LA, Januari, New York

Nu ska jag äntligen visa bilder från New York. Richard tog mest bilder men idag kommer iaf mina. Jag var inte så imponerad av NYC efter att ha vart i LA, Las Vegas m.m. men det var en fin stad men helt ok shopping. Hade NYC vart vårt första stopp på resan hade jag blivit väldigt imponerad. Vi var ju där i Januari, vilket inte är den bästa tiden att åka dit pga kylan och de kala, nakna träden. Men det som är positivt med det är ju att jag längtar efter att åka dit igen när träden är i blomm och det är varmare. Jag tycket det var kallt i San Francisco men New York var ännu kallare. Första dagen gick jag runt och skakade för att det var så kallt och jag hade så lite kläder, hade ju bara en vårjacka. På kvällen köpte jag mig en lite varmare jacka vilket gjorde att kylan höll sig ute lite iaf. Kallt säger ni som levt i Sverige hela vinter, de var bara på nollan så det var inte så kallt. Men min kropp var inställd på Los Angeles temperatur så när det gick ner till 15 (+) grader så frös jag. Vi testade på att käka på en Etiopisk restaurang (kluttarna på en stor pannkaka), sushi som åkte på band och Mexicansk tacos. Hamburgaren kanske ser lite slafsig ut men det är den godaste burgaren jag någonsin har käkat. Så rå köttfärs som möjlig, annanas, avokado och stekta champinjoner med chiabatta bröd. Mumma! Sista kvällen avslutades på en restaurang där vi käkade biff, drack massa rödvin och baileys. Ett jazzband spelade livemusik och jag storgrinade när de sjöng "What a wounderful world". Jag tänkte tillbaka till LA och ville redan då tillbaka. Jag saknar LA så är det bara och så kommer det nog vara ett tag. Fast jag trivs i våran minilgh på 20km2 nu också eftersom jag får äran att bo tillsammans med min underbara Jonatan <3
 
Här är bilderna:
(New Yorks parkeringshus. Fråga mig inte hur de får ner bilarna!!!) 
 
Oj, snacka på skillnad på internt. I Los Angeles har det tagit mig evigheter att ladda upp bilder på bloggen. Nu när jag gjorde det hemma i Karlstad fick jag upp 24 bilder på 10 sekunder... 
 

Flytta dit till hit

Oj oj, det blev ett hopp i bloggen här. Jag ska lägga upp bilder här från NY men just nu har vi haft och har mycket att stå i. Vi har flyttat alla Jonatans grejer och alla mina grejer (från Jönköping) för att flytta in i en lägenhet i Karlstad på endast 20km2. Den är liten men nu börjar vi få ordning så den är myspysig. Här kommer vi trivas!

LA, januari, New York, första dagen

Hejsan hoppsan bloggen. Igår lämnade vi vårt underbara Carlifornien för nya äventyr i New York. Vi landade igår och tog tunnelbanan till hotellet. Vi alla tre sover i ett litet rum med två Queen size beds. Skönt! Idag har vi promenerat massvis! Imorgon blir det Central Park och mer shopping. Det är kallt här och jag längtar tillbaka till varma LA!
 

LA, December, San Francisco, Runt om

Här kommer bilder från lite här o där i San Francisco.

LA, December, San Francisco, Alcatraz

 
Vi tog båten på morgonen över till ön där Alkatraz ligger. Ett av Amerikas värsta fängelsen som stängde på 60-talet. Tänk dig att sitta instängd där, se stadsvyn över San Francisco genom fönstrerna och vid vind till och med höra skratt. Nu är fängelset stängt och turiser åker dit för att kika.
 
 

LA, December, San Francisco, Muir Woods

Vi åkte över Golden Gate Bridge för att komma till Muir Woods, en vacker o gammal skog. Träden är över 1000 år gamla och otroligt höga. Vi gick runt 2,5h i skogen, njöt, doftade och beundrade allt vackert.

LA, December, San Francisco, Golden Gate Bridge

När vi hade åkt hela vägen upp till SF, sovit på hotellet, åkt till Golden Gate Bridge och till Twink peeks (en utsiktsplats) då råkade jag radera alla mina bilder på mobilen.. Jaha. Min pojkvän är snäll och följde med mig till Golden Gate Bridge igen så jag fick ta mina bilder. Förra inlägget är alltså endast Richard o Johans bilder. Men här är den kända bron. Se o njut.

LA, December, San Francisco, Highway 1

Vi har vart i San Francisco i någradagar. Vi har åkt Highway 1 från LA till SF vilket klassas som en av världens vackraste vägsträcka, vi har vart på fängelset Alkatraz, vi har vart i en vacker skog m.m. Här kommer bilder från vägen upp.
 

LA, December, Julafton

Ja ni, det blev inte så myket jul här. Vi gjorde dock så gott vi kunde genom att laga julmiddag. Jonatan gjorde sin första jansons och rödbetssallad. Vi åt tre olika laxar, på mitt initiativ såklart och ägg med rom och räkor var med också. Maten var god och kvällen avslutades med spel. 
 

LA, December, Koriansk middag

När Johan landade i Los Angeles åkte vi till Korea Town för middag med två koreanska vänner som vi träffat på skolan. Det var en annorlunda middag men väldigt gott. Se o njut!
 

LA, December, Universal Studios

Grabbgänget och jag och Johan (som är ny i gänget för 10 dagar) åkte till Universal Studios för en heldagsupplevelse. Förväntningarna uppfylldes inte helt men det var en kul dag ändå. Jag fick bla. se vart Desperate Housewives spelas in. Se och njut!