Min v. 5

Det är mycket att göra i veckan.

Måndag: Skola 8,30-16,00.
Tisdag: Ledig : )
Onsdag: Skola 8,30-16,00. Dans 18,45-20,00.
Torsdag: Jobba 6,15-12,00. Massage 14,30-15,00. Kvällskurs 18,00-21,00.
Fredag: Jobba 6,15-14,30.
Lördag: Jobba 6,30-14,00.
Söndag: Jobba 6,30-14,00.

Jag går och ojar mig över att jag ska behöva köpa en bok til Designverktyg, som jag ska ha läst till nästa vecka + ha skrivit recension på. Men boken kostar över 300 och varför köpa en bok som ska läsas under en vecka och som sedan kommer hamna i bokhllan... Jag har flera andra böcker som jag också måste köpa men dem ska jag iallfall läsa och titta i under hela kurserna. Fast det kommer bli väldigt dyrt, men så är det väl att vara stundent... Eller?

Matildas födelsedag

26 januari var det Matildas födelsedag vilket firades hemma hos Camilla, på arena och avslutades på Mc Donalds. En mycket trevlig kväll, kan inte vara något annat med dessa underbara tjejer. Agni, Andrea, Camilla och Matilda! Hela kvällen var supermysig förutom när jag spillde Bacardi Breezer (den röda) på min beige-vita klänning. Får hoppas på att det går bort i tvätten. Grattis (i efterskott) Matilda!




Resa

Igår när jag tittade i tidningen hittade jag en billig resa till Bulgarien om man reste som par, ca 2500:-/person. Vi åkte till Resia för att hämta kataloger och få mer information. Tyvärr så passade datumet inte så jättebra på grund av Patriks student och sen var det ospecificerat så de kan inte garantera att man hamnar vid havet, vilket var väldigt synd. Det var väldigt länge sedan som jag var utomlands. Jag har varit på bland annat Cypern och Kanarieöarna. Alltingen så ska jag nu i sommar till Rhodos med min kusin Sanna, min moster Marie och Lena Jensen (min låssas moster : ) ) eller så blir det nog en sista minuten resa med Patrik, men då kan det bli allt från Bulgarien till Tunisien. Förhoppningsvis blir det två resor för mig i sommar. Om det är någon som har förslag till bra resmål så skriv gärna en kommentar!


Jag på Gran Canaria (tror jag) för väldigt länge sedan

Dansen

Igår tog jag steget och började dansa. Har velat dansa hela mitt liv men har inte tyckt att jag haft tid på grund av skolan och hästarna. Men nu håller jag på att uppfylla en dröm : ) Jag började igår på Jazzdans. Gick förvånansvärt bra med foten, köpte en "engångsbiljett" eftersom min fot ännu inte är återställd.. och det kan ta sin tid. Men som sagt så gick det väldigt bra. Vi tog olika danssteg som uppvärmning, körde styrka och stretch innan själva dansen körde igång. Men det är bra att få köra styrka, balans och uthållighet också. Kom på mig själv att le hela tiden när jag dansade. Jag kan ju inte skryta med att jag var särskilt vig, men det kommer. Allt ska övas upp. Så nu ska jag dansa varje onsdag kväll. Ska se till att inte missa en enda. Jag gick till och med tidigare från skolan igår för att hinna. Gick 8,30-17,10 sen var jag tvungen att köra hem, ta in hästarna, äta och byta om o köra in igen... det tar sin lilla tid.

Så på måndag ska jag köpa danskort! Ska öva hemma på dansen också, får se om jag kommer ihåg allt i sin ordning : )

Foten och Dansen

Idag har jag tillbringat min dag på Vårdcentralen och Sjukhuset. Eftersom min fot ännu inte blivit bättre så tänkte jag att jag kanske kunde få svar om jag ringde och beställde tid på Vårdcentralen. Fick komma dit runt 10 på morgonen. När jag kom in fick jag ta av mig både strumpor och byxor eftersom hon även ville se muskulaturen när jag gick. Kan väl inte riktigt säga att jag hade så passande trosor på mig… Men de bokade en tid på röntgen på Sjukhuset. Jag skulle vara där runt 13,00. Fick inte vänta så jättelänge men ändå flera gånger. Först ta en lapp och vänta, anmäla sig och sedan vänta igen, en man ropade upp mitt namn, fick sätta mig i en annan väntsal, fick komma in till röntgen och sedan fick jag vänta på svaret. Men det gick väldigt fort ändå. Fick svar att det inte fanns något brutet eller någon spricka i foten. Det var väl bra men jag har ju fortfarande ont när jag går. Träffade en gammal kompis på sjukhuset som jobbade där nu. Vi hann bara säga hej men de va trevligt ändå.


 


 

 

Imorgon ska jag börja dansa. På Studenternas Hus som ligger vid Universitetet här i Karlstad. Det är jazzdans jag ska börja på. En nybörjarkurs så klart. I höstas så var jag och testdansade för att se om det var något för mig och jag tror att det var det. Så nu ska jag dansa 1 gång i veckan, onsdagar. Jag hade velat börja dansa redan i höstas men då hade jag kvällskurs varannan onsdag så det passade inte så bra eftersom dansen låg på samma dag och tid. Men i år är min kvällskurs på torsdagar. Ska läsa Skissteknik och Designverktyg nu i vår. Designverktyg är en kurs som går på dagen och den började igår och Skissteknik är kvällskursen som börjar nästa vecka. Ska bli kul att äntligen göra något på dagarna. Plugga, Jobba eller Dansa : )


Misty - veterinären

Nu har veterinären Werner Schaudt (leg. privat veterinär) varit här och kollat på henne. Först när han klämde på Mistys rumpa trodde han att det var korsförlamning men när jag sen berättade att hon var varm om hovarna så kände han på dem och sa: Det är verkligen fång. Att hon är spänd o stel i baken är för att hon har så ont så då måste hon spänna för att det ska underlätta lite. Så nu står hon i en någorlunda står hage (ensam) med dubbla täcken och får mindre hö än vanligt. Han rekommenderade att vi skulle ta av henne skorna men det är inte så lämpligt när det är halt så det ska vi avvakta med. Han gav henne en spruta med Kortison med smärtstillande och under fem dagar framöver så ska vi ge henne kortison tabletter. Han kommer tillbaka på torsdag för att undersöka henne igen. Han sa att en liten promenad skadar inte så ikväll ska vi ta en liten tur på gräsmattan där det är som mjukast!


Misty - fång?

Nu har Björn Palm varit här och kollat på Misty. Han tror att hon har fång så nu blir det till morgonen att ringa vetrinären igen och se vad de säger. Han sa att det är plågeri att låta henne åka transport, vilket vi också tycker, så vi får hoppas på att någon vetrinär kan komma hit och kolla på henne. Nu har vi fyllt på massa spån i boxen så att det ska bli mjukare att stå på under kvällen. Vill att allt ska vara över imorgon när jag vaknar!

Misty - korsförlamning?

Igår när jag jobbade ringde mamma till mig och berättade att Misty var så stel i bakbenen så att hon inte ville gå ut i hagen. Men tillslut så hade de fått ut henne ändå. Dagen innan när jag borstade henne tyckte jag att hon var lite stel men inte särskilt mycket så jag tänkte inte mer på det. Efter att mamma ringt så pratade med tjejerna som jag jobbar med, som också är hästintresserade, och de sa att det lät som korsförlamning. Men när jag kom hem igår så tog jag en kort promenad med henne för att se hur det var. Det var svårt för henne att gå på stallgången men ute var det lättare. Gick inte normalt men bättre än på morgonen enligt mamma. Idag satte jag på henne vintertäcke eftersom om det är korsförlamning så ska hästen hållas varm. Sökte på Internet på det och då skulle hästen även så stilla. Så vi var ute och slog i en stolpe och gjorde en hage, lika stor som en vanlig hästbox, i den stora hagen. Där fick hon under eftermiddagen så med fleecetäcke och vintertäcke över. Min andra häst fick gå i hagarna som vanligt. När vi ringde veterinären så sa de att vi skulle hålla henne varm och se till att hon inte rörde på sig. Vår hage som vi gjort verkade godkänd. Men eftersom vi tyckte att det blivit lite lite bättre så skulle vi avvakta till måndag. Har läst massvis på Internet som korsförlamning nu så jag vet var det är för något så imorgon ska jag till Lantmännen och köpa Vitamin E och selen, eftersom det ska hjälpa musklerna att läka. Har grinat flera gånger idag. Varför händer detta just henne?

MistyMisty

Filmmys med Agni och Matilda

I söndags var Agni och Matilda här. Det var länge sedan som vi träffades så jag saknade dem väldigt mycket. Vi såg på film, Silent hill.. ännu en "töntig" rysare. Tycker jag har sett många sådanna nu för tiden. Vi förstod inte allt i filmen och absolut inte slutet. Läste sedan på dvdfodralet att det utspelade sig på ett tvspel. Läste sedan på internet detta: "Först och främst är det viktigt att poängtera att ”Silent Hill” kräver en sak av tittaren. Den kräver att man har spelat spelen den baseras på, och som en bonus kanske till och med gillar dem. Först då kan man luta sig tillbaka och till fullo njuta av denna filmatisering." Inte konsigt att vi inte förstod så mycket. Men vi hade det kul andå. Kände oss duktiga som inte åt godis till filmen. Innan jag körde tillbaka dem till stan kollade vi på gamla bilder på mig och Matilda på datorn. O my god.. vilka kort. Mer än så vågar jag inte säga.

Har fått julklapp och födelsedags pressent av Matilda också :) Hade i julklapp önskat mig en nessesär men inte fått någon. Hon visste inte att jag önskat mig det men ändå så fick jag en. En jättefin svart ganska stor och glansig. I låg en silverglittrig ögonskugga, glittrig body lotion och ett hårspänne :) Sedan fick jag även en jättefin fotoram som passar så bra till mitt rum med en bild på mig, Matilda och Agni på studenten och sen en bild på mig, Matilda och Elisabet, som vi umgicks väldgit mycket med under gymnasiet. Så tacksam för dessa perfekta presenter! Nu är det bara jag som ska hitta 19års present till henne.. Men jag har iallfall två veckor på mig.. nästan!

Herromdagen när jag var hemma hade jag inget att göra. Vad gör man då? Jo jag började sminka mig på olika sätt och översrivet. Grön och sen blå ögonskugga, slutade med att jag testade att göra som en fjärlisvinge på höger kind, var rätt kul o testa. Tog kort på mig själv för att dokumentera min fina sminkning.

Jag upponer
jag med grön ögonskugga

Baka Pizza

För några dagar sedan fick jag och Patrik för oss att vi skulle göra pizza och göra allt från grunden. Det tog oss en hel dag att handla och baka dem. Vi var till OBS, konsum och handlade med ShopExpress och självkart fick vi avstämning men vi hade gjort allt rätt. När vi kom hem började vi baka. Efter att degen hade jäst en timme plockade jag upp degen ur bunken men då pös den ihop och blev lika liten som den var från början. Det stod att degen skulle räcka till en hel plåt men det var så lite deg så det räckte bara till två jättetunna, små pizzor. Men vi la på den hemmagjorda tomatsåsen och alla de tillbehör. Men pizzorna var nog inne i ugnen för länge för de blev alldeles hårda. Var nästan som att äta knäckebröd med tomatsås, skinka och champinjoner. Men det gick ner ändå. Nästa gång blir det mer deg!

Patriks pizza

Skrik, skratt och gråt. Aj!

För några dagar sedan eller ja, för exakt två dagar sedan när jag och min syster skulle ta in våra hästar från hagen skedde en lite olycka. Jag gick in i hagen för att hämta min häst Turbo. Vi gick nära staketet för att komma till grinden. Där vid staketet trampar han på min vänsterfot och hänger sig med hela sin tyngd. Hade det varit på tårna hade jag för länge sedan varit härdad, men nu trampade han högst uppe på foten och snett. Tänkt dig att du står på "utsidan" av foten och får "stöd" av jord under foten så att du inte kan få den rak, och någon på 350kg trampar på den. Jag vet inte om jag någon sin har skrikit och gråtit så mycket i hela mitt liv, ändå har jag brutit armen en gång... Det kändes som han stod på foten i evigheter men när jag började skrika hoppade han där ifrån. Min syster fick ta in båda hästarna och efter det trodde hon att jag hunnit komma in. Problemet var att jag inte kommit mer än 2 meter. Jag hägnde på staketet för att komma framåt. Kunde inte stödja alls på vänster foten och hoppade jag på höger foten så gjorde det ändå ont i vänster. Jag fick klänga och hon "bar" mig i höfterna ända in till dörren. När jag kom in fick jag ett skrattanfall. Jag grät för det gjorde så ont men jag skrattade för jag att jag inte kunde gå. Så nu sitter jag här och har sjukskrivit mig från jobbet imorgon eftersom jag fortfarande inte kan gå ordentligt och inte heller köra bil.  En automat hade inte suttit fel! Hoppas att jag blir bättre eftersom jag ska jobba helg... + att det är väldigt jobbigt att gå sakta och att halta.



Här är han min underbara häst!
Turbo

Utsikt och Jag

Har nyligen tagit fina bilder på utsikten som vi har här hemma. Äskar att fotografera så man får se till att vara ute vid rätt tidpunkt. Även om alla är tagna åt samma håll, så är det väldigt stor skillnad på bilderna. (Ej omgjorda)

utsikt2.
utsikt1utsikt3 blå



Har hittat ett program på datorn som jag aldrig använt förut. Photo Shop och Microsoft Picture It har försvunnit på min dator så jag försöker lära mig ett nytt program. Har gjort om två bilder på mig. Även om de är samma bild så ser även de väldigt annorlunda ut.
ljusbild emeliekolbild emelie