Det är Nyår såklart!

2008 har absolut inte varit mitt år. Så nu hopas jag verkligen på att 2009 kommer bli bättre! 2008 började inte så bra heller men nu ska jag se till att 2009 börjar på ett bra vis. Det började med middag här hemma. Förrätt men stekt smörgås, rökt lax och sallad. Huvudrätt: Fläskfilé med potatisgratäng och kantareller. Efterrätt: Gammeldags vaniljglass med hallon. Mumma. Senare ikväll ska jag till Hammarö där jag ska fira tolvslaget med bland annat en person som betyder otroligt mycket för mig.


Jag ska inte ha några nyårslöften men det jag ska föröka tänka på är detta:

Ta hand om mig själv bättre på alla vis:

•-         Använda schampo och balsam endast från frisör

•-         Fortsätta dansa

•-         Börja på Friskis eller annat liknande

•-         Fortsätta våga äta grönsaker och sånt

•-         Smörja in mig ordentligt, både kropp och ansikte


Låter rätt bra va?!

Bilder från Juldagen:

1. Ulf, mormors man 2. Söta Sanna

3. Jag och Isalina 4. Therese, Daniel och Isalina

5. Matilda, Camilla och Anna 6&7. Jag och Matilda 8. Camilla och Anna

Matilda blev suddig på varenda bild så jag skulle nog ha behövt ge henne Ramlösa Stilla eller vad den nu heter som dom gör reklam för att få lite mer skärpa.


...

Linus, jag tänker på dig. Hoppas livet efter detta är fantastiskt och att du mår bra. Du är/var en otroligt glad och snäll kille som alltid fick en på bra humör. Tack för den tiden vi kände varandra. R.I.P!


En modern jul!

Har inte bloggat på länge jag vet. Men nu sitter jag här och skriver för fullt. Julafton var väldigt bra men väldigt annorlunda. Vi brukar alltid fira jul hemma hos oss här ute på landet. I år var det helt "modernt" skulle man kunna säga. Vi var hemma hos Jensen, en vän till familjen. I en lägenhet, mitt i stan med utsikt över Klarälven. Vi hade plastgran, en liten sådan. Så allt var annorlunda fast på ett väldigt bra sätt. Hellre att det är väldigt annorlunda än bara lite ändring.


Jag är nöjd över precis alla julklappar och födelsedagspresenter men det fanns några som var lite extra bra:

Vitt satäng lakan + påslakan, från mamma

"Blivande tavlor", dukar uppspända på en träram, från Mormor

Klänning från Åhléns, från Therese

Vår gran med endast oranga julgrejer i!

Hemma hos Jensen!



Outfits (och jag & Sanna)

1. Jag i klänningen som jag fick av Tette när jag fylde år.
2. Therese i sin prisesspaljettklänning 3. Jag och Sanna


Jag bjuder på detta!

Vi tror på mångfald! Haha!

Möblers Ingvaz!

Luciatåg med truckar. Modevisning.

Ballet och mångfald!

Massa paket!

Snart är det julafton, snart är det julafton!

Igår slog jag in alla paket. Lyssnade såklart på Peter Jöback samtidigt. Cd-skivan rullade fram och tillbaka kanske fyra-fem gånger innan jag var klar med inslagningen. På kvällen hade vi julsamling på jobbet. Alla avdelningar bjöd på sig själva med olika uppträdanden. Ska lägga upp bilderna sen och se om det blev något bra. Ledningsgruppen dansade bla balett. Och Möbler (som jag tillhör) hade gjort om en slagerdänga så den passade våra gula t-shirts och våra närmsta chefer. Härlig kväll.


Idag ska jag på stan den sista gången innan julafton. Har ett paket kvar och det är svårt att köpa till just den personen. Ska se om jag kan finna en klänning också. Har ju inte gått så bra hittils så jag komemr säkert hem tomhänt. Vid 4-5 kommer både Mormor & Ulf och Therese & Jon! Saknar dem så det ska bli underbrt att de kommer hem!

Japp nu är jag 21. Tror det känns ganska bra. Inte så stor skillnad men. Jag fick bla en pyjamas, ett par skor och ett par örhängen som jag önskat mig och sedan fick jag mer smycken, en kalender och en bok m.m. De ni. Jag ska läsa den. Det är fortsättningsboken på Om jag kunde drömma som jag och Agni såg på bio. Ska bli spännande att börja läsa den faktiskt. I eftermiddag när mina släktingar kommer får jag mer paket!

21

"Tjuett" "Shett" "Tjugoett"

Japp det är min ålder nu!

2 dagar kvar...

Igår var en lång dag. Trodde aldrig den skulle ta slut. Var på jobbet 11-20 och igår kändes det längre än vad det var. Idag ska jag ta mig en sväng på stan igen. Ska kolla på klänningar/kläder till mig. Vill ha något nytt på mig på lördag! Kikade runt på internet igår men hittade inte riktigt något som jag ville ha. Hoppas på att det finns finare saker i butik. Synd att vi inte har Zara, Topshop och Mango här i Kd.

Idag är det väldigt mörkt ute. Det är grått och blåser väldigt mycket. Trist. Jag vill ju att snön ska ligga kvar på både marken och träden. Hoppas den kommer till min födelsedag!

Snö som är påväg av från vårt garagetak. Taget för ca 2veckor sedan.
(Taget med mobilen.)

Snart är det min dag!

Så nu är nästan alla julklappar klara. Har ett av de svåraste kvar, Mamma. Men hon säger att hon inte vill ha något såklart. Men vi får se om idéer ploppar upp snart. Idag var jag på både Bergvik, stan och Våxnäs för att inhandla mina sista klappar. På måndag ska jag börja att slå in dem. Det tycker jag är jätteroligt. Kanske för att jag var "paketinslagare" på Kicks när jag var mindre. Men kul är det iaf. Ett år satt jag med paketen hur länge som hellst. Det var sidensnören och påklistrade sjtärnor. Får se om det blir lika seriöst iår eller om det bara är några få paket som bli extra fina. Det väntar att se.

Det är mindre än en vecka kvar till min födelsedag! Men som vanligt så jobbar jag. Det har jag gjort så länge som jag minns. Men men det är väl en tradition det med. Förra året hade vi julfest på jobbet på min födelsedag och detta uppmärksammades genom att alla 200 sjöng för mig när jag stod på scenen. Det var fint gjort av dem!

Kom på att jag inte lagt ut någon bild på mitt "nya" hår som lockigt.
Så här är det iaf:

Inte klar med klapparna

Igår hade jag tänkt att inhandla mina sista julklappar. Men när jag står inne i omklädningsrummet på HM ringer jobbet och frågar om jag kunde komma in om en timme. Jag behövde få ihop lite mer timmar så jag tackade ja. Så det var bara att slänga sig i bilen, åka hem, slänga på sig kläderna och åka in igen. Lunchen bestod av två mackor utan något på. Så jag fick äta när jag kom hem vi sju istället. Jag är en mackälskare så jag klarade mig men ändå. Blir det så nån gång ibland gör det väl inget men det är ju tur att man inte alltid äter så. Så igår hann jag bara med två butiker. Ska göra ett försök idag också. Idag blir det Bergvik. Hann iaf köpa julklappar till André och Isalina!

Fick hem fyra trisslotter igår från Norstat. Jag är medlem där och är med på undersökningar. Som tack får jag trisslotter. Igår fick jag fyra stycken men jag har bara skrapat två än så länge. Första var en nitlott. Andra som jag skrapade idag var det 25 gånger 2 på. Så den ska jag lösa in idag. Hoppas jag vinner på de andra också! Wish me luck!!

Luciastämmning

I fredags när vi var på stan så mötte vi några tjejer med lucialinnen på sig. Jag sa till Mamma: "Å de har redan börjat lussa". När dem kommer lite närmre så fick jag tanken: "Men det måste varit Annica". Sa det till mamma och hon böjade ropa. Jo, mycket riktigt var det Annica (som jag gick i musikklass med) som var ute och lussade. Var mysigt att träffa henne. Jag älskar när körer är ute på stan och sjunger. Iallafall de som är duktiga. Vi gick på lördagen förbi en "kör" som inte sjöng det minsta bra. Hade nästan velat säga till dem: " Men snälla var tysta så får jag sjunga själv". Men det gjorde jag så klart inte.

På lördag morgonen skulle vi äta lussebullar till frukost. Medas de var i micron för att få rätt temp kom mormor med ett ljus i handen och sjön "Natten går tunga fjät, runt gård och stuva..." Så söt hon är! Hon hade också klätt granen för min skull. Hon vet att jag älskar sånt. Det var inte en fullstor gran för det hade inte fått plats utan det var av en lite mindre variant, men ack så vacker! Min mormor är den bästa!


Vaktavlösning

Berättade ju att jag och Mamma såg på Vaktavlösningen vid slottet. Här kommer lite bilder. Rätt häftigt faktiskt. Fast ganska töntigt också för den delen. Själv skulle jag aldrig kunna hålla mig för skratt. Vakten på första bilden hade stelkoll på läget! Kolla kniven på hans högersida. Det var massvis av turister som kollade. Och då menar jag verkligen massvis. Som en tursitattraktion.



Klädhög

Så nu är vi hemma i Kd igen. Tåget var försenat med 14 min + att vi stannade och syndade på Mc D. När vi kom hem kände jag att jag hade mycket energi som jag var tvungen att bli av med så nu har jag resat garderoben. Hade tänkt att göra det imorgon men varför vänta? Tycker att det gick ganska fort. Men det tog nog en timme kanske. Har slängt sånt som jag inte använt på länge och som jag bara använt i "nödfall". Men "nödfall" ska det aldrig bli så det har jag nu rensat ut. Det var inte så mycket att slänga utan det mesta ska skänkas. Tre papperskassat till insamling och en kasse att slänga. Nu känns det luftigt och skönt att gå in i garderoben igen!

Det här kallar jag klädhög:



Yes, jag är i Stockholm

Igår morse kom vi hit. Tåget var försenat en halvtimme eftersom det hade varit strömavbrott i Karlstad under natten. En halvtimme låter inte så mycket men det blev en lång resa. Åkte hem och åt lite frukost hos Mormor eftersom klockan inte var mer än halv tio. In i massa mysiga små butiker och fikapauser. Stan idag också. Hamnade uppe vid slottet och såg på vaktavlösning. Mamma sa att vi såg på det när vi var små men det hade jag glömt. Tog lite bilder också men de kommer upp när jag kommer hem. Har inte sladden med mig. Har inte bokat sjbiljett hem än. Så vi får se när vi "landar" i byn. Har handlat lite julklappar. Inte så många som jag hoppades på men några iaf. Men jag har fått lite idéer så på måndag ska jag ta mig en tur på stan hemma i Kd. Bra om man kan byta ut om det inte skulle passa. Nu ska vi laga mat. Mamma står för kötten (som vanligt) och jag ska göra potatisen och det gröna. Så nu måste jag sätte igång. Har fresten köpt endel till mig själv också. Både kläder och skor!

Mot Sthlm

Srax dags för sängen. Imorgon så far jag till storstaden Stockholm. Där ska det julhandlas för hela slanten. Jag och Mamma tar tåget upp imoron bitti. Otroligt tidigt går tåget så vi är framme redan vid nio. Det är perfekt att mormor bor i Stockhlm för då kan man komma upp nästan vilken helg man vill. Ena brorsan bor ju också där men nu ska vi till mormor. Så nu måste jag verkligen sova, annars kommer jag aldrig komma upp imorgon.


Dansuppvisningen gick bra!

Så nu har vi haft vår dansuppvisning. Det var lite nervöst innan men precis när vi skulle gå ut fick man som en kick. Det var jättekul och det gick bra. Alla gjorde rätt. Bilder kommer upp under nästa vecka. Mamma är inte så duktig på att fotografera + att min kamera suger. Både Mamma och Patrik tyckte att jag var duktig och de blev lite förvånade över dansen eftersom jag inte hade nämnt att vi dansade lungt i början och mer "hippt" i slutet. Klädombyte hade vi i mitten också. Vit- och rödprickig klänning i början och sedan slängde jag av mig den och då hade jag svarta legings, svarta hotpants och ett orange linne. Först gulligt och sedan lite tuffare. Vill dansa mera! Det var så kul!!! Får se vad det blir för dans nästa termin. Har fresten tvättat håret idag så nu är det lockigt igen. Det blev bra. Men det är fortfarande lite ovant att vara så mörk.

Litet meddelande till syrran:
Therese, jag såg att du hade ringt. Ringer dig imorgon efter jobbet...Kram

Mera

A det är ju inte lätt att ta bilder som speglar färgen iallafall. Men men här är fyra bilder och de syns ju att det är mörkare och ljusa slingor. I eftermiddag ska jag göra det lockigt igen. Vill ha det på uppvisningen så jag hoppas det är fint att ha det så också. Ska en sväng till stan och till hästarna nu.

Bjuder på en bild

Nu är jag tillbaka. Satt i frisörstolen 2,5h. Dyrt var det också men det blev bra! Denna bild är väl inte så jättebra men den visar iallfall att det är väldigt mycket mörkare än förut. Mörkare och med ljusare slingor. Väldigt ovanligt att se mig med platt hår också. Det tillhör inte det vanliga att jag plattar det. Lägger upp flera bilder efter dansen sen...

Snart fin i håret, hoppas jag!

Ska snart åka. Japp till frissan och göra mg ny i håret. Färg och klippning. Ska åka dit lite tidigare för att kolla i böckerna som de har. Hadde inga färgpatroner i skrivaren så jag kunde inte skriva ut bilder. Jag vet inte riktigt hur mörkt/ljust jag vill ha men det ska fortfarande vara brunt med slingor. Klipper antagligen bara topparna eftersom jag försöker att spara ut det. Ska bli spännande med en ny frisör. Undra vad hon säger om mitt hår. "Oj vad slitet" kanske... Hoppas att hon är duktig nu iaf. Vet vad hon heter men har aldrig sett henne och inte heller sett salongen på flera år. Spännande. Håll tummarna så jag inte kommer ut med grönt kort hår med blåa slingor.

Tänk er...

...att vara så här nära på att vinna en systemkamera!!!!

Dansa dansa rör på hela koppen


Det blir dans nästan hela veckan!

Lite kort om dagarna som gått

Nu ska jag strax åka till jobbet. Sitter fortfarande i myskläder så det är dags att göra mig iordning. I torsdags var jag med Dea hela dagen. Var otroligt länge sedan jag träffade henne så det var mys. Fikade på Melkers också, vad fint de hade gjort iordning där. Igår var jag ute och pulsade i snön. Man får ju passa på så länge snön ligger kvar. Sedan åkte jag och mamma till Bergquist utförsäljning på Hammarö men där fanns inget som föll oss i smaken. Sedan var det lite julhandel i staden som gällde. Köpte en till julstjärna till mitt rum. Kan ta kort på dem och lägga ut här för de är så fina!  Köpe mina första julklappar också. Så nu är 2 av 17 personer avklarade. Nästa helg ska jag till Stockholm och julhandla! Mysigt va?! Ikväll blir det party!

Olika Bruna Färger


The Olsen Twins Is My Favorites


Nu ska jag bli fin i håret!

Isalina blir bara större och större, tjockare och tjockare, gladare och gladare för varje gång jag ser henne. Hon är så söt och man blir glad av henne. Prinsessan!

Nu har jag bokat klipptid. Så på tisdag ska jag färga, slinga och klippa håret. Har jordens utväxt som jag är ganska trött på nu. Så det ska bli gött att bli av med den. Patricia rekomenderade sin friör på Självfallet så det är dit jag ska gå. Har ju alltid varit hos Linn, på Honey Cut, men eftersom hon är sjukskriven så var jag tvungen att vända mig till en annan frisör. Så det här blir spännande. Ska kollar runt på internet om jag hittar någon bild jag kan ta med mig. Det gjorde jag ju sist och det gick ju bra!


Snart är det dans igen

Ikväll är det dans igen. Ska träffa Helena och Patricia innan det blir kväll. Ska strax åka in och typ börja dagen. Har inte gjort mycket tills nu förutom duscha, äta frulle o slappa.

Typ så här såg jag ut när jag dansade förra gången:


Resan genom Göteborg

Vid tre tiden satte vi oss i bilen för att åka ned till Götet. När vi började närma oss Mellerud ville jag och mamma stanna på Bloms men det ville inte pappa. Han hittade på allt för att slippa; Det har stängt, de har gått i konkurs, de har inte öppet på fredagar, vi åker inte den vägen... Men jag och mamma fick som vi ville ändå. Skönt att sträcka lite på sig också. Kom därifrån med (bara) en jultomte till syrran. Sedan fortsatte resan ned. Tillslut med lite guidning i telefon hittade vi till deras gamla lägenhet. Och därifrån åkte vi fort till deras nya för att lämna av det vi hade med oss från Kd. Hjälp vilken fin lägenhet. Jag blev otroigt sugen på att flytta själv. Tänk vad kul att få flytta in i en tom lägenhet och bestämma helt själv var man vill ha grejerna. Bara att plocka upp glas och tallrikar i skåpen skulle vara kul. Skulle verkligen vilja men det känns lite "onödligt" att flytta in till stan under ett halvår och sedan flytta igen när jag ska börja plugga. Känns som att det är bättre att spara de pengarna tills jag börjar plugga. Har bestämt att när jag flyttar ska jag köpa mig en laptop, en cykel och säng. Så bara det kommer vara endel utgifter... Men den dagen jag flyttar kommer också nån gång. Och då kommer jag få plocka upp allt och inreda det som jag vill.

Lördagen körde vi tre lass med vår lastbil. Upp och ned för trapporna gjorde att hela familjen vaknade med en otrolig träningsverk i söndags. Träningsverk i hela kroppen. Armar, rygg och ben... Det var som att vara på gymmet en hel dag. På söndagen när vi åkte hem tog det otroligt lång tid. Jag tror vi slog rekord. Göteborg- Karlstad 5h. Haha. Stannade för att tanka en gång, för att fika en gång, för att gå in på Bloms (igen), och en sväng in på Maxi. Men men vad gjorde det. På Maxi köpte vi Mamma Mia filmen. Den satte vi på direkt efter att vi käkat tacos. Jag och mamma kollade igenom filmen och allt extra material. Den är så bra så jag hade kunnat sett den igen direkt efteråt! Nu önskar jag mig själv Mamma Mia filmen och cd i julklapp/födelsedagspresent!