta bilen. Det var kolsvart ute klockan 5,30, finns ju inga gatulampor hos oss. Men men vi kom iväg när vi skulle iallfall. Mammi körde till Mariestad och där stannade vi för att käka lite. Eftersom det är kanelbullensdag så åt vi själklart kanelbulle! Sedan körde jag ned till Borås. Stannade i början av Borås för att köpa blommor till Therese och Josefin. Sedan åkte vi till T & J:s lägenhet och bytte om och hämtade Jon. Sen bar det iväg till Åhaga där modevisningen var. Vi stod mitt framför catwalken vilket var helt perfekt. Såg allt hur bra som hellst! Men. Min kamera har världens sämsta batteri så att även om den var fullladad när vi kom dit så fick jag kanske 7 bilder. Och inte så bra heller. Den vägrade ta när jag ville. Synd, synd! För det var så otroligt fina bilder! Ska sno lite bilder ifrån Josefin så jag kan lägag upp här för jag var otroligt stolt över Syrran o Josse + alla andra som jag inte ens känner. Men mest stolt över Therese så klart! Therese kläder hamnade i boråstidningen både på internet och i papper och så även Josefins. Det var totalt 4 bilder. En var Josefins och två var Therese! Stolt! Efter visningen så åkte jag, mamma och Jon till Lilla krogen och käkade. Sen var det Knallen som gällde med Mammi och Therese. Var otroligt trött i benen så jag orkade inte vara där så länge. Handlade två linnen och en tjocktröja. Sedan åkte vi hem till lägenheten. Jon hade bakat kanelbullar tills vi kom hem, mumma! De såg helt perfekta ut fast det inte var nå pälsocker på den. Bakingridienser är inte riktigt T grej. Men det gick ju bra ändå. Sedan efter att ha slappat lite så åkte vi till HMs fyndbutik. Där köpte jag ett underklädeslinne och ett halsband. Och nu sitter jag här och skriver. Försöker ladda på Patriks mobil över internet men det vägrar att fungera idag. Jobbigt. Ska ta mig ett bad snart, ska bli skönt. Har ju inget badkar hemma. T & J ska på en ståuppkomiker för att fira deras förlovnings ett årsdag (lite i efterskott). Så jag o mammi för hitta på något själva.

Imorgon blir det Ullared: Ullevi och Netonnet ska vi till minsann!!! På lördag blir det nog Lager 157. Matilda kanske skulle hänga med dit också. Får se hur det blir, vore mys!

Ne, jag hoppar i plurret redan nu! Se ya!

Jobbjobb och mer

Två dagar på ikea och jag är slutkörd. Har haft kassakurs i två dagar och det har varit precis som att sätta sig i en liten, pytteliten skolsal med för många människor i den lilla salen och lyssna, anteckna, förstå och fråga. Var otroligt jobbigt. Var typ ingen luft i lilla rummet och jag fick ont i rumpan av de hårda stolarna. Hade aldrig kunnat ana att det var så mycket att lära sig. Tyckte från början att två dagar lät otroligt långt för att lära sig hur kassan fungerade, men det var otroligt mycket mer än så. På ikea kan man betala: kontant, med kort, med 7 olika valutor (till och med olika valutor i ett och samma köp), rekvisiton, ikea hemma, ikea work, pressentkort, kampanjekort, tillgodokort, värdekupong, check och mer som jag inte kommer på just nu. Har inte stått i kassan själva idag utan stått bakom de som redn kan och kollat på. Lär sig ganska bra så.

Är super trött just nu. Har ätit två mackor med chokladklet på bara för att få i mig socker, för att bli piggare. Måste ätat något mer ordentligt innan dansen. Jag o Malle ska ju iväg och dansa idag igen. Vet inte hur jag ska orka det. Men hade jag valt att inte dansa så hade jag o Mammi åkt till Borås ikväll, men vi tar det imorgon bitti istället så jag kan dansa o sova lite. Syrran har clothes on the runway imorgon vid 11 tror jag att det var. Så det gäller att vara framme i god tid! Vill absolut inte missa det! Här är hennes två amazing garments! Jag bara älskar den stora tröjan med silver luva och nu ska jag få se den live, coolt!


Vatten, vatten, bara vanligt vatten

Varför är det så tråkigt att duscha hemma? Mycket roligare att göra det hos andra.
Visst är det så? Men varför?


Crabfish, mumma!

Jag är så trött på vanlig frulle. Vill inte äta två mackor och yogurt med flingor varje morgon. Så idag, för att stå mig bättre, gjorde jag två tekakor med ägg och crabfish på. Mums vad gott det var!



Snart är det IKEA som gäller! Wish me luck!


Imorgon när kriget kom

Är faktiskt lite trötter. Är inte så mycket bra att se på tv så jag ska nog ta upp boken igen och börja läsa. Kom på nu att jag läst en till bok som jag tyckte var bra. Kommer dock ej ihåg om jag kom igenom hela. Imogon när kriget kom, heter den. Imorgon ska jag på kassainlärning på mitt nya jobb! Hoppas det går bra!

Nattis.


Vuxen poäng

image624Idag gjorde det jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag gick till Biblioteket och lånade en bok. Aaa, jag Emelie Carlsson lånade en bok som jag har tänkt att läsa. Har aldrig tyckt om att läsa böcker, men fick på något vis för mig detta. Lånade en bok som heter Räcker det om jag älskar dig? Förut så är det bara Matilda som har kunnat tipsa böcker som jag ska läsa. Har läst Sandor /Slach/ Ida och Linas kvällsbok och de två böckerna har varit jättebra. Men om boken inte är bra från första sidan så har jag lagt ned därför kan jag inte säga att jag läst så många. Men nu har denna nya bok fått en chans av mig. Har faktiskt redan läst ca 50 sidor.

Ska berätta vad jag gjort mer dag. Hittade en mobil på internet som jag tyckte var fin. Samsung: Sgh-f300 och den fanns i vitt. Men när jag snackade med Agni över sms och när jag snackade med han på Expert så var det väldigt dålig batteritid på samsungmobiler, han på Expert ville inte riktigt erkänna att det var så men jag tror på Agni. Men jag gillar bara ena sidan på den. Har bara sett den i verkligeten i svart, men på intenet finns den i vitt. Kanske finare så?! Men trist det med batteritiden, annars hade jag nog slagit till. Nu vet jag fortfarande inte vad jag ska göra. Vill så gärna ha w580i, fast i vitt och den kommer inte till Sverige.

Var till "Hovleverantören" och köpte svart trådlöst tangentbord + mus. Som jag även kopplat in. Fint! En svart plat skärm skulle inte sitta fel heller. Bytte två av mina skopunktenstövlar idag. De benvita till en storlek mindre och de svarta till ett par andra svarta. Kände av där Turbo trampat mig när jag gick i de förra svarta.

Måste säga att jag fått otroligt bra hjälp idag. På Maxi fick jag hjälp av en kvinna först, sen av en kille i min egna ålder, han var jätte trevlig och var till bra hjälp. Sedan på Bibblan så fick jag först tag på en man. Han tyckte det var jätte roligt att hjälpa mig. Jag berättade att jag läst väldigt lite böcker men att alla andra verkar tycka det är kul så nu ville jag också testa. Fick otroligt bra hjälp av honom. Han tillochmed reseverade en bok till mig som inte fanns inne nu, så det är väl nästa bok om jag orkar och vill. Sedan fick jag hjälp av en kvinna på bibblan, jätte snäll hon med!

Mitt andra vuxenpoäng idag är att jag har lagat lasange. Är inte så duktig i köket men vill inte gå min pappas fotsteg som bara kan värma mat i micron. Mamma berättade hur jag skulle göra igår så idag gjorde jag det alldeles ensam och det blev överförväntan gott. Blev jätte gott om jag får skryta och det får jag eftersom detta är min blogg.