Spacklad

Som de kanske flesta vet så försvinner ca 50% av sminket när man blir fotat. Så är det också när man dansar. Inte att det försvinner men att det syns mycket mindre dels på långt håll och i det ljuset som man använder. Så i tisdags hade vi otroligt mycket smink. Jag som i vanliga fall går runt osminkad kände mig väldigt spacklad. Men det var fint på långt håll. Det var mycket rouge för att förstärka kindbenen, svart kajal och ljus ögonskugga som lyfte ögonlocken. Kanske inte syns så jättemycket på bilden men detta var iaf jag innan dansuppvisningen. Dock ej klar i håret då vi hade flätad lugg och tofs.



Min nya färg

Det är svårt att ta kort på håret när det inte är sol ute. Det var lite halvmulet när jag tog korten så de är väl ganska likt men det är inte lika rött som det ser ut på bilden utan lite mer ask. Är iaf jättenöjd!


Slängde in en bild på mitt nya linne och mina rosa tygskor som jag inte använt förens idag. Tycker om dom jättemycket!

Färgbomb!

Idag har jag äntligen varit hos frisören! Nu är äntligen utväxten och de slitna topparna borta. Jag klipper mig hos Linn på Honey Cut här i Karlstad. Går alltid där ifrån helnöjd. Hon är så otroligt duktig! Köpte med mig en färgbomb från Revlon. Den ska jag ha i om ca 2 veckor. Man använder den som hårinpackning. Man har den i handdukstorkat hår i ca 3minuter en gång i veckan eller varannan och då ska färgen hålla sig bättre! Ska bli kul och se om det fungerar. Köpte nr 621 som är en färgbomb för brunetter med den kallare tonen. När mitt hår blir solblekt blir det alltid åt det varma hållet så nu ska jag försöka behålla den kallare nyansen lite längre. Hoppas det fungerar, det väntar att se. Bild på mitt hår kommer sen.


Dansuppvisning närmar sig


 
Ikväll är det dansuppvisning. Har packat hela min rosa sportbag med olika kläder. Vi i min grupp ska visa tre olika koregrafier vilket är lika med tre olika outfits. + att jag har med mig lite extra kläder till de andra och ifall någon glömt något eller ifall jag ändrar mig. Äch ni vet hur jag är.

Igår var jag på intervju. Har sökt en tjänst på jobbet som jag väldigt väldigt gärna vill ha. Vi var tio stycken som sökt den så vi får se hur det går. Svar får vi nog redan i slutet av veckan.

Håll tummarna för mig ikväll ni som inte kan komma! Det är klockan 19 fresten.


Secondhand stuff

Å man kan hitta så mycket fint på secondhand. Nu pratar jag om kläder utan saker till hemmet. När jag flyttar vill jag spatsera runt i olika secondhandbutiker och handla saker för att "fylla upp" mitt nya hem. Tog lite halvkassa kort på fina saker som jag hittade. De fem tavlorna tyckte jag skulle passa min syster, vad säger du? 35:-/st.

Härliga va. De skulle passa fint i ert sovrum!



Tänk vad mycket man kan få för 10 - 30:- Föreställ er dessa produkter i ett hem, sött det skulle va då va!? Inte skulle man kunna tro att allt är från secondhand. De rosa kaffekopparna skulle kunna vara från tex Lagerhouse (om man skulle vilja det), talrikarna från någon liten inredningsbutik och kasrullen från tex mormor. (Visst är kastrullen och grytan underbara)




Möbler jag gillade:

Bättre lycka nästa gång?

Hittade inget bord som passade mig på Solareturen. Idag ska jag åka förbi Gengåvan och kika vad de har. Som Thereses skrev i en kommentar så vill jag ju inte att bordet ska vara för stort ifall man hamnar i en liten lägenhet. Skulle nöja mig med ett "barbord" fast i samma höjd som ett vanligt matbord. Ca 70-80 diameter. Eller ett fyrkantigt i liknande storlek. Ska åka till Gengåvan nu. Håll tummarna!

Fåren har fått getter

Japp så sa pappa förut. Vad han egentligen menade var att fåren har fått lamm. Hehe. Jag och mamma har varit ute och gått i 1h och 40 minuter idag. Vi gick till Forsnäs, 63:an och tillbaka. Runt 8km. De behövdes eftersom jag åt både chips, dipp och godis igår kväll.

Imorgon ska jag ta mig en sväng till "Solareturen". Har tänkt att köpa ett matbord för att göra iordning inför min flytt till hösten. Helst runt och vitt. Björk går också bra för då är det enkelt att måla över. Skulle nämligen vilja handmåla ett matbord. Spännande va?!

Nu blir det mat!


En sötis


Det här är Figge, en av grannens små shettisar. En gammal men gó kille!

Kvinnligt och manligt

Idag är jag ledig. Har inte gjort särskillt mycket än så länge. Kikade på bostäder i alla Sveriges olika städer och kom in på en sida på NCC och började "inreda" kök, badrum och vardagsrum. Man kunde ändra golv, tapeter, vitvaror m.m.




Karatefylla

I helgen var det jobb och sedan på lördagskvällen var det utgång som gällde. Kom dock inte längre än till Linda som hade förfesten. Jag som hade tänkt att träffa både Matilda, Camilla och syrran ute. Men Matilda verkade inte heller komma så långt i helgen. Tur att jag inte var helt ensam om det iaf...

Imorgon ska vi dansa. Gör ju det vanligtvis på onsdagar men nu har vi lagt till en dag för att hinna repa inför uppvisningen. Ska träffa Malle en sväng innan också. Tänkte lämna tillbaka en keps som jag har lånat lite för länge...  

Har inte läst i boken på två dagar. Var så trött igår och i lördags hade jag som sagt en annan ursäkt. Ska nog lägga mig redan nu för att läsa.


På den här bilden hade jag kunnat vara med...

Shopping på den långa fredagen

Oj oj vad jag har shoppat idag. Det blir så när man har ett shoppingproffs med sig på stan.. Syrran så klart. Jag köpte en jacka, en klänning (som jag ska ha imorgonkväll), en tjocktröja, ett linne, ett hårband, skosnören... Tack för en rolig dag syster!

Therese och Greven

GRATTIS FÄRJESTAD! GULDET TILL VÄRMLAND!

Kolla på bilden på Jonas. Tänk när man får Guldhjälte som titel. Inte dåligt det.
När hann Jönsson bli till guld?
Är så glad för Malles Per! Grattis Per!







Bilder från Färjestadbk.se

Måste få nörda mig lite

Har precis suttit och nördat mig på Facebook. Har kollat in ca 150 bilder på "Bella och Edward". Läser max ett kapitel om kvällen i sista boken. Vill inte att det ska ta slut. Här kommer lite bilder igen. Smile!

Är dom inte såå vackra båda två?!

Årets andra

Nu har jag komit in från årets andra springtur. Såg på hockey igår hemma hos Linda så då råkade några godisar komma ned i min mage. Sånt ska inte hända mitt i veckan så jag var tvungen att ge mig ut och springa. Tog samma runda som sist. Det var jobbigt, fick lite håll, men jag klarade det. Vädret var dock inte riktigt med mig. Det började regna och sedan hagla på mig. Men vad skullle jag göra? Det var bara att öka tempot lite för att komma hem fortare. Nu är det dusch som gäller och sen blir det jobbet och sen dans och när jag kommer hem hoppas jag på att FÄRJESTAD har tagit hem GULDET! HEJA HEJA HEJA FÄRJESTAD! (har inte tagti ut segern i förskott för det betyder nog otur, men hålla tummarna kan man alltid göra!)

Bjuder på en goding:

Foton på hästarna

MISTY:





TURBO:



60års firande

I helgen la jag ut lappar i grannarnas brevlådor. Ingen mer än jag visste om detta. Så igår när pappa fyllde år dök grannarna upp. Det börjde redan vid tre tiden. Sedan kom mamma hem efter jobbet. Och sen kom hela grannskapet. Jag hade bakat tårta, hallongrottor och hallonpaj. Alla tyckte det var roligt att jag hade gjort detta utan att varesig mamma eller pappa visste om något. Ja menar när en tjej på 21år har dragit ihop en 60års fest förväntas väl inte tråkig smörgåstårta? Nej här var det massa sött och massa kaffe. Jag som typ aldrig kokat kaffe förut gjorde det igår. Mamma och Pappa tyckte det var kul att jag hade fått ihop alla. Kalaset delades upp i gubb- och tjejsida. Lånade en väns systemkamera igår så här kommer lite bilder från Pappas 60årsdag:





Årets första

Nu sitter jag och försöker lugna ner mig. Jag har nämligen varit ute och sprunigt för första gången i år. Fy fan vad det var jobbigt. Hade satt upp två mål: Dit måste jag springa vare sig jag orkar eller inte. Men mitt riktiga mål var lite längre fram. Jag klarade att springa längre än mitt riktiga mål! Bra va?!

Nu måste jag hoppa in i duschen. Sen ska jag åka till hästarna.

Malles hallongrottor

Kanske borde göra en kategori som heter Recept.... Idag efter jobbet bakade jag hallongrottor. Pappa fyller ju år imorgon så jag antar att några kommer förbi och säger grattis. Så tills imorgon finns det Hallonpaj, Hallongrottor, det ska bakas Tårta och kanske Kärleksmums. Jag gillar att baka så varför inte slå på stort? Det var inte alls svårt att göra hallongrottor. Har inte bakat det förut men det var enkelt. Gick efter receptet som Malle la ut på sin förra blogg. Men här kommer det:

Malles Hallongrottor
Svårighet:
Lätt (om du använder bakmaskin)
Ungstemp: 200*
Tid i ugn: ca 12 min

Ingredienser:
200g rumsvarmt smör
1dl strösocker
1tsk vaniljsocker
4½dl vetemjöl
½tsk bakpulver
3/4dl hallonsylt

Sätt på ugnen på 200*. Lägg socker, vaniljsocker och smör i bakmaskinen. Kör tills det har blandats väl. Tillsätt mjölet och bakpulvret som du innan blandat ihop. Kör i maskinen till det blir en "korv". Rulla ut degen till en längd och dela i 30 bitar. Rulla dem till kulor och lägg i småbrödformar. Gör en fördjupning i kulorna och lägg i sylt. Gräddas i mitten av ugnen i ca 12minuter. Det lättaste är att änvända sylt på flaska. Det blir väldigt gott också!

För er som inte vet så bloggar Malin för MTV nu för tiden:
http://blog.mtv.se/malinasklund/

Mormors Hallonpaj

Å min hallonpaj blev jättegod! Mumma. Ska jag välja att inte lägga ut receptet på bloggen för att bara jag ska kunna laga sådan god paj eller ska jag lägga ut er så ni kan bjuda nära och kära? Äh jag väljer det sista eftersom jag är så snäll + att jag vill att alla ska få chansen att gå äta något så gott!

Mormors hallonpaj
Svårighetsgrad: Lätt (enligt mig och då är det riktigt lätt)
Ungstemp: 175*
Tid i ugnen: ca 40min

Ingredienser:
2ägg
2dl socker
2½ dl vetemjöl
½tsk bakpulver
100-125g smör
200g hallon

Vispa ägg och socker. Rör i vetemjöl och bakpulver. Degen blir ej rinnande utan ganska fast. Lägg smeten i en pajform. Lägg på hallonen och skiva sedan smöret med hjälp av en osthyvel över smeten och hallonen. Skjuts in i ugnen. Serveras med sprutgrädde.

Lät inte svårt va!? Lycka till!

Fylla jämt!

På måndag fyller pappa jämt. Så ikväll ska det firas. Hela familjen (Mamma, Pappa såklart, Therese, Jon, André, Daniel, Isalina och jag...Helena kunde inte) ska träffas här hemma på tre rätters middag. Jag står för efterrätten som blir hallonpaj. Har bakat två för säkerhetsskull. Mumma vad gott det ska bli!

Ska jobba denna helg också. Ska ta och måla naglarna nu.. Undra vilken nyans jag ska välja...