RaggarSunne och Mårbacka

Anna gissade rätt. Mårbacka var det. Inte dåligt gjort! Först var vi en sväng till Sunne. Kickade runt lite i stan och käkade pizza. Märks ju att staden är ganska liten, tankte på att alla kollade på oss och "såg" att vi inte var sunnebor. Vi gick inte i butiker utan vi mest traskade omkring för att hitta ett matställe och det gjorde vi tillsist. Sedan åkte vi till Mårbacka som precis hade stängt när vi kom, men men. Vi var inte ute efter att komma in i huset utan bara gå lite på trädgården o kika på fåglarna och det var precis vad vi gjorde. Och tog lite kort så klart.

RaggarSunne och Mårbacka


Vart var vi?

image1267
Jag o Patrik var på utflykt igår. Nån som vet vart vi var? Mer om det sen, nu ska jag till jobbet.

Yeey lite bränna!

Ledig dag idag. Dagen börajde med att jag åkte till Mossbergs för att köpa färskt bröd och mjölk. När jag kom tillbaka hem åkte jag o P till klipporna vid vattnet och åt frulle där. Picknick på morgonen var jättemysigt! Detta ska upprepas flera gånger om! Solen sken, det var redan varmt, det var tyst och lugnt, bara några fåglar som kvittrade och sjöng.Sedan åkte vi in till stan. Eller ja, jag körde hem P och jag tog mig en snabbis på stan. Hälsade på min kära Morfar och slank in en snabbis på HM för att köpa lite underkläder. Sedan tog jag bilen och åkte hem för att få lite bränna, och det har jag fått. Satt ute lite mer än en timme, hade Mimi (vår ena katt) som sällskap hela tiden. Lite mat i magen och sedan började jag städa. Mamma är borta (på Mallis) och jag vill att det ska vara rent och fint när hon kommer hem. Började med att jag dammade hela nedervåningen. Började skrubba på kaklet i köket och sedan bänkskivan och spisen och sedan började jag skrubba och torka av alla luckor i köket och sedan gav jag mig på ugnen och micron. Helt galet, men fint blev det iallafall. Hoppas Mammsen märker någon skillnad, det gjorde Pappi iaf. När jag kände mig klar fick jag ett ryck, slängde på mig kläder och for in till stan igen. Gick i alla inredningsbutiker i hela stan och Bergvik. Inhandlade två stora glasburkar som nu är fyllda med ris och makaroner. Imorgon blir det en snabbis på stan igen för att köpa en"kaffeburk". Jätte fin!

Var är plattan?

Igår vart det slager framför tvn med lite kompisar. Vann rätt låt? Nja, det tycker jag inte. Somnade som en stock när alla hade  gått och enligt Patrik hade jag sagt: "Var är plattan?" "Det är skönt på golvet" m.m. I vanliga fall är det han som pratar i sömnen men jag har tydligen börjat med det jag med. Ps. Jag sov inte på golvet som man kanske skulle kunna tro... Nu har jag varit iväg och jobbat, övat på bänkskivor! Och efter jobbet gick jag ut och sprang. Det är inte så kul att springa ensam men jag har ju iaf men Walkmantelefon! Denna vecka är jag ledig onsdag och torsdag och då hoppas jag på kanonväder. Mamma är på Mallis nu med en kompis och jag fick ett sms kl 12,00 imorse. Då satt de ute i solen och drack drinkar. Jag är ganska avis om man säger så. Det är nästan så att jag tar första bästa planet och kommer och hälsar på dem. Haha. Idag är det morsdag och min Mamma är verkligen värd en underbar semester!

Brännboll var det ja...

Igår efter jobbet drog vi ihop lite folk för att spela brännboll. Det var iallfall det jag hade sagt till alla att vi skulle göra. Problemet var bara att P inte hittade brännbollsracket så att det blev lite fotboll och kubb istället. Agni som är så söt kom i mjukisbyxor och träningsskor, redo för seriös brännboll men så blev det då inte. Polisen tittade förbi en sväng också men det verkade inte ett dugg besvärade. De ville bara veta att vi "hade åldern inne". Schysta poliser var det. Cycklade en sväng in till stan för att ta en pommes på Bk. Jag som älskar currysåsen fick skjuts av underbarar P på pakethållaren till Mc D för såsen och sedan tillbaka till Bk där vi slog oss ned. Sedan bar det hemmåt, på pakethållaren...

Ska se till att ha köpt brännbollsracket till nästa gång, Agni!


Min rosa

Här sitter jag i min rosa morgonrock och är jätte trött. Efter en hel dags jobb blir man faktiskt det och speciellt när man vet att man ska upp och jobba fem dagar till innan man får ledighet. Imorgon åker Mamma till Mallis och jag är avundsjuk. Jag vill också åka utomlands, men det får väl bli till sensommaren/hösten. Mamma ska få låna min kamera så jag håller på att lära henne lite olika funktioner. Så här är ett kort på mej, taget av Mammi.

image1266

Dolls

DAGS FÖR PUSSYCAT DOLLS på tvn nu! Får inte missas!

Flygande fåglar

image1265

Snart är det läggdags och det ska bli skönt att vakna upp till en till ännu en ledig dag. Hoppas på finare väder imorgon. Det enda som jag har "inbokat" är att jag ska köpa en pulsklocka. Allt för att fortsätta med springningen! Måste ju se bra ut på Träningsdagboken.se. Tur att jag har Patrik som pushar mig!

Shopping

Idag har jag och Patrik varit och tränat på gymmet. Maria och David hängde med också. Vi körde på som tusan. Vi tog på så mycket vikter så vi nätt och jämt klarade 10st * 3ggr. Kändes gött efteråt! Efter dusch och god mat (rökt lax och smörstekt potatis) åkte jag ned till stan och träffade Mamma. Hon har rensat gareroben så nu är det inte så mycket kvar + att hon ska till Mallis på fredag så hon behövde lite mer sommarkläder, sommarväskor och sommarskor! Kan man få nog av sommarsaker? Svaret är nog för det flesta nej! Jag inhandlade en söt benvit klänning med massa söta detaljer från Cubus. Sminkborttagning, mascara och deo från Kicks. Är ledig imorgon också. Två dagar irad är wounderful! Ikväll är det Desperate och det får absolut inte missas!


Så här skönt ska jag sova inatt!

image1260

(Nya påslakan!)

Bilder på miljonen

"Förhandsvisningen" Den vita första bilen är den över miljonen.


Pappa har fått nytt kontor + att de nu har däckhotell, hur kul låter inte de?!


Invigningen: Övertäckta bilar, manskör, raketer och eld och så röken så klart.

Leksakstuga för män

Igår var jag äntligen ledig. Var ute och sprand 4,8km på Kilenegården med Patrik. + att vi var på stan en sväng. På kvällen var det invigning för nya Lecab. Skoda som pappa jobbar för har flyttat in + att Audi har fått en ny lokal och även det begagnade. Helhetsintrycket av Lecab är jätte fint nu. Bilder kommer från både före och under invigningen senare. Kan ju nämna det att jag satt i en bil för över miljonen...

Vill dansa!

Jag ska strax åka in till stan. Jag och Patrik ska ta oss en shoppingrunda! Sedan ska vi ut och springa, hurtiga som vi är. Haha, har blivit iallafall.


En "Modellbild"

image1246

Här är en bild från The Studio, fast jag har beskärt den ganska mycket.

Idag hade jag sett fram emot att sluta tidigt. Men självklart kunde jag inte säga nej när chefen frågade om jag kunde stanna ett tag till. Var snäll och sa ja till klockan 17 men var trött hela eftermidagen pga det. Idag har jag monterat ihop en Hemnes dagbädd om någon vet vad det är för något. Kan ju meddela att hela kalaset väger 96kg. Typ dubbelt så mycket som mig. Detta tog mig nästan hela min arbetstid idag. Imorgon är jag äntligen ledig. Jag och Patrik kanske ska ta oss en liten sväng på stan, inte för länge för då tycker min man att det är långtråkigt. Ikväll ska jag bli lite klokare, ska se Änligen Hemma såklart!

Springa och morgonpromme

Igår vad jag o P ute och sprang. Det blev 4km + att vi kastade frisbee. Jag sprang så fort en gång samtidigt som jag hade håll så jag kanappt kunde andas. Men efteråt känns det ju alltid gött. Nu på morgonen har jag varit ute på en morgonpromme och ska strax åka till jobbet. Slutar tidigt idag så det blir nog att sola efter det!

Bildversion av dagsutflyckten till Sthlm.



Bild 1. På väg till Stockholm. Bild 2 och 3. Fotografering.


 Bild 4, 5 och 6. På stan efteråt

Karlstad är vackert!

image1239

No candy

Jag har råkat lova P att vi ska ut och springa imorgon. Jag tyckte 4km räckte men han vill gärna springa 5. Det är ju han som bestämmer vart vi ska springa så han kommer säkerligen få som han vill. Jag ska få låna hans pulsklocka, det ska bli spännande och se vad lilla jag har för puls. Alldeles för hög säkert, eller kanske ingen alls.
Har varit lugnt på jobbet denna helg. Pingst och fint väder!

JAG ÄR VÄLDIGT STOLT (och överraskad), JAG HAR INTE ÄTIT NÅGOT GODIS ELLER CHIPS DENNA HELG! PLUSPOÄNG TILL MIG!

image1238
Modell: Grappa Ericsson
Fotograf: Emelie Carlsson

Ute på stan

Igår var jag och Dea på stan och rände runt. Vi gick från Dea till stan. Åt glass vid promen och solade vid teatern. Promme hem igen och mer sol på trädgården. När jag kom hem hade Mormor och Ulf kommit hit. Så det blev ännu mer sol och grillning! Patrik fick en luta från 1920talet av Ulf och en gammal fiol. Så vi satt och spelade och sjöng massa visor och slagers som vi kunde texterna på lite sissådär. Hämtade min sångpärm från musikklasstiderna. Nu har jag suttit ute en timme i solen men nu är det dax att fara till jobbet. Ska kleta på lite mascara och sätta på mig mina blågula kläder.


Vakna upp!

Gissa vad, jo idag vakanade jag 7,00 och kände mig pigg. Detta resulterade till att jag klev upp och tog ut våra kära hästar. De blev glada att se mig så tidigt. Hade jag inte varit för att jag var ledig idag så hade jag somnat om garanterat. För mig är det lättare at gå upp tidigt när jag är ledig. Fast man inte har någon tid att passa. Ingen jobbtid iaf. Igår var dagen otroig lång. Vi flyttade runt och bar sängar så vi var både trötta och svettiga.

Idag har jag och Pappa varit ute och powerwalkat. Om man nu stavar det så. Satte på oss stövlarna och tog oss en promme genom skogen.

Måste säga att jag känner mig upprör över det som stod i NWT idag. Hur kan det hända? Varför händer det? Vem kan göra något sådant? Och "varför just här"? Det spelar väl igentligen ingen roll vart i värden det här händer men när det är i samma stad som man bor i känns det alltid lite extra hårt. De måste få fast den jäveln:

"Den misstänkte gärningsmannen är i 20-årsåldern. Flickan uppger att han hade bakåtkammat hår i pagefrisyr och att han körde en rödaktig BMW av senare modell."

Söta S

Typiskt att det är sol och blå himmel idag när jag ska jobba. Efter jobbet ska jag iväg till dansen! Har tränat ganska många dagar irad nu så imorgon ska jag slappa. Jobbar heldag så jag vet inte hur jag skulle få in det heller så det passar ju bra. Iof är det ju heldag idag också.. Ska med Sanna till Friskis någon dag. Aerobic är jättekul!

Söta Sanna i ny sommarklänning!

Desperate Housewives

Jag älskar Desperate Housewives! Efter dagens program vill jag bara åka till Wisteria Lane och hjälpa dem. Var det tvungen att vara så sorgligt och oroligt program?

Dom ska väl klara allt va? Hoppas det!
image1234

Aldrig [...] i hela mitt liv.

Har glömt att berätta att när jag åkte in till Patrik herromdagen på eftermiddagen så stötte jag på ett djur jag aldrig sett i hela mitt liv förut. De är inte så vanliga i Värmland men nu har jag sett en. Vad jag pratar om är en Hjort. Den var otroligt stor. Det är det näst största djuret efter Älg och då kan man förstå vad stor den var. Blev ganska rädd först eftersom jag inte visste vad det var för djur.

image1232

image1233
Bilder från jagareforbundet.se

Mera jag!

Så nu har jag varit ute och sprungit! Var alldeles skakis när jag kom in så jag fick äta en nutellamacka! Men efter ett träningspass så sätter ju sig sockret på rätt plats så det gjort ju inget och jag blev piggare. Himmelen börjar spricka upp men det är ändå inte sol, jag som hade tänkt att sola hal dagen idag eftersom jag är ledig. Denna vecka jobbar jag bara fyra dagar och det är väldigt skönt för omväxlings skull!

Ännu en bild

image1231

Dags att bestämma sig!

Nu sitter jag är och funderar på att gå ut och springa igen. Har inte riktigt motivationen just nu men jag kanske får den när jag kommer ut i friska luften. Nej nu går jag ut, banne mig!

En halv mil var det ja

Jag måste berätta om igår. Patrik fick mig att springa igen. Och denna gången 5km. Jag har aldrig i hela mitt liv sprungit så långt. Det var jätte jobbigt och jag höll på att ge upp flera gånger. Men efteråt, då är det verkligen värt det. Jag kände mig så stolt över mig själv att jag, Emelie sprang EN HALV MIL! Idag har jag vart hos frisören + att jag har varit och tränat. Bra gjort!

That's me!

Imorgon ska jag lägga ut mer pengar på mig själv. Dags för klippning och färgning hos frisören! Hos Linn på Honey Cut så klart!

image1230

THE STUDIO

Igår klev jag ur sängen 6,00. Käkade frulle och satte på mig kläder och for in till Patrik. Hämtade upp Sebbe någon gata bort och sedan iväg till K-h för att hämta upp Johanna. Sedan gav det iväg till Stockholm! Vi körde lagligt och stannade en gång. Var framme vid 11,30 och parkerade vid Hamnen på Kungsholmen. Jag och Johanna tog oss en promenad till Östermalm för att möta upp Sofia. Vi fortsatte till Lästmakargatan där THE STUDIO ligger. Vi skulle nämligen bli fixade och fotograferade. Dagen var hur kul som helst. Vi blev sminkade av make-upartister men fixa håret fick vi göra själva. Sedan var det bara att ta första ombytet och ställa sig framför kameran. Det var hur kul som helst. Jag hade kunnat stått där framför kameran och posat hela dagen medans fotografen sa: Bra där, bra ansiktsutryck, coolt.... Efter fotograferingen var det dax att bestämma om man ville köpa några bilder. Allt var gratis förutom bilderna så klart. Så vi köpte 10 bilder var. Det var ganska dyrt men det är väl det här man ska lägga pengarna på. Något som man inte gör ofta (eller aldrig gjort) och tycker är svinkul?! När vi skulle gå därifrån ville vi inte sätta på oss våra kläder som vi kom i, så vi tog på oss en outfit vi blivit fotograferade i istället. Vi kände oss jätte makade och snyggt klädda när vi gick ut på stan. Det känndes som att hela stan skulle stirra. Men nej i Stockholm ser alla ut på sitt sätt och jag vet knappt om det finns någon stil som någon skulle stirra på där. Och sminket var ju nästan ingenting om man jämförde med endel som vi mötte. Men fina kände vi oss iallafall. Men däremot om vi skulle ha sett ut så i Karlstad eller lilla K-h, då skulle folk ha stirrat och trott att vi var väldigt märkvärdiga. Så det kan va. En promme till Söder efter fotograferingen för lite pizza. Sedan var klockan 19 och vi gav oss hemmåt. Dagen var helt underbar. Jag skulle verkligen kunna göra om det. Klart att det var kul att se bilderna men det roligaste var att posera framför kameran.

image1229

Daytrip

image1228

Imorgon ska vi åka till Sthlm. Jag, Parik, Sebbe och Johanna. Vi ska bara åka dit över dagen men det finns en anledning till det. Kan avslöja att jag nog behöver hjälp av min góa vän Malle inför detta... Ska bli spännande. Mer om detta när jag kommer hem.

Bilder från gårdagens promme:




Snabba tiden

Poff så hade man sålt tre kök. Tiden gick otroligt fort igår. Jag var på kök och det var full rulle hela tiden. Slutade 18 men fick min rast 17,10 eftrsom det var så mycket folk. Man kan ju inte gå ifrån mitt uppe i en beställning. Igår efter jobbet åkte jag hem till Maria (Ps syster), firade hennes födelsedag med lite fika. Jag och Patrik gick ut på en promenad efteråt, bilder från det kommer upp ikväll. Roliga sådanna. Nu ska jag äta frulle och sedan dra till jobbet för att avverka 10timmar där. Ikväll blir det en stor godispåse. (Hoppas inte Patrik läser...)

Hoppas det är mindre folk idag så jag hinner öva bänkskivor. Vore bra att få öva lite!