LA, December, 25år

Den 20 december fyllde jag 25 år. På morgonen kom Jonatan och Richard in och sjöng för mig. Jag fick paket och frukost på sängen. Mumma! Paketen var perfekta och frukosten också. Jag och Jonatan hyrde bil under dagen för att utnyttja dagen till fullo. Vi åkte upp till Ranyon Canyon för hajk. Innan vi åkte hem för en dusch åkte vi förbi massa kändishus i Bevelly Hills för inspiration. På kvällen åkte vi till The Grove, ett köpcentra. Där fikade vi födelsedagsfika och köpte paket från Mormor och Ulf. Det var supermysigt. Bilder på dagen kommer här! Glöm inte att kolla utsikten också...
 


LA, December, Las Vegas

I helgen var vi i Las Vegas. Jag längtar redan tillbaka för jag älskade det. Hotellen var fantastiska både på utsida och insidan. Jag älskar när man vågar ta i och det kan man verkligen kalla att de göra där! I Las Vegas är det allt eller inget! Vi åkte dit på fredagen och var hemma igen på söndag kväll. Det tog oss ca 5h att köra dit och det var det värt! Utiskten, vyerna, naturen!! Jag vet inte vad jag ska säga. Det är så vackert. Bilderna visar endel men såklart inte allt men njut av det ni ser. Glöm inte bort att vi har levt i sol och minst 20 grader ganska länge. I fredags fick vi uppleva noll grader och se snö (på långt håll). Jag höll på att frysa ihjäl! En sak är säker, kommer du till USA måste du åka till VEGAS! Här kommer massa bilder. Mycket på natur och byggnader men ni ska veta att denna Vegas-semester var helt underbar! Jag och Jonatan bodde i ett hotellrum med två rum och en kingsizebed. Den är över 2 meter bred och utiskten från våra fönster var otrolig. Vi bodde på 24e våningen så utsikten på kvällen var vacker, vacker, vacker. Som ni kommer se på bilder kunde man till och med sitta i fönstret och njuta vilket jag utnyttjade. Vi spelade endel men jag måste helt ärligt säga att jag nästan gick +-0. Jag och Richard blev förälskade i Bonus Poker som man spelade på maskinerna. Jonatan, Richard och Jonis spelade Black Jack också, jag avstod men tittade på istället. Jaja, nu kommer bilderna. Se och njut!
 
Byggnaderna, insida och utsida

Vårt hotellrum på Stratosphere
 
Natur, påväg dit och hem
Någon som kan uttala?
Husen precis innan man åker in bland de stora hotellen i Las Vegas.
En otroligt vacker, konstig, låg dimma som låg under bergen men över staden på väg hem...
 
Mera på oss

LA, December, LV

Vi har vart i Las Vegas och bilder kommer att komma upp! Snart!

LA, December, Lucia

Att fira Lucia har för mig sedan barnsben vart otorligt viktigt. Idag är jag i USA och här firas inte det. Jag saknar det! Jag lyssnar på lucialåtar för att försöka väga upp men det går inte riktigt.
 
När jag googlade på en låt som jag vet jag sjöng i musikklassen kom denna upp. En cdskiva som vi spelade in!

LA, December, från Second thoughts to the better

I slutet av augusti satte jag mig utanför en byggnad i Los Angeles och fick second thoughts. När jag gick in i byggnaden fortsatte tankarna och jag undrade "va fan gör jag här", "det här vill inte jag hålla på med". Jag ville inte gå tillbaka nästa gång men jag gjorde det ändå. Känslan förändrades ju mer veckorna gick. Jag kände mig dålig, jag kände mig bättre, jag kände mig dålig, jag kände mig halvbra, jag hade tråkigt, jag hade kul, jag fick idéer till framtiden, det kändes enkelt, det kändes kul. Det var en lång bussresa dit och en lång bussresa hem. Trots mina tankar från början har jag varje måndag och onsdag sedan augusti klivit på bussen på morgonen, bytt buss och varit framme en timme senare för att gå på Keramiklektionen. I måndags var jag för sista gången i mitt liv (antagligen) i denna byggnad. Jag har nu läst en hel termin med keramik och lärt mig använda ett helt nytt material. Trots mina tvivel i början av terminen fick jag i måndags en klump i halsen, den där som bara kommer när man vet att denna tid aldrig mer kommer tillbaka. Människor jag träffat där, kommer jag aldrig mer se i hela mitt liv se. Jag kommer inte veta hur dom mår eller hur deras framtid blir. Otäckt. Jag är iallafall glad över att jag läs denna kurs tillslut ändå. Jag har lärt mig klart och tydligt följande: "Nej Emelie, du är inte duktig på detta. Men om du övar blir du bättre". Jag ser fram emot att i farmtiden läsa ytterligare en keramikkurs och då göra mitt egna porslin. Nu kan jag grunderna och vet vad det går ut på, jag vet att jag kan göra fina saker om jag bara vill, lägger ner tid och har tålamod. Ingenting är omöjligt.


LA, December, fruit is the shit

Det ar 4e december. Jistanes vad fort tiden gar. Idag ar det torsdag och det ar sista veckan i skolan, typ. Nasta vecka ar det tentavecka sa da gar vi endast till skolan for att gora prov eller lamna inlamningar. Grabbarna har haft en massa prov hela termingen, idag har de gjort tva och nasta vecka har de tva till + en redovisning. Jag har "bara" ett prov och tva inlamningar nasta vecka. En av inlamningarna har jag gjort klart idag, den andra kommer ta mig hela helgen...

Till lilluch kakade jag fruktsallad som jag kopte i skolans kafeteria. Helt sjukt, det var massa frukt (tre olika meloner, ananas, apelsin, druvor, kiwi) for bara 3dollar. De ar lixom inte ens 20kronor. Det var asgott men nu ar jag hungrig igen sa nu ska jag ta mig till Subway for att kaka nagot kycklingmacka med avokado kanske!?

LA, December, Klä dig som du vill

Jag tog mina långa ben och promenerade några kvarter. Jag tog med mig datorn och en bok att läsa. Nu sitter jag på ett café, dricker varm choklad (för här är de kallt, inte kallt som Sverige, jag vet men de är iaf bara 18* vilket får mig att klä på mig jeans, tjocktröja och jacka) och pluggar. Jag har varit koncentrerad hela tiden men nu när jag insåg hur många sidor jag hade kvar att läsa tappade jag koncentrationen och motivationen. Vi har prov i Speaking nästa vecka så det är dags att sätta igång ordentligt. Jag sitter på en barstol mot ett fönster och tittar ut på alla amerikaner som går förbi. Just nu står det en kille framför mig med en stor bukett blommor i handen, undra vad mottagaren har gjort för att förtjäna dessa. Bredvid mig, på ena sidan, sitter det två män i kostymbyxor och skjorta som verkar ha en anställningsintervju. På andra sidan sitter det två kvinnor, en i kostym som pratar allvarligt i telefonen och en i keps och hörlurar framför en dator som verkar jätteglad. Varför berättar jag det? Jag vet inte, men en av de bästa sakerna med LA är att alla kan se ut precis som de vill utan att någon tycker det är konstigt. Vill du ha mössa och halsduk när de är 20 grader, ha det! Vill du ha "tråkiga kläder" och glittriga UGGs, ha det! Vill du ha 15cm stilletklackar i skolan, ha det! Vill du ha kostym, svart skjorta och rosa slips när du är mäklare, ha det! Vill du röda mjukisbyxor och en röd mjukiströja när du är 50, ha det (gick förbi en man med det här förut). Här har vi sett otroligt många "anorlunda" människor så inget förvånar en längre. Allt är normalt och accepterat, and I love it!

LA, December, Venice

För precis en vecka sedan var jag ute på morgonen och promenerade i över 2 timmar. Jag promenerade till Venice och till Venice Kanalerna (som jag tidigare lagt ut bilder på). När man kommer till Venice känns det som att man kommer till en helt annan kultur, en annan plats på jorden, inte området bredvid Santa Monica. Jag ska låta bilderna berätta varför. (Det är ganska tidigt på morgonen, de är därför de är lite folk och stängda butiker)
 
Efter att man gått igenom detta kommer man till en gräns där all street art försvinner och blir "vanligt vackert" igen. Detta gäller också när man kommer till Venice Kanalerna. Det "slummiga" försvinner och det vackra visas.
 
(Japp de är julpynt vid kanalerna, men kännslan finns inte riktigt där....)
 
Utanför Hostelet som vi bodde på i Venice fanns ett speciellt övergångsställe. Du kunde gå rakt eller korsa gatan som du vill.. Alla bilar får då stanna överallt.

LA, December, 1a advent

Idag är det första advent och jag vaknade lycklig över att få tända första ljuset. Första advent betyder mycket för mig. När jag var liten hade vi någon dag innan 1a advent plockat fram ljusstakar, julstjärnor och lite småtomtar. Men mamma var otroligt noggran med att INGET fick tändas innan den 1a advent. Ibland tände jag ljusstaken eller julstjärnan i smyg för att jag tycket det var så mysigt. Men jag släckte det fort igen så mamma inte skulle se. Genom att göra så har hon varje år skapat spänning och glädje kring ljusen som lyser vilket jag är tacksam över. Idag är det jag själv som julpyntar hemma och jag är exakt lika noga som min mamma. INGET får tändas förens idag, första advent. Jag tycker det är roligt att göra annorlunda saker på tradidtionella dagar, jag skulle tex tycka att det skulle vara kul att äta indisk julmat någongång på jul. Varför inte? Jag är inte heller rädd för att ha endast orangea julkulor som vi hemma ett år hade. Jag är inte blyg att "avskaffa" rött och guld under julen. Så länge det är pyntat så tycker jag det skulle tex vara extremt spännande att komma hem till någon som har en blå och lila jul. Hur vackert hade inte det varit? Min älskade pojkvän tror på traditioner, speciellt när de gäller jul. Jul för honom betyder rött, guld och grönt granris. Detta år eftersom jag bor tilsammans med Jonatan  och Richard, och eftersom vi bor ganska "tillfälligt" för stunden så fick det hemma bara bli lite julsaker. Och alltså denna gång i traditionell stil. Typ iaf. (Jonatan kommer sakta men säkert vänja sig med mina påhitt.) Ljusstaken innehåller röda och guldiga ljus tillsammans med gröna kvistar från trädet utanför vår balkong. Ljusen vilar på sand från Santa Monica Beach så det fortfarande känns som en LAljusstake. Blommorna i köket är från början vanliga växter. Men nu till jul förgyller tre glittriga fejkblommer dessa för att likna julstjärnorna som annars nästan alltid under jul står i köksfönstret hemma hos mamma och pappa. 
 
Idag har jag lagat mat som jag aldrig tidigare lagat. Slutresultatet smakade liknande Romanasoppa och det blev jättegott. Jag är inte duktig i köket men när jag väl försöker och sedan får beröm från Jonatan, då blir jag otroligt glad. Det värmer i mitt hjärta när han uppskattar det jag gör.

Precis i tillfället har jag plockat ut en kladdkaka från ugnen. Tanken var att jag skulle baka lussebullar eller kanelbullar. Men eftersom det är kort tid kvar här så kommer vi inte få användning av alla ingredienser senare och därför hade det blivigt otroligt dyra bullar. Så de får bli en kladkaka a la julspecial. 
 
Så här ser julen ut hos oss

LA, December, Trafikskyltar

USA vill överdriva allt. Här kommer en bild som säger mer än tusen ord enligt mig. Kolla på den första först och se om ni förstår vad jag menar. Så här ser de ut på många ställen och här är bara ett exempel.
 
 
 
och här är "facit":
 

LA, November, Lakers

Igår var det sista november och då var vi (Jag, Jonatan, Richard och Jonis) på en Lakers match. Alla sportevenemang i USA är så sjukt kul att gå på. De går all in på allt och jag älskar det!
 
Detta är Lakers:
 
Här är två spelare som tog mycket plats igår (missa inte efternamnet på han sista):

Bryant Kobe. Han är 198cm lång och väger 93kg.
 
Metta World Peace. Han är 201cm lång och väger 118kg.
 
Jaja här kommer våra bilder från kvällen. Utanför var det otroligt vackert. Massa lampor, röda blommor, julgran och en isbana förgyllde platsen utanför. Så vackert så jag ville gråta. Docka hade vi bara med oss iphonen så korten blev inte överdrivet bra. Men det var iaf vackrare än på korten och matchen var superkul!!! Se och njut!
 

Okey de blev visst flest bilder utomhus men det var det var som vackrast. Matchen var otroligt kul men kankse mindre fotogenisk eftersom vi satt högt upp.Lakers vann matchen och jag satt hela kvällen och sa "Jaaa, nu gjorde dom mål. Måååål. Fan va bra dom gör ju mål".. A ni fattar vi var engagerade i matchen men jag fick igår lära mig att man säger att dom gör poäng och inte mål... jaja.