Give it to me baby

Jag har länge länge varit inne på att köpa mig en systemkamera. När jag är klar med arbetsproverna ska jag ta tag i det. Jag vill verkligen ha en.

Denna hade inte varit fel alls: Canon Eos 5D. Give it to me!

Hanna Larssons konditori i Karlstad

Japp, idag är det fettisdagen och jag har självklart ätit en semla. Åkte direkt efter träningen till Hanna Larssons konditori på Herrhangen här i Karlstad. Vet att de är duktiga på allt de säljer men årets semla var verkligen den godaste semlan jag någonsin har ätit. Den var så god så jag hade kunnat ätit en till. I vanliga fall brukar jag knappt orka äta en hel semla. En tia till den av tio möjliga. Alla som inte åt en semla där ifrån missade verkligen något.

Jag vet att jag inte har uppdaterat så mycket nu på sistonde. Ska söka in till en skola till hösten så jag håller på med arbetsproverna. Jobbar endel nu också så jag har det svårt att gå ihop. Vill verkligen komma in på skolan!

Vad har jag gjort på sistånde då? Jobbat. Skissat, ritat, klippt och limmat. Sett Melodifestivalen, tyckte EMD var bäst, de har så otroligt bra röster som går så otroligt bra ihop. Har bakat paj hemma hos Daniel och Helena. Japp de var nog det. Tränat också såklart!

Rådjur

Idag har jag skissat/tecknat/ritat från 16,00-20,30 konstant. Har inte lyft rumpan en enda gång. Detta har resulterat till att jag har kommit igång med ansökningsproven men också att jag har ont i rygg och nacke... Det kanske går över under natten, hoppas det iaf. Jobbade 9-12 idag. Stannade kvar på jobbet för att rita lite kök. Ombytt i jeans och t-shirt fick jag ändå agera säljare. Kunderna känner igen mig. Inte alltid så kul när man är där i privat ärende, men men... Imorgon jobbar jag 11-18 sen på kvällen ska jag bli bjuden på thaimat, spännande.


Vi har rådjur i trädgården!

Barbie

Nu i början av veckan har jag varit i Göteborg hos Matilda. Dessa dagar har gått väldigt fort. Åkte dit på måndag dag och på kvällen gjorde vi inte så mycket. I tisdags var vi på stan hela dagen. Shoppade lika dana skor, en sjal, svart "blöt" eyeliner och nagellack. Köpte inget av det som jag hade tänkt utan shoppade bara det som föll mig i smaken. Skorna är helt underbara. Blåa pumps med hög, hög kilklack! Och en matchande sjal till det så klart. Jag gav Matilda hennes efterlängtade julklapp. Hon fick en lila t-shirt med två tjejer på. En blond och en brunett + att jag hade köpt en lika dan till mig själv. Så på tisdagen när vi var på stan såg vi ut som Bill och Bull. Mörka jeans, lika dana t-shirtar och svarta koftor. Men vad gör det. Kul och sött var det iaf.

Idag innan tåget gick jag upp klockan 7... (vet inte när jag gick upp så tidigt senast) åt fulle och sen promenerade vi iväg till Chalmers. Så idag har jag varit på en Stål och Trä föreläsning. Vet inte om jag kanske blev lite avskräckt från pluggandet. Jag förstod verkligen ingenting, jo en grej. Det måste vara kol i järnet för att det ska få kallas stål.

Lite bilder på oss:


(Det är ju jag och Matilda på t-shirten), Matilda testar hårfärger. Våra nya pumps!

Föreläsningen, lagomt roade va?!

Klar

Duschad, påklädd, packad och klar. Japp det är jag. Sitter nästan bara och väntar på att åka in till tåget. Ska käka lite thaiwok innan. Trodde jag skulle bli förkyld men det verkar inte vilja brya ut. Tur! Snart ses vi Tillan!


Jag och Matilda sommaren -08

Till Matilda

Imorgon ska jag till skruttan på bilden nedan. Vi har inte setts sen i julas så det ska bli så kul att träffa henne. Hon har ju precis flyttat till en ny lägenhet så det ska bli kul att se den med. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran så jag kan få några söta bilder på Tussen. Packa gör jag imorgon, nu ska jag bara skriva packningslistan så jag vet vad jag ska ha med mig. Blir ju inte borta så länge så jag funderar på om jag ska ta resväska eller inte... hm.. det märks väl imorgon när jag börjar packa. Brukar ju alltid plockas ned mer än vad som behövs. Men men vi får se.


Bild från julen -06

Jag och min syster

Therese har varit här under helgen. Mamma och Tette har åkt in till stan så jag kommer inte träffa henne mer nu. Hon passar på att shoppa när hon är i Karlstad (fast hon bor i Götet). Typiskt att jag ska jobba när hon kommer hem. Mamma tog lite bilder på mig och Therese. Therese klar för stan, själv har jag kvar hemmakostymen - morgonrocken.

Fredag den trettonde (samma rubrik som alla som bloggar idag, i guess)

Min fredag den trettonde har bara varit väldigt bra. Det enda som inte har varit super är att jag är jättetrött, men det har jag mig själv att skylla på. Somnade på tok för sent. Men vad gör det. Jag har ju varit ledig idag. Tog en kort sväng på stan imorse och inhandlade tre linnen från GT och papper, pennor och pennvässare från Lars Hjalmars. Den korta stunden jag var hemma lagade jag mat och softade sedan var det in till träningen. Körde Medelpass idag igen. Det är otroligt kul för man bli så trött och svettig. Idag var det en ny ledare. Helt ok, men ju mer man tar ut rörelserna ju jobbigare är det, så mycket hänger ju på en själv. Nu ska jag hoppa i duschen och sen ska jag invänta syrran och hennes lilla familj (Jon och kattern).


Kameran

Tänkte jag skulle lagt upp bilder på när jag hade löshår på jobbet i helgen. Men jag kom på att jag fortfarande inte hämtat kameran. Kanske får göra idet ikväll ändå. Kan ju vara kul att ha den i helgen och föreviga Therese på bild i vintervädret! (Jag har ju fotat med mobilkameran nu men det är ju liksom inte samma sak..)

Syrran kommer hem till helgen

Å min syster ska komma hem till helgen! Är så glad för det! Men det är typiskt att hon alltid ska komma på mina jobbhelger. Men denna gången förstår jag henne. För det första är det alla hjärtans dag (kan vara mysigt att tillbringa den dagen med la familla) och sen är det ju 10 minusgrader, sol och snö här i Karlstad. Idag är det en till otroligt fin dag. Blå himmel och kallt så jag har tagit ännu fler bilder. Får se om någon kommer upp här. Har tagit mest på huset och gården.

En söt bild på Therese och Jon som ska tillbringa helgen i Värmland!


Så vackert!

Idag har jag och Agni var och fikat på Coffeehouse by George och lallat runt på stan. När jag åkte in till stan låg fortfarande snön kvar på både mark och trädena + att solen sken. Tog massa bilder med mobilen medans jag körde bil.

Här är bilder från idag. Visst är det vackert?!


Matilda och Tette, synd att ni inte är i Karlstad nu! Saknar er båda två!

Galleri Lövdala i Sunne

Igår gjorde jag och Helena en tripp till Sunne. Isalina var med också så klart! Vi körde till Selma hotell och där satte vi upp tavlora. När Helena bankade i spik fick Isalina en skrattattack. Tror hon skrattade i 15 minuter konstant. Så söt! Vi åt buffé på hotellet och blev bjudna av hotelldirektören!

Tänkte jag skulle lagt upp lite bilder men min dator vill inte hitta dem på mobilen så jag får testa senare. Den är konstig ibland.

På kvällen åkte jag och hämtade Sanna för träning. Veronica var också med igår. Vi körde medelpass som vanligt. Alla tre har fastnat för en kille som heter Johan. Han är hur duktig som hellst så vi går nästan bara på hans pass. Efter träningen hängde jag med Sanna hem. Satt och tjötade till sent.

Idag ska jag träffa Agni för en fika. Ska göra mig iordning snart.

Så länge vi båda andas

Nu har jag beställt Så länge vi båda andas - sista boken på Twilightböckerna. Förhandsbokade den på Adlibris. Vill verkligen ha den så det vore inte så kul om den tog slut innan jag han köpa den. Tror nämligen att den kommer vara väldigt poppis så jag vågade inte chansa. Längtar!

Konsten att sova i 12h

Idag ska jag till Sunna med Helena. Vi ska till ett konstgalleri för att lämna in tavlor som ska visas upp. Som tur var väckte Helena mig med ett sms (som vanligt), hade ställt klockan men lite för sent för att hinna vara där kl 10 som hon skrev i smset. Men jag är pigg idag. Somnade kl 8 på kvällen igår och har sovit 12 timmar. Natten innan som jag inte så värst mycket så jag hade några timmar att ta igen. Ikväll blir det medelpass med góa Sanna!

Fredag - Lördag

I fredags var jag med Agni. Vi skulle ta en tripp på stan och sedan åka till en av Agnis kompisar för att se på film. Men dagen blev såhär istället. Jag åt libanesiskmiddag tillsammans med Agnis släkt. Annorlunda men god mat. Så härligt med så stora släkter! Sedan åkte vi till tågstationen och hämtade Jessica. Istället för en shoppingrunda på stan fick det bli en snabbvisit på Bergvik. Köpte bara det nödvändigaste för att hinna innan de stängde. Sedan åkte vi till Agnis kompis. Såg på en film och sedan spelade vi poker. Blev en senare kväll än vad jag hade tänkt så jag var väldigt trött när jag skulle jobba på lördagen. Efter jobbet igår åkte jag hem och gjorde mig iordning. Sen var det förfest på Sunsta och Ankan senare på kvällen. Var mysigt för både Dea, Camilla och Anna var med! Bilder kommer upp till veckan för jag glömde kameran på Sunsta. Min söndag har bestått av film och pizza! En av filmerna var Take the lead som gick på tv4. Den var riktigt bra!

Bjuder på den här! Notera vad snyggt det var med mössan.. Ser ut som ett pannband!

Jobba

Ännu en ledig lördag ska jag jobba. Ojämna veckor är mina helger men vad gör man inte för lite cash! Ikväll blir det utgång. Köpte ett nytt halsband igår. Får se om det kommer till användning. Mer om gårdagen senare...

Jag och Isalina

I onsdags var jag hemma hos Helena och Daniel. Isalina fyllde nämligen 6 månader. Detta friade jag, Helena och Gittan (Daniels mamma) med årets första semlor och chokladkaka. På em/kvällen somnade Isalina i min famn efter att jag gett henne mat. Helena tog några söta bilder men de är på deras kamera. Nemo (katten) ville nämligen också sova hos mig, samtidigt. Här är en söt bild på mig och prinsessan Isalina!


Jag är blond!



Jag var det en stund i morse iallafall. Satte i blont löshår och på med mössan så det såg ut som jag var blond. Tog lite fjortisbilder för att kunna lägga upp här. Så, borde jag vara blond eller brunett?

Tror jag ska sätta i brunt löshår imorgon, göra en fläta och se vad de säger på jobbet... Ser verkligare ut om man gör en fläta än om man låter det hänga. Tar en bild imorgon med.

Sannas Balklänning!



En olivgrön balklänningblev det. Sista bilden är lite konstig. Ville visa hur den ser ut bakifrån men ni får tänka bort både bh och de konstiga armarna... Bandet som går runt midjan knyts ihop bak och hänger ned över rumpan. Klänningen har även lite släp. Är hon inte så vacker i den?! Tänker er höga klackar, hollywoodhår, make up och rätt storlek på klänningen så klart. Hon kommer vara vackrast som alltid. Min kusin är fresten underbar!

Träning

Har precis kommit hem från träningen. Var där själv idag. Har alltid gått dit med någon förut men de här gick väl bra det här  med. Var inte lika roligt men jobbigt var det iaf. Ska hoppa i duschen innan jag somnar, så trött är jag. Lite mat i magen skulle nog inte sitta fel heller.

Lägger upp Sannas klänning ikväll!

Rosa då, rosa nu

Har ganska nyligen kommit ur min rosa pyjamas. Ersatte den mot rosa mjukisbyxor, röd t-shirt och rosa tjocktröja. Idag var det jag som fick stå för maten. Det är bara jag och Pappa hemma idag och Pappa kan inte laga mat. Jag gillar vekligen inte att laga mat för jag har noll fantasi när det gäller ingredienser+ att jag är kräsen.. Hade vart bra om man åt allt. Idag blev det iaf fiskbullar och potatis. Det är något som jag är helt ok på iaf.

Ska åka in till stan en sväng och sen ska jag träna! Medelpass är det som gäller idag. Typ såhär gjorde vi på dansen igår...

Prinsessbalklänningar

Det här är tre av de klänningarna som Sanna testade. Tre balklänningar som är väldigt mycket. Passar på en bal där det är lite mer prinsessa än på studentbalen. Den som hon beställde lägger jag upp imorgon!
Men visst skulle man vilja äga alla tre? Tänk att få strosa runt i en balklänning iaf en gång i månaden. Vore allt nått de!


Balklänning

Idag var jag och Sanna på utflykt. Åkte till Degerfors för att hitta den rätta klänningen till Sannas bal. Jag kunde inte låta bil att testa några klänningar jag med. De på Sanna kommer upp imorgon.

Här är en klänning som jag testade och fastnade för. Fin va?!

Nya skor igen...

Dessa inhandlade jag idag innan vi for iväg till Degerfors.

Technology

Den låten som Sanna lagt upp på sin blogg går på repeat i min media player. Den har gjort det ett tag men jag tycker fortfarande att den är jättebra. Har precis målat naglarna. Lila denna gång. Ska göra mig iordning och sen ska jag hämta upp Sanna för att fortsätta jakten...


Sanna hela dagen

Idag har jag tillbringat dagen med Sanna. Vi var runt hela stan. Vi var bla till Färjestad Ridklubb. Det var otroligt länge sen jag var där. Tyckte att allt var mindre än vad jag kommer ihåg. Jag var ju liten när jag red där så det kanske inte är så konstigt. Hälsade på några otroligt söta hästar. Sedan åkte vi till Oliven där vi käkade lunch. Kycklingsalad med cashewnötter. Gott. Sedan tog vi en kort sväng på stan sen drog vi hem för att vänta på att medelpasset skulle dra igång på Friskis. Som för övrigt var jättejobbigt idag.

Var en sväng in i en djurbutik också. Så söta:


Åkte till två olika butiker där de säljer balklänningar. Sanna testade en så otroligt fin röd balklänning. Imorgon ska vi fortsätta jakten på den perfekta klänningen så imorgon bär det av till Degerfors, till en av Nordens största butiker.

Kina i Götet

Kom på att jag glömt lägga upp bilderna från Göteborg när hela familjen var på Kina Restaurang. Nu kommer jag tyvärr inte ihåg vad restaurangen hette men något med Sunshine kanske. De två sista bilderna är på deras kundtoa. Det är den finaste kundtoalett jag någonsin sett. Punktbelysning på toalett och handfat, så det var ganska mörkt. Smått mosaikkakel (som jag älskar) i bensinfärgerna. Golvet var också helt underbart. Den var så vaker och modern så jag var tvungen att ta kort. Så här är det bider på: Therese, Jon, Pappa, Mamma, Mig och toaletten.


Mina nya skor

De här skorna köpte jag i fredags. Kommer ha dom hela våren. Söta va?!