Glitter och glamour

Jo, jag fick på mig byxorna men de var väldigt tighta om man jänför med de från Ikea så jag kännde mig väldigt lång och smal på jobbet idag. Inget fel med det iof.

Innan jobbet så åkte jag ner till stan. Själv, fanns ingen som kunde följa med mig. Skulle leta efter en klänning som jag tänkte ha den 8e. Men, vad besviken jag blev. Hittade en ganska fin på Cubus men det var allt. Fanns nästan ingen på Gina som föll mig i smaken, absolut inte Hm heller. Gav tillochmed Lindex och Axelssons en chans, men icke. Hann inte gå in på Indiska, där finns förhoppningsvis något men det kan vara ganska dyra fast det inte är bra kvalité där. VeroModa hade en klänning jag skulle kunna tänka mig och på JC hittade jag bara ett shimmrigt/glittrigt plagg och det var ett linne för 600:- och det pröjsar jag inte. Jag som hade hoppats på att få göra av med lite pengar på någonting fint och glittrigt!


Tillbaka till dåtiden

image808
Längtar tillbaka till sommaren! Utomlands nu vore inte fel! Kanske blir en tur till storstaden iaf den 15. Men vi får se. Mitt hår har faktiskt växt ganska mycket sen i sommras då jag var väldigt korthårig...

Silverprickar

image807Idag ska jag jobba på Pb. Det var ett tag sedan nu. Ska inventera. Får se om jag får på mig arbetsbyxorna. På Ikea är de stora och hängiga men de jag ska ha nu är tighta. Har inte använt dem på någon månad. Det väntar och ser om jag blivit tjock. Funderar på om jag ska åka in till stan och leta efter en fin klänning som jag kan ha den 8e! När det är 20års kalas måste man vara fin.

Har kikat runt på internet. Hittade inte någon klänning där men däreomt hittade jag en tröja som jag måste ha!

Get down!

groove armadaHar kommit hem nu. Har dansat lite framför spegeln. Nu känns streetdancen helt långsam om man jämför med dancehallen. Vill köra den nästa gång också!! Dansar till
Groove Armada - Get down.









Dancehall

Jag känner mig alldeles förvirrad, vet knappt vad det är för dag idag...

I tisdags jobbade jag och åkte till Patrik efter jobbet. Han hade nämligen fått sin dator. Han har kopplat ihop den med 40 tums tvn så datorn är gigantisk den med. Såg på Desperate men missade Ugly Betty eftersom jag slutade så sent. Åkte hem vid 00 på natten. Var ledig igår (ons) och då var jag nästan hela dagen med Mormor. Åkte in vid 12 till henne och så åkte vi till Ikea. Hon hade aldrig varit på Ikea i Karlstad så hon ville ta sig en titt. Jag handlade bara lite ljusslingor och Mormor med för den delen. Sedan åkte vi till Bergvik köpcentrum och käkade mat på Mamas.  Mormor bjussade. Snäll hon. Sedan strosade vi runt lite grann på köpcentrat och Mormor köpte en blomma till Mamma eftersom hon var sjuk. Sedan körde jag hem Mormor och jag åkte hem till Mammi så hon kunde få sin blomma. Hämtade danskläder och åkte in till stan igen. Köpte med mig en bullkrans från Hanna Larsson hem till Marie och Sanna, där även Mormor, Jesper och Jensen höll hus. Så vi fikade och mös. Sedan åkte jag till dansen. Malle var inte med igår heller. Synd för det var super duper kul! Körde Dancehall (Ragga) igår igen, fast Fredrik vår enda kille var med. Vi har ju bara kört just den koregrafin två gånger nu men ändå så battlade vi mot varandra. Det blev så coolt med just den dansen. Vi nästan shakade på varandra. Iaf jag o en tjej. Blev nästan lite Catfight som Lovisa sa.. Haha. Sedan åkte jag hem till P och var helt uppe i varv. Visade dansen för honom fast det inte var så lätt att dansa på en sådan lite plätt. Sedan var det svårt  att somna. Var tvungen att somna eftersom jag skulle upp tidigt idag men det var svårt. Men tillslut gick det.

Hade säkerhetsutbildning på jobbet idag. Var alltid lika kul att vara på jobbet idag. Sedan åkte jag och hämtade Mormor och körde henne till Harmonia Spa. Hon skulle nämligen på ansiktsbehandlig. Hon fick det i julklapp förra året. Sedan åkte jag hem till P och där sitter jag nu. Sitter i soffan och skriver på den stora skärmen. Vad det blir mer idag vet jag inte ännu. Det spörs... 


Ersätta

Håller på att göra mig iordning för en dag på stan med Mormor. Idag skulle igentligen vara Mamma o Mormors dag men Mammi är sjuk så jag får försöka ersätta henne. Mer om allt sen!

Först ut!

image801
Vill springa ut igen! Vill ta studenten igen och gå på bal igen!

Hårboll

Är det inte underbart att vakna av sig själv och ligga kvar i sängen ett tag? Slippa gå upp när en jobbig klocka ringer och hoppa ur sängen direkt. Jag tycker om att ligga kvar, titta upp i taket och tänka lite.

Idag är det äntligen blå himmel och vindstilla. Kanske skulle ta sig en promenad innan jobbet. Det är ju inte så att jag går för lite när jag jobbar men den friska luften gjorde mig nog lite friskare igår, för idag hade jag inte ont i halsen när jag vaknade så om jag får mer frisk luft idag så kanske jag är helt frisk imorgon. Vore ju inte fel. Idag anländer Mormor till lilla staden. Ska träffa henne imorgon. Hon är alldeles underbar min Mormor. Hon gör en alltid glad!

Nu ska jag försöka borsta igenom mitt hår. Har inte gjort det på några dagar så nu är det jätte tossigt. Det sker väldigt sällan att jag kammar det men om jag gör det så blir det väldigt fluffigt. Ända gången jag kan göra det är innan duschen. För då ska det ju ändå blötas ned. Men det går absolut inte att kamma det efter duschen även om håret är blött. I-landsprobem?

image800
Mormor och jag förra julen.

Nu blir det sängen

Lånade två böcker från bibblan för typ en vecka sedan. Men jag dras inte till att läsa dem som jag gjorde med de förra. Så nu har jag lånat en bok av mamma. Har inte läst på baksidan ännu men vi får se om jag det blir något av det. Om inte så blir det tvn en liten stund innan jag ska somna sött.

Musikklass!!!

Lyssnar nu till The Real Grups julskiva. De flesta låtar får mig att tänka på när jag gick i musikklass. Då vi sjöng varenda dag och varenda jul. Vi gick runt 10 luciatåg varje år och det var underbart! Tankarna får mig att börja gråta.

Julstämning!

Jag önskar mig en riktig jul, precis som den var förr
Jag undrar så om jag nånsin kan få den igen
Jag önskar mig en riktig jul, står den för min dörr?
Eller är det som så att en riktig jul bara fanns för länge sen...

Idag har jag varit på stan. När jag hade parkerat i garaget på Mitticity så hoppade jag in i hissen och när jag klev ur så träffade jag på Krsitin. Henne har jag inte träffat sen gymnasiet tror jag. Vi var inte bästisar i skolan men nu var det otroligt kul att träffa henne. Jag tror vi har växt båda två i sättet. Vi stod nog och snackade i mer än 40 minuer. Var super kul att höra allt hon hade gjort och så! Sedan så gick jag runt på stan och fick jätte mycket julstämning. Ville knappt lämna Indiska eftersom de hade så bra julmusik. Måste skaffa ny julskiva till i år! Köpte lite julklappar också. Skönt att ha en helt klar iaf! Eftersom jag jobbar så himmla mycket nu så får jag väldigt ont i fötterna av de skorna som jag asnvänder. Så idag var jag in till Team Sportia och fick jätte bra hjälp av en kille. Köpte inga skor men jag testade ut ett par som det antagligen kommer att bli. De kostar över tusenlappen men det är det väl värt om man ska ha dem typ varje dag. Ska kika runt hos konkurenterna någon dag också och se vad de rekomenderar. Alltid bra att få olika förslag. Sedan kom Patrik ned till stan med Svensson. De skulle ut till Maxi en sväng så då hängde jag med. Jag skulle nämligen köpa en grej till mitt lilla projekt som jag inte ännu kan berätta mer om. Fick tag i det jag ville iaf. Sedan körde de in mig till stan igen och jag åkte hem. Fodrade hästarna, hämtade posten och sedan kom Mammi hem. Jag tvättade en maskin och lagade mat. Stuvade mackaroner ocg falukorv. Mums vad gott det var. Gjorde en extra potion så jag kan äta innan jobbet imorgon också. Kännde mig duktig för det brände inte fast något i grytan! Humöret har varit på topp hela dagen, undra om det beror på att jag för en gångs skull fårr massa luft... När jag hämtade posten tog jag massa djupa andetag för att verkligen känna den friska luften. Hoppas det göra mig lite friskare. Har ju ont i halsen på mornarna och kvällarna.

Å vad jag vill att det ska bli jul!
image798
Bild är tagen av mig förra julen!


Keep sweatin´

image797Har skrivit en lista på saker som jag förhoppningsvis ska handla idag. Imorgon innan jobbet ska jag ta en sväng på Ikea. Har precis lyssnat på Fat Joe feat. Ray J - Keep Sweatin´. Hade glömt lite av koregrafin till låten men tillslut kom jag på dem. Som tur var. Förra gången dansade vi ju Ragga och det blir det förhoppningsvis på onsdag också. Jag gillar street koregrafin mer men tycker det är super kul att dansa med mycket höfter o rumpa :) Ser så häftigt ut.

Love

Imorse vaknade jag innan väckar klockan med halsont och tät i näsan. Trodde jag hade lång tid på mig så jag värmde baguetter (baguretter som Mormor säger) och tog det lungan. Kollade igenom alla jultidningar som man fått hemskickat från alla möjliga företag. Men bra julklappstips fanns iaf. Fick lite brådis när jag märkte att jag behövde åka om 10 min. Bara att göra det nödvändigaste och slänga sig i bilen. Var super kul på jobbet idag. Det går bättre och bättre men nu känner jag att jag måste plugga in mig på Vättern som är badrumserien. Det är också jätte svårt. Finns ju ingen broschyr som jag kan ta hem där heller så jag vet inte hur jag ska lära mig det. Imorgon är jag ledig. Så då ska jag ner till stan o kika julklappar.

Idag när jag var på jobbet så kom brorsan och hälsade på! André som bor i storstaden var hemma och hälsade på. Var verkligen super kul att träffa honom! Han har haft det kanske kämpigt nu på sistånde men idag tyckte jag att han lyste. Han såg glad ut. Det var skönt att se.

image795

Jag är säljare!

Igår sålde min första garderob och idag min andra. Var så otroligt glad när jag sålt min första. Vaknade dock imorse och insåg att jag sålde en storlek för stora trådbackar med till garderoben men förhoppningsvis märkte han det själv. Annars kommer han väl tillbaka någon dag och jag får skäll. Hoppas på det första. Har sålt så många sängar så jag inte kan räkna dem. Anna, Cammis vän var in tillsammans med hennes pojkvän o köpte säng också. Självklart glömde jag säga att de skulle ha en mittbalk också så jag skickade ett sms till henne, men det kom tyvärr till fel Anna. Men sen när jag gick genom varuhuset så mötte jag dem så det var ingen fara. Var otroligt mycket svårare att sälja en madrass till någon man känner. Man går ju liksom in i en roll när man är säljare. Idag var min igentligen första riktiga dag på sovrum. Min helg. Men det var så otroligt mycket folk i varuhuset så jag gick hoppa in i kassan i 4 timmar och även jobba över. Alla skulle handla idag, kan bero på att det är lönehelg men ändå, shit vad folk. Så de var bara två på s-rum men de verkade klara sig bra. Imorgon blir det förhoppningsvid bara sovrum. Idag märkte jag verkligen vad mycket roligare det är att vara i säljet än i kassan. Det tyckte jag var kul förut men nu är det roligast på säljet eftersom det är så mycket man måste kunna och man känner sig lite som en sxpert. Även om jag inte kan allt, är långt ifrån men ändå.

Skrev ju förut att jag hade en konstig vecka och hur den såg ut. Den såg inte riktigt ut som jag skrev märkte jag igår. Hade blandat ihop lite dagar men det ordnar sig nog. Har bestämt att jag ska jobba i kassan nästa helg. Då blir det tre helger i rad men det är bra bet! Fick fresten lön igår. En stor överraskning. Men tyvärr hade de bara dragit 22% skatt.. Konstigt  eftersom jag lämnat in a-skattsedel. Kommer väl få betala massvis i restskatt jag, trist det. Gjorde det förra året och det var inte alls kul. Men jag hade iaf jobbat mer än vad jag trodde så det var ju bra.

Ska lägga upp bilder på Ps rum (om jag får...) snart. Han fick tv i förrgår och den är gigantisk!!! Snart kommer väl den efterlängtade datorn också. Hans rum är jätte fint (& manligt). Han har inte fått upp allt än eftersom han inte bestämt sig riktigt hur han vill ha det än så det är inte inhandlat men lite betänktetid gör väl inget.


Bild 1: Mina områden. Bild 2: På väg till Ikea för att inhandla möbler till Ps rum.

Pluggat garderober

Så, nu har jag hunnit med allt, nästan. Har pluggat på garderober både i broschyren och på hemsidan. Om jag blev så mycket klokare vet jag dock inte. Det märks imorgon. Har hunnit med lite tv-tittande och tvättat håret. Kroppen blir det imorgon bitti istället. Har bokat två kassapass till nästa vecka också. Nästa vecka kommer bli väldigt rörig. Tänkte jag skulle vara ledig måndag eftersom jag då gjort 5 dagar irad. tisdag kassa, onsdag säkerhetsutbild + att mormor kommer och ska på ansiktsbehandling. torsdag kassa, fredag inventera på Pressbyrån. Helgen ledig än så länge. Vore ganska skönt. Kanske kan jobba i kassan på söndagen iof, bra bet! Men eftersom jag nu har S-rum varannan helg fast så kan det ju vara skönt att vara ledig de andra helgerna. Får fundera lite på det.

Back to school?

Dags att berätta lite om jobbet kanske. Har varit på sovrumsavdelningen nu två dagar. Det är svårt men otroligt lärorikt nu i början. Igår stod jag mest bakom/med den andra personen när den berättade om sängar/madrasser och annat för kunder. Hoffe gick även igenom alla madrasser med mig och vi kikade runt på garderoberna men inte så mycket mer där. Igår monterade jag och en tjej som heter Anna en hel sängstomme. En kund hade nämligen kört in i sängstommen med en kundvagn så den behövde bytas. Jag suddade även på resårmadrasserna. Suddade, vad är nu det, jo precis som det låter. Gick runt med ett suddigum och suddade bort skomärken på sängarna. Dagen känndes väldigt lång igår eftersom allt var så nytt och jag kunde ingenting. Jag gick även runt och kikade i rummen och bäddade fint. Så allt ligger fint och ser ut så som det ska göra.

Idag har jag tillochmed sålt saker. De ni! Överträffade nog mig själv lite för fort tror jag. Var jätte glad när jag sålt en bäddmadrass till ett äldre par och sedan hjälpe jag flera kunder på egen hand. I vissa fall fick jag ta hjälp av närmsta personal. Men jag sålde tillochmed latexmadrasser. De var inne på vanliga skummadrasser men jag fick de att ändra sig till latexmadrasser eftersom de är mycket bättre. Hjälpte även en ungdom som testade sängar tillsammans med hennes föräldrar. Fick dem att köpa en madrass som passade dotterns kropp bättre. Kände mig duktig efter varje såld vara! Idag har jag också bytt spotlights i taket. Stegen som jag använde var nog dubbelt så hög som vad jag är så det var precis att den inte slog i plåtgrejerna i taket. Den bar jag fram och tillbaka och tog ned spotlights och sedan var det bara att lägga den ned och hämta nya lamor på lampavdelningen och sätta upp dem. Idag har jag även vikt handdukar som aldrig förr. Något som vår avdelning tydligen inte skulle göra fick jag reda på efteråt men nästan alla handdukar låg huller om buller och när det är olika färger ser det väldigt rörigt ut så jag vek och vek och det blev jätte fint. Måste bara säga det att Martin (en annan kille på s-rumsavdel.) gick igenom endel sängar idag också. Och det var otroligt bra att stå bakom de som redan kan allt och stå och lyssna. Jag lärde mig otroligt mycket av det. Nästan bättre än när de bara berättar för mig. Idag har jag tagit med mig lite kataloger om madrasser och garderober som jag ska försöka plugga in under kvällen... när jag nu ska ha tid med det. Måste ju hinna duscha, tvätta håret och se lite på tv. Imorgon måste jag verkligen ta tag i garderoberna och lära mig mer om dem. Madrasserna känns ganska bra faktiskt.

Att sälja madrasser och garderober är fresten något som jag aldrig trodde jag skulle göra. Så det är spännande!

Ragga

Igår kan jag lova att vi shakade på dansen iallafall. Vi dansade ragga. En "kvinnlig dans". Så vi fick passa på när Fredrik inte var där (vår enda kille som är med o dansar). Det var mycket rumpa och höft fram och tillbaka och det var skit kul. Det gick fort som vanligt så vi hann med att göra en bra bit på koregrafin.

Var på sovrumsavdelningen för första gången igår på jobbet. Shit vad mycket att lära sig. Om massa bäddmadrasser, resårmadrasser, latexmadrasser..... skåp, dörrar, inredningen med hyllor o korgar m.m. Skrev för ett tag sedan att det var sovrum, garderober och badrum som ingick. men barnens ingår också. Så där ska jag vara själv två dagar efter julafton. Men det kommer nog vara lättare. Där är det inte mått på samma nivå som sovrum o garderober. Inte det att det bara finns många mått att hålla reda på utan om en kund säger vilket mått han/hon ska ha så måste man komma ihåg det hela resan genom kundhjälpen så kunden får rätt dörrar och inredning till garderoben. Höjd, djup och bredd. Det finns många kombinatoner. Mer om detta någon annan dag för nu måste jag göra mig iordning för att åka till jobbet. Kanske kan skriva lite mer om vad som hände igår, vad jag gjorde och sådant ikväll.

Ragga på!

Massage

Har ju vart på massage idag och jag börjar känna mig mörbultad. Hon sa att jag kunde bli det imorgon men jag började känna det redan efter att jag gick därifrån. Massagen var jätteskön. Oftast gör det ju lite ont men det gör ont på ett skönt sätt men några gånger när hon nog vid skulderbladen så gjorde det så ont så jag hade velat spytt eller nått liknanade. Obehagligt ont. Men jag stod ut och det kommer säkert kännas bättre om någon dag. Hon var iallafall jätte duktig och det var jätte fint där inne. Drack gurkvatten också. Just nu har jag mer ont än innan.

God Morgon

jag i soffan 1Nu sitter jag här i morgonrocken och ska snart göra mig i ordning för att åka till P. Som jag skrev igår skulle det bli Ikea idag med stora inköp. Så jag har fixat en bil som vi kan lasta in soffan i. Hans Nissan Micra är lite för liten för att få en en soffa o lite annat tjofs i. Ska ju på massage idag också. U vad gött! Bara jag inte missar tiden.

Dagens

jag kläderA, så här har jag sett ut idag. Använde mina beiga stövlar för första gången idag och jag trivdes i dem. De var sköna att gå i och allt! Efter dusch o hårtvätt och massa städning i mitt rum åkte jag hem till Patrik. Han hade målat klart den mörkare väggen. Det blev verkligen sååå bra! Vi åkte ut till skåre o kikade på gardiner. Hitad en fin panellängd som han ska fundera på. Sedan skulle vi åka till en Secondhand butik som skulle ligga vid Ilandaskolan men vi hittade den aldrig så då tänkte vi att vi kunde åka till Skattkärr och kolla i den stora Secondhand affären. När vi väl kom dit så hittade vi ingen så efter många u-svängar stannade vi till på Konsum o frågade efter den. Men den hade tydligen stängt igen för några år sedan. Tur att man hänger med i svängarna.. haha. Sedan åkte vi till krp till Solareturen men där fanns inte mycket. När vi kom hem lagade vi mat samtidigt som vi plockade bort allt i rummet. Alla färgburkar, penslar, rollar, plasten, sängen, golvpappen o allt. Golvet passade jätte fint till väggarna! (o tur var väl det). Vi lagade kyckling och wok. Massa wok blev det. P gjorde en dippsås också som blev mindre god enligt mig men en gott försök iaf. Sedan åkte jag hem och här är jag nu. Har pratat med syrran kanske 3 gånger i telefon idag. Om julklappar till mig och till andra. Hittat en perfekt julis till Pappa. Vet att Mammi kollar min blogg ibland och jag tycker det är lite jobbigt för då kan jag inte skriva om vad hon ska få eller vad för hemligheter jag har för mig... Har nämligen kommit på ett litet "projekt" som jag ska göra både är och hos Patriks familj. Therese, säg inget till Mamma/Pappa om detta ifall de inte skulle läsa. Jag kan berätta för dig i telefon om du vill! Nu ska jag nog slå upp en av mina nya böcker. Lånade två stycken på Bibblan idag. Slog på stort. Imorgon blir det Ikea med Patrik o inhandla soffbord, soffa, tvbänk, musmatta, matta, tyg? o lite annat smått och gott. Och efter Ikea blir det massage. Längtar!

Äntligen Massage

image784
Nu har jag bokat massage och just nu skiter jag i att det kostar pengar för jag har ont i ryggen. Bara jag lutar huvudet framåt så drar det ända ner i ryggslutet så jag måste ta upp huvudet igen väldigt fort. Bokade på Suzie Picant. Har ju vart på Harmonia Spa förut men de hade ingen tid i morgon. Imorgon är enda dagen jag är ledig och har tid så jag testade att ringa Suzie Picant och de hade en tid klockan 15. Ska bli underbart för det är så efterlängtat!

Yellow

image782Scary va? Ibland får mina ögon den färgen. Typ gul.


Textil och pizza!

image780Igår efter jobbet åkte jag hem till P. Efter en stund framför Sport nytt och Svensson Svensson åkte vi ned till stan för lite pizza. Käkade på Alpina mitt i stan. Shit vad fint de hade gjort iordning placet nu. Svart o vitt var temat. Tapeten var gôr fin som vi säger i värmland. Den var vit med mönster på som var vitskimmrande och grått. Nice! Massa mosaik på baren också. Fint de! Gillar mosaik! Efter goda pizzan åkte vi till Mc D för en glass. Jag har vait sugen på mjukglass länge nu. Men det blev en besvikelse, smakade typ bara kallt vatten o lite luft. Får köpa en på Ikea någon dag o se om den är bättre. Sedan åkte vi hem och jag var så trött så jag somnade under täcket med kläderna på. Hörde inte ens att Patrik kollade på tv och sedan spelade Guitar Hero 2. Då sover man ganska hårt. Idag har Patrik målat klart de tre "vita" väggarna, eller beiga/äggskalsvita väggarna. Nu är det bara fondväggen kvar som han skulle måla ikväll. Vi var till Ikea.. Aaa på min lediga dag åkte jag till jobbet ändå, fast privatklädd så klart och var kund. Vi kollade på mattor, soffor och tyger och sådant till Ps rum. Satt i nästan varenda soffa som fanns. Hittade massa som var jätte sköna, synd att de kostar pengar bara. Hade de varit gratis hade jag tagit med mig några hem. Gick även rumt i nästan varenda rum som finns i varuhuset också. Även om jag jobbar där så har jag inte kollat in allt. Men nu har jag nog det. Hittade ett fint tyg som man skulle kunna sy gardiner av. Men jag ska ta med honom till Skåre imorgon tror jag och kolla på gardiner där. Det är ganska billiga och det finns mycket. Tog en fika inne på restaurangen också. En chokladboll, mums den satt fint den. Nu sitter jag o äter choklad.. Efter Ikea var vi till Bergvik köpcentrum o där kikade vi mest på tv, mobiler, tangentbord och sådant. + att vi kikade in på Maxi och handlade lite grann. Eller ja, bara en Marabou chokladkaka till mig. Gillar självscanningen, det går så fort då! Måste fresten säga det att jag alltid handlar på Maxi nu för tiden. Obs är inget att ha men på Maxi är de trevliga o hjälpsamma. Låter som en gammal tant men det är sant, det har väl alla märkt? Fresten såg jag att det finns telefoner i butiken som man kan använda som kund om man vill ha hjälp. Då lyfter man luren så kopplas man väl till någon. Smart! Skulle nog konkurenten aldrig komma på tanken att göra. Urs vad neg jag blev åt ena hållet och positiv till Mai, men så är det. Lite handlar om att Matilda har jobbat där också och berättat hur trevliga alla är.

Mamma har fresten stickat en mössa till mig. Tänkte jag skulle ta kort på mig när jag har den på mig men det får bli en bra hårdag.

Imorgon ska jag in till stan. Bibblan och sedan lite butiker. Finns endel som jag behöver handla...

Bilden är tyget vi kollade på.. Härligt va!?

Sleep well!

Shit vad jag jobbat. Känns som att jag bor på Ikea. Kanske inget fel på det, där finns ju allt...

Men nu kan jag berätta iallfall.. Jag har fått jobb på sovrumsavdelningen varannan helg. Fast jobb varannan helg är en bra början! Då ingår sovrumsavdelningen, garderober och badrum! Ska börja öva på onsdag och sedan är det min helg som gäller.  Mycket att lära. Allt om madrasser till badrumsskåp till stora garderober och allt + all data som jag måste kunna. Har ju knappt rört en dator på jobbet. Har iallafall fått inloggning nu. Känns superkul att börja på sovrum men lite skrämmande eftersom jag inte kan något, verkligen ingenting, fast det vet dom ju. Men det finns ju inte bara en madrass utan olika hård-/mjukheter, latex, resår... massa... Men jag kommer väl lära mig hoppas jag. Jag får väl försöka plugga in lite från hemsidan innan onsdag. Är för ovanlighetens skull ledig sön, mån och tis. Så länge har jag bara vart ledig en gång sen jag började på Ikea och det var när jag åkte till Gol, Norge. Men eftersom jag ska jobba ons-sön så är det ju fem dagar irad så tycker jag att jag behöver lite ledighet innan. Ska bli skönt. Då kan jag ju passa på att umgås med P. Känns som att vi knappt ses fast han är här hemma. Hinner ju knappt prata i tele heller eftersom jag jobbar så mycket. Jag ringer på någon rast och sen när jag kommer hem. Men ikväll skulle vi försöka hitta på något kul iallafall!

image774

Ska vi battla?

Igår hjälpte jag Patrik att maskera och måla lite grannar. Grundmåla gjorde vi. Jag satt med penseln och målade runt fönster och sådant och han gjorde en vägg. Sen gav vi upp. Jag frågade om vi skulle åka och käka på Mc D och då sa P det att han bara hade en norsk 500-lapp så om vi han växla den så kunde vi käka där. Vi körde bil ned till stan. Vi hade 10 min på oss. Det var halt så vi fick ta det lugnt. Jag hade en minut på mig att springa från bilen vid Duvanhuset till Forex. Jag trodde inte jag kunde springa så fort och folk vände och kollade på mig och vissa stannade så jag kunde springa förbi. De trodde väl att jag skulle med en buss. Väl framme vid Forex så var det redan jätte stängt. Helt neddraget med grindar och innanför fönstret stod en vakt. Så det var bara och vänta o gå tillbaka till bilen. Men vi åkte till Mc D ändå. Mumma vad gott det var! Sedan åkte jag till Malin o firade hennes födelsedag lite grann, hon fick iallfall paket. Jag gav henne ett förkläde med matchande grythanske och två lila ljuslyktor. Hade med mig en present från syrran också. Runt kvart i åtta åkte vi till dansen. Vår danslärare var inte helt friskt så hon fick knappt röra på sig så hon gjorde ett steg så skulle vi fortsätta med det. Det blev inte alls samma energi när inte hon var med. Men i slutet så skulle vi battla mot varandra. Fast inte ensamma utan i grupper. Så vi gjorde koregrafin mot varandra. Shit vad svårt det var. Den mittemot gjorde ju tvärtom. När jag pekade åt höger pekade ju den åt vänster. Men det var kul iallafall!
image773

Nu måste jag duscha, ha hårinpackning o käka frulle innan jobbet. Kanske hinner med att tvätta också. Får se. Slutar 20 ikväll så jag kanske bloggar efter det med.

DET GICK BRA, MEN JAG FÅR INTE SÄGA NÅGOT ÄN...

Igår jobbade jag på som vanligt. Mina läppar har börjat bli jätte torra. Ska börja bära med mig Elisabeth Ardens Eight hour cream hela tiden så jag kan smörja dem när de behövs. Synd att tuben är ganska stor bara. Idag är jag ledig för ovanlighetens skull. Ska hjälpa P med hans nya rum. Maskera fönster och tak och sen grundmåla. Det ska bli tre mattvita väggar och en mörkgråvägg. Kommer bli jäte fint. Har kollat ut tvbänk, soffbord och hyllor i brunsvart trä, jätte fnt som han ska inhandla någon dag. Och en mörkgrå liten söt soffa. Nu är det bara att börja tänka på viken färg han vill ha på de andra sakerna, som överkast, gardiner... fast jag tycker det är snyggt utan gardiner! Men det skulle han nog aldrig gå med på. Visst det är hans rum, but i do love home furnishings!

image771

igår stressigt, idag lungan

Patrik ligger och sover just nu och jag gör iordning mig för jobbet. Igår blev så stressigt innan jobbet så idag ville jag ha lång tid på mig. Igår trodde jag nämligen att jag skulle hinna platta håret, laga lunchlåda, duscha, chilla och ta det lugnt innan jobbet. Ringde Mormor en sväng och när jag la på kollade jag på klockan. Den var kvart i elva. Jag var tvungen att åka elva. Så det var bara att göra det viktigaste som man han på en kvart. Sminka mig, klä på mig och åka. Så nu gick jag upp halv tio. Har redan sminkat mig och ska strax väcka P. Känner mig trött. Lite jobbig eftersom jag precis sovit. Men imorgon är jag ledig, det ska bli skönt. Ska hjälpa P att måla i hans nya rum och sen blir det dans. Kanske kan ta en sväng till Malle innan dansen också, vem vet...

image770

Seg och lam

Har ganska nyligen kommit hem från ett 12-timmars pass. Började 6.00 imorse och var då på varupåfyllnaden och sen var jag i kassan. Tiden gick väldigt väldigt sakta efter 15,45. Kändes som att jag kollade på klockan varje minut. Imorgon blir det ett vanligt typ 7 timmars pass. I kassan då. Man är lite trött i kroppen/benen när man stått och gått så mycket. Har haft min stegräknare i fickan idag, den räknar ju absolut inte alla steg man tar då men jag glömde sätta den vid midjan imorse. Så bara efter Vpf-passet hade jag gått minst 4000 steg. Tänk då en heldag på ikea...

Nu ska jag gå ner till köket och göra en "överraskning" till mor o far. Skriver om vad det är för något sen..

Stegräknare eller tamagotchi?  
image769

Tryck!

image768
Min syster är med i tidningen Tryck. Eller inte riktigt. Min syster säljer kläder på Anna´s vintage i stan. En reporter från Tryck diggade hennes brun/orangea cape, så nu är den med i tidningen. Den lilla bilden till vänster är hela reportaget men den stora är just där det står om capen. Helt plötsligt kanske fler dyker in i affären för att just kika in hennes kläder. Måste få säga Grattis Syrran! Ett steg fram i karriären.

Titta det snöar

Pappa ropade precis att det snöade. Mysigt när hela familjen äntligen är samlad. Det var ett tag sen. Visst össnöade det herromdagen (var visst igår) som jag skrev men nu har det helt plötsligt lagt sig. Det ligger snö på marken, fatta vad mysigt. Men jag ska köra bil imorgon bitti. Börjar ju 6,00. Undra om snön ligger kvar då...



Bild 1: Mammas vinterblommor, nu med snö på
Bild 2: Bilarna (min närmast)
Bild 3: Snö på altan och poolen

Malle 21år!

image762

Grattis på födelsedagen vännen min! Dina presenter ligger och väntar i skogen...

Ses imorgon!












Det öser ned snö, märkligt

Sitter här vid datorn medans det snöar massvis utanför fönstret. Synd att det inte lägger sig på marken bara. Snö är mysigt, fast jag gillar inte att köra bil när det är halt...

I en halvtimme stod det en underlig bil utanför vårt hus förut. Som tur var Mammi hemma också så jag var inte själv. Kikade på registreringsnummret och kollade upp det på datorn, för att få fram vem det var. Men efter en halvtimme åkte den ned på vägen till grannarna. Då såg vi att det stod Anticimexs på bilen. Men varför skämma slag på grannarna när man kan knacka på och fråga vart någon bor.

Syrran kommer hem idag. Då ska vi se till o ta lite kort. Vad vi ska ha det till berättar jag vid ett senare tillfälle. Ska försöka få tag på Sanna under helgen också.

Idag börjar jag kvart i tre. Underlig tid tycker jag. Men så är det iaf. Har Eco-kassorna idag, är väl sådär. Beror helt på vad det är för kunder som kommer. Om de kan det eller inte. Om de är glada eller inte. Om de är stressade eller inte. Listan kan göras lång. Igår vad det faktiskt en man/gubbe som sa till mig att jag hade fina örhängen. Jätte kul tycker jag, men jag hade inte tyckt det var underligt om det var en tjej/kvinna/tant men när det var en äldre man som la märke till mina örhängen blev jag lite förvånad. Väldigt glad blev jag iallfall!
image759

B-girl

Yes. Shit vad kul det var på dansen igår. Vi breakade, inte breakdance. Så får man inte säga. Vi lär oss mer än att bara dansa på dansen. Hon pratar hon historierna bakom och så och det är super kul. I slutet gjorde vi en grej som jag och Malle lärt oss för några år sedan av hennes lille bror. Så det kunde vi iallafall. Har inte kollat efter blåmärken än men jag började redan i morse få träningsverk så jag vill inte veta hur det kommer bli imorgon bitti.

image758Tog bilden från Malles blogg. Det var verkligen så här vi gjorde igår, och det var den vi kunde innan! Ska breaka nästa gång också och det ska verkligen bli super kul! Längtar redan. Skulle så gärna vilja dansa flera dagar i veckan.


Dance!

image757Idag har jag varit ledig och dagen ahr varit väldigt seg. Patrik började jobba vid 9 idag så jag var vaken med honom på morgonen men sen somnade jag om. Vakande runt 12. Urs vad trött man blir när man sover så länge. Efter att ha pratat med Ps mamma i över en timme åkte jag upp till Pb och hälsade på My Honey. När jag sedan åkte hem gjorde jag typ inget. Har läs lite, ätit mat, sutit lite vid datorn o lite vid tvn. Dagen har varit lång, ändå har jag inte gjort något vettigt. Men snart om några timmar är det dans. Längtar så! Ska bli skit kul! Kanske bloggar när jag kommer hem.

Nästan ledig...

Igår var jag på "introdag" på jobbet. Kanske skulle gått det direkt jag började men så blev det inte. Var iallfall helt underbart att höra om företaget. Allt från historian till hur vi säljer, jobbar och till miljösortering. Allt verkar nästan för bra. Idag var jag på utbildning för varupåfyllnaden. Var logistikchefen som höll i det idag. Känns skönt att alla chefer är nere på jorden som vem som hellst! Utbildningen var väldigt bra iallafall! Skulle vart ledig idag egentligen men gick på utbildningen ändå. Imorgon är jag helledig iaf! Sen torsdag o fredag är det kassa o helgen VPF. Känns som det var ett tag sen nu. 2 veckor kanske... Men det ska bli kul.

Längtar efter dansen på onsdag!

Helgen!

Ifredags när jag slutat jobbet skulle jag hämta Matilda o Camila på Maxi. De hade handalt taco o godsaker. När jag går till bilen från jobbet ser jag att Patrik har ringt. Ringer upp honom och då säger han att han kommit hem.. en dag tidigare. Men jag hämtade tjejerna så åkte vi hem till Tuss o lagad mat. Mumma vad gott det var! Agni joinade oss lite senare. Såg på Idol som jag för övrigt missat typ alla gånger. Var mys pys men jag åkte efter idolutröstningen eftersom jag ville träffa Älsklingen också. Åkte och hämtade honom så åkte vi hem till mig. Låg vakna halva natten.
cam, jag o tuss

Lördag var det upp o jobba igen. Fick som tur var sluta en timme tidigare på jobbet. Var verkligen behövligt så jag kunde åka hem o hämta kläder, skor smink och väska. Eller ja halva garderoben. Hade med mig lite olika klänningar. Nästan alla av oss hade klänning. Jag passade på att använda min klänning som jag fick av Ida Sjöstedt genom Syrran. Kände mig jätte fin i den. Hade svarta tunna leggings under och mina nya silver skor. De var jätte fint! Efter förfesten hos Cammi så åkte vi till Nöjes. Efter att ha hållt ihop och dansat tillsammans så tappade vi bort Matilda och Cissi. Sen skulle jag ta luft och när jag kom tillbaka så hittade jag inte Cammi och Linnéa men tillslut hittade jag Agni som var borttappad tidigare under kvällen. Åkte hem runt halv två. Var en super duper rolig kväll!!!

Bilder från kvällen:


1: Jag o Agni. 2: Matilda & Cissi & kortleken. 3: Agni, Tillan, Cissi o Jag. 4: Matilda


5: Fulla Agni 6: Dansande Matilda 7: Försöker ta kort i takspegeln 8: Jag o Matilda i fina klänningar

9: Matilda o Camilla 10: Camilla dansar runt "stången" 11: Linneá, Matilda och Camilla är på hugget

Finklädda damer

Hinner inte blogga mer nu men jag bjuder på en bild från igår. Lägger upp mer sen.
image743

Grönsaker, vad är det?

Skulle vilja ha recept på nyttiga husmanskost. Som man kan äta till vardags och sm är lätt att laga. Tyvärr är jag ju väldigt kräsen när det gäller mat men skulle vilja få i mig mer grönsaker och nyttigheter. Men hur gör man? Måste ju finnas roligare sätt att äta grönsaker än att skiva några gurkbitar och paprika och äta som de är. Hjälp mig att klura så ska jag försöka jag med!

Patrik kommer hem på lördag...
image742

Du är precis vad du äter!

Pratade med Matilda förut. Blir verkligen alltid lika glad av henne. Hon får mig på toppen humör. Hade tänkt gå ut imorgon men det blir nog en myspyskväll istället. Med mat och gott!

Nu ska jag se på Du är vad du äter! Ett bra o roligt program tycker jag!
image741
Bild tagen från tv3.se/duarvadduater

Konstigt och korkat!!!

Ska börja göra upp en bugdet månad för månad. För jag vet inte var mina pengar försvinner om jag ska var ärlig. Jag kan ju kolla på kontot vad jag har köpt och så men även om jag får lön så ökar aldrig mitt sparkonto eftersom jag handlar upp allt.. Konstigt och korkat!!!

Lååångt hår, nästan.. haha

Mitt hår verkar bara stå stilla, dvs att det brukar inte växa på längden men där emot får jag utväxt. Skumt va? Men så har det varit. Men nu har jag märkt att det har blivit längre. Kul, för jag vill spara ut lite grann iallfall. Kanske beror på att jag klippte av det väldigt mycket i sommras, eller att jag var utomlands (växte mycket där nere) eller att jag använt frisör schampo o balsam i över 2 år nu. Kul är det iallafall. Frågan är fortfarande vad jag ska göra med färgen.

Igår vad det dans. Malle var inte med eftersom hon ville öva inför halkbanan som hon har idag. Lycka till! Men det var så jävla kul! Jag älskar dans och vill aldrig sluta dansa. Även om jag fortfarande är sjuk så var det helt underbart. Jobbade på streetkoregrafin. Nästa gång är det break som står på schemat och något annat som jag aldrig kommer ihåg namnet på. Glatt är det iaf och roligt! Vår danslärare är verkligen as grym! Skulle vilja va så bra som henne!!!

Nu ska jag sminka mig och göra något med håret. Aa, jag sminkar mig nästan varje dag nu. Var inte vanligt under en lång tid... Ska käka innan jag drar mig också. Mami har gjort korvstroganoff med ris till mig. Gotti!

Ska kanske åka en sväng till Bergvik efter jobbet idag. Beroende på vilken tid jag får sluta iof.