50graders skillnad.

Vet att jag bloggar dåligt men de är för att jag är uppe i iskalla värmland. Minus 24 var det imorse när jag vaknade och skulle till jobbet. Imorgon kommer det bli en sprakande kväll på Zakrisdal med mina favorittjejer! Bjuder på en midsommarbild på mig o söta Tussen!


All I want for christmas is a real good tan.. lalala

Har precis suttit bänkad vid skrivbordet och slått in paket i 2 hela timmar. Så fint så fint. Imorgon är det äntligen julafton. Dock är julafton lite överskattad men jag tycker det är mysigt när familjen samlas och sitter o tjötar. Syrran är ju dock i Thailand och kommer hem den 25e. Men som tur är kommer Sanna tillbaka till Karlstad och håller mig sällskap.

I måndags var det julfest på IKEA. Jajjemen jag var självklart med och uppträdde. Vi var fyra tjejer som klädde ut oss i paljetter (jag såg ut som en hippie) och dansade till Chipmunkarnas jullåt. Vårt mål var enkelt; Vi ska skämma ut oss. Och det målet uppnådde vi nog rätt bra. Alla funktioner hade uppträdanden.. Kundservice, Möbler, Saluhallen, Restaurange, "Login" (Kom in och Logistik) och Ledningen. Så nice! Får se om de kommer upp nå bilder på facebook så får jag ta dem o lägga upp här sen. Jag hade nämligen ingen kamera med mig själv tyvärr.

Nu har jag varit på stan i 3 dagar + en snabbis idag. Har handlat mina sista julklappar så klart + hittat födelsedags present från Marie (en skjortklänning och en glittrig stor tjocktröja) och från Mormor (nyårskläderna). Hade tänkt att ha en svart vanlig enkel fin kort klänning på nyår. Men när jag fick syn på denna kjol på JC ändra jag mig snabbt. Jag kommer att vara glitter och glamour på mitt ena sätt med färg och mönster. Kommer bli nice! Smycken ska inhandlas under mellandagarna. Jobbar dock alla utom den 26e. Men shopping kommer jag få in ändå.

Bild; Inför Julbordet i lgh.

Kim, Daniel o Jag i mitt kök.

Det är någons stora dag idag...

MIN


(bild från i lördags när jag var julgran)


Jag bjuder

Tänkte jag skulle bjuda er på en av bilderna jag fotade igår. Vackert va?!


Rapporten, bock. Redovisning; kvar. Opionering; kvar

Nu är rapporeten inlämnad. Kom dock precis på en grej vi glömt att ta med.. men men. Imorgon har vi den stora redovisningen. Jag ska ha min nya jeansklänning från Rut mfl har jag tänkt. Har pysslat hela em sen jag kom hem från skolan (18.30) med att duka och göra iordning för imorgon. Nu har jag två långbord i mitt vardagsrum som är mörkblå. Guldtallrikar och blåaglas. Kommer bli kanon när mer rekvisita kommer till. Tack gode gud för pallarna vi precis gjort i skolan.. Bilder kommer senare. Lovar. Dock ej imorgon då jag inte har en minut till övers till. På onsdag är det skola och sedan STÄD- och TVÄTTDAG.

Silvergranen



Någon som känner igen denna? Mormor borde det iaf. Fick denna silverjulgran av henne förra året. Nu passar den perfekt till julboret på tisdag.

Finns det ingen julgran får man väl vara en själv

Igår var det fest hos Sara, två trappor upp. Crazy Christmas var temat. Jag var utklädd til julgran! Fler bilder kommer att dyka upp. Vad tycks?

Jag som Julgran. Sara som Lucia och Lisa som Tärna.


Tatuering nästa?

Vad har jag tagit mig ann???

På tisdag har vi vår slutgiltiga redovisning och efter det ska vi har julmiddag hemma hos mig. I min lägenhet. Hela klassen kommer hit och vi ska ha knytkalas. Vi i mitt hus kommer dock att stå för den mesta matlagningen. Det var tydligen viktigt med hemmarullade köttbullar så det ska två tjejer i klassen fixa. Sött! Så det kommer bli hemmarullade köttbullar, prinskorv, potatisgratäng (istället för jansons), 2 sillsorter, ägghalvor, julvört, glögg, russin, mandalar m.m. Det kommer alltså bli STUDENTJULBORD hemma hos mig. Vad betyder då det? Jo, man får inte komma allt för hungrig då vi inte vill laga allt för mycket mat, vi har valt bort "onödiga" och även de dyra ingredienserna som lax (tyvärr). Allt kommer att käkas på och med plast för att slippa disken. Sedan kommer vi att möta upp B klassen för fest tillsammans. Ska bli julkul!

Idag har jag fresten sett ett luciatåg. Var ju på julmarknad med Lina i helgen och då utsågs Nässjös lucia. De var och sjöng på Träcentrum idag. Ganska fint faktiskt. Då längtar man tillbaka till tiderna man gick i musikklass...

Dh

VI ÄR KLARA MED MODELLERNA! YES! Hur underbart som hellst. Idag blev vi helt klara med modellerna. Både de i skala 1:20 och de som är i skala 1:5 / 1:2. Hur underbart är inte det. Ikom vi hem lite innan sju vilket inte har hänt på väldigt länge. Gött var det iaf. Innan vi gick hem planerade vi framförandet. På torsdag ska vi ha ett övningsframförande för vår lärare då han ska filma oss. Sedan är det riktiga framförandet på tisdag då vi ska prata inför 2 klasser + X antal intresenter från bla Nässjö kommun. Spännande.

Idag har jag sett sista avsnittet på Husfruar för säsongen. Neeeej, säger jag bara. Så kan de inte sluta... Alltid ett dumt/anorlunda/jobbigt/oväntat slut för att man ska forstsätta titta våren. Ska nog fresten önska mig Desperate Housewives Säsong 4.



Tenta nr 3 avklarad, skönt!

Tentan är nu avklara. Äntligen! Nu är det "bara" projektet kvar att fokusera på innan jag tar jullov. Fan inte långt kvar nu. Om 1½ vecka är jag i Karlstad igen och där kommer jag stanna nästan en hel månad. De ni. Ska ge gärnet här nere nu e sista dagarna som är kvar. Kanske borde börja med att gå och lägga mig i tid.. typ för en timme sedan?!

Idag har jag iaf haft tenta. Sedan följde jag o Lina med Sara till Eksjö där hon var på ögonundersökning. 2 timmar spenderades alltså på sjukhuset. Då vi inte hann käka lunch innan vi åkte till Eksjö blev det sen lunch idag... vid halv fyra fick vi mat i oss. Åkte hem till Sara, käkade o pluggade.

Idag ringde de från IKEA, så jag kommer att jobba några dagar i jul. Känns jättekul att komma tillbaka för ett tag. Kommer att vara på mina favoritavdelningar också vilket jag är väldigt glad över. Ska bli kul att träffa alla igen, färska upp minnet, sälja och tjäna lite pengar. 

 IKEA, HERE I COME AGAIN!


Vaken efter nattplugget

Nu är jag vaken och nytränad igen! Har tränat varje dag som jag sagt än så länge. Har dock jordens träningsvärk i benen så ett uppehåll för dom i morgon kanske inte skulle sitta fel? Ach, får se hur det är imorgon. Vid tre tiden kom jag i säng igår efter allt skolarbete som jag höll på med. Vid tre tiden ska jag och Lina promenera till ICA, igen. Hon glömde köpa saffran och då följer jag åter igen med som bärhjälp, eller inte, sällskap är nog ett bättre ord denna gång! Nu ska sätta mig i soffan, äta frulle och tänkda ljus nr 2. Glad andra advent!

En liten bild på en av modellerna som jag, Lina och Sara håller på att bygga.

Nattbloggning

Mitt i natten har jag suttit och pluggat (på en lördag). Både prototyp till tentan på måndag och till projektet. Satte mig vil halv tolv och skrev på rapporten och sedan började jag cadda. Fick igång Lina att cadda också! Nu är klockan 02.23 och jag har precis stängt ned Solide Egde, och så även Lina. Fick endel gjort iallafall som vi annars skulle ha fått suttit med till veckan. Varför är man så kreativ på natten? Konstigt. Här är iaf vårt väderskydd som jag nu har pysslat ihop i cad.



Nu är jag trött. Nåde den som ringer och väcker mig imorgon...

Kim Herold

Klickade runt på Sporify och fann denna man. Han har gjort en härlig låt som heter Social Butterfly. Sök på den vettja! Hittade även massa 90-talsmusik. Popdunka dunka som man kan träna till. De är nice de!




Jul i mitt sovrum 2009






Jul i mitt kök 2009

Här kommer lite bilder på mitt kök nu mitt i julmyset.

Denna julgrupp gjorde jag när jag var hemma i KD. Tre blommor som är köpta, resten är härligheter plockat från naturen och sedan lite "think outside the box saker". Denna pryder nu min nya byrå i köket.


Orange och rött är mina julfärger i köket!


Ljusstake från Morfar <3 Lägg även märke till den hängande ljuslyktan och den söta krukan.


Underbar röd ullmatta som jag fått av mamma. Mys!


På kaklet, längs hela köksbänken har jag småtomtar på besök.


Frukten ligger nu i en djupskål med oranga glitterhjärtan.


Sugen på att komma och hälsa på kanske?

Promenad efter promenad

Projektet börjar närma sig sitt slut.. Eller ja snart iaf. Idag vaknade jag och fick för mig att träna lite. Måste komma igång med träningen igen. Som för alla andra så börjar jag och sedan "glömmer" jag bort det och sedan kommer jag på det och tänker: "shit jag måste börja träna igen". Tränade iaf lite gran imorse. Efter som jag inte handlat på länge fick de bli en liten macka till frulle utan pålägg. Sedan tog jag på mig promenadskorna och en ryggsäck och promenerade bort till ICA. Sedan handlade jag lite saker till projekter i stan och sen promenerade jag hem igen. Sen var det bara att plcka upp de nyinhandlade, byta och och promenera vidare till skolan. Idag på min lediga dag har jag varit i skolan 11-19.5o. Inte klokt. Under eftermiddagen tog vi oss en promenad och handlade färg på Optimera. Hör ni vad mycket motion jag fått idag? Bra va?! Nu har jag äntligen ätit tacos och ser på IDOL. Fan va bra alla tre är. Men Eriks röst är fan fantastisk. Coolt!

Kommer jag kunna träna lite varje dag innan jag far hem till skogarna? Ska försöka iaf!

Tolv, tio, nästa?

Idag har jag varit i skolan i tio hela timmar. Igår i tolv. Imorgon är jag ledig men ska promenera till skolan och spendera flertal timmar där ändå. Innan skolan ska jag ta mig en promenad ner till stan för att inhandla lite material till modellerna. Tänkte jag skulle göra en snabbvisit på ICA innan också. Har inte handlat på en evighet så jag har lite att fylla på. Vill dock inte hadla för mycket då det bara är 2 veckor kvar tills min julledighet börjar. Välbehövlig och enligt mig förtjänt är den! Förhoppningsvis kommer jag spendera endel av min ledighet på IKEA och tjäna lite välbehövliga pengar. Inte lätt att vara student inte.

Inte nog med att vi håller på att arbeta som tokar med projektet som innebär både modellbygge, skisser, rapportskrivning och muntligt framförande (+övnings framförande genom att bli filmade) så har vi tenta i Prototyptillverkning på måndag. Så just nu sitter jag och läser och trädets uppbyggnad och + och - med bla. olika fanersågningar och väldigt väldigt mycket mera. SLS, SLA och olika slagt friformsframställnnigar ska vi också kunna. Kommer att behöva plugga mera till helgen känner jag. Detta är ett ämne man måste läsa sig till för att kunna det. A förutom allt de vi gjort i verkstaden då. Har ju faktiskt byggt två pallar i verkstaden helt själv. Bilder kommer upp! Ska kunna namn och egenskaper på alla maskiner vi använd (och det är mer än ett tiotal). Lalala mycket att kunna dvs. 

Nu ska jag sussa!!!

Sugen på julstämning? Kom hem till mig

Å det är så fint hemma hos mig nu! Igår var jag framme i lgh vid 15 tiden efter en resa från Karlstad. Då packade jag först ur hela bilen och efter det började jag julpynta. Efter någon timme var det julstämning till hög nivå i min lägenhet. Bilder på detta kommer så snart jag tagit dem. Julmys!


bild från smyckestjejen.bloggsida.se